Az iparvágány "blokkház" méretei

Az egymással szemben lévő anyagok sokfélesége a vásárló felé fordul. Ahhoz, hogy a helyes választás legyen, tudnia kell, hogy melyik anyag szolgál majd a hűséges szolgálatodnak, és nem hagyja, hogy bármilyen időjárási körülmények között legyőzze. A különböző épület- és háztartási szerkezetek falainak burkolásához a legoptimálisabb pénzügyi megoldás a clapboard vagy a „block house”.

Különleges jellemzők

A „blokkház” anyaggal bélelt ház diszkréten és tömören néz ki, de ugyanakkor nagyon méltóságteljes és stílusos, melynek köszönhetően a „blokkház” nemcsak külső, hanem belső megoldások kialakításában is széles körben használatos.

Egyszer már nem merült fel a kérdés, hogy milyen anyagból készült a „tömbház”. Most mindenféle ízléshez különféle korszerű anyagok díszítik, amelyek a kreativitás széles körét képviselik. A „blokkház” fogyasztói tulajdonságai, méretei, profiljai, színei nem korlátozódnak semmire, ami teljesen „rugalmas ”vá teszi a külső fogyasztói megoldások megvalósítását, kiváló megjelenést biztosítva különböző stílusokban.

A "blokkház" egy olyan fa, amely különböző anyagokat, például vinil-, fém-, MDF-, természetes fából és más anyagokat tartalmaz.

A panelek típusai

A fából készült iparvágány "blokkház" utánzatot készít, de egy gyalult felületű lap, amelynek szélessége 80-150 mm, vastagsága 8 és 20 mm között van. A leggyakoribb minták fenyő, vörösfenyő, tölgy, hárs, éger és mások. A fából készült blokkház a célállomástól függően a következő típusokra oszlik:

 • a belsőépítészethez (a panel hozzávetőleges méretei 22x99x2100 mm vagy 22x99x3000 mm);
 • univerzális (36x142x3000 mm vagy 36x142x 6000 mm);
 • külső kivitelhez (36x1930x6000 mm).

  A fém „blokkház” a fát is imitálja, de számos előnye van a fényállóságnak, a tűzállóságnak, ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és a karbantartás során szerény. Alkalmazásának fő területe a homlokzatok felé néz. A panel hozzávetőleges méretei 22x360x600 mm.

  A PVC-ből készült „blokkház” a fentiek közül a leginkább költségvetés, de ez nem akadályozza meg a megfelelő tulajdonságok megfelelő listáját:

  • a hőmérséklet -50-től + 60º;-ig terjedő hőmérséklet-csökkenés;
  • a mikroorganizmusok fejlődésével szembeni ellenállás a nedvesség változásakor;
  • szerény gondozás;
  • az élettartam 50 év;
  • a panel hozzávetőleges méretei 2x24x366 mm.

  Fa panel gyártása

  Az első lépésben az előkezelt naplót keresztirányú vagy radiális módszerrel fűrészeljük. Ezután 10 naptól 2 hétig (a szárítási idő a fa kezdeti nedvességtartalmától függ) magas hőmérsékletnek van kitéve. Ezután a marógépek segítségével közvetlenül kialakul a lemez profilja és az első felülete. Ezután vágja le a gerincet és a hornyokat. A következő lépésben a terméket szembe kell nézni és rendezni kell.

  Fából készült opciók tárolása

  Ne felejtsük el, hogy a fa nagyon szeszélyes anyag, ezért a feldolgozás után nagyon fontos az optimális tárolási feltételek biztosítása, ami nem okoz katasztrofális következményeket. A fát a nedvességtől védeni kell.

  A nedvesség miatt a panelek károsodásának elkerülése érdekében a lapokat speciális zsugorfóliába csomagolják, több lamellás köteget alkotva, miközben a végek nyitva maradnak, hogy természetes szellőzést biztosítsanak. Meg kell jegyezni, hogy a természetes nedvességgel szárított tábla sokkal kevésbé deformálódott és repedések. A száraz tábla nedvességtartalma nem haladhatja meg a 15% -ot.

  A választás során vegye figyelembe a fogyasztói jellemzőket és a költségeket.A szárítás költsége miatt a száraz bélés költsége 25-30% -kal drágább, de ugyanakkor kevésbé repedt vagy deformálódik.

  A különböző faanyagok minőségét és jellemzőit figyelembe véve tervezzük, hogy a paneleket osztályokba vagy osztályokba osztják (A, B, C). Ezt az elválasztást a faanyag állapotától, a gyanta zsebek és a csomók összekapcsolt állapotától függően végezzük.

  A kategória adatait tükröznie kell a „blokkház” csomagban.

  • A - 150 cm-es hosszúság esetén egy csomót, két gyantazsebet és két nem átfedő repedést lehet megengedni;
  • B - 150 cm-es hosszúság esetén legfeljebb négy csomó, két gyantazseb és két nem átfedő repedés engedélyezett;
  • C - megengedett repedések, zsebek, nagyobb csomók, mint más kategóriákban.

  A legmagasabb minőségű "blokkház" az A. osztályba tartozik.

  A ház vágására szolgáló rögzítő panelek szakaszai

  A ház lefedésekor egyszerű szabályokat kell követnie, és következetesen kell eljárnia.

  • A munka megkezdése előtt az anyagnak akklimatizálódnia kell (elfogadja a környezet tulajdonságait, hogy elkerülje a további deformációt, repedéseket és torzulásokat). A szabadtéri munkához az adaptációs időszak 2-3 nap, a belső munkák esetében a minimális időtartam 5 nap.
  • Az épület külső falai hőszigetelése és gőzzárása.
  • A "blokkház" elkészítése. Felületkezelő panelek gyorsan és mélyen behatolnak védőszerekkel. A hornyok és tüskék esetében ezt az eljárást ajánlatos kétszer elvégezni.
  • A panelek közvetlen beszerelése a fal aljától kezdődik, és a felfelé vezet, a „tüske a horonyba” elv szerint (a tüske felfelé, a horony lefelé). Rögzítse a "tömbházat" a falra, lehet csavarok, csapok vagy speciális zárójelek. A hőmérséklet és a páratartalom megváltoztatásakor a panel sűrűségét megváltoztathatja, így a szegfűszeget a legjobban rögzíteni kell, mert nem zavarják a kis elmozdulásokat.

  A bélés befejezése után szükséges a védőréteg újbóli felhordása a panelekre, majd ötévente meg kell újítani a bevonatot.

  A mesterek titka

  A munka összmennyiségének csökkentése érdekében ajánlatos széles külső paneleket használni az épület külső burkolatához, amely stílusos megjelenést biztosít a háznak. Az ilyen paneleket nehéz megkülönböztetni ebből a sávból. Nem szabad megfeledkeznünk a természetes szellőztetésről, a telepítés előtt visszalépni egy rövid távolságra. A védőréteg újbóli felhordása során különös figyelmet kell fordítani a varratokra és az ízületekre.

  Külső burkolatok esetében ajánlott egy puhafa lapos burkolatot és belső burkolatot használni keményfából. Nem ajánlott beltéren széles paneleket használni. A befejező munkák becsült költsége a „tömbház” jellemzőitől és anyagától függően változhat.

  Hogyan válasszuk ki?

  Az orosz és nemzetközi szabványoknak megfelelő legjobb panelek kiválasztása és a szükségtelen költségek megtakarítása Figyelmet kell fordítani több pontra:

  • Érdemes megkezdeni a szükséges anyagmennyiség pontos kiszámítását, amely közvetlenül függ a „tömbház” jellemzőitől és méretétől, nem felejtve el a vágás hibáját.
  • A gyártók közötti nagyobb verseny az orosz piacon egyáltalán nem jelenti azt, hogy csak a bejelentett minőségnek megfelelő, kiváló minőségű panelek vannak jelen. A vásárolt árukat gondosan meg kell vizsgálnia nyilvánvaló hibák (repedések és egyéb károk) esetén. De itt van néhány nehézség - nem lehet kicsomagolni az árut, ha filmben van csomagolva. Csak a széleken található panelek láthatók. A csomagoláson belül a táblák elrejthetők, amelyek a nedvességtől és a nem megfelelő tárolástól deformálódnak.
  • A görbület jelenlétének ellenőrzéséhez csatlakoztasson egymással 2-3 panelt, figyelembe véve, hogy nem lehet merev rögzítés. Ha lehetséges, ellenőrizze az anyag nedvességtartalmát.
  • A paneleket a fa törzsének növekedése mentén kell vágni, és az éves gyűrűk nem nyúlhatnak ki a tábláról a hasadás elkerülése érdekében.A lapok széleit is ellenőrizni kell annak érdekében, hogy azok simaak és repedések nélkül legyenek, ami az elutasítás jele.
  • Különös figyelmet kell szentelni a "tömbháznak", amelyet hosszúságban építettek (a tábla több részének marása). A szakaszok egyenlőtlenek lehetnek, a fűrészelés mintájának vagy típusának megfelelően, a csatlakozás ragasztóval készíthető.
  • Érdemes figyelni a penész és más mikroorganizmusok jelenlétére.

  Bármely görbület, repedés, szabálytalanság és torzítás miatt a panelek nem alkalmasak a használatra és a telepítésre. Érdemes ellenőrizni az összekötő hornyokat.

  A panelek költsége

  A blokkház panel költsége több tényezőtől függ, amelyek közül a fafajok és a geometriai paraméterek határozzák meg. A termesztési régióban növekvő sziklák előállítására. Azonban, egyéni díjszabás esetén, megrendelheti bármilyen anyag gyártását. A középsávban gyakori fafajok ára 150 rubelt / m2 (fenyő) és 1250 rubel / m2 (tölgyfaj) között van.

  Az oroszországi osztályokat (A és B) nagyon nehéz megkülönböztetni vizuálisan, és az áruk 20-25% -kal több. A C osztály ára sokkal alacsonyabb. Az A osztályú további 1 m²-es költség kényszerszárítással jár.

  Hasznos tippek

  Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet több kiemelésre.

  • A 300 mm-es "blokkház" a mai napig a legnépszerűbb és sokoldalúbb befejező anyag. A fa, fém, vinil panelek képviselik.
  • A gyártott anyagok sokfélesége miatt még a legigényesebb fogyasztó is talál egy méltó opciót, amely megfelel a személyes preferenciáknak és képességeknek. A bemutatott fajta közül választhat egy fa, fém vagy vinil panel.
  • A jellemzők széles skálája lehetővé teszi a "blokkház" használatát, mint a külső befejező munkákhoz, nagy hőmérsékletkülönbséggel és magas páratartalommal, valamint a belsőépítészethez.
  • A „blokkház” egy adott típusának és osztályának kiválasztásakor nagyon fontos, hogy gondosan ellenőrizze, megszüntesse a deformációkat, és ellenőrizze a zsetonokat és repedéseket.
  • A telepítés során meg kell felelni bizonyos feltételeknek, és ne feledkezzünk meg az anyag akklimatizációjáról, védőanyagokkal való kezelésről és természetes szellőztetésről, amely esetben több mint egy évtizede fog tartani.

  A ház „blokkházának” kommunikációjára vonatkozó információkért lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba