Fém borítás a napló alatt: anyagi jellemzők

A gerendák alatti fémburkolat nagyon népszerű a fogyasztók körében, sok pozitív véleményt hagynak az ilyen anyagokról. Manapság sokan választják az ilyen bevonatokat, mert kívülről nagyon hasonlítanak a természetes fához, míg a burkolólapok fontos előnyei. Ez a cikk ismerteti az ilyen anyagok használatának jellemzőit, árnyalatait, hasznos szakértői ajánlások:

Különleges jellemzők

A panelek fémlemezből készülnek. A szükséges formátumú termékek forró hengerléssel készülnek. Ezután minden panelre egy alapozót alkalmazunk, amely megvédi a felületet a korróziótól és tartósabbá teszi.

Hasonló termékek horganyzott acélból készülnek. Az anyag elég vékony (általában vastagsága nem több, mint 0,7 mm). A termékek mérete eltér egymástól: 0,5 és 6 m közötti lehetőségek állnak rendelkezésre. Speciális polimer bevonatokat alkalmazunk a fém burkolólapokhoz, amelyek megbízhatóan védik a felületeket.

Felhasználási kör

A fémből készült iparvágányokat különösen gyakran használják köz- és ipari épületek építéséhez. Magánházak esetében a fémbevonatokat mindig ritkán választották meg a fogyasztók, mert nem biztosítanak kedvező klímát beltérben, és nem kapcsolódnak a hangulathoz és a melegséghez (ellentétben például a természetes fából). A termelési technológiák azonban most már aktívan javulnak, és a modern cégek olyan fémanyagokat kínálnak, amelyek szintén alkalmasak a magánlakások befejezésére.

Előnyök és hátrányok

Fém borítás a napló alatt - olyan anyag, amely meglehetősen magas. Ez ellenáll a vegyi anyagoknak, a napfénynek és a kopásnak. Vannak más a fogyasztók számára fontos ilyen bevonatok minősége:

 • Tűzállóság. Ez az oka annak, hogy ilyen burkolólapokat gyakran épületekhez vásárolnak, ahol elég magas a tűzveszély. Ne feledje, hogy a láng hatásának kitéve a festék vagy a polimer bevonat leválik és deformálódhat.
 • A jelentős hőmérsékletváltozásokkal szembeni ellenállás. Az ilyen anyagok különböző időjárási viszonyokhoz, különböző éghajlati zónákhoz alkalmasak.
 • A korrózióállóság. Ez a pozitív minőség speciális polimer bevonatot, valamint alapozóanyagot biztosít. Nem szabad elfelejteni, hogy a telepítési munkák során néhány terméket vágnak, lerövidítenek. Ebben az esetben a védőbevonat sérült, és ott korrózió lép fel. Nem szükséges az alumínium és fémtermékek ötvözeteit is kombinálni.
 • Fűtéskor a fém nem terjed ki annyira, mint a vinil iparvágány. Emiatt nem szükséges megtervezni a befejező munkák végrehajtásának hiányát, és aggódni, hogy a termékek idővel nagy mértékben deformálódhatnak.
 • A fém hosszú élettartamú. Óvatosabbnak kell lennie az alumínium panelekkel: az ilyen termékek kevésbé ellenállnak a mechanikai terhelésnek, mint más fémbevonatok. Nem szabad megütni őket.
 • Dekoratív. Az ilyen bevonatok színét telítettség jellemzi, jól kerekített rönköket imitálnak.

A napló alatti fémszalagnak van néhány hátránya:

 • A deformált panelek helyreállításának képtelensége. A termékek pontos geometriai alakja nem kerül visszaadásra.
 • Hőszigetelés nem lehetséges.A veszteségek minimalizálása érdekében gondoskodnia kell a kiegészítő szigetelésről.
 • Elég nehéz súly. A fém burkolat erősen terheli az alapítványt, az alapítványt. Lehetséges, hogy erősíteniük kell őket.

A fém hőjében elég meleg lehet. Emiatt a helyiség hőmérséklete jelentősen megnőhet. Ez a probléma a leginkább releváns abban az esetben, ha nincs szellőzőrés, és maga a bevonat sötét.

Szállítás és tárolás

Annak érdekében, hogy a fém burkolólapok összes tulajdonsága és tulajdonsága változatlan maradjon, optimális feltételeket kell létrehozni az ilyen anyagok tárolásához. Érdemes megjegyezni, hogy ez az ajánlás nem olyan fontos, mint a fából készült termékek esetében: ebben a tekintetben a fém-iparvágány sokkal kényelmesebb.

Győződjön meg róla, hogy a helyiség, ahol a bevonatot tárolják, a levegő hőmérséklete viszonylag alacsony. Ügyeljen a nedvességre: nem szabad növelni. Ha a tárolóterület körülményei kedvezőtlenek, a termékek élettartama csökkenhet.

A fém burkolólapok szállítási feltételei fontosabbak:

 • Ne tegyen semmit a panelre. Jóllehet a megnövekedett szilárdság jellemzi, de a jelentős súly hatására károsodhat.
 • Ha a mellékvágányt a gép hátulján szállítja, óvatosan rögzítse az anyagot.
 • A mechanikai sérülések elkerülése érdekében a bevonat minőségét kell csomagolni.

Ne feledje, hogy erős ütés esetén a panelek deformálódhatnak. Vigyázzon, ha szállítja őket. Ha az anyagon lévő kiegészítő védőréteg sérült, nagyon valószínű, hogy a jövőben olyan problémával kell szembenéznie, mint a korrózió.

Mivel a blokkház - mint a napló alá tartozó burkolólapok is - félkör alakú, a sérülésveszély jelentősen megnő. Az ilyen felületeken gyakrabban fordulnak elő hibák. Annak érdekében, hogy az ilyen anyagok a szállítás során következetesek és tartósak, jobb, ha több rétegbe helyezzük őket (az utazás során nem szabad szabadon mozogniuk a csomagban).

Összeszerelési munka

A fém burkolólapok telepítése nem olyan nehéz feladat, de végrehajtása során figyelembe kell venni a különböző fontos árnyalatokat. A befejezést több szakaszban végzik.

Ne feledje, hogy először gondoskodnia kell az összes mérésről. A vágást a lehető legnagyobb pontossággal kell elvégezni. Ellenkező esetben sok időt tölthet el a kijavítás során, és nagyon nehéz lesz velük foglalkozni.

Hogyan készítsük fel a felületet?

Ha azt szeretné, hogy a kivitel a legmagasabb minőségű legyen, először gondoskodnia kell a felület felkészítéséről. Így elkerülheti a komoly problémákat a jövőben. Néhány ajánlást figyelembe kell venni:

 • Vizsgálja meg az alapítványt, a falakat és értékelje azok állapotát. Abban az esetben, ha nem biztos benne, hogy a bázis jelentős terheléssel fog megbirkózni (vagy komoly hibák vannak), meg kell erősítenie. Ehhez töltse ki az alapozáshoz további támaszokat, és erősítse az alapot hálóval.
 • Szükség esetén húzza le a régi festéket, a hámlást. Távolítsuk el a felületről minden szükségtelen.
 • A repedéseknek és repedéseknek lefedniük kell.
 • Vigyen fel egy antiszeptikus bevonatot az alapra. Ha a fal létrehozásához éghető anyagokat használtak, használjon lángálló anyagokat is.
 • Gondoljunk arra, hogy hogyan lehet megkerülni azokat a kommunikációs területeket, amelyek zavarják a befejező munkát. Ha lehetséges, törölje őket.

Melegítés és láda

Mivel a fém burkolólapokat a lehető legalacsonyabb talajon kell telepíteni, gondoskodnia kell a léc kialakításáról. Meg kell építeni, a szakértők ajánlásaival.

 • Vigyen fel égésgátló anyagokat és antiszeptikákat a fa gerendára, rögzítse az alapra.Ahhoz, hogy a kialakítás egyenletes legyen, helyezze fel az aljzatot. Egy szinttel 0,5–6,6 m-es lépésekben állítsa be a állványokat. Ha a homlokzat szellőztetésre kerül, szükség lesz az ellenkező rácsok előkészítésére. Rögzítsen rá egy fűtőtestet, és nyissa ki a fő állványokat felülről.
 • Leszállíthatunk ládákat a felfüggesztésekre. Ehhez U-alakú horganyzott profilokat használnak. Alapján meg kell jelölni a sorokat: rögzítjük a zárójeleket a csavarokkal és a dübelekkel. Vágja le a kívánt méretű állványokat és rögzítse őket a fogasokhoz egy szinttel. Az ingereket extra merevségre használják.

Függetlenül attól, hogy hogyan készíted el a ládát, az ajtó- és ablaknyílásokat is felül kell vizsgálnod. A kerület körüli külső részről állványokkal keresse őket. Ezeket az elemeket a közös kerethez kell csatlakoztatni. Ha fát használnak a fáról, akkor egy cellás szigetelésre van szükség.

Ha a láda fémprofilból jött létre, meg kell jegyezni, hogy a szigetelőanyag nem zavarhatja a gőzcsere megvalósítását. A hőszigetelést biztosító lemezeket rögzíteni kell a kerettartók felfüggesztésére (konzolokra). A műanyagból készült speciális csapok segítségével további rögzítést kell biztosítani.

tartozékok

Az összetevőket egy meghatározott sorrendben telepítik.

 • Állítsa be a kezdősávot. Csatlakoztasson egy profilt a sarkokhoz, majd meg kell jelölnie a határokat. A paneleknél referenciapontot kell meghatározni (lentebb). A talajtól 0,4-0,5 cm távolságban van elhelyezve.
 • A kezdőcsíkra összpontosítva állítsa be a sarokelemek telepítését. A szögeket 1 cm-re kell beállítani. Ezeket az elemeket csavarokkal kell rögzíteni. A folyamat szabályozásához használjon egy szintet.
 • Végezze el a H-profil, a csatlakozócsíkok rögzítését. Ha azt tervezi, hogy befejezi a széles falat, vagy árnyalatokat egyesít, szerelje össze a sarokcsatlakozókat. Ezen elemek összehangolásához használjon egy szintet. Szükséges, hogy csavarokkal rögzítsük őket.

Abban az esetben, ha a mellékvágány panelek megrendelésre készülnek, és kevés tapasztalattal rendelkeznek az ilyen befejező munkák végrehajtásában, a pontos mérések elvégzése előtt minden szükséges elemet telepíteni kell. Így elkerülheti az ellentmondásokat.

panelek

El kell telepítenie az iparvágány telepítését az épület sarkából. A panel rögzítéséhez használja a csavarokat. Speciális zárócsuklók is rendelkezésre állnak: segítségükkel az összes felső elem az alsóhoz ragaszkodik.

A szabványos paneleket néha meg kell vágni, mert méreteik nem mindig teszik lehetővé a teljes felület lefedését. Ehhez használhat fémfűrészeket. A daráló forró lemeze elronthatja a védőbevonatot.

Telepítse az összes elemet, amíg el nem éri a csúcsot. Ezután telepítse a befejező léceket. Felülről az önmetsző csavarokkal kell rögzíteni, mert csak alulról vannak rögzítőcsatlakozások.

Győződjön meg róla, hogy nincsenek eltérések. Mindegyik új elemnél csak növelni fog. Ne feledkezzünk meg az épület szintjének használatáról: azt az egyes elemek párosítása után kell alkalmazni.

gondoskodás

Az ilyen bevonatokat gondosan meg kell vizsgálni: ebben az esetben hosszú ideig megőrzik az esztétikai megjelenést. A fém burkolólapokkal bélelt falakat időről időre meg kell tisztítani. Ehhez használhat egy ablaktisztítót és egy kefét, amely nem túl merev sörtéjű. Rendszeresen ellenőrizze a homlokzatot: nem szabad felrántani és karcolni. Miután észrevette a hibákat, távolítsa el őket egy alapozó segítségével: a védő polimer bevonatnak teljesnek kell lennie.

A fém alsó részének a gerendák alatti egyéb jellemzőiért lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba