Milyen méretűek a mellékvágányok?

Az épületek homlokzatára nézve széles körben elterjedt. Ez annak köszönhető, hogy az anyag ellenáll a környezetnek (páratartalom, fagy és hirtelen hőmérsékletváltozások, szögletes szél), erőssége és esztétikai vonzereje. A panelek pasztell vagy élénk színekkel vannak festve, fényesek vagy mattok lehetnek, valamint kő- és téglafalazatok, fa- és kerámiafelületek utánozhatók.

Oldófelület-kioldó lapok, amelyek mérete a profil típusától, az alkalmazás jellemzőitől és a gyártótól függ.

Különleges jellemzők

Az iparvágány fő előnyei - a nedvesség ellenállása. A műanyag modellek nem jutnak nedvességhez, a fémtárgyak speciális polimer bevonattal rendelkeznek, amely vízlepergető tulajdonságokat biztosít az anyagnak.

Fontos, hogy az iparvágány nagy szilárdságú legyen, ami megbízható anyagként szolgál a ház lefedésére. Ebben a tekintetben a fém panelek erősebbek, nem félnek a mechanikai sokkoktól.

A kis tágulási együttható miatt a profilok nem repednek a hidegben, és nem ellenállnak 60 fagyasztási ciklusnak. Az anti-hill zárójel lehetővé teszi, hogy biztonságosan használhassa az anyagot olyan területeken is, amelyekre szögletes szél jellemző.

Az anyag élettartama is lenyűgöző, ami átlagosan 30-60 év, a panel típusától függően.

A legtöbb iparvágány panelen van egy kis (3-6 kg / m2) súlyezért az alapítvány további erősítése nem szükséges. A profilokat a szigetelőanyaggal (ásványgyapot tekercsben vagy polisztirolban) lehet felszerelni. A rögzítést közvetlenül a falon vagy a ládában (fából vagy fémből) végezzük. Ha a rácshoz való rögzítés módját választjuk, akkor ne aggódj a falak egyenletessége miatt. Ennek a technikának köszönhetően könnyű elrejteni a felületi szabálytalanságokat és repedéseket.

A zárószerkezet jelenléte miatt a panelek könnyen összeállíthatók egy gyermektervező elvén. Más szóval, a telepítést szakemberek bevonása nélkül lehet elvégezni, az anyagot alacsony hőmérsékleten is lehet telepíteni. Ebben az esetben azonban a panelt szobahőmérsékleten 24 órán át meg kell őrizni.

Különböző felületek utánzásával érdekes stilisztikai döntéseket lehet elérni. Fontos, hogy az anyag a lehető legpontosabban utánozza a kő, a fa, a tégla, csak akkor gyaníthatja ezt a stilizációt a környéken.

Végül az árképzés különbözik az ár-megfizethetőségtől, ára egyértelműen alacsonyabb lesz, mint a kő vagy tégla burkolat költsége.

Különböző típusú méretek

A méretek elülső profiljait nem az állami szabványok szabályozzák. Minden gyártó önállóan dönt arról, hogy milyen méretűek lesznek a panelek.

A méretek nemcsak attól függnek, hogy milyen márkát gyártanak a szabadtéri munka profiljai, hanem azok típusától is. Fontos, hogy a profil befejezése milyen típusú legyen. Így az első opciók kisebbek, mint az alagsorban. Az utóbbit úgy tervezték, hogy megvédjék és díszítsék az épület pincéjét, amely érzékenyebb a nedvességre, az útreagensekre és a mechanikai sérülésekre. Ez az oka annak, hogy az alagsor panelek vastagsága 1,5-2-szerese a homlokzat standard profiljának magasságának.

A mellékvágányok szélességére, hosszára és magasságára vonatkozó információk szükségesek ahhoz, hogy pontosan kiszámolhassák a mellékvágánycsomagok számát, figyelembe véve a telepítés során keletkező hulladékot.

faipari

Erő- és nedvességállósága van, de csak a speciális vegyületekkel történő rendszeres feldolgozás feltételei mellett. Az anyagot jó hő- és hangszigetelés, egyedi színtartomány és egyedülálló textúra, magas költség jellemzi.

A gyártók számára ajánlott, hogy az anyag gyártásánál tartsák be az alábbi mutatókat: hossz - 2 - 6 m, szélesség - legfeljebb 22 cm, vastagság - legfeljebb 2,2 mm.

cement

Az alapanyagban lévő anyag cement keverékeket és módosítókat tartalmaz, és szilárdságának biztosítása érdekében speciális cellulózszálakat adnak hozzá, amelyek erősítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az eredmény egy szilárd monolit anyag, amely ellenáll a fagynak és a magas páratartalomnak. A cementpanelek azonban nem alkalmasak minden típusú alapozásra, mert további terhelést adnak az épület alapjaira.

Az ilyen panelek hossza 3 - 3,6 mm, szélessége - 20 cm, vastagsága 0,8-1,2 mm.

vinyl

Polivinil-klorid alapján készül, bizonyos mennyiségű akril a kompozícióban megengedett (kiderül, hogy akril iparvágány, ami egyfajta vinil). A műanyag paneleket rugalmasság jellemzi, valamint a színpaletta gazdagságát. Ez utóbbi tény az, hogy a színező pigmentet közvetlenül a termék összetételébe adtuk a gyártási szakaszban.

A klasszikus PVC-panelek magassága 2,5-4 m. A hosszabb panelek optimálisak a magas épületek burkolásához, mivel lehetséges, hogy elkerüljük a felületek varrásait. Használatuk azonban készségeket igényel - a profil hajlított és repedhet.

A panel teljes szélessége 20-30 cm (hasznos szélesség 2-3 cm), vastagsága nem haladja meg a 0,7 - 1,2 mm-t. Az egyik profil súlya 1,5-1,9 kg.

Az amerikai gyártású iparvágány kissé eltérő standard szélességű - 20,5 és 25 cm között.

A méretek az 1 panelhez csatlakoztatott sínek számától függően változhatnak. Megkülönböztetjük az egyszeri (S jelzéssel ellátott), dupla (jelölt - D) és hármas (T jelölővel) modelleket.

kerámiai

Az agyag és más természetes összetevők alapján készült kerámiaprofil környezetbarát, ezért nemcsak külső, hanem belső béléshez is használható.

A standard méretek: hosszúság - 3-4 m, szélesség - 19-22 cm, profilmagasság - legfeljebb 1 mm.

fém

A fém burkolat védett polimer bevonattal ellátott bevonatos acélból készül. A profilméretek típusától függenek. Az anyagnak több lehetősége van: sík panelek, hajó fedélzet, halszálkás és dupla halszálkás.

A fém burkolat esetében a fedélzeti szabvány magassága 0,5-6 m, szélessége 25 cm és anyagvastagsága 0,5 mm. A halszálkás változás 25 cm szélességű, 0,5-6 m profilhosszúságú és 0,5-0,6 mm profilmagassággal. A fém burkolat súlya átlagosan 4 kg / m2.

Az anyag vastagsága nem csak a fémkeret vastagságából, hanem a polimer bevonat vastagságából is áll. Az utolsó réteg vastagsága átlagosan legalább 40 mikron.

Alagsor panelek

Az alapra szerelhető panelek bármilyen típusú iparvágányban ábrázolhatók. Más szóval, fémből, vinilből, rostcementből, kerámiából, fából készültek. A ház legnépszerűbb és legmegfelelőbb a vinil (és az akril) és a fém profilok.

Az iparvágány egyik jellemzője a méretének tömörsége. Általában a kiadás formája - kis téglalapok, amelyek hossza megfelel a házak alagsorának szokásos magasságának. Az ilyen méretű paneleket könnyű telepíteni, majdnem hulladék nélkül rögzíteni.

Hagyományosan az anyag hossza 1-1,5 m, szélessége 40 - 90 cm, vastagsága nem kevesebb, mint 2 mm (2-4 mm). A megnövekedett hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező oldalak kisebb vastagságúak lehetnek. Szigetelés nélkül is felszerelhető.

Hogyan kell kiszámítani a mennyiséget?

Anyag vásárlásakor meg kell vásárolnia, hogy a teljes homlokzatra elegendő legyen, figyelembe véve az állományt. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a különböző gyártási tételek ugyanazon gyártója paneljeinek árnyalatai kis színkülönbségekkel rendelkezhetnek.

A megfelelő mennyiségű anyag beszerzése segít a pontos számításban. A legegyszerűbb módja, ha meghívunk egy professzionális mérőt, általában a gyártót vagy a boltot, amikor a megrendelésük során ingyenesen nyújtják szolgáltatásaikat. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a szakember pontosan kiszámítja a szükséges elágazási mennyiséget, és vállalja a felelősséget a tettekért. Ugyanakkor fennáll annak a kockázata, hogy a mérő, aki érdeklődik a vásárlási csekk növeléséért, agresszíven kínál olyan összetevőket, amelyek elhagyhatók.

Az anyagfogyasztás kiszámításához speciális programot is használhat.

Az ilyen számológépek gyakran építési üzleteket és iparvágány gyártásával foglalkozó vállalatokat használnak.

Egy egyszerű „régimódi” számítás segít meghatározni a vásárolni kívánt panelek számát. Ehhez megtudja, hogy milyen méretűek a profilok, valamint a komponensek méretei. Ezen kívül meg kell mérni a falak magasságát és hosszát, alagsorát, nyílásait (ajtó és ablak). És mérjük meg a szerkezet sarkainak magasságát (belső és külső).

A szükséges mérések elvégzése után folytassa a profilok sorainak számításával a falon. Az utóbbi magasságát a profil szélességével osztjuk (hasznos, nem teljes). A kapott szám a sorok száma. Ha a tényezővel többszöröli a panelek számát, akkor megkapja a szükséges összes profilt. Továbbra is meg kell osztani ezt a számot a csomagban lévő panelek számával, és az eredmény fel van kerekítve. Az eredmény a burkolatokhoz szükséges burkolólapok száma.

Azonban a fal azon részén, ahol nyílások vannak, kevesebb profil szükséges. Ehhez számítsuk ki a struktúra ezen részének profiljainak hosszát és számát.

A tartozékok számlálása darab. Meghatározhatja a sarok deszka számát a fal magasságának elosztásával egy deszka magasságával. A sávok számát a nyílások kerülete alapján határozzuk meg. A falak felső és alsó részén lévő kerületet mérve határozzuk meg az indítás (rögzítőelem, az alsó sín alsó sorának rögzítéséhez) és a végleges (a felerősített felület végső) csíkok számát.

A kiindulási és befejező lécek kiszámítása az anyagkészlet figyelembevétele nélkül történik. Pénzt takaríthatunk meg egy alsó panelként alsó másodlagos sínként, amelyben a zárócsuklók előre vannak vágva. A J-profil elemeinek számát az ablak melletti függőleges vágások teljes felvételének és a gables átlós síkjainak osztásával határozhatjuk meg (a profilokat ezekhez a szakaszokhoz használjuk) egy panel hosszával.

A számítás során fontos, hogy kövessünk néhány ajánlást.

  • A falak magasságának és kerületének mérésekor vegye figyelembe a vetületek és a fülkék méretét. A tervezéshez J-profilt és speciális sarkokat használtak.
  • A falak hosszának kiszámításánál ne feledje, hogy mindkét oldalon kissé megnő, mert a burkolat az iparvágányra szerelhető.
  • Mielőtt megvásárolna egy adott anyagot, elemezze a legnépszerűbb modellek méretének jellemzőit. Ez kényelmesebb rajzolni egy táblázatot, beleértve az oszlopokat, mint az anyag nevét, hosszát, szélességét, a szükséges panelek és alkatrészek számát, a burkolat hozzávetőleges költségét. Egy ilyen tipp segít abban, hogy ne veszítsen el a különböző típusú iparvágányok paramétereiből, és lehetővé teszi, hogy megtalálja az optimális opciót az árhoz.
  • A szükséges terület, kerület és magasság legpontosabb kiszámítása a ház vázlatos tervével lehetséges, amely a pontos paramétereket mutatja.
  • A szükséges számú panel kiszámítása után adjon hozzá további 15% -ot az átfedések és a vágás számára.
  • Ha szükséges az anyag megvásárlása, fontos, hogy az új tétel azonos sorozattal és számmal rendelkezzen, mint amit korábban vásároltunk.Ellenkező esetben a különböző tételek anyagok árnyalatai változhatnak.

Lehetetlen építeni az épületet anélkül, hogy a szegélyvágást használnánk. Ebből a célból egy körfűrészre van szüksége, amely kemény gyémánt tárcsával van ellátva a szálcement vágásához, elektromos kirakós játékhoz vagy fűrészhez, egy fém késhez, hogy a fém- vagy vinilprofil a kívánt hosszúságot adja. A kivágásokat csiszolással dolgozzák fel.

Az elülső anyagok áttekintése - a vinil-iparvágány és az alagsor panelek, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba