Vinyl blokk ház mellékvágány: jellemzők és előnyök

A klasszikus faházak mindig a fejlesztők prioritása voltak. A megjelenésük önmagáért beszél. Kényelmesek és kényelmesek. Sokan álmodnak, hogy fából készült vidéki házuk van, de ez nem olyan egyszerű. Annak érdekében, hogy építsen, több nehézséget kell leküzdenie, a rönkház választásától a külső díszítésig.

A vinil iparvágány az egyik klasszikus külső burkolat típusnak nevezhető. De ez olyan gyakori, hogy használatával Ön egyéni stílusból megfosztja otthonát. A szegélygyártók úgy döntöttek, hogy lépést tartanak az időkkel, és teljesen új modellt alakítottak ki a burkolólapokból.

Ez egy tömbház, amely egy fából készült keret utánzata. Átgondolta az összes technikai részletet és elemet, így nem nehéz felvenni. Az eredmény egy új, modern anyagok háza, amely védi a múlt hagyományait.

termelés

A blokkház egy polivinil-kloridból készült fali lamellák, amelyek egy napló vagy egy fából készült bár formáját imitálják.

Ezek koextrúzióval készülnek - az olvadt anyagot extruderen keresztül kényszerítik. Különlegessége abban rejlik, hogy két különböző anyagot használnak. A folyamat végén egy olyan profilt kapunk, amely több tulajdonsággal rendelkezik. Két rétegből áll. Az első réteg az egész termék 80% -át foglalja el, a második pedig dekoratív elem. A belső réteg munkaterheléssel rendelkezik, és felelős a profil geometriájáért.

Az akril alkatrész biztosítja a felületi ellenállást, védi a külső környezeti hatásokat, és a termék színét is biztosítja. A színválasztás különböző mennyiségű színezőanyag hozzáadásával állítható be.

A termék vastagsága 1,1 mm. Az iparban használt vinilpor gyártásánál a bevonat egységes szerkezetű és azonos színű az egész felületen.

előnyök

 • Jellemzője, hogy az erő alkalmazása során a külső hatásokkal szembeni ellenállóképesség magas. Ez ellenáll az alkalmazott ütközési terhelésnek.
 • A PVC összetétele számos előnnyel rendelkezik. Nem lebomlik, nem rothad, nincs korrózió. A legfontosabb, hogy környezetbarát. Az akril felület kiküszöböli a mikroorganizmusok megjelenését a felületen. Az egerek és a patkányok nem károsítják a bevonatot.
 • A koextrudáláshoz használt keverék tűzoltó adalékokat tartalmaz. Tűz esetén csökkentik a füstképződést.
 • A melléképítési hőmérséklet-tartomány -50 ° C és + 50 ° C között van. Ez az éghajlati viszonyok között mindenütt használható.
 • UV-ellenálló iparvágány, a szín megegyezik a gyártó által tervezett színnel. Nem fél a csapadéktól. Az ilyen lefedettség minimális gondossággal több mint fél évszázadig tart.
 • A késztermék súlya viszonylag kicsi, így nincs hatással a ház alapja és a falak terhelésére. A telepítés során gyakori eszközöket használnak, így nem kell szakembereket felvenni, ami további költségekhez vezethet. Elég kis építők csapata, amely gyorsan és hatékonyan elvégzi a munkát.
 • A szellőztetett homlokzatok rendszerének telepítésénél nagyszerű az iparvágány típusa. Ezenkívül a falak tovább szigetelhetők és hangszigeteltek. Ez lehetővé teszi a rendszer kialakítását. Tehát a ház még jobb lesz, és meleg marad.
 • Végül, de nem utolsósorban, a műanyag blokkház elfedi a falak hibáit.Ha csökken a fokozat, vagy a lejtő helytelenül van rajzolva, és nem lehet megjavítani, az iparvágány a mentésre kerül.

Az anyagnak minden érdeme szempontjából számos hátránya van. Például nem ég, de nyílt láng közelében olvad. A vinil tömbház nem nyújt további homlokzati szigetelést.

méretek

Vannak különböző típusú és méretű tömbházak.

Szabványos lécek, amelyek egy fából készült naplóhoz hasonlítanak:

 • szélesség - 180 mm;
 • szélessége - 250 mm.

Alkalmasak kültéri használatra.

Lamellae, két ikernaplóhoz hasonlóan:

 • szélesség - 120 mm;
 • szélessége - 150 mm.

Már engedélyezett beltéri használatra. A hosszúság 3,81 méter.

A tömbház szerkezete hasonló a természetes fához. A szín az ügyfél tetszését választja.

Ezek általában természetes árnyalatok. De a modern technológia lehetővé teszi a fa szokásos árnyékának megváltoztatását, és olyan színeket is tartalmaz, mint a fehérített tölgy vagy a bronz dió.

A szegélyléceket egymás után veszik fel, és a helyére kattannak. Ezért a telepítés nagyon egyszerű. A vászonnak a ládahoz való csatolásához további csíkokra lesz szükség, amelyek rögzítési lyukakat biztosítanak.

Sikertelenül a mellékvágánygyártónak további alkatrészei vannak. Például szélcsíkok, külső és belső szögek, kezdő profilok, csuklós lécek, befejező ablakok. Ugyanolyan színűek, mint az iparvágány. Hosszuk megfelel a panel hosszának.

Telepítési lépések

A vinil iparvágány blokkházban ugyanazokat a telepítési irányelveket alkalmazhatja, mint a szokásos mellékvágányoknál. A munka előtt el kell olvasni a telepítési utasításokat.

Az első lépés a falak és más felületek előkészítése. Ebből a célból a láda fel van szerelve. Lehet, hogy fából vagy fémből áll. Az elemek 400 mm-es gyalogos távolságra vannak felszerelve. A ládának köszönhetően a szigetelés és a szerkezet hőszigetelése is növelhető. A csiszolás lehetővé teszi a rés kialakítását a fal és a rögzítők között, ami azt jelenti, hogy szellőztetjük és a kondenzátum megjelenése kizárásra kerül.

Ha tovább kell vízállóvá tenni a falakat, használhat gőzgátlót és szélvédőt. Ezek olyan különleges filmek, amelyek mindegyike elvégzi a funkcióját.

Ajánlatos betartani a telepítés bizonyos szakaszait. Először a kezdő- és befejező rudak rögzítve vannak. Ezután tegye a sarkokat az ablakokra és az ajtókra, rögzítse a belső és külső sarkokat. A panelek dokkolásához szükség lehet egy összekötő sínre. A lamellák halmaza az alulról felfelé halad.

A hőmérsékletváltozásokból eredő bármilyen anyag változó fokú deformációval vagy tágulással jár. A rögzített vászont nem szabad teljesen rögzíteni. A rögzítőelemeknek nem kell meghúzni, amíg meg nem állnak, a szakértők azt javasolják, hogy ne fordítsanak egy fordulatot. Ha körmöket használnak, akkor a fej és az alap közötti távolság körülbelül 1 mm legyen.

Az oldalsó réseknek körülbelül 5 mm-es helyet kell hagyniuk az anyag természetes tágulásához és összehúzódásához. Télen a távolságot 1 cm-re kell növelni.

A körmöket meg kell kalapálni és a csavarokat merőlegesen az alapra csavarni, és csak a horganyzott vagy eloxált rögzítőelemet kell használni.

A kezdeti panel a kezdőprofilhoz van csatolva, az alábbi panelek az elsőhez vannak csatlakoztatva, és így tovább.

A kivitelezésnél dekoratív sarkokat, szélcsíkokat.

műszerek

 • kalapács, kézifűrész, mérőszalag, szint;
 • elektromos fűrész;
 • olló fémhez;
 • perforátor szerelési lyukakhoz;
 • bevágás;
 • eszköz a panelek szétszereléséhez.

Hogyan válasszuk ki?

Ha azt szeretné, hogy a házat messziről a természetes fából készült házba vegyék, kövesse néhány szabályt:

 • Szükséges gondosan elemezni a piacot, olvassa el a gyártókkal kapcsolatos információkat, nézze meg a legjobb mintákat. A cégek színpalettája meglehetősen más, és annak érdekében, hogy a cél a szem számára kedvező legyen, fordítson nagyobb figyelmet a választásra.
 • Mindig figyeljen a megjelenésre. A paneleknek egységes színnel kell rendelkezniük, abszolút nem megengedett foltokkal vagy más árnyalatokkal, kivéve, ha az a megadott. Az oldalfelület felületének meg kell ismételnie a fa szerkezetét. Minél jobb ez, annál természetesebb lesz a díszítés.
 • A telepítéshez szükséges lyukaknak tisztáknak kell lenniük. Formájukban egy oválisra hasonlítanak. Ez egy speciális műszaki megoldás annak biztosítására, hogy a bevonat ne legyen statikus.
 • A tapasztalt építők azt tanácsolják, hogy a már évek óta működő, jól ismert cégeket válasszák.

ár

Azok, akik először találkoznak komplex építéssel, megértik, hogy milyen költséges. A vevők mindig aggódnak az ár miatt. De ez a megközelítés alapvetően téves. Gondolnia kell a minőségre és a teljesítményre. A rossz minőségű blokkház elronthatja a ház megjelenését. A lamella elülső és hátsó oldalának azonos árnyalatúnak kell lennie. Ha ez nem így van, akkor rossz minőségű minta van.

Az anyag ára 1 m2-ről 200 és 900 rubel között mozog. Ehhez az árhoz hozzá kell adnia a munka költségét. Ez még mindig átlagosan 300 rubel.

Az alábbi tényezők befolyásolják az árat:

 • a teljesítmény minősége;
 • komplex telepítés;
 • szezonalitás;
 • a munka mennyisége.

A vinil tömbház egy új típusú dekoráció, amely gyorsan növekszik, különösen azokban a régiókban, ahol a faházak előnyben részesülnek.

Alakja a fa gerendák alakját követi, és ez a fő előnye. Ez helyettesíti a személytelen, szabványos burkolólapokat, és az esztétikusabb megjelenésnek ad otthont.

Fő célja:

 • javítja a ház külső megjelenését;
 • a falak hibáit kis erőfeszítéssel maszkolja;
 • megakadályozza a csapadékot és a nedvességet kívülről;
 • Segítségével melegítik a házat - egy fűtőtestet helyeznek az iparvágány alá.

Sok erőfeszítés nélkül egy modern, meleg, szép otthont kap. A különböző színek előnyösek lesznek, ha a szabványos befejezések hátterében kiemelik. A befejező anyag áttekintése csak pozitív.

A "blokkház" vinil mellékvágány telepítése, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba