Stretch falak: tervezési lehetőségek és tippek a választáshoz

A stretch mennyezetnek elegendő ideje van a meghallgatásra. Jól megérdemelt népszerűségük, a modernitás, az elegancia hírneve. A feszültségfalak egy újítás a belsőépítészetben. Elvileg ezek ugyanazok az anyagok (poliészter szövet és polivinil-klorid), telepítési módszerek, jellemzők és minőség.

Alkalmazás funkciók

A szoba belső terének és dekorációjának megteremtése nem olyan népszerű, mint a függesztett mennyezet. De az ilyen falak az ókorban ismertek voltak. Igaz, ez egy luxus volt, és csak a kiválasztott néhány számára elérhető, mivel a falak díszítését drága szövetekkel díszítették, amelyek elég nagyra szorultak. Ma a feszültségfalak mindenki számára elérhetőek, akik úgy döntöttek, hogy megváltoztatják otthonukat.

A feszültségfalakra adott tervezési lehetőségek elsőbbsége, fotónyomtatással díszítve. Ez a módszer a falfestés népszerűségét, érdemeit és művészi módosításait eredményezi. Egy eredeti, tájképekkel és különböző színsémákkal ellátott fotó elegáns megjelenést biztosít a belső térnek. A keret mögött található lámpák átalakítják a szobát. Például a csillagos ég, a holdfényes út, az éjszakai város jól néz ki. A hanghatás segít újjáéledni a fotónyomást a feszültség falán. Tehát a madarak trillje csodálatos kiegészítő lesz a reggeli kávé mellett, és a vízesés hangja a fürdőszobában vízzel érintkezik.

A fotószerkezetek telepítése nem különbözik a hagyományos falak létrehozásától. A képekkel ellátott változatok nyomtatóval, UV-vel vagy környezetbarát nyomtatással készülnek. Az így kapott vonalak egyértelműsége szembetűnő: könnyű monokróm paneleken telítettséget és térfogatot adnak az ábráknak. Az alkalmazott módszereknek köszönhetően a kép nem tűnik el az idő múlásával, és nem mosható le vízzel.

A képek köre változatos, így különböző stílusok és célokból választhatnak.

Technológia áttetsző feszített falak - innováció a belsőépítészet területén. Más anyagok a feszítőfal teljes területét meggyújtják, ami lehetetlen. Azokban a helyiségekben, ahol kevés a természetes fény, egy ilyen megvilágítási megoldás valóban meg fog találni: a vászonra szétszórt egyenletes fény a napfényre emlékeztet. Az egyetlen kellemetlenség - a világító fal telepítéséhez további hely szükséges.

A feszítőfalak következő tervezési változata egy hasonló mennyezet áthelyezése a falra. A sima átmenet egy síkról a másikra meg fogja tenni a lakásodat másokkal szemben.

típusok

Textúrája szerint a feszültségfalak többféle típusúak.

 • fényes, némi tükörhatással. Segítenek vizuálisan bővíteni a szobát, kitölteni a fényt és a tágasságot. Érdekesebb, hogy ez a fal a szobaházban fog kinézni. Ezek tükrözik a belső elemeket, különösen, ha sötét árnyalatokat alkalmaz, ez rejtélyt ad a szobának. A fényes film csodálatosan látható - a tisztaság, a kontraszt, a fényerő is szerepet játszik a szoba kialakításában.
 • Matt textúra nem ad sok fényt és fényt. A pasztell árnyalatok vagy a fehér szín azonban tiszta irizáló hatást eredményez.
 • szövet A feszítőfalat leggyakrabban fotónyomtatással együtt használják.
 • Az újítások a befejezés területén művészeti vászon képpel. Ez a film, amelyen a rajzot a gyárban alkalmazták, azonnali használatra kész. Az ilyen filmek tartománya igen széles: klasszikus mintázatot, különböző anyagok textúráját, modern képeket lehet alkalmazni.

Előnyök és hátrányok

A feszültségfalak előnyei elégségesek ahhoz, hogy hamarosan a belső tér belsejében az egyik legkeresettebb tervezési elem legyen:

 • a szerelési folyamat egyszerű;
 • a falon szinte bármilyen hiba elrejtésének képessége;
 • a telepítés nem sok időt vesz igénybe;
 • elfogadható költség (a falnak ez a módja a szobában sok ember számára rendelkezésre áll);
 • tartós;
 • védje a külső zajtól;
 • tartsa a hőt beltérben;
 • ne adja át a nedvességet;
 • nagyon ellenáll a hőmérsékletkülönbségeknek (az anyag, amelyből az anyag készül, fagyálló);
 • a szerelőfalak lehetővé teszik a különböző világítások kialakítását, gyakran a LED-es világítást;
 • csodálatos színek és minták;
 • nagy szilárdság (bármilyen sérülés esetén könnyen és gyorsan eltávolítható, szükség esetén szabadon leszerelve);
 • a nap sugarai alatt ne veszítsék el színüket;
 • a feszítőfal gondozása nem nehéz - könnyen mosható;
 • A fotónyomtatás feszültségfalait esztétikus és egyedi;
 • multifunkcionális;
 • az anyagok és alkatrészek magas jellemzői (biztonság, tartósság, megbízhatóság);
 • a falak nem gyűjtenek port, mivel antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ezenkívül a feszültségfalak minden kétséget kizáró méltósága az összes ismert fotó háttérkép előtt - egyszerű a web megváltoztatása. Ugyanakkor maga a keret nem változik, és több mint tucat évig tart.

Minden erény magukért beszél. Ugyanakkor meg kell mondani a hibáról (egyedül van!): Lehetetlen a kép, a tükör vagy bármely más tartozék felakasztása a feszítőfalon. De van egy megoldás: hozzáadhatod a design tapétához, amelyen a nyomtatás jellegű vagy 3D hatású. Az ilyen kombinációknak többnyire pozitív véleménye van.

A telepítési folyamat részletei

Az építés vagy javítás során a legnehezebb és meglehetősen munkaigényes folyamat az előkészítő szakasz: a falak tisztítása a régi bevonatból és a keret beszerelése.

A feszítőfal alapja megfelelő szereléséhez szakemberek szolgálatára van szükség. Ez a szabályok szigorú betartása a doboz rögzítésének kívánt szintjének meghatározásához.

A következő pont maga az építés: a gondosság és a figyelem szükséges, különben a legkisebb ferde vagy enyhe görbület az összes munkát nullára csökkenti. A feszítőanyaggal csak az ezen a síkon lévő folyamatok végén lehet megkezdeni a munkát.

A technológiai telepítés egyszerű, ha követi a műveletek sorrendjét. Először is, a kiválasztott fal kerülete speciális fémprofillal van ellátva.

A csatolási módszerek kissé eltérhetnek egymástól:

 • a csatlakozás normális lehet egy műanyag betéttel egy kontúr mentén, amely nem nagyobb, mint másfél centiméter;
 • repedések nélkül, lapos falat alkotva a szomszédos falakkal, padlóval, mennyezettel.

Ezután az összes kommunikáció kötelező bekötését hajtjuk végre: a szükséges eszközök és vezetékek telepítve vannak. Ezek után a munkák után nyújtsa ki magát a vászont, amelyet az ügyfél a textúra, a szín, a design szerint választott. Végül a kapcsolók, aljzatok és egyéb eszközök erősödnek.

Ajánlások a regisztrációhoz

A belsőépítészeti feszültségvászon több mint egy lehetőséget kínál a valóságtervezési ötletek lefordítására:

 • a rejtett világítás, amely egy fényes felület képét hozza létre, dekoratív elemként és további világításként teszi lehetővé;
 • a nedvességgel szembeni ellenállás lehetővé teszi, hogy olyan falakat hozzon létre, ahol korábban csak csempe lett volna;
 • érdekes, színes és puha felület jelenhet meg a fürdőszobában, a medencében.

A repülőgépek kialakításának különböző formáinak korlátozása nem létezik. Ez a felület tökéletesen sík felületet teremt.

A népszerűbb feszültségfal monoton, ami rengeteg képzeletet ad az egész szoba díszítésére. A nyugodt pasztell színek tökéletesen kombinálhatók a különböző stílusokkal. Figyelmet kell fordítani a falak színrendszerére:

 • meleg tónusok (narancs és sárga) emelje fel a szellemeket, töltse ki a helyiséget kényelmesen és kellemesen, étvágyat okozva;
 • vászon zöld pihenjen, harmonizálja a személy belső állapotát, lehetővé téve, hogy pihenjen és pihenjen;
 • lila színű gyengédség és nyugalom veszi körül, csodálatosan kombinálva a világos fából készült bútorokkal;
 • fehér a szín a modern és az ősi ötletek megtestesülését teszi lehetővé.

Érdekes ötletek a belső térben

A feszültségszerkezetek szférái jelentős mennyiségűek.

 • A hálószobában a fal leggyakrabban az ágy mögött található. Tehát gyakorlatilag nem lesz kitéve sérülésnek, és az eredeti minta eleganciát ad az ágy fejének. Ezekben az esetekben romantikus és nem nehéz telket használnak: víztereket, virágokat és fákat, modern éjszakai megalopolistákat. A kép kiválasztását óvatosan kell megközelíteni: ha a színfolt fényes és telített, díszítse a szoba többi részét visszafogott és nyugtató színekkel.
 • Nyújtószerkezetek a nappaliban van egy hely is. A makró felvétel uralkodik itt: eredeti hópelyhek, vízcseppek vagy egy csepp, kövek. Az elemek közeli képe finom a háttérvilágítással.
 • Medencék és fürdők tengeri motívumok: tenger sima felület, homokos partok, kék ég. A víz alatti világ fényképe is eredetinek tűnik ezekben a szobákban.
 • A folyosókon feszítő falak találhatók. A tervezők sok döntést hoznak, és mindannyian hűséget és szokatlanságot hoznak a lakáshoz. A kreatív megoldás egy nedves járdán vagy egy lámpaoszlopos fényképpel ellátott rajz.

következtetés

A Stretch vászon segít a fényes akcentus kialakításában a szobában, bővítse, felhívja a figyelmet a kiválasztott területre.

A feszültségszerkezetek kiválasztása, ne feledje: a vászonnak stílusban és színben kell illeszkednie.

Az úgynevezett hamis ablakok képesek az üres falat dinamizálni, és az ókori freskók szélesebbé teszik a keskeny folyosót.

A legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni: a kis helyiségeket nagy, hatalmas rajzok szakítják el, és a tágasak, éppen ellenkezőleg, rendkívül rosszak lesznek egy kis mintával.

   A tükör feszítő felülete jobb, ha egy rést rajzol, és nem díszíti az egész falat.

   A fentiekből kitűnik, hogy a jövő hasonló design mögött van. Ez az előnyök nagy választékának köszönhető. És ha ma kevés ember figyelmet fordít erre a befejezési módra, akkor holnap azok, akik többször akarnak növekedni.

   A feszítőfal telepítését a következő videó mutatja.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba