Volma kemény gitt: előnyök és hátrányok

 Volma gitt: előnyök és hátrányok

Az 1943-ban alapított Volma orosz cég az építőanyagok jól ismert gyártója. Sok év tapasztalata, kiváló minősége és megbízhatósága minden márkás termék vitathatatlan előnye. Különleges helyet foglal el a gitt, amely kiváló alternatívát kínál a gipszkarton lapokra.

Különleges jellemzők

A Volma gitt kiváló minőségű, tökéletesen sík felület létrehozásához használt anyag. Gipsz- vagy cementkeverék alapján készül, amelyet jó viszkozitás jellemez.

A gipsz töltőanyag száraz. és úgy van kialakítva, hogy manuálisan igazítsa a falakat. Más komponensekből áll, beleértve a vegyi és ásványi adalékokat is. Ezen adalékanyagok használata növeli a megbízhatóságot, tapadást és kiváló nedvességmegtartást. Ezek a jellemzők gyors és kényelmes munkát biztosítanak az anyaggal.

A gyors szárításnak köszönhetően a Volma gitt gyorsan és egyszerűen beállítható. Gyakran használják dekoratív lakberendezéshez vagy kültéri munkához.

előnyök

A Volma népszerű gyártó, hiszen termékei minősége megéri. A vállalat széles választékot kínál, beleértve a többféle keveréket is.

Minden gitt márkának a következő előnyei vannak:

 • Környezetbarát termék. Az építőanyag a falak különböző helyiségekben, köztük egy gyermekszobában való összehangolására használható. Struktúrájában nincsenek káros összetevők.
 • A keverék tágas és műanyag. A gittzel való munkavégzés egy örömöt jelent, mivel a beállítás nagyon gyors és egyszerű.
 • A gitt kitűnő megjelenést kölcsönöz a felületnek. Nincs szükség a befejező keverék további használatára.
 • Az építőanyag használata után nem történik zsugorodás.
 • Az anyagot a termoregulációs képesség jellemzi.
 • Még a falhoz is elegendő csak egy réteg alkalmazása, amely általában nem haladja meg a hat centiméternél nagyobb vastagságot.
 • Az anyagot a termoregulációs képesség jellemzi.
 • A keverék tartós, gyorsan megszilárdul, ami pozitív hatással van a bevonat tartósságára.
 • Az anyag különböző felületeken használható.
 • A száraz keverékek olcsó ára és a hosszú élettartam lehetővé teszi számukra, hogy nemcsak egy költségvetési lehetőséget válasszanak, hanem a keverék maradványait is használják a jövőben.

hiányosságokat

A Volma gittnek van néhány hátránya, amelyeket figyelembe kell venni vele együtt dolgozva:

 • A magas páratartalmú helyiségekben nem szabad falakhoz vakolat keveréket használni, mivel nem rendelkezik vízlepergető tulajdonságokkal. A fürdőszobában vagy a konyhában a felületek kiegyenlítésére nem szabad vásárolni.
 • A töltőanyag rosszul reagál a hirtelen hőmérséklet-változásokra.
 • A gipszkeverékek nem alkalmasak a szabadtéri munkára, mivel nagyon gyorsan elnyelik a nedvességet, ami hámláshoz vezet.
 • A falak csiszolását addig kell végezni, amíg teljesen meg nem száradnak, mert a teljes kikeményedés után a fal nagyon erős lesz és nem alkalmas csiszolásra.
 • A gitt por formájában van, így használat előtt érdemes vízzel hígítani.Az elkészített keveréket 20–40 percen belül fel kell használni, majd megszilárdulni, és az ismételt hígítás vízzel csak rontja az oldatot.

faj

A Volma cég a gittek széles választékát kínálja, hogy tökéletesen sima bázist hozzon létre mind beltéren, mind kültéren. Két fő fajtát kínál: gipsz és cement. Az első lehetőség kizárólag belső munkára alkalmas, de a cementkötés a legjobb megoldás a szabadban való munkavégzéshez.

Akvastandart

A gitt opció cement, és polimer és ásványi adalékokat is tartalmaz. Ezt a típust nedvességállóság jellemzi, nem zsugorodik.

Az "Akvastandart" keverék szürke színű. Használható 5 és 30 Celsius fok közötti levegő hőmérsékleten. A keverék alkalmazásakor a réteg nem haladhatja meg a 3 és 8 mm közötti tartományt. Az elkészített oldatot két órán belül fel kell használni. A kiváló minőségű szárítást naponta vagy 36 órán belül végezzük.

Az "Aquastandard" keveréket kifejezetten a talaj kiegyenlítésére fejlesztették ki, amelyet később festeni vagy vakolásra kell használni. Ezt a fajtát gyakran használják a repedések, hornyok és golyók kiküszöbölésére, de a megengedett réteg csak 6 mm. Belső és külső munkákhoz, valamint alacsony hőmérsékleten és magas páratartalomnál használható.

Az "Aquastandart" cementtömeget különböző típusú alapokra lehet alkalmazni: hab és szénsavas beton, pácbeton, pácolt agyagbeton. Használható cement-homok vagy cement-mészfelület kezelésére.

Befejezés vonal

A "Finish" gitt száraz keverék. Gipszkötő komponens alapján készül, módosított adalékanyagok és ásványi töltőanyagok hozzáadásával. Ez a típus a repedésekkel szembeni fokozott ellenállás jellemzi.

Műszaki adatok:

 • Az anyaggal végzett munka 5 ° C és 30 ° C közötti hőmérsékleten végezhető.
 • A bevonat szárítása körülbelül 5–7 órát vesz igénybe 20 ° C-os hőmérsékleten.
 • A falakra alkalmazott gitt alkalmazása esetén a rétegnek kb. 3 mm-nek kell lennie, és nem haladhatja meg az 5 mm-t.
 • Az elkészített oldatot egy órán keresztül lehet használni.

A végső befejezéshez a befejező gittet használják. Akkor lehet festeni a falat, ragasztani a tapétát, vagy más módon díszíteni. A "Befejezés" vakolatot az előkészített, korábban szárított alapra kell alkalmazni. A gitt alkalmazása előtt a szakértők tanácsot adnak egy alapozó használatára.

varrás

Ez a fajta anyag gipszkötő komponensen alapul. Száraz oldat formájában kerül forgalomba, amelyet használat előtt vízzel kell hígítani. A "varrás" töltőanyag összetétele kiváló minőségű ásványi és vegyi töltőanyagokat tartalmaz. Az anyag megnövekedett tapadása lehetővé teszi a víz megtartását is. Ideális szintező munkákhoz.

Főbb jellemzők:

 • Amikor a levegő keverékével dolgozunk, az 5-30 Celsius fok közötti tartományban kell lennie.
 • A bázis 24 óra múlva teljesen megszárad.
 • A gitt alkalmazása során érdemes 3 mm-nél nem nagyobb réteget készíteni.
 • Hígítás után az anyag 40 percig használható.
 • A gitt zsák 25 kg súlyú.

A gitt "Seam" ideális a varratok és hibák tömítésére. Különlegessége, hogy képes megbirkózni az 5 mm-es mélységig terjedő szabálytalanságokkal. Alkalmazható különböző felületekre.

standard

Ezt a fajta gittet egy száraz keverék alkotja, amely kemény, gipsz, módosító adalékanyagok és ásványi töltőanyagokból készül. Az anyag előnye a megnövekedett tapadás és a repedésekkel szembeni ellenállás. A kiegyenlítéshez kiindulópontként használható.

A "Standard" a falak és a mennyezetek alapbeállításához készült. Javasoljuk, hogy kizárólag száraz helyiségek belső munkáira használják. Az anyag lehetővé teszi, hogy megbízható és sima alapot készítsen festésre, tapétázásra vagy más dekoratív befejezésre.

A standard gittzel való munkavégzés során vegye figyelembe a műszaki jellemzőket:

 • 20 fokos levegő hőmérsékleten az anyag egy nap után teljesen megszárad.
 • Az elkészített oldat 2 órával a felhasználás után használhatatlanná válik.
 • Az anyagot kb. 3 mm-es vékony rétegekre kell felhordani, a maximális vastagság 8 mm.

polyphonical

Ez a gitt polimer és átlátszatlan, ideális a felső réteg kialakításához. Magas fehérség és szuperplasztika jellemzi. A többi polimer gittzel összehasonlítva ez a típus a legfejlettebb technológia.

Egy kilogramm száraz keverékhez való oldat készítéséhez 400 ml vizet kell venni. Az előkészített oldat a tartályban 72 órán át tárolható. Amikor a keveréket a rétegvastagság alapján alkalmazzuk, legfeljebb 3 mm legyen, míg a megengedett legnagyobb vastagság 5 mm.

A "polifin" a különböző felületek befejezésére készült, de a munkát kizárólag beltérben és normál páratartalom mellett kell elvégezni. Ezt a lehetőséget nem szabad a fürdőszobában vagy a konyhában befejezni.

A "polifin" lehetővé teszi, hogy sima és hófehér felületet készítsen a tapéta, a festés vagy más dekoratív díszítési lehetőségek érdekében. Nagyszerű bőr. Az elkészült megoldás konténerekben 24 órán keresztül használható.

A "Polyphin" gitt száraz területeken működik. Alkalmazáskor a levegő hőmérsékletének 5 és 30 fok között kell lennie, és a páratartalom nem haladhatja meg a 80 százalékot. Előnyös, ha rozsdamentes acél szerszámokat használnak a keverékkel végzett munka során. A gitt alkalmazása előtt alapozót kell készíteni, míg a görgőt nagyon jól kell összenyomni, hogy elkerülje a gitt áztatását az ilyen falra való felhordás után.

Polimiks

A Volma egyik új terméke a Polymyx nevű gitt, melynek célja az alapok maximális hófehér befejezésének további dekoratív kialakítása. Ez az anyag mind kézi, mind gépi alkalmazáshoz használható. A gitt a plaszticitással vonzza a figyelmet, ami pozitív hatással van az alkalmazás egyszerűségére.

Vélemények

A Volma gitt nagy a kereslet, és megérdemelt hírneve. Nemcsak a fogyasztók, hanem az építőipari szakemberek is előnyben részesítik a Volma termékeket, mivel ezek kiváló minőségűek és viszonylag alacsony áron vannak.

A gyártó lehetővé teszi a felületek egymáshoz igazítását a termékeket egymástól függetlenül. Minden csomag részletesen ismerteti a gittzel végzett munkát. Ha betartja a leírt ajánlásokat, akkor az eredmény kellemesen meglep.

A Volma minden keveréke puha és egyenletes, ami pozitív hatással van az alkalmazási folyamatra.

A gitt elég gyorsan szárad, miközben biztonságosan rögzítve van egy bázissal. Az anyagok vitathatatlan előnyei a megbízhatóság és a tartósság. A vállalat követi a minőséget, és megpróbálja megfizethető áron biztosítani a legjobb terméket.

A következő videóban megtalálja a "VOLMA-Polyfin" gitt használatára vonatkozó utasításokat.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba