Falépcsőház: jellemzői és alkalmazási területe

A blokk-ház iparvágányának sajátos jellemzői vannak, de mind a professzionális építők körében, mind azok között, akik saját magánlakásokat terveznek, népszerűvé vált. Először kitalálnod kell, hogy mi a "blokkház", milyen terjedelmében van, hogyan kell helyesen használni, beleértve a belsőépítészetet is.

Mi az?

Számos angol nyelvtanuló azonnal feleslegesen csatlakozott a blokkstruktúrához, amikor hallották a „blokkház” kifejezést. Sőt, a nyugati országokban ez a kifejezés azt a struktúrát jelöli, amely gyorsan épül a blokkokból, de mint egy hagyományos ház, lakható. Oroszországban minden kicsit más. Van egy újfajta „blokkház” kifejezés, amely az épület külső díszítésénél leggyakrabban használt, egymással szemben álló anyagot jelöli, bár van még egy csomó lehetőség a „blokkház” panelek használatára a belső rendezéshez.

A termelés és a rögzítés sajátosságai miatt az anyag „blokkházát” gyakran hasonlítják az eurolinnal. Általánosságban elmondható, hogy a „tömbház” ugyanaz a bélés, de a naplók más részeiből készült. Ha a falburkolatok egy szép, egyenletes felületet tudnak biztosítani, akkor a „blokkház” segít abban, hogy létrehozzon egy olyan bélést, amely a lehető legközelebb van a valódi naplókhoz. Ezért gyakrabban használják az utcán, és nem beltérben, mert egy ilyen bőrön kívül sokkal látványosabb, mint a belső.

A "blokkház" különböző anyagokból készülhet, beleértve a fát, a fémet és a műanyagot is. Ezen opciók mindegyikének saját jellemzői vannak, és ahol használhatók, problémák merülnek fel a másik használatával.

Például úgy tűnik, hogy az univerzális vinil bárhol elhelyezhető, de meleg éghajlati viszonyok között, ahol a hőmérséklet eléri a 40 fokot, nem ajánlott vinil „tömbház” használata - sokkal jobb választani egy fából készült verziót.

A "Block House" különböző falburkolatok díszítésére alkalmas: beton, tégla, fa, tömb és sok más. Sokoldalúsága miatt az anyag ilyen nagy népszerűségre tett szert, először a szűk szakemberek körében, majd a lakosság körében. Amellett, hogy a panelek szinte bármilyen eredeti felületen működhetnek, könnyen rögzíthetők. Nincs szükség speciális ismeretekre vagy készségekre: csak néhány egyszerű szabályt kell követnie ahhoz, hogy helyesen telepítse a „blokkházat”.

Ezeknek az imitáló faanyaglemezeknek a használatának céljairól nem beszélhetünk funkcionális oldaláról. Amellett, hogy a "blokkház" csak szépnek tűnik, azt is lehetővé teszi, hogy lefedje az eredeti falak összes hiányosságát.

Például az ilyen helyzetek gyakran előfordulnak, amikor egy tapasztalatlan mester hibákat követett el egy téglafal építésekor, és most a téglák egyenlőtlenek, mint mondják, véletlenszerűen. Az ilyen esetekben „blokkház” alkalmas: az összes szabálytalanságot lefedi, de a szerkezet esztétikája megmarad, bár nem a tervezett formában.

Egy másik funkció, amelyet a "blokkház" végez, szigetelő. Néha a falakat ezekkel a lemezekkel borítják, nem csak azért, hogy vonzóbbá tegyék az otthont, hanem hogy a falakat a nedvességtől és a huzattól is elkülönítsék. Ilyen esetekben óvatosan kell cselekednünk, mert a "blokkház" finomságot igényel a forgalomban.Általános szabály, hogy a blokkház paneleket mint fűtőtestet csak tapasztalt kézművesek használják, akik ismerik az alapok előkészítésének és kezelésének minden árnyalatait.

Előnyök és hátrányok

"Blokkház" - ugyanaz az építőanyag, mint a többi, ezért logikus, hogy előnyei és hátrányai is vannak.

Sokan szerencsére a panelek előnyei némileg nagyobbak.

 • Ha figyelembe vesszük a fából készült verziót, akkor bizalommal mondhatjuk, hogy a gyártás csak kiváló minőségű fát használ. Általában a tűlevelűek kerülnek kiválasztásra. Ez több tényezőnek is köszönhető. Először is, több gyantás tűlevelűek tartják jobb hőmérsékletüket. Másodszor, tartósak. Harmadszor, ha jól melegíted a gyantaszerű fát, akkor megkeményedik majd majdnem kővé. Ez biztosítja a maximális lefedettségi megbízhatóságot.
 • Nem is beszélve az ilyen befejezés esztétikai fellebbezéséről. A „blokkház” -panelek segítségével létrehozott, kiváló minőségű faimitáció néha megkülönböztethető a valódi naplóktól. Az anyag ezt a tulajdonságát sok tervező használja, figyelembe véve, hogy sokkal olcsóbb az ilyen anyagok beszerzése, mint egy igazán rönkház építése.
 • Az anyag univerzális, mert külső és belső használatra is használható. Kívül széles lamellákat használnak, míg a belsőépítészethez keskeny mintákat választunk. Egyébként, ha belsejében egy „blokk-ház” falat készít, egy kellemes, kellemes tűlevelű szagot is kaphat, amely az évek során nem roncsolja meg a fadarabokban található gyantát.
 • A panelek gyakran burkolt faházak, amelyek rossz állapotban vannak. Ez annak köszönhető, hogy nem lehet visszaadni az előző típusú rönköket, míg a „blokkház” befejezése jó alkalom arra, hogy újjáépítse a rönkház korábbi stílusát, miközben jelentősen megtakarítja a helyreállítását. Annak érdekében, hogy a panelek ne repedjenek, a belső oldalukon speciális ereszcsatornák készülnek, amelyek megakadályozzák a korrózióváltozásokat.

Van egy olyan anyag és néhány hiányosság, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

 • Nagy nehézségekbe ütközik a durva alap és a „blokkház” panelek közötti szellőzés szinte teljes hiánya. Ez belsejében koncentrátum képződéséhez vezethet, ami viszont a fő falakon bomlást, gombát vagy penészt okozhat, ha nem megfelelően feldolgozzák. Ennek a problémának két megoldása van: az első a speciális szellőzőnyílások létrehozása, a második pedig a falak jó fűtése, hogy a kondenzátum meleg felületeken megszáradjon. Bár a második opció és az esztétikusabb, mint az első, sokkal drágább, mert jelentős forrásokat kell költeni a fűtésre.
 • A panelek mögött gondosan gondoskodniuk kell: könnyen karcolódnak, láncolhatók, sötétítenek. Minden évben lakkkal kell frissíteni, és ötévente egyszer elvégezni a teljes lefedettség nagyjavítását. Néhány lamellát teljesen ki kell cserélni. Mindez sok aggodalomra ad okot, mivel nemcsak a munkaerő-befektetéseket (és jelentős), hanem a pénzügyi beruházásokat is igényli.

Az anyag pozitív és negatív. Mielőtt az anyag "blokkház" választásánál tartózkodik, meg kell mérnie az előnyeit és hátrányait. Előfordulhat, hogy nem tudja rendszeresen gondoskodni a bevonatról. Akkor nincs értelme az ilyen paneleket felszerelni, mert gondtalanul nagyon rövid időre megtartják eredeti vonzó megjelenésüket.

Termelési jellemzők

Miután a tömbház népszerűvé vált, a burkolat is népszerűvé vált. Ez történt a 20. század végén, legutóbb az építőipar szabványai szerint. Ennek ellenére a "blokkház" gyorsan népszerűvé vált, mivel lehetővé tette, hogy a termelés majdnem hulladékmentes legyen.

A "blokkház" előállításához használt technológiát "körben" nevezik. Ez azt jelenti, hogy egy négyszögletes belső részt vágunk egy száraz profilból. A jövőben egy bárba vagy fedélzetre megy. A fennmaradó oldalsó részeket (egyrészről lapos, másrészt konvex) használják egy "tömbház" készítésére. Rendkívül ritka, hogy a blokk-blokkoló bélés rendszeres béléssé válik, ha a vágólapot speciális eszközre - marógépre - kezeli.

Amint fentebb említettük, a legtöbb esetben a blokkház fűrészáru puhafából készül, de ez nem korlátozódik erre.

E célból más faanyagokat használnak.

 • Pine. Ez az a fajta tű, amelyet az alacsony költség és a kiváló minőség jellemzői miatt gyakrabban választanak ki. A fenyőfa egy könnyű „tömbházat” hoz létre, amely esztétikai szempontból nem nevezhető kiemelkedőnek, de meglehetősen kellemes megjelenésű. A fenyves lamellák kifejezett mintázattal rendelkeznek, amelyet általában lakkozással aláhúztak.
 • Vörösfenyő. Ez az anyag az egyik kedvenc a fa gyönyörű színe és mintája miatt. A fa nemes megjelenésű, drága és megbízható. Emellett a vörösfenyő rendkívül nagy szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik. Ez egy kicsit többet fizet, mint a fenyő, azonban a vélemények alapján ez a különbség nem olyan jelentős, ha figyelembe vesszük a fajok közötti különbséget.
 • Cedar. Ez a fa illatos „tömbházat” állít elő magas esztétikai és technikai mutatókkal. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a cédrus egy puha fa, ezért nem várhat tőle ugyanolyan erőt, mint a fenyő vagy a tölgy. A cédrus "blokkház" pozitív tulajdonsága, hogy a fa speciális antiszeptikus tulajdonságainak köszönhetően a lamellák gyakorlatilag nem esnek rothadásnak.
 • Linden fa A mész "blokkház" kategorikusan nem alkalmas külső munkára, de a szobában a fa nem egyenlő. Mivel a hárs egy puha fa, nagyon egyszerű a munka: jól hajlik, nem törik meg. A rágcsálók nem befolyásolják a mésztáblákat, így nem lehet félni az ilyen falak megjelenésétől. A nagyszerű megoldás az lenne, ha polírozza őket vagy festeni: mindkettő és ez a lehetőség egy mész "blokkházban" jól néz ki.
 • Alder. Az éger az univerzális építőanyagoknak tulajdonítható. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a levegő színét megváltoztatja (fehér a napfény után, de idővel sötétebb), kiderül, hogy az éger értékes fafajként stilizált, például dió. Az éger „tömbházának” való megfelelés eléggé problematikus, mivel gyakrabban készülnek a padlótáblák, de néhány még mindig ezt az anyagot választja a falak befejező anyagaként.
 • Luc. A lucfenyő nem nevezhető sűrű anyagnak: csak kissé sűrűbb, mint a cédrus. Azonban a „tömbház” nem ritka, mint a fenyő, ami az anyag alacsony költsége miatt következik be: annyi fenyőfűrész van, mint a fenyő. A fenyő „tömbháza” jobb, mint a fenyő rugalmassága, amit gyakran figyelembe veszünk. A lucfenyő alacsony gyanta-tartalommal rendelkezik, így az éghajlaton nem túl forró nyáron és hideg télen egy ilyen tömbház ideális választás.
 • Oak. A legdrágább. Az erdei és esztétikai tulajdonságokban az tölgy jobb, mint az összes többi. A legszebb a kanadai tölgy, amely kellemes, unalmas színnel és határozott mintával rendelkezik, és egy elhalványodott, amelyet sötét, gazdag árnyalatok jellemeznek ezüstvénákkal. Általában az ilyen anyagok „tömbháza” inkább a szabály alóli kivétel, mivel az, aki megengedheti magának az ilyen anyagot, egy egész házat építhet belőle.

Fajták és jellemzők

A fentiekben részletesen megvizsgálta a legnépszerűbb "blokkházat". A rendelkezésre álló lehetőségek listája azonban nem korlátozódik erre.Szóval, még mindig vannak mesterséges panelek, amelyekből egy fából készült felület és a fém megjelenése ügyesen érhető el, amelyet általában horganyzott acélból készítenek.

A vinil „blokkház” nagyszerű alternatíva a klasszikus fa számára, ha pénzügyileg korlátozott. Számos előnye van.

 • Ellentétben a fával, nem esik rothadó és nem éghető. Például, ha a ház világít, a fa „blokkháza” csak az égést támogatja, míg a vinil analóg csak dohányzik.
 • A vinil-ekvivalens jobban tolerálja a mechanikai hatást, mivel a vinil nem olyan könnyen karcolható, mint a fa. Ebből logikus következtetni, hogy a vinil panelek hosszabb ideig megtartják a kellemes megjelenést.
 • A hőmérsékletek amplitúdója sokkal szélesebb. A vinil -50-től +60 fokig terjedő cseppek ellenállnak a technológiai jellemzők elvesztése nélkül.
 • Tökéletesen újrafelépíti a mintaanyagot. Ha alapanyagot használunk, akkor távolról nem lehet megkülönböztetni a vinil utánzatot a valódi fából. Mind a szín, mind a minta könnyedén újrarendezhető a festéssel és a domborítással. Ha szeretné, akkor akár egy idős felület utánzatát is készítheti, ha a csiszolt „blokkházat” használja.
 • A vinil nem fakul. Ha az állandó ultraibolya sugárzás hatására a fa fokozatosan repedik és elveszíti a korábbi színtelítettségét, akkor ez nem történik meg vinil esetén: ellenáll a hasonlónak.
 • A Vinyl paneleket sokkal könnyebb felhelyezni: a kész vászon képviseli őket, amit csak a megfelelő módon kell elhelyezni és rögzíteni. A fából készült lamellák esetében a helyzet más: minden egyes blokkházat egymás után kell elhelyezni.
 • A vinil panelek gondozása sokkal könnyebben kivitelezhető, mint a fa esetében. Itt csak az időszakos tisztítás és a vonzó megjelenés fenntartása van. A "tömbház" paneleket rendszeresen kezelje lakk vagy polírozás nélkül.

Mint látható, a vinil „blokkháza” jellemzői meghaladják a fa analóg jellemzőit, azonban a fa egy előnye, amely nem fedi egymást, természetes megjelenés. Végül, ha a pénzügyekkel kapcsolatos problémák merülnek fel, akkor nem egy klasszikus, kiváló minőségű blokkházat választhat, hanem egy croaker vagy egy laminált napló opcióit, amelyek valamivel alacsonyabbak a hagyományos mintákhoz.

Ne felejtsük el, hogy van egy fém "tömbház" is, amely számos sajátosságban is különbözik.

 • A legfiatalabb az összes "blokk ház" opció. A „fa alatt” festett fémverzió nemrég megjelent, de sokan azonnal értékelik a kényelmet és a funkcionalitást. A közelmúltbeli megjelenése ellenére a fém opciók népszerűek.
 • A fém "blokkház" panelek horganyzott acélból készülnek, különféle anyagokkal kezelve és bevonva, beleértve a primer, krómozott, poliészter szigeteléshez és így tovább. Logikus következtetést levonni arra, hogy ezt a lehetőséget nem használják a belső térben, miközben többnyire szembe néző anyag marad.
 • A hőmérséklettartomány, amelyet a fém ellenáll, még nagyobb, mint a vinilé. Itt -50 és +80 fok között van.
 • A fém "blokkház" megnövelt garancia. A gyártók azt állítják, hogy akár 50 évig is tarthat.
 • A vinil panelekhez hasonlóan a fém nem ég. Azonban erősen felmelegszik a magas hőmérséklet hatására, és az ilyen erős hő a bázis további gyulladásához vezethet, ha fából készült.
 • A fém nemcsak jól ellenáll az ultraibolya sugárnak, hanem megvédi a lakás falait az agresszív környezeti hatásoktól. A horganyzott acél nem különféle vegyszerek: alkáli, savak, mindenféle mérgező oldószer. Azonban még mindig óvatosnak kell lennie, mert ezek az anyagok könnyen eltávolíthatják a dekoratív réteget.
 • A vinilbevonattal ellentétben a fém blokkháza nem akadályozza meg a falak légzését, ezért a dekoratív panel és az alap közötti térben az üvegházhatás nem keletkezik.
 • Mivel a fémlemezek beépítése során a falak további szigetelése szükséges, a jövőben jelentősen megtakaríthatja az épület fűtését.
 • A fém, mint a fa, környezetbarát.
 • A panelek kis vastagsága miatt a csatlakozás során nincs probléma. Az ízületek szinte észrevehetetlenek, és az egész bevonat integritását érzik.
 • A fém "blokkház" telepítése nagyon egyszerű, így akár kezdő is lehet.
 • A fémlemezek ára megfizethető.

Mielőtt egy vagy másik opciót választana, gondosan meg kell ismerkednie minden jellemzőjével és sajátosságaival, és csak ezután végezze el a végső választást.

Visszatérve a fa témájára, érdemes megjegyezni, hogy a „blokkház” panelek több kategóriában készülnek: A, B, C vagy AB. Ezek nagymértékben eltérnek a felhasznált nyersanyagok minőségétől.

 • A osztályú fa az extra szintű nyersanyagokra vonatkozik. Itt csak kiváló minőségű mintákat használunk. Tökéletesen sima felülettel kell rendelkezniük, hibáik elfogadhatatlanok. Csak alig észrevehető hibák találhatók.
 • B osztályú fa lehetnek kis hibák. Minden futó méterenként megengedett, hogy több csomó vagy féreglyuk legyen, de nem is lehetnek túl észrevehetőek: az osztályosság nem teszi lehetővé.
 • C osztályú fa a legalacsonyabb fokozatra utal. Lehetnek durva csomók, féreglyukak, mély repedések. Az ilyen anyag ennek megfelelően olcsóbb, mivel az esztétikai szempontból nagyrészt elveszíti az előző kettőt, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az operatív értelemben rosszabb.
 • Az AB osztályba tartalmazza a legvastagabb panelt. Ez a kategória köztes. A csomók és a kis repedések itt megengedettek, de nem olyan mennyiségben, mint a B osztályú fa esetében.

méretek

Összességében a "tömbház" vonatkozásában három paramétert mérünk: szélességet, vastagságot és hosszúságot. Ezen értékek mindegyike egyértelműen meg van határozva a GOST szabványokban, azonban ezek a követelmények nem mindig teljesülnek.

Kiválasztásakor a tipikus mutatókra kell összpontosítania:

 • 2x9x200 cm;
 • 2x9x600 cm;
 • 3x14x200 cm;
 • 3x14x600 cm;
 • 3,6х19х200 cm;
 • 3,6х19х600 cm

Ennek megfelelően az első mutató a vastagság, a második a szélesség, a harmadik pedig a hossz. Annak ellenére, hogy számos cég különböző hosszúságú iparvágány-házat gyárt, Oroszországban a legnépszerűbbek ezek a méretek.

Különös figyelmet fordítson a szélességre és a vastagságra. A „blokkház” célja ezeknek a mutatóknak a függvénye: függetlenül attól, hogy szabadtéri szállásokhoz készül, illik-e az erkélyre, vagy csak a helyiségben való telepítéshez.

 • A keskeny opciók (14 cm szélesek) univerzálisak. Jól fognak kinézni a nagy nappaliban, és az épület külső részének díszítése.
 • A legszélesebb lehetőségek csak kültéri használatra alkalmasak. Belső térben sok szabad helyet foglal el a lenyűgöző vastagságuk miatt, valamint vizuálisan kisebb helyiséget biztosít.
 • A keskeny lamellák leginkább az európai klasszikus béléshez hasonlítanak, így széles körben használhatók a különböző helyiségek belső kialakításában.

Győződjön meg róla, hogy a választás során a „blokkház” elemek méretére és vastagságára összpontosít: meghatározzák, hogy milyen harmonikusan fog kinézni az ilyen típusú eurolináció egy helyen vagy más helyen, illeszkedik a környező térbe, és mennyire fog teljesíteni a gyakorlati funkcióit.

szín

Ahogy az előző részekből is kiderült, nemcsak természetes színek „tömbháza” van, hanem festett is.

A festészet kérdése főleg a fém- és a vinil paneleket érinti, de néha előfordul, hogy fát is festenie kell.

 • A "blokkház" elemek feldolgozásának legnépszerűbb színe barna. Ez vonatkozik a lakk és a hagyományos festésre is. Ez a tendencia összefügg azzal a hagyománykal, hogy a „blokkházat” a fa alatt lévő bármely anyagból stilizálják, mivel egy meghatározott formájú, és egyszerűen nincs más lehetőség. Barna lehet a különböző árnyalatok, kezdve a kávé és a tej, és véget ér festett tölgy.
 • Az univerzális szín zöld. Gyakran megtalálhatók a színárnyalatokban festett kerítések, de nem olyan régen volt a tendencia, hogy a panelek olíva- vagy pisztácia színűek voltak. Az eredmény meglehetősen természetes, de ugyanakkor nem feltűnő bevonat.
 • Egy másik szokatlan megoldás sárga. A "citrom" nevű világos árnyalat tökéletesen segít újraéleszteni az általános megjelenést, így a ház szokatlan és érdekes. Ha hozzáad egy „tömbház” -mintát a vénákhoz, akkor kapsz egy egzotikus fa eredeti textúráját. Lehetetlen tagadni, hogy egy ilyen megközelítés nem klasszikus, de létezik joga, különösen akkor, ha kompetensen összekapcsolja a környezetet a ház ezen színével. A szokatlan megoldás itt lehet: „blokkház” -panel bevonata, amely aranyfestékkel van ellátva. Ez segít egy szép gyöngyház fényében, de fontos, hogy a kompozícióban ne csillapítsa a csillogást.
 • Pisztácia mellett érdekes és gazdag smaragdzöld szín. A látszólagos bátorság ellenére ez az árnyék nem tűnik dacosnak. Éppen ellenkezőleg, könnyen kombinálható a környező természettel, különösen, ha a ház mellett egy lucfenyő liget található, vagy néhány tűlevelű ültetvényt ültetnek.
 • A vörös, stilizált mahagóniban érdekes színezést mutat. Általában ezekhez a célokhoz válasszuk az éger, de megfelelő és fém és vinil változat. Az ilyen színek drága és hangosak, de fontos, hogy kiváló minőségű mintákat válasszanak, különben fennáll a veszélye annak, hogy elrontja a teljes benyomást.
 • Siding "blokk ház" természetellenesen élénk színek (sárga, őszibarack, főtt fehér) nem néz ki nagyon jó. Bármilyen stilizálásról van szó, a blokkház panelek pedig egy védőbevonatba fordulnak. Ritka esetekben a telített opciók megfelelőnek tűnhetnek, ha a dekoráció minden egyéb részletét harmonikusan választják ki: az ajtót, az ablakkereteket, a tetőt és másokat.

Az egyik vagy más szín kiválasztása után feltétlenül gondolkodnia kell arról, hogy egy idő után nem fog bosszantani. Ha tudod, hogy olyan ember vagy, aki nem állandó, akkor a legjobb, ha a klasszikus barna tónusokat megállítod, a szemünk legszívesebb és melegebb szemét választva.

A házat, amelyet a „tömbház” borít, két hónap után nem lehet megjavítani: ez jelentős pénzügyi és időköltségekkel jár, valamint az utolsó javításra szánt pénz a szélre kerül.

Alkalmazási kör

Nincs értelme lakni a homlokzat homlokzatán, mivel ez már magától értetődő. Érdemes megjegyezni, hogy az anyag „tömbháza” különböző helyiségek díszítésére alkalmas: nappali és üzlethelyiségek számára alkalmas. Nem kevésbé népszerű a "blokk-ház" panelek használata vidéki házak, gazebók vagy más épületek, amelyek nem egész évben szolgálnak.

Lehetőség van az általános megjelenés harmonizálására, a főépület és a harmadik fél építési közös jellemzőinek megadásával, egyetlen irányban stilizálva őket.

 • Érdekes megoldás az anyag "blokkház" külön zuhanyzó vagy WC kialakítása. Ez az épületet az utcán láthatóbbá teszi. Valóban, a „blokk-ház” panelek sokkal vonzóbbak, mint a szokásos burkolatok, és a lemezek lenyűgöző rései között vannak. Különösen szépnek tűnik, ha a fürdőszoba viszonylag nagy méretű, például 3x4 m.Ezután ő, burkolt "tömbház", egy mini ház formája, és általában a helyszín kényelmesebb és lakhatóbb.
 • Amellett, hogy az erkély, akkor sheathe a panelek "blokk ház" tetőtérben. Itt nagyon hasznosnak tűnnek, hiszen a tetőtér általában nem tekinthető életre alkalmasnak - a „tömbház” képes megjavítani. Először kényelmesebb lesz a tetőtér. Másodszor, a panelek alatt elrejtheti a szigetelést, ezáltal a helyiséget a lehető legmelegebbé teheti, séta nélkül. Harmadszor, a "tömbház" speciális rögzítési módjának köszönhetően, ha szükséges, a lejtős falon és a mennyezeten fog tartani.
 • Bármely anyag „tömbházával” díszített keretháza a többletkötés miatt lenyűgözőbb és tartósabb lesz. Sokan inkább az eurolining helyett inkább a "blokkházat" részesítik előnyben, mert az utóbbi gyakran nem adja meg a házat a kívánt megjelenésnek, így könnyűvé válik, és mintha "papír" lenne. A „tömbház” sikeresen utánozza a rönköket, és a keretszerkezet a kiválasztott anyagszíntől függően kunyhóvá vagy faházakká alakul. Különösen jónak tűnik a fából készült anyag.
 • A belső tér kialakításakor (hálószoba, nappali, konyha, folyosó) a „tömbház” elengedhetetlen, különösen akkor, ha a homlokzatot és a belsőépítészetet ugyanolyan stílusban tervezik elviselni. A „bár alatti” falak tipikusan rusztikus, faház stílusok, néha Provence, ha bármilyen pasztell és mesterségesen öregített anyag van kiválasztva. Belső befejező munkák elvégzése során a fa paneleket előnyben kell részesíteni: csak a környezetbarát. Ezen kívül egy kellemes tűlevelű szag fog uralkodni az ilyen helyiségekben, kiegészítve a levegőt.

Telepítési szolgáltatások

Az első és fő jellemzője a "blokkház" elemek elhelyezkedése. Általában nem helyezkednek el függőlegesen, mert a vízszintes elhelyezés szép és harmonikus. Vannak azonban kivételek minden szabályról. A függőleges elhelyezkedést a kerítések vagy bármely oldalsó szerkezet, például egy pajta fedésekor választják. Ilyen elrendezés használható a belső terek bélésében is, amikor a mennyezet vizuális „felemelésére” van szükség. Ilyen módszert alkalmaznak például az erkélyek vagy a tetőtér padlóburkolásánál, mivel itt nem tűnik furcsanak.

Ha az épületen kívül van szerelve, először a falak teljes területén sínkeretet kell létrehoznia. Szükség van ahhoz, hogy a panelek felszerelhetők legyenek. A „tömbház” és a huzat alapja közötti rés nagyon fontos: további szigetelő zsebet biztosít.

Gondosan elő kell készítenie: kezelje mind a felületeket (és a falakat, mind a falakat) antiszeptikus szerekkel, hogy elkerülje a gomba megjelenését a jövőben. Az elemek egymásba vannak rögzítve a tüskehornyos technológiával. Szükség van arra, hogy a hornyot lefelé helyezze úgy, hogy az itt keletkező kondenzátum ne szívódjon be a lamellákba, és ne rothadjon.

Különleges nehézségeket okoz a belső és külső sarkok feldolgozása. A gyakorlat azt mutatja, hogy az anyag ellenőrizetlenül bővülhet és szerződhet, így akár tökéletesen illeszkedik, nem lehet teljesen biztos benne, hogy több évszak után ugyanolyan megjeleníthető. Ehhez kitűnő megoldást találtak: a bélés speciális sarkai használhatók, amelyek az épület sarkaihoz vannak csatolva. Szélességükben csak néhány centiméter, így nem lesznek erősen feltűnőek. Így nem lehet szorosan beállítani a sarokpontot, kis zsugorodást hagyva, és az esztétikus fellebbezéshez „sarokkal”.

A beltéri telepítés előtt meg kell engedni, hogy az anyag egy ideig pihenjen.

Ez úgy történik, hogy a telepítés után azonnal nem lesz deformálódva, ezáltal teljesen elrontja a szoba teljes megjelenését. Ne feledje, hogy egy vékony, keskeny "blokkház" érzékenyebb a deformációra, mint a külső díszítéshez. Ebben az esetben a sarkok szorosan testreszabhatók, mivel nincsenek ilyen jelentős hőmérséklet-ingadozások a helyiségek között, és nincs félelem, hogy az anyag a páratartalom és a hőmérséklet ingadozása miatt bővül vagy szerződéses lesz.

Gyönyörű bélés példák

Az alábbiakban bemutatjuk a "blokkház" regisztrációs anyagot. Minden egyes példánál kis megjegyzéseket adunk meg bizonyos funkciók jobb megértéséhez.

Ez a példa világosan megmutatja, hogyan lehet szépen elrendezni a sarkokat fedőlapok segítségével. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az alapanyag színéhez illeszkednek, nem nevezhetők jól láthatónak, azonban az épület általános megjelenése sokkal esztétikusabb és kellemesebb lett.

Leggyakrabban a falak "blokkháza" a mennyezet és a padló anyagok belső kialakítását választják "a fa alatt". Ez lehet a szokásos falburkolat, mint ebben az esetben, vagy laminált panelek - mindez a tulajdonos kívánságaitól és költségvetésétől függ.

A C kategóriájú anyag kiválasztása nem mindig csak megtakarítást jelent. Bizonyos esetekben az ilyen trükkök segítségével a tulajdonosok nagyon érdekes és jellegzetes megjelenést adhatnak egy vidéki háznak. Ez különösen akkor igaz, ha a kiválasztott anyag összhangban van a környezettel. Például, ha a ház az erdő hátterén található.

Ha a teremben összetett architektúra van, akkor az anyagot a „bár alatt” használva vizuálisan megkönnyíthetjük, míg a szoba nem veszít elegáns. Fontos, hogy kiválasszuk a megfelelő részleteket, például a lámpákat vagy az erkély korlátokat, valamint válasszuk ki a legjobb minőségű fát.

Szépnek tűnik, ha az iparvágány különböző színekben kombinálható, mint a képen. Kérjük, vegye figyelembe, hogy itt a fő szín a hagyományos barna, és a sötétszürke részletben a sötét árnyalat egybeesik a tető és az alapzat árnyékával.

A panelházakkal díszített keretház azonnal kap egy teljesen más megjelenést. A szerkezet szilárdnak és lenyűgözőnek tűnik, míg az általános megjelenés nem hoz létre nyomástalan és nehéz általános benyomást - csak a komfort és a megbízhatóság társulhat.

A vinil anyagot néha nem lehet megkülönböztetni az eredeti fából, míg számos előnye van, beleértve a színegységességet és az elemek tökéletes egyenletességét. A Vinyl paneleket könnyű telepíteni, így a tulajdonosok megtakaríthatják a telepítést.

A „blokkház”, mint a födém, szép és harmonikusan néz ki, nem csak külső arculat létrehozásakor. A helyes megközelítéssel és a megfelelő hangsúlyozással a croaker hangulatos és otthonos lesz. Ez a megközelítés azonban rendkívül kockázatos: a helyiségnek jól megvilágítottnak kell lennie, és rengeteg „puha” adattal kell rendelkeznie: szőnyegek, bársony kanapék, párnázott székek, draped függönyök, szőnyegek és egyéb hasonló termékek.

Tehát egy "tömbház" kiválasztása a befejező munkákhoz érdekes és szép homlokzatot vagy belső teret kap, miközben jelentősen megtakarítja az anyagot.

Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan kell egy fémházat tartalmazó blokkházat megragadni.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba