Az alagsor iparvágányának telepítése: telepítési jellemzők

Az épületek építésének utolsó szakasza a külső díszítés, amelynek során minden szerkezeti elemnek nemcsak szépen díszítettnek, hanem a környezet negatív hatásaitól is védettnek kell lennie. Ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani az alagsor arcára, ez az épület fő része, és maga a földön helyezkedik el, ezért a legnagyobb mechanikai terhelésnek és az időjárási viszonyok hatásának van kitéve. Ma az alagsor befejezéséhez a legnépszerűbb anyagot iparvágánynak tekintik, mivel olcsó és sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Mi az?

A csípőpajzs egy modern típusú burkolóanyag, amely megbízhatóan védi az építészeti struktúrát a gombás lepedéktől, a magas páratartalomtól és a különféle károktól. Ezenkívül ez a befejezés az épület külső részének eredeti díszítése. A falazat extrudált vagy öntött lemezek formájában készül, amelyek megjelenése hasonló a természetes anyagokhoz. A különböző nyersanyagokat és egyedi technológiákat alkalmazó termékek gyártásához a dekoratív paneleknek köszönhetően a kiváló minőség és a tartósság alapja.

A szegélyt tömegesen gyártják, így méretei az egyes gyártók modelltartományától függenek. Általános szabályként az egyik sorozat többféle, ugyanolyan textúrájú, de eltérő színskálával rendelkező panelekből áll. Ezért ennek az anyagnak a segítségével megvalósíthatóvá válik a tervezési ötlet, és érdekes megtervezni a szerkezetet, egyéni stílusban. A paneleket magánházakként és más típusú épületekként lehet felújítani. A termék telepítése egyszerű, így még a kezdő mester is képes kezelni.

jellemzői

Az iparvágány iránti óriási kereslet a teljesítményjellemzőinek köszönhető. Az anyag sikeresen bebizonyította magát a piacon, mivel számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. A panelek különböző nyersanyagokból készülnek, így minden típusuk, az összetevőktől függően, saját tulajdonságokkal rendelkezik. A díszítésben a legnépszerűbb az iparvágány fémváltozata, horganyzott acélból készült, amely egy speciális védőfóliával van borítva.. Fém panelek nem rothadnak és rozsdásodnak, jól ellenállnak a mechanikai terhelésnek, de vastagságuk miatt az anyag nehéz, és ez megnehezíti a szállítás és a telepítés folyamatát.

Nem rosszabb a minőségben és akril iparvágány, modern polimerekből készül, így a termék ellenáll a hőmérséklet változásának és a páratartalomnak. Az anyag egyetlen hátránya a berendezés bonyolultsága, mivel a berendezés legkisebb pontatlansága a panelek elmozdulását okozhatja, és a chipek a felületükön jelennek meg. Ezen túlmenően ez a mellékvágány ellenáll a kémiai megoldásoknak, ezért drága. Az akril mellékvágány alternatívája a vinil. Vízszintes és függőleges panelek formájában készül, az anyag megfizethető, tartós, de mechanikai sérülésekkel szemben instabil, és speciális szerelési technológiát igényel.

Szépen néz ki a modern designban. szálas cement iparvágányA panelek színek és textúrák széles választékából készülnek. A panelek utánzhatják a téglát és a természetes kőből. A termék cementből, megerősítő rostokból és ásványi töltőanyagokból készül, amelyeket a gyártás során monolit panelre préselnek. Az ilyen iparvágány tartós, rugalmas szerkezetű és tűzálló.De a pozitív előnyök ellenére a rostcement panelek igen törékenyek és könnyen repednek vagy feldarabolódnak.

Annak érdekében, hogy az épület a szokatlan megjelenés után befejeződjön, a tervezők választják ki fa iparvágány. A panelek kiváló minőségű polimerekből és sűrített fából készültek, így a külső terméket nehéz megkülönböztetni a természetes anyagtól. Ellentétben a korábbi típusú iparvágányokkal, a fa sokkal hosszabb, és nem hajlamos a forgácsolásra. A panelek különböző méretben és vastagságban kaphatók, gazdag színválasztékkal rendelkeznek, így tökéletesen illeszkednek az építészeti struktúra bármely stílusába. Az anyag legfőbb hátránya a magas ár, de ha mesterséges anyagokból vásárolsz, akkor olcsó lesz.

Népszerű gyártók

Az elülső panelek nélkülözhetetlenek az alagsor díszítéséhez. Mivel minden évben növekszik a kereslet, a gyártók folyamatosan újdonságokkal próbálják feltölteni a piacot. A mai napig a panelek széles választéka nem csak a hazai, hanem a külföldi védjegyeket is bemutatja. A jól ismert gyártók értékelése több vállalatot vezetett:

 • Docke. Ez egy közös gazdaság Németország - Oroszország. A cég termékeit nagy szilárdság és szép textúra jellemzik, melynek köszönhetően az anyag ideálisan dekoratív kő, tégla és homokkő utánoz. A speciális gyártási technológia a termék megbízhatóságát teszi lehetővé, az ilyen kivitel akár 50 évig is tarthat, megőrizve eredeti tulajdonságait.
 • Alta profil. Ez egy olyan orosz márka, amely kitűnő melléképítéssel tölti ki a piacot. Különös figyelmet kell szentelni az Altaj, a Kaukázus, az Alpok és Tibet számára szentelt témákkal díszített paneleknek. Az anyag imitációs téglákkal és több mint öt típusú kővel is kapható.
Docke
Alta profil
 • Kanada Ridge. E márka alatt kiváló minőségű dekoratív paneleket állítanak elő, amelyek kis és nagy kövek, tégla, pala és sziklás törmelék textúra. A szokatlan árnyalatú elágazás lehetővé teszi, hogy bővítse a tervezési ötleteket és stílusosan díszítse az épületet. Emellett az ilyen bélés megbízhatóan védi a bázist a természet külső hatásától.
 • Nordside. Ennek a cégnek a termékei sikeresen ajánlották a világ minden tájáról, hiszen pozitív működési tulajdonságokkal rendelkezik, és különböző színekben kapható. Mindkét csatolt és nem csatolt varrattal rendelkező panelek vannak. A panelek magas minősége miatt az alap megbízhatóan 50 évig tarthat. Különös figyelmet érdemel a természetes kő és a tégla utánzat utánzat.
 • Exteria. Az amerikai gyártó nemcsak hagyományos iparvágányként, hanem egyedi vágott kő és természetes cédrus szerkezetű panelek is gyártották. A tégla utánzat panelek durva felületűek, és egyedülállóak. A speciális festési technológiának köszönhetően nehéz megkülönböztetni a rajzot egy valódi anyagtól.
Kanada gerinc
Nordside
Exteria

Az anyag mennyiségének kiszámítása

Mielőtt telepítené az alagsorakat, helyesen kell kiszámítania a szükséges panelek számát. Ehhez a megmunkálandó felület kerülete mérhető, és meghatározza a befejező anyag típusát, mivel különböző méretű lehet. Az alapítvány borítással borítható, a panelek hossza 2,5 és 4,0 m között, a szélessége 20-30 cm, a fém burkolat jó választás lesz, hossza 50 és 6 m között változhat, és a szélesség a profil magasságától függ és nem haladja meg a 3 cm-t. A szálas cementpanelekhez hasonlóan 3 - 3,6 m hosszúak, és maximális szélessége 30 cm.

Az anyag kiszámításához a felületi perem kapott mutatóját a panelek átlagos hosszával (0,9) osztjuk. Ennek eredményeképpen az egy sor elemeinek száma határozható meg.Ezután meg kell számítani a sorok számát, figyelembe véve a panelek szélességét és az alap magasságát. Abban az esetben, ha a befejezést két sorban hajtják végre, akkor a részek számát megszorozzuk kettővel, és a teljes anyagfogyasztást megkapjuk. Az is fontos, hogy meghatározzuk a kiinduló sínek szükséges számát, mert az egy sorban lévő részek számát kétre kell osztani.

A padlóburkolás során az alagsor telepítve lesz, és elindul. Mivel átlagos hossza 2 méter, az épület kerülete általában két részre oszlik. A végeredmény a részek száma, de érdemes figyelembe venni, hogy hasznos hosszúságuk 1,95 m.

edzés

Az alagsor iparvágányának befejezése, mint minden más építési munka, az alapítvány előkészítésével kezdődik. Ennek a bevonatnak a fő különbsége azonban az, hogy a felületet nem kell kiegyenlíteni és vakolni. Ezért a burkolat ideális a régi házak díszítésére zsindelyekből vagy vályogból. Ebben az esetben elegendő lesz az alap állapotának ellenőrzésére, és ha a fedélen kiemelkedő kiemelkedések vannak, akkor azokat el kell távolítani. Ezután ki kell számítania az összes alkatrészt, és létre kell hoznia egy ládát vagy keretet, amelyre a paneleket fel kell szerelni.

Javasoljuk, hogy a fémprofilok láda legyen, sokkal erősebbek, mint a fából készült rudak, és nem kell speciális impregnálással fedni őket. Az első profil a talajtól 5-10 cm-re van rögzítve, ha az épület körül betonburkolat van, majd a profilok közvetlenül belehelyezhetők. Ami a keret falától való távolságát illeti, ez más lehet, mert a telepítés típusától függ, ha a szigetelést az alagsor és az iparvágány között tervezik, fontos figyelembe venni a szigetelés vastagságát. A szigetelés nélküli egyszerű telepítéshez a ládát egyszerűen rácsba rögzítik, a profilokat merőlegesen és párhuzamosan helyezve el. Általában a ládák négyzetei 50x50 cm méretben készülnek.

felszerelés

A szegély különleges kialakítású, így csak függőlegesen felszerelhető. A paneleket nem vízszintesen helyezik el, és ha az alapzatnak a homlokzat síkjain túlnyúló kiálló részei vannak, akkor az ebbs csatlakozik hozzájuk. A burkolólapok dekoratív paneljei könnyűek, így mindenki kézzel tudja megtenni. Egy egyszerű utasítás segít a kezdőknek a technikai feladat elvégzésében:

 • Az iparvágány telepítése egy fából készült vagy profilos kereten történik, csavarokkal. A fa befejezése előtt az épületet hidrofób kompozícióval és fertőtlenítőszerrel kezelik, így a burkolat burkolásához a legjobb az acélprofilok használata. Először a panelek első sora a rekeszhez van rögzítve, és a kezdőlap egy speciális hornyában vannak felszerelve. A munkát balról jobbra kell tenni. A felső sorok az alsóra vannak rögzítve önzáró zárral.
 • Ezután meg kell alakítania a sarkokat. Ehhez a szélső paneleket kivágjuk, kis rést hagyva és rögzítve a sarkokat. Ugyanakkor a rögzítőelemek több mint 1,1 cm-rel ne kerüljenek a keretbe, az óvatosságot gondosan rögzíteni kell, és nem kell túlságosan húzni a panelt.
 • A burkolat szélének végén zárja be a befejező rudat. Ebben az esetben, ha a homlokzat és az alagsor ugyanabban a síkban található, akkor a befejező rúd egyidejűleg a kezdő homlokzattá válik.

ajánlások

Az épület alagsorát a szerkezet egyik fő elemének tekintjük, ezért a befejezés kérdését felelősségteljesen kell kezelni, kiváló minőségű anyagot kell választani, és minden technológiát be kell tartani. A közelmúltban sok mester előnyben részesíti a lábazatot a lábazat vágásához, mivel ez a legjobb megoldás a külső munkákhoz: olcsó és pozitív értékelés. Az alagsor lefedése érdekében minőségi szempontból elvégezték a figyelmet néhány árnyalatra:

 • Egy anyag megvásárlásakor fontos ellenőrizni annak minőségét. Ha a termék belsejében és kívül is ugyanolyan árnyalattal rendelkezik, akkor megvásárolható. Gyakran vannak olyan olcsó termékopciók, amelyek hátsó része könnyebb, el kell hagyni őket.Ez a panelek vastagságának szabályozására vonatkozik, mindenhol azonosnak kell lennie. Ebben az esetben, ha az anyag nem felel meg a gyártó által megadott mutatóknak, észrevehető hibái vannak, akkor nem alkalmas a telepítésre.
 • Annak érdekében, hogy az alagsort az épület általános megjelenésével harmonizálja, meg kell választani a megfelelő iparvágány színét és textúráját. A közelmúltban a klasszikus tervezési lehetőségek divatosak, amikor a homlokzat világít, és a tető és az alagsor sötét. Ezen túlmenően a mellékvágányt szépen össze kell kötni az épület befejezésével. Az alapot, a tetőt és a homlokzatot egy színben, de különböző árnyalatokkal díszítheti. Kívánatos, hogy a design meleg színeket válasszon, így az épület monolitikus és stílusos lesz.
 • A panelek telepítését az egyes iparvágánytípusokhoz tartozó technológiáknak megfelelően kell elvégezni. Mivel a legkisebb pontatlanság ronthatja a felületet, és a bevonat nem tart sokáig.
 • Sokféle iparvágány nem ellenáll a mechanikai sérüléseknek, ezért azok telepítésekor érdemes megfontolni, és gondosan elvégezni a szerelést.

Az alagsor iparvágány telepítésének jellemzőiről lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba