Bányák "bányászok": típusok és jellemzőik

 Hard putters Minekeepers: típusok és jellemzőik

Az építőanyagok piacának jelentős részét a szintező felületek különböző keverékei alkotják. Ennek a kategóriának a legjobb termékei közül évek óta hívják az orosz gyártótól származó, a magas műszaki jellemzőket és a rendelkezésre állást és a könnyű használhatóságot ötvöző csöveket.

Jellemzők

Gitt "bányászok" - európai minőségű, hazai termék. A kiegyenlítő keverékek receptje a korszerű, korszerű fejlesztésekkel kombinált, időre tesztelt szabványokon alapul.

A gyártó által gyártott modern gitt a következő előírásokkal rendelkezik:

 • üzemi hőmérséklet - +5 és + 30 ° С között;
 • fogyasztás (1 mm-es rétegvastagsággal) - 1,1 kg / m2;
 • keverési arány - 0,3-0,36 l / kg;
 • a hígított keverék életképessége - 1,5 és 24 óra között (az oldat típusától függően);
 • tapadás - legalább 0,25 MPa;
 • fagyállóság - 30-35 ciklus.

Az indikátorok a keverék típusától függően kissé eltérhetnek, de mindig megfelelnek a legmagasabb követelményeknek és szabványoknak.

A "bányászok" (a fajtától függően) gitt összetétele:

 • sima vagy többnyire fehér cement;
 • természetes töltőanyagok;
 • polimer és módosító adalékanyagok;
 • erősítő szálak;
 • fertőtlenítő.

Összetételéből adódóan a gyártó gittje eltérő:

 • Plaszticitás. Könnyen felhordhatók egy egyenletes és vékony réteggel az alapfelületen. Ebben az esetben a megoldások "nem csúsznak" és nem képeznek durva éleket.
 • Jó tapadás a nem alapozott felületekhez.
 • Vízálló. Ez azért lehetséges, mert száraz, a gitt nem képez pórusokat.
 • Környezetbarát. Az anyag teljesen biztonságos és nem bocsát ki toxint még akkor sem, ha fűtött és égett.
 • Sokoldalúságát. Használható mind a belső, mind a homlokzati falak kiegyenlítésére. Tökéletesen illeszkedik a kő, fa, tégla és egyéb anyagok alapozásához.
 • Ellenállás a külső negatív tényezőkkel szemben, beleértve a természeti jelenségeket és az ultraibolya hatását.
 • Gyorsan száradhat. T kb. 20 ° C-on a gitt nem hosszabb, mint egy nap.

Ugyanakkor még egy vastag anyagréteg sem szakad meg szárítás után, és nem zsugorodik. Ennek a funkciónak köszönhetően a falakra jelentkező jelentős hibákat és esélyeket állíthatja be.

Ezenkívül ez a gitt könnyen polírozható, majd tökéletesen sima felületet kap.

A kompozíció erős, 20 kg-os Kraft zsákokban, 5 kg-os zsákokban vagy 7 és 15 kg-os műanyag vödörben valósul meg. A vödörben a gitt készen áll a zsákokban száraz por formájában, amelyet vízzel kell hígítani az utasítások szerint. A keverék eltarthatósági ideje a gyártás időpontjától számított 12 hónap.

A gitt típusai és összetétele

Jelenleg a piac számos gittkeverék "bányász" széles választékát mutatja be szakértők több kategóriába sorolhatók:

 • bázis;
 • polimer;
 • gipsz.

Minden kategóriában többféle lehetőség van a keverékekre, amelyek lehetővé teszik, hogy az egyes esetekben kiválassza a legmegfelelőbb opciót.

A mai napig a "bányászok" választéka:

"Superfinishing gitt"

A kész készítmény fehér, polimer kötőanyagok és finomra őrölt töltőanyagok (60 mikronos frakció) alapján. Adalékanyagként megerősítő szálakat, módosító adalékokat és antiszeptikus anyagokat használnak.

Egy ilyen gitt használható normál páratartalmú beltéri területeken. Alkalmazzon falakra és polcokra, gipszkartonra, gipszkartonra vagy üvegszálra.

Lapos felületet képez, amelyre színező bevonatot vagy tapétát alkalmazhat.

"A homlokzat és a befejezés keveréke"

Cement gitt, természetes töltőanyaggal és mindenféle módosító adalékkal kiegészítve.

Alkalmas külső és belső munkákhoz különböző nedvességtartalmú helyiségekben beton és vasbeton felülettel. A vakolt falakra és mennyezetekre egyenletesen alkalmazzák.

Festéshez, dekoratív vakolathoz, különböző tapétákhoz használható.

„Homlokzati”

Fehér cementből áll, módosító adalékanyagokkal kombinálva. Világos bézs színű.

A fehér homlokzati gitt belső és külső használatra készült. és a falazatra és a cement vakolatra használt különböző betonalapok (gőzbeton, habbeton és mások) felületét is kiegyenlítheti.

Megnövekedett fagyállósága - akár 50 ciklusig, és legfeljebb 10 mm-es réteggel van felhordva.

Mint ilyen típusú keverék a vállalat választékában, szürke homlokzati gitt kerül bemutatásra. Ez utóbbi csak színben különbözik - minden más paraméter esetében az ilyen típusú építőanyagok azonosak.

Alap fehér és alap szürke

Opcionális keverékhez, amely cementből és mindenféle kémiai adalékból áll, így a gitt javítja a teljesítményt.

A homlokzatok és belső terek bármilyen páratartalmú befejezésére szolgál. Egyszerűen és minőségileg helyezhető el a vakolat, tégla, beton, vasbeton és cellulózbeton tömbökön. Alkalmas a függőleges és vízszintes felületek szintezéséhez szinte bármilyen befejezéshez.

"Befejezés - gyors beállítás simítószer"

Gipszből és módosított adalékanyagokból áll. Belső helyiségekben, betonból, vasbetonból, gipszkartonból, valamint gipszből és cement vakolatból készült belső terekben használják.

Nem alkalmas nedves helyiségekben.

"KR befejezése"

Finom természetes töltőanyag a modern polimer adalékanyagokkal kombinálva lehetővé teszi a belső falak és mennyezetek gittjének használatát a normál páratartalmú szobákban. Legjobb a gipszkartonra és a gipszre, de betonra és vasbetonra is használható.

Befejezésként a textúrát és a vékony tapétát vagy festéket alkalmazhatjuk egy ilyen bevonatra.

"Finish Plus nedvességálló"

A kiegyenlítő keverék polimer-cement változata, amely 0,3-3 mm vastagságú sima bevonatot képez. Mind a szabadban, mind a nedvességtartalmú helyiségekben használják. Magas színvonalú beton- és gipszkarton falak, valamint gipszkarton felületek kiegyenlítése.

"Gipszszintezés"

Beton, tégla vagy vakolt falak és mennyezetek festésére és beillesztésére használatos. Segítségével könnyedén bezárhatja a gipszkarton lapjait, a gipszkarton karcolódásait és repedéseit, betöltheti az előregyártott betonszerkezetek és elemek elemeit.

A „Starateli” cég gittek sorában egy 15 kg-os csomagolású, PVA alapú készítmény áll rendelkezésre. Ez a készítmény alkalmas minden felületre, felkészülve a beillesztésre vagy festésre. Csak beltéri száraz területeken használható.

Előkészítési és alkalmazási technika

A gitt alapja előtt alaposan meg kell szárítani és előkészíteni. Még a régi festékre vagy tapétara sem próbálja meg a gitt kitölteni - ilyen javítás nem tart sokáig.Annak érdekében, hogy mindent minőségi és szükségtelen veszteségek nélkül (mind az idő, mind a pénzügyek) el lehessen végezni, el kell távolítani a régi befejezést. Ezután a bázist megtisztítják a szennyeződésektől, a portól és zsírtalanítják. A falak és a mennyezetek erősen nedvszívó anyagokból készülnek, emellett szükség van további alapozásra.

Nem számít, milyen jó a kiegyenlítő keverékek, a végső munka minősége az előkészítés és alkalmazás helyességétől függ. A fő szabály itt a gyártó által megadott pontos arányok és a keverési technika követése.

A szakemberek azt javasolják, hogy a készítményeket sima belső felületű műanyag hengeres tartályokban hígítsák (a vödrök jól működnek erre a célra). Egy ilyen tartály könnyen tisztítható lesz, mielőtt egy másik gittárcát ültetnénk bele.

Kis mennyiségű szintezőoldatot kézzel keverhetünk. Azonban sokkal hatékonyabb lesz egy keverő használata. Különösen nagy mennyiségek esetén, amelyeket nem valószínű, hogy speciális felszerelés nélkül keverik.

Keveréskor a száraz keveréket a vízbe öntjük, de nem fordítva!

A megoldás mennyiségét a javítóművésznek a másfél órás befejezéséhez szükséges idő alapján kell kiszámítani.

Fontos! A gittet kétszer kell gyúrni. Amikor először keverjük, a száraz keveréket a vízbe öntjük. Mindent úgy kell összekeverni, hogy az összes száraz csomót jól áztassák. Ezt követően a kompozíció 3-5 percig marad, majd újra összekeverjük.

Egy másik fontos pont az alkalmazás technika. Ez különösen igaz a kezdőkre, akik nem rendelkeznek tapasztalattal a gitt keverékekkel.

Minden könnyebb lesz, ha bizonyos szabályokat követ el:

 • A munkában két spatulát kell használni, az egyik a keverék beállításához, a másik pedig a fő munkához a gitt eloszlásához. A tartály összetételének rögzítéséhez szűk szerszámszélességgel 80-100 mm. A széles simítóval a méretnek meg kell felelnie a gitt felületének.
 • Annak érdekében, hogy a keverék a lehető legtágabban feküdjön le, meg kell választani a gitt vastagságának, a szerszám szögének és a préserőnek a megfelelő kombinációját.
 • A legtöbb gitt keveréket két rétegben alkalmazzuk. Ebben az esetben a második csak az első szárítás után kerül elhelyezésre. Normál páratartalom esetén a szárítási folyamat akár 24 órát is igénybe vehet. A gitt ismételt felhordása előtt a felületet újra kell alapozni.

Miután az összes munka befejeződött, meg kell csiszolni a falakat (mennyezet), és folytathatja a befejezést.

Vélemények

A „Starateli” cégből származó gittkeverékek magas színvonalát a professzionális építészek és azok, akik a készségek nélkül építették a javításokat, számos pozitív véleménye támasztja alá.

A vevők tudomásul veszik az ár és a minőség optimális kombinációját. Ez nagyon fontos, tekintettel arra, hogy a javításra szánt gitt mellett nagyszámú különböző építőanyag vásárlása is szükséges. Emellett a szakemberek megjegyzik, hogy amikor a porokat vízzel hígítják, nem képeznek száraz csomókat, a cement részecskék nem éreznek magukban, és nem zavarják az egyenletes bevonatok létrehozását.

Azok, akik először végeznek javításokat, a kész gitteket részesítik előnyben, és megjegyzik, hogy könnyen alkalmazhatók, ami lehetővé teszi a javítás idejének jelentős csökkentését.

Ebben a videóban talál egy mesterkurzust a "Bányászok" tenyésztési gittekről.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba