Kész gitt: jellemzők és jellemzők

Mindenki tudja, hogy a javítás nem teljes az építési és befejező anyagok nélkül. Minőségi javítás nem lehetséges, jó, drága, kiváló minőségű anyagok nélkül. Ma már nagyon egyszerű a javításokat is elvégezni, anélkül, hogy a fejedben lévő tapasztalat és a háttér tapasztalata lenne. Van egy hatalmas mennyiségű kész keverék és rendelkezésre álló eszközök, amelyek segítenek enyhíteni a feladatot annyira, hogy a bérbeadónak függőágyat kell vásárolnia és pihennie kell a folyamatban.

Természetesen mindez túlzott. Mindazonáltal az építőanyag-piac annyira széles és változatos, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy helyesen válasszuk ki a javítások alapjait - puttying (vagy gitt, akire ez kényelmes). Korábban a falakra és más felületekre való speciális keveréket több különböző anyag megvásárlásával és keverésével kaptuk. Ma megengedheti magának, hogy kész falakat vásárolnánk.

típusok

A kitöltés folyamata nem sok időt vesz igénybe, de kitörölhetetlen benyomást kelt. Pontosabban, kimerült. A gitt, mint egy varázspálca, rögzíti a falak minden szabálytalanságát és érdességét, bezárja az összes repedést és dudorot.

A kész gitt jó, mert a száraztól eltérően nem kell hígítani, összekeverni, előkészíteni.

Vannak létesítmények belső és külső használatra.

Ezek azonban nemcsak az alkalmazási körben különböznek egymástól:

 • Kemény gitt a belső latexhez. A talajon latex van, amely az anyagot folyékony és műanyag állapotban hagyja hosszú ideig. Feszes fedelű vödörben árusítva.
 • A cement alapú cement. A fő anyag márkájától és minőségétől függően a gittnek vannak különbségei a konzisztenciában, a funkcionalitásban és a költségekben. A gyártás során a következő komponensek arányát használják: a cement egy része 3-4 rész finom szennyeződés nélkül, plusz víz, mint oldószer a megfelelő vastagságú oldat létrehozásához szükséges mennyiségben. Ez a típusú gitt nagyon nedvességálló, de nem túl rugalmas. A legjobb a fürdőszobában vagy a konyhában. Az egyik hátránya lehet, hogy egy idő elteltével az anyag megrepedhet.
 • Gipsz vakolat. Ahogy a neve is mutatja, az anyag gipsz alapú. Az egyik legpraktikusabb, lélegzőbb és adaptálható anyag. A gipsz rugalmas tulajdonságai miatt ez a fajta gitt tökéletesen tökéletesíti a falat - tökéletesen sima és egyenletes. A bevonat tagadhatatlan előnyei: gyorsan száradnak és teljesen semleges szaga van.

A mínuszok - törékenység: a gipsz egyszerűen eltörhet vagy elromlik. Ez azt jelenti, hogy ez a gitt ideális olyan helyiségekben, ahol egy kis tömeg van, nyugodt légkör és minimális hőmérséklet csökken.

 • A polimer gitt nagy rugalmassággal és tartóssággal rendelkezik. Ezért az ilyen típusú keverék árcédulája viszonylag magasabb, mint a többi.
 • Az akril gitt mind belső, mind kültéri használatra alkalmas. Jól viselkedik minden hőmérséklet és időjárási viszonyok között. Könnyen nyugszik bármely felületen. Gyakran használják végső löketként - a befejező réteget, amelynek vastagsága legfeljebb 1 mm. Nagyszerű a fa feldolgozására, az idő múlásával nem romlik, és nem szaga.
 • Pva alapján. Ez több ezerből tanulható: sajátos szaga. Ennek a fajnak a fő jellemzője a nedves helyiségekben való felhasználás anélkül, hogy a gomba, a penész és a káros mikroorganizmusok dominálnának.
 • Dekoratív, design. Színes és texturált lehet.A szükséges árnyalat színezéssel érhető el, a textúra kiválasztása közvetlenül függ a helyiség tervezési döntésétől.

Szintén szükséges megkülönböztetni a kezdő (alap, alap) és a befejező gittet. Az első a falak látható hibáinak korrigálásához szükséges. A második az, hogy az objektum teljes legyen.

előnyök

A kész keverékek megválasztásának alapja lehet a bennük rejlő különböző tulajdonságok, amelyekre külön figyelmet fordítunk:

 • kényelmes csomagolás: választhat egy fél literes edényt vagy 15 kg vagy annál nagyobb súlyú vödröt;
 • nincs szükség a munka megkezdése előtt, és szárítás esetén egyszerűen vízzel hígítható;
 • a rajzolás egyszerűsége és egyszerűsége;
 • a gittzel kezelt felület csiszolható;
 • ideális maszkok varratok és sarkokat hoz létre;
 • kiváló befejező rétegként és dekoratív díszítésként szolgálhat.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a gitt tűzálló, és ezért minden szobában biztonságos.

Hogyan válasszuk ki?

A gitt kiválasztására vonatkozó egyéb ajánlások között fontos a helyes célbeállítás: miért történik a gittelés.

A kérdés megválaszolása után vegye figyelembe a következő pontokat:

 • A falak festésére kész keverékeket kell választani, a tapéta esetén a szakértők száraz típusú gittek használatát javasolják.
 • Az univerzális keverékek tökéletesek a kezdőknek, akik úgy döntenek, hogy önálló javításokat végeznek. Ez a helyzet akkor, amikor a gitt alap és befejező lehet.
 • Nem számít, mennyire drága és jól ismert a keverék, mielőtt megvásárolná, ellenőrizze, hogy van-e extra szennyeződés a vödörben: kövek, por, szalma - szemét, egy szóval.
 • Az európai gitt a legmagasabb minőségnek tekinthető. Az ár azonban sokkal magasabb, mint az építőanyagok piacán.
 • A tapéta jobb, ha fehér alapra ragasztja.

A kész gitt egy univerzális javítási eszköz, amely minimálisra csökkenti a fizikai és a pénzügyi költségeket.

márka

A Knauf, a Sheetrock és a Vetonit az építőipar leghíresebb védjegyei. Figyeljük meg ezeket a kevésbé népszerű vállalatokat az összes jellemzőjükkel:

 • A legnépszerűbb építési márka Knauf A különböző célokra és helyzetekben sokféle gitt keletkezik. Így például a Knauf-Rotband Pasta Profi vinil hozzáadásával készült finomság, melyet a gyártó könnyen büszke lehet. A repedésre ellenálló hófehér nagy rugalmassággal rendelkezik, ami lehetővé teszi a legkisebb repedések és durva szabálytalanságok bezárását. Könnyen elviseli a fagyasztást.
 • "Vetonit" - francia építési keverék cég. A gyerekek körében a gyerekek Weber keveréke. Vetonit LR tészta. Kész gitt finoman őrölt márvány és polimer ragasztóval. Száraz, szellőztetett helyiségekben történő belső használatra alkalmas. Amikor a milliméter réteg 8 óráig megszárad.
 • cég sHEETROCK híres az univerzális gitt gyártásáról. A gitt fő értéke a következő:
 1. olajösszetétel, amely megkönnyíti az alkalmazás folyamatát;
 2. alacsony oldatfogyasztás négyzetméterenként;
 3. az alkalmazás előtt fehér színű, és szárítás után enyhén bézs színt kap;
 4. a feldolgozás után a felület sima és kellemes tapintásúvá válik.
 • Kész keverék Danogips SuperFinish az orosz gyártónak paszta és polimer összetétele van. Alapvető kemény gitt száraz helyiségekhez. Magas fagyállósággal és a mechanikai és kézi csiszolással szembeni ellenállással rendelkezik.
 • A ma leggazdaságosabb megoldás a gitt alapú PVA "Economy" egy másik hazai gyártó, "Leningrádi festékek". A keverék, amely használat előtt, csak egy kicsit hígítsunk vízzel. A legmegfelelőbb kiindulási réteg a tapéta festésére vagy ragasztására. A felület matt, fogyasztás - 750 g / m2.
 • És megint az orosz építő magnátok univerzális gitt Axton. Száraz helyiségek belső munkájára tervezett polimer keverék, nagyon rugalmas kész paszta. A gitt kitöltéshez alkalmasabb, könnyen alkalmazható, szilárdan tartható.

És annak érdekében, hogy garantáltan legyenek az adott márka előtt, olvassuk el a véleményeket, amelyek közül sok van a hálózatban.

Vélemények

Folytatva az egyetemes gitt témáját, nevezetesen Axtont, szeretném megemlíteni fő előnyeit, amelyeket a felhasználók többsége kiemel:

 • "Engedelmes", könnyen alkalmazható;
 • gyorsan szárad;
 • szárítás után kellemes tapintási tulajdonságokat szerez (hasonló a velúrhoz);
 • elfogadható áron.

A válaszadók véleménye a Knauf leghíresebb építési keverékéről az ellentétes irányokban közel 50/50. Tehát sokan panaszkodnak a kész gitt német gyártó magas költségeiről. Mások csodálják és biztosítják másoknak, hogy soha nem cserélnek semmit. A legyengülés és a törékenység is kiemelkedik a mínuszokból (vannak megjegyzések, hogy amikor a fa asztalt pár év alatt átfestjük, a kész gitt teljesen eltávolították, majd ecsettel).

A választás eldöntésekor ne felejtsük el összehasonlítani a javítás összes összetevőjét, hogy megakadályozzák a hibákat, és ne bántsák el a pénzt és időt. A kész gitt nagyszerű asszisztens a javítás és az összehasonlíthatatlan eredmény folyamatában. Annyira, hogy még egy kezdő, egy építő, aki az első lépéseket megtette a javítás területén, képes lesz megbirkózni ezzel a paszta és zselészerű keverékkel.

A száraz és kész gitt közötti különbség a következő videóban található.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba