A falak fa díszítésének finomságai

 A falak fa díszítésének finomságai

A fa burkolat az egyik legkívánatosabb befejezési lehetőség a különböző stílusok belső terének létrehozásához. Ezt a tendenciát a fa kiváló teljesítménye és esztétikai tulajdonságai, a fajok egyedülálló textúrájával és természetes árnyalatával hatalmas fajtafajta biztosítja. A legegyszerűbb bélésből és elegáns faragott panelekből kiindulva a különböző típusú befejező lapok építőanyagainak jelenléte a piacon lehetővé teszi minden ízlés kielégítését, ugyanakkor megfizethető áron.

Jellemzők

A fa falburkolatát egyre inkább a design fantáziák fordítására használják. Az anyag lehetővé teszi, hogy különböző stílusokban és színben hozzon létre egy belső teret, a helyiség hangulatát és kényelmét adja, ugyanakkor teljesen természetes.

A fa textúra egyedisége hasonlónak tűnik, de ugyanolyan változatos, hogy ugyanabban a fajtán belül is rendkívüli, és más anyagokkal ellentétben. A szépség mellett a fa kiváló teljesítményt mutat, és egyes fajok gyantáinak aromái is kedvezőek az egészségre.

A falak fa díszítésének saját jellemzői vannak.

 • Hatalmas tartósság. A száraz fa bútorok problémája nélkül, az esztétikai tulajdonságok elvesztése évtizedekig tart. A nedves helyiségekben például egy fürdőszobában olyan fát használnak, amelyet előzőleg hidrofób impregnálással kezeltek, amelyek megvédik az anyagot a nedvességtelítettségtől és ennek következtében a duzzanattól és a rothadástól. Egy másik probléma a termeszek és más paraziták, de megjelenése és reprodukciója a ház belső terében rendkívül valószínűtlen.
 • A kész felületre nincsenek különleges követelmények.. Lehet egyfajta repedésekkel és egyéb tökéletlenségekkel fedni az egyenetlen falakat, és nincs szükség semmilyen felszíni előkészítésre, kivéve a különösen nagy, kiálló hibák kiküszöbölését.
 • A tökéletes felület. A fa panelek képesek a fal felületét tökéletes sík és simaságra igazítani, így a belső tér árnyalatú és tökéletes.
 • Kiváló zajszigetelés. A fa tökéletesen elnyeli és megtartja a hangot, ami külső zaj jelenlétében kellemesebbé és kényelmesebbé teszi a házban való tartózkodást. Ezenkívül a kimenő hangszint csökken, így zenét hallgathat, és hangosan nézheti a filmeket, tarthatja a pártokat, és nem ronthatja a szomszédokkal való kapcsolatokat.
 • Kellemes illat. Minden fajta egyedülálló egyedi ízt sugároz, általában a fa illata nyugtató hatással van a pszichére és javítja a hangulatot.
 • Magas hőszigetelés. Ezeknél a mutatóknál a fa nem hasonlítható poliuretánhabdal vagy ásványgyapotkal, de a hővezető képessége 0,15-0,2 W / m³, ami 3-szor kevesebb, mint a vörös tégla, 8–9-szer kisebb, mint a betoné és 7–7 8-szor - mint az üveg.
 • Természetes klímaberendezés. A fa nagy nedvességelnyelő képessége lehetővé teszi, hogy felszívja a levegő felesleges nedvességét, és amikor megszárad, visszavezet. A lényeg az, hogy a páratartalom nem volt túlzott és hosszú.
 • Az élénk színekkel rendelkező fa világosabbá teszi a szobát, ami különösen szép a téli napokban, alacsony fényerővel.
 • A fa mindig divatban van. A fából készült panelek javításával nem lehet félni a belsőépítészet változó trendjeitől.A fa klasszikus anyag, és több mint száz éve trendben marad.
 • Abszolút természetesség. A fa burkolat nem mérgező, nem okoz allergiát, nem károsítja az egészséget, nem éget nehéz mérgező anyagokat, például polimer anyagként.
 • Széles választék. Minden fafajtának egyedülálló szerkezete és árnyéka van, sőt még ugyanazon fajból származó gerendák esetében is, de a különböző korú fák nagyon eltérő mintázattal rendelkezhetnek. Ez a fajta fajta lehetővé teszi, hogy végtelen számú kombinációt hozzon létre mind a különböző fajtájú faelemek között, mind pedig a fa panelek hozzáadásával egy szobát más anyagokkal.
 • Árváltozás. A fa ritkaságától és minőségétől függően az ár is változik, de még az olcsó fajták is, mint a fenyő, kitűnő befejező anyagok, amelyek az „erdő szellemének” házába tudnak települni, továbbá a tűlevelű fák egészséges gyantaszemcséket bocsátanak ki.

A fafajta gyengeségei is vannak.

 • A nedvesség sérülékenysége. Ha a fürdőszobai paneleket hidrofób megoldással kezelik, a többi helyiség táblái nem. Ez a felület nagyon érzékeny a magas páratartalomra és a vízre, és száraz ruhával kell tisztítani.
 • Ciklikus átfedő lakk. A felületvédő funkciót ellátó anyagok rendszeres megújítást igényelnek - 3-5 évenként. Ellenkező esetben a fa piszkos lesz, a nedvesség szabadon beleesik, a textúra felülíródik. A foltok eltávolításához például a szálakba behatolt borból szinte lehetetlen.

Alkalmazási lehetőségek

Minden szobának külön célja van, és kialakítása megfelelő. Így a faszerkezet használata a szobától függően változik.

konyha

A szoba díszítésében a fa mennyisége nagyon változó, az étkezős kiemelő fal kiválasztásától a falak teljes béléséig.

A világos árnyalatok kombinálhatók egy nem savas zöld, sárga és piros festett deszkával, mivel az élelmiszerekhez kapcsolódó összes szín megfelelő.

Nappali

A nappaliban vagy a tanulmányban a faszerkezet mindig megfelelő és hatékony, és emellett kiemeli a tulajdonos státuszát vendégei előtt. Klasszikus stílusban - sötét, lakkozott, parkettával kombinált táblákkal, valamint a skandináv stílusban, erős színekkel díszített skandináv stílusban, kiemelve a természethez fűződő kapcsolatot. Ha Provence-t választják, akkor jobb, ha a fából készült dekoráció pasztell árnyalatú fából készült bútorokkal egészül ki.

A minimalizmus vagy a hi-tech használata a nappali díszítésében jobb, ha nem vastag kalibrált lapokat használunk, hogy ne hozzanak létre masszív hatást, hanem hangsúlyozzák a stílus sajátosságait. Az öko-stílusban nyers lapokat lehet használni, megőrizve a kéreg, az ágyak helyett a csonkot, valamint a dohányzóasztalokat, egy nagy TV-hez csatolva ágakat és másokat. Ki kell választanunk a fűrészek falait is, számos változatot: fűrészelt lapokat, egyenetlen kiálló részeket és különböző funkcionális vagy dekoratív kiemelkedéseket, kerek fűrészlapokat, amelyek a falat lefedik, mint a halmérlegek és mások.

hálószoba

A legjobb választás a világos fajták, amelyek puha, hangulatos és nyugodt légkört teremtenek. A természetesség hangsúlyozására matt lakkot használhat. A fa panelek száma szerint ez lehet a falak teljes falburkolata, vagy egyfajta fal, padló vagy mennyezet, a belső tulajdonságoktól és telítettségtől függően. Minél kevésbé minimalista a design, annál kevésbé használják a fa betéteket.

A festék felhasználható mind a textúra aláhúzására, másrészt a színek átfedésére és a faelemek festésére, hogy megfeleljen a többi dekor- és dekorációs tárgy színének. Érdemes festeni ugyanazokat a lágy színeket: bézs, pisztácia, mustár és fás.

Azonban teljesen sötét sziklákat nem szabad teljesen átfesteni vagy részben világos részekkel festeni.

óvoda

Közvetlenül meg kell jegyeznünk, hogy az anyag abszolút természetes jellege, mivel nincs a bölcsődében. Lehetőség van nem csak a falak és a mennyezet befejezésére, hanem a teljesen fából készült bútorokra és a dekoráció egyéb elemeire is. A gyermek szobájához tökéletesen illik a nyugodt, puha árnyalatok, vagy fényes, kifejező színekkel festett felületek, amelyek a gyermek ifjúságát és energiáját szimbolizálják.

A színek kontraszt kombinációja is érdekes lesz a gyermek számára. Ne tegye a belsejét sötét klasszikus színekbe vagy modern high-tech stílusba, jobb, ha a Provence-ban, a skandináv vagy az ecostyle-on marad.

fürdőszoba

  Az első dolog az, hogy a nedvességálló fafajok kiválasztására összpontosítsunk, és biztosan hidrofób keverékkel legyen impregnálva. A falakat, a padlót és a mennyezetet teljesen fa borítja, így a fürdőszoba kádként néz ki.

  Úgy néz ki, hogy a fehér csempézett padló és a fehér falak hátterében nagyszerűen alátámasztja a hófehér fürdőt, a hosszú fától a padlótól a mennyezetig terjedő hosszúságú szalaggal. A fürdőszobában a falburkolatú falak és a kőpadlók kombinációja jól néz ki.

  stílus

  A falfestéshez különböző fafelületezési anyagokat használnak: falburkolatok, tömbházak, laminált anyagok és mások. Mindegyik típusnak saját esztétikai sajátossága van, ezért illeszkedik a belső térbe, amelyet egy bizonyos stílusban hajtanak végre. Számos gyakori befejező anyag van jellemző jellegű felhasználással.

  Öntött

  Ez egy szabványos anyag falak és mennyezetek fedésére, amely gyakran festéssel, lakkozással vagy foltgal festve tovább finomítható. Az eredetiség megteremtéséhez jobb, ha széles lamellákon áll meg. Skandináv stílusban gyakran bélést használnak, fehérre festve. Ez az egyszerű megoldás lehetővé teszi, hogy a szoba hangulata kellemes legyen és világosabbá és barátságosabbá váljon.

  Bélést használnak a skandináv, rusztikus (Provence), öko és amerikai stílusú belső térben. Az antik vagy loft stílusát magában foglalja egy magánházban, lécekkel vagy rudakkal.

  ellátás

  Ennek a befejező anyagnak az egyszerűsége lehetővé teszi, hogy geometrikus mintákat hozzon létre vele, különféle egyszerű formákban helyezze el, festje meg a szükséges színekben és árnyalatokban, készítsen alapot a díszítő munkákhoz, például festéshez és hasonló opciókhoz, még a szénsavas betonépítésnél is.

  A lényeg az, hogy a megfelelő funkciókkal rendelkező minőségi táblát válasszunk.. Például a sima, kalibrált elemek tökéletesen illeszkednek a minimalista kialakításba, a legfontosabb, hogy ne túlzásba hozzuk a mennyiséget. A Moss sötét táblák tökéletesek a klasszikus belső térben, és durvaak, jól látható szerkezetűek - egy skandináv vagy vidéki belső tér számára. A tábla alkalmas skandináv, rusztikus és öko-stílusra, valamint minimalizmusra és faházakra.

  Laminált padló

  Ezt az anyagot jó stabilitás és vonzó megjelenés jellemzi, amelyet gyakran használnak a városi lakások falburkolásához. Az egyetlen probléma az, hogy összetételében ragasztót tartalmaz, és allergiás támadásokat okozhat.

  A laminált padló modern, eklektikus stílusban történő javításra alkalmas.

  Orientált szállap

  Ezt az anyagot kifejezett és rendkívüli textúra jellemzi. A modern és avantgárd minden kedvelője számára alkalmas. A forma és a szín kísérletei - ez az anyag használatának fő iránya. Az OSB könnyen kezelhető és olcsó.

  A fő probléma a szintetikus anyagok tartalma, amelyek a chipek kötőanyagaként szolgálnak, allergiákat okozhatnak. Az OSB-t a skandináv és a modern befejező stílusok kísérleti változataiban használják.

  Padló

  Ez az anyag meglehetősen egyszerű elem, amelyből különböző mintákat és geometriai alakzatokat hozhat létre. A parketta színeinek széles választéka lehetővé teszi, hogy egy egyedülálló belső teret hozzon létre egy kreatív ötlettel ésszerű áron. A modern és ecostyle, az eklektika és a minimalizmus.

  Éves lapok

  Ez az opció érdekes vintage megjelenés. Az elmúlt évszázadok régi stílusában, valamint a modern formátumú táblákon végrehajtott elemekként használhatók. Jól néz ki a különböző fokú öregedésű táblák kombinációja, a masszív elemeket rendszeresen és kicsiben rendezik - alkalmanként az eredeti aszimmetrikus árnyalatot hozva létre. Az idős fórumot vintage és skandináv stílusban, valamint országban, Provence-ban és eco-ban használják.

  Butts és darabok

  A fal burkolásával és a kerek fűrészáru bevonásával rendkívüli és nagyon elegáns megjelenés jön létre. Különböző hosszúságú és szakaszos elemeket használhat, a formák téglalap alakúak és kerekek. Többszintű elhelyezésük szinte korlátlan horizontot nyit a fantázia számára. A domborzati felület részlegesen funkcionálisan használható - erősen kiálló lapok lesznek a polcok szerepe.

  Ezt a befejezést a skandináv és az öko-stílusban, valamint az országban és faházakban használják, de harmonikusan beleillik majd szinte bármilyen stílusba, bizonyos elrendezéssel.

  Fali panelek

  Ez egy klasszikus befejező anyag, melyet gyakran meghatározott méretben rendeznek, faragványokkal vagy más befejező anyagokkal díszítve. A legegyszerűbb változatok tölgy, szilárdabb változatból készültek - egzotikus fajokból. Az ilyen panelek ára nagyon magas. A fali panelek a klasszikus stílus, a faház, az angol és az amerikai stílusú dekoráció, valamint a art deco alapvető tulajdonsága.

  Tervezői tippek

  Egyszerű tervezési ötleteket követve a belső térnek bizonyos stilisztikai irányzatot adhat. Ezek az ajánlások a következők:

  • a viaszos fa hozzájárul az anyag természetes fényességének és integritásának megőrzéséhez;
  • az öreg fa és márvány kombinációja az ókori paloták nagyszerűségét adja;
  • a fali panel japán módszerrel történő tüzelése új rendkívüli megjelenést biztosít a fának;
  • kontrasztos kombinációk. Érdekes nemcsak a kontrasztos színek kombinációja, hanem olyan stílusok is, mint a high-tech és az öko-stílus, amelyben a természetes fát kombinálják a modern elemekkel: fém- vagy üvegpanelekkel és betétekkel;
  • a fa kefe (mesterséges öregedés), amelyet a lakknyitás követ, a különböző stílusokban végrehajtott belső tereket új rendkívüli színárnyalat adja;
  • a blokk-házelemek használata a fali dekorációban vizuálisan növeli a szoba hangerejét.

  Gyönyörű példák a belső térben

  A tervezők a következő megoldásokat kínálják:

  • Kreatív és dühös. A fa deszkahulladékkal díszített fal nagyon eredetinek tűnik, néhány hosszabb elem polcként szolgálhat, számuk és elhelyezésük korlátlan, és az ízléstől függ. Ezen kívül az anyag - ez a berendezés, amely összehasonlítja a kedvezően alacsony árat.
  • Monumentalitás és geometria. Különböző elrendezésű, nagy, fából készült panelek a szokásos geometriai alakzat elegáns mintáját alkotják. Mögöttük beépített szekrényeket, fülkéket, széfeket és egyéb tárgyakat lehet elhelyezni, így megtakaríthatja a felhasználható teret a belső tér veszélyeztetése nélkül.
  • Fény és sötétség. A sötét és világos színek elemeinek kombinációja elegáns kontrasztot teremt. Különböző árnyalatok segítségével egyes területek jól elkülönülnek, például egy ágy, ami az elkülönítés hatását eredményezi ugyanabban a szobában. Ezt a technikát jól kiegészítik a világítóeszközök, amelyek nem az egész szobát, hanem csak az egyes zónákat világítják meg.

  A fa fali díszítéssel kapcsolatos további információkért tekintse meg az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba