Hogyan válasszunk egy gittet a festés mennyezetéhez?

A felszínen található összes hiba kiküszöböléséhez gipsz mennyezeti festés szükséges. Ezt a munkát több szakaszban kell elvégezni. Ha bizonyos szabályok szerint a lehető legmagasabb gitt, a bázis készen áll minden befejező felületre. Nem mindenki tudja, hogyan kell kiválasztani a legmegfelelőbb gittanyagot.

Mi az?

A lakásban vagy házban végzett javítási munkák végrehajtása általában tervezett, de nem spontán. Ennek oka lehet más: a belső terek újratervezéssel történő frissítésének, az újonnan épült ház befejező munkájának szükségessége. Az ilyen esetek bármelyikében a mennyezeti felületek festése előtt először be kell töltenie őket. Egyedül a festék segítségével nem fogja elrejteni a mennyezetre vonatkozó szabálytalanságokat, hanem csak láthatóbbá teszi őket.

A kitöltés után a felület a lehető legegyszerűbb lesz, és tökéletesen előkészíti a festést.

Az építési munkálatok után az új lakóhelyiségeknek gyakran sok al-minőségi munkája van. Néha a munkavállalók pontatlanul alkalmazhatják a vakolatot. Ebben az esetben a gitt használata ideális lehet. Az ilyen anyag azonban nem lesz képes megbirkózni a nagy magassági különbségekkel. Ilyen helyzetekben érdemes más módszereket választani például hamis mennyezetre.

A megfelelő anyag kiválasztása

Olyan anyagot kell választania, amelynek jellemzői a legjobban megfelelnek az adott helyiségnek és használatának feltételeinek.

Néhány gittkeveréket kész formában értékesítenek, de vannak gittek, amelyek száraz keverékek.

Azok az emberek, akiknek kevés tapasztalata van a saját kezükkel vagy kezdőkkel előállított gitt anyagok alkalmazásával, akik először javítanak, általában nehezen találják meg a legjobb megoldást. A feladat megkönnyítése érdekében meg kell értenie a bizonyos gipsztípusok jellemzőit. A választás döntése során figyelembe veszik a következő árnyalatokat:

 • A piacon rengeteg gitt anyag van kialakítva, amelyek speciális felületekre vannak tervezve. Számos csomagon van feltüntetve: beton, gipszkarton stb.
 • A gitt keverékek különböznek az alapanyag összetevőinek összetételétől és a termék jellemzőit befolyásoló további komponensektől. Például a lágyítók jelenléte plaszticitást biztosít az oldat számára, és szárítás után a mennyezet repedésének valószínűsége csökken.
 • Eladáskor találták a gitteket, amelyek az egyes helyiségekben történő felhasználásra összpontosítanak. A csomagoláson feltüntethetők a működési feltételek - a magas páratartalmú helyiségekben, ami fontos a fürdőszoba és a konyha számára. Megemlítjük az egyes tulajdonságok magas arányát - magas a nedvességállósága, a magas refraktivitása és hasonlók. A festéshez használt gittnek ellenállónak kell lennie a folyadék hatásával szemben.

Ha nem tud dönteni az anyag típusáról és mennyiségéről, forduljon a bolt tanácsadójához segítségért. Egyesek nem veszik figyelembe, hogy a gitt befejeződik és elindul, és csak azonos típusú kompozíciókat használ. Ehhez nem ajánlott, különben a bevonat rossz minőségű és rövid élettartamú lesz.

Szükséges eszközök

Javasoljuk, hogy azonnal készítse el az összes munkához szükséges szerszámot a mennyezeten: alapozáshoz, gitteléshez, festéshez. A lista a következőket tartalmazza:

 • védőmaszk vagy légzőkészülék;
 • egy daráló, amellyel tisztíthatja a mennyezetet és növelheti a rést;
 • épületszint;
 • spatulák;
 • keverőfúvóka és elektromos fúró;
 • különböző kefék;
 • konténerek használt anyagokhoz;
 • csiszolópapír, csiszolószem;
 • hengerrel.

Felületkezelési technológia

Nem szükséges a mennyezetre azonnal alkalmazni a gittet, először gondosan elő kell készíteni a felületet. Minden régi bevonatot el kell távolítani az aljzatból, majd meg kell tisztítani a képződött portól. Ezt követően alkalmazzunk egy alapozót, általában két réteg van.

A mennyezeten nem lehet fehérre meszelni, tapétát, régi festéket. A fehérre meszelt nedves kefével lehet ártalmatlanítani.

Nedvesítse meg a felületet, várjon néhány percet, és vegye le a bevonatot egy spatulával a fémből.

A régi obi eltávolításához nedves ronggyal vagy ecsettel nedvesítse meg őket, majd egy kényelmes eszközzel könnyen eltávolítható. Bizonyos esetekben meg kell ismételni az eljárást az összes maradék eltávolítására a felületről.

A legnehezebb dolog a festék eltávolítása a mennyezetről. A festéket kézzel nem lehet eltávolítani, speciális eszközt kell használni - egy darálót. Ezzel könnyedén megszabadulhat az összes rétegtől. Néhány esetben azonban a szabványos simítóval elegendő a festékanyag eltávolítása.

A port a mennyezetről kell eltávolítani, ha nincsenek régi bevonatok. Javasoljuk, hogy használjon porszívót, amely puha fúvókával rendelkezik. Ezzel az eszközzel mindent lehet a lehető leggyorsabban és könnyebben elvégezni. Ha ez az opció nem alkalmas Önnek, használhat egy szokásos seprűt vagy egy puha sörtéjű kefét.

Amikor a por eltűnik a felületről, nedves ruhával törölje le. Ezáltal megakadályozhatja a szabálytalanságokat, ha egy alapozót alkalmaz.

Keverék előkészítése

Minden gitt anyaghoz bizonyos arányok vannak. A víz elkészítése az oldatban szükséges, hogy az utasításokban meghatározott ajánlásokat vezesse. A legtöbb esetben azonban a gitt elmentésre kerül általános előkészítési elv:

 • A száraz elegyet előkészített tartályban vízzel keverjük.
 • Ezután mindent összekeverünk egy elektromos fúróval. Az oldatnak teljesen homogénnek kell lennie.
 • Ahhoz, hogy a felület tökéletesen sima legyen, meglehetősen vastag gitt anyagra van szüksége. Krémes keveréket készítünk a befejezéshez és az indítóbevonatokhoz.
 • Amikor a vakolat alapja, szüksége lesz egy kis részre az oldatból, mert a gipsz elég gyors. Ha nagy mennyiségű gitt elhanyagol és előkészít, akkor megkeményedik, lehetetlen lesz használni, és a tartályt, a vödröt vagy a tartályt el kell dobni. Megtudhatja, hogy mennyi a „keveréke” a csomagban található utasításokból.

Kezdő réteg

Amikor a felület tiszta és száraz lesz, elkezdheti alkalmazni a kiindulási réteget. A megoldásnak pépesnek kell lennie (az anyagot a fentiek szerint kell elkészíteni). A kezdő gitt alkalmazása szükséges:

 • Szűk spatulával gyűjtsük össze a szükséges mennyiségű anyagot a tartályból. Egy széles lapra kell egyenletesen elosztani. A saroktól kezdve alkalmazza a gittet a mennyezetre.
 • Erősen nyomja meg a szerszámot a mennyezethez, így az anyag elrejtheti és betöltheti az egyes mélyedéseket, szó szerint megnyomja a felületet. Ne tegye ki a kiindulási réteget. Még a mennyezeten is ragyoghat a mennyezet. Az első réteg kisebb hibákat zár le.
 • A bevonatot a lehető legegyszerűbb legyen. A zónák határán nem lehetnek kiálló sávok.
 • A kiindulási réteg alkalmazása után, várva, hogy megszáradjon, a mennyezetet dörzsölő hálóval, reszelővel kell dörzsölni. A mozgásnak kör alakúnak kell lennie - az óramutató járásával ellentétes irányban.Nagy gondossággal kell eljárni: ne hagyja ki a mennyezetet, a teljes felületet kezelje.
 • Bizonyos helyek egyenletességének jobb szabályozásához használhatja a villanykörte használatát, segítve a szükséges területek kiemelését. A szakemberek a gitt összetételével dolgoznak, így a hibák száma minimális. Ez a folyamat különösen fontos szerepet játszik abban az esetben, ha egy másik réteget nem nagyon vastagnak tesz.
 • Ha szükséges, a habarcs elkészítése után adjunk hozzá egy további kiindulási réteget a gitt anyagból. A teljes vastagság nem lehet nagyobb, mint 12 mm.
 • Várja meg az abszolút szárítást. A kifejezés a bevonat vastagságától és az oldat összetételétől függ. Ezután egy másik habarcsot kell elvégeznie. Alaposabbnak kell lennie, mint az előzőeknél, mivel a felületet a lehető legegyszerűbbé kell tenni.
 • A munka végeztével a port eltávolítják a mennyezetről, és egy alapozót alkalmazunk a felületre.

Befejezés kabát

A befejező gittösszetételnek többnek kell lennie, mint a kiindulási. Ezzel az anyaggal a felületet minél simábbá kell tenni. A befejező kompozíciók konzisztenciája összehasonlítható egy nagyon vastag tejföllel.

ezt a gittet sima körkörös és közvetlen mozdulatokkal kell alkalmazni, el kell kezdeni a falról. Ne nyomja túl sokat a szerszámot a mennyezetre. Szükség esetén, amikor az első befejező réteg megszárad, alkalmazzon egy másik, elég vékony. Minden egyes réteg után fugázást kell végezni.

Az utolsó bevonatnak nemcsak meg kell törölnie, hanem finomszemcsés csiszolópapírral és reszelővel is csiszolva.

Annak érdekében, hogy a mennyezet legyen a lehető legegyszerűbb, az akril helyett a gipszet gyakran használják az utolsó réteg alkalmazására. A vastagság nem haladhatja meg az 1,5 mm-t. Az akril alkalmazásához használjon simítót éles sarkok nélkül, így elkerülheti a látható csíkokat a felületen.

Záróművek

A befejező gitt réteg teljes szárítása után fel kell készíteni a felületet a festék felhordásához. Először, a mennyezetet csiszolópapírral vagy hálóval polírozza. Az összes hiba észleléséhez zárja be az ablakokat, és ragyogjon egy zseblámpát a felületen. A ragyogásnak szögben kell lennie. A csiszolás után a mennyezet a lehető legegyszerűbb lesz.

A festék felhordása előtt a felületet újra kell kezelni egy alapozóval. Két rétegű hengerrel kell felhordani a mennyezetre. Hagyja az elsőt teljesen megszáradni, mielőtt egy második alapozó rétegre kerülne.

Hasznos ajánlások

Különösen óvatosan kezelje a sarkokat a mennyezet és a falak között. Az ilyen helyeken történő csiszolást a legnagyobb gondossággal kell elvégezni.

Győződjön meg róla, hogy a felületet víz alapú festék vagy egyéb festék előkészítése előtt megfelelően előkészítette. Úgy történik, hogy rosszul előkészített felület esetén a bevonat idővel leesik. Szükséges a mennyezet szintjének tisztítása, tisztítása, nincsenek hibái.

Válasszon egy olyan gitt anyagot, amely a legmegfelelőbb egy adott helyiséghez és egy adott felülethez. sok az eladók azt ajánlják, hogy válasszanak egyetemes de figyelembe kell venni, hogy az ilyen lehetőségek nem minden esetben alkalmasak. A megfelelő anyag kiválasztása során a saját tapasztalatára vagy a tapasztalt kézművesek ajánlásaira kell összpontosítania.

A mennyezet mennyezetének megfelelően lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba