Stone iparvágány: az előnyök és hátrányok

A technológia gyors fejlődése pozitív hatással van a kiváló minőségű és fejlettebb termékek megjelenésére a piacon. Az előrehaladás hatása az építési piacra is vonatkozik, különösen a lakóépületek külső díszítésére és az általános célú épületekre. Napjainkban az iparvágány különösen elterjedt népszerűségnek örvend, szemben a többi néző termékkel.

Különleges jellemzők

Sok ilyen fajta fajta létezik, azonban e fajta körében előnyös a kivágás egy kő alatt. Ennek az anyagnak a keresletét elsősorban a természetes bélésű termékekhez viszonyított alacsony költsége indokolja, ami nem a termék egyetlen pozitív jellemzője.

Ezen túlmenően az ilyen panelek külső felülete nagyon aktuális trend.lenyűgöző gyakorlati lehetőségekkel. A termékválasztás lenyűgöző, így nagyszerű lehetőség a szinte bármilyen természetes anyag utánzatának újjáépítésére. Annak megállapítására, hogy az épületet panelekkel bélelték-e, és nem egy valódi kő, csak a közeli vizsgálattal és a homlokzattól rövid távolságra lehetséges.

A befejező munkálatok végrehajtása kötelező javítási költség a házon belüli javításban, az elhelyezés lehetősége lehetővé teszi az ilyen költségek csökkentését. Az anyag valójában egy burkolólap, amelynek az oldalsó éleken egy reteszelő profil van. A termék fő feladata a felületek külső tényezőktől való védelme, valamint a vonzó külső szerkezet kialakítása.

Olyan termékeket használnak, amelyek leggyakrabban egy épület lefedésére szolgálnak bizonyos irányban, mivel lehetővé teszik különböző természetes anyagok, például fa, gránit, tégla stb.

A modern kőburkolat fő jellemzője az, hogy az anyag nem csak egy kis ásványi anyaghoz hasonlít, de tökéletesen megismétli egy adott szikla megjelenését - mészkő, márvány, kagyló és sok más. Ez a tulajdonság lehetővé teszi a vásárló számára, hogy pontosan megvásárolja azt a köveket, amelyet a legvonzóbbnak tart az építkezéshez és a helyszín általános tervezéséhez.

Az ilyen iparvágány leggyakrabban csak a ház alapját borítja, aminek köszönhetően a szükséges ékezeteket helyezik el, hangsúlyozva a kőalapítvány jelenlétét. Ugyanakkor vannak olyan szerkezetek, ahol homlokzati iparvágányt használtak, ami az épület teljes falának befejezését jelenti, az anyag színváltozatai a lehető legközelebb állnak egy vagy másik kezdeti minta természetes árnyalatához.

A hatás fokozása érdekében a színek telítettebbek lehetnek, ami vizuálisan hasonlít a természetes kőhöz, mivel a termék textúráján színt hangsúlyoz.

Szilárd anyagok - fehér vagy fekete kő - léteznek, amelyek funkciója csak a külső design esztétikája. A panelek megismételik a természetes anyag feldolgozását és alakját - sima minták, vad és törmelékkő, kavicsok és sok más termék található.

A szegélynek számos pozitív tulajdonsága van.

 • Egyszerű stílus. A homlokzattal szemben még egy olyan komód, amelyiknek nincs sok gyakorlati tapasztalata. Ez annak köszönhető, hogy a sarkok, ablakok és más speciális helyek befejezéséhez szükséges elemek vannak.
 • Az ilyen elemek problémamentesen burkolhatnak egyenetlen felületet. A lecsapás hatékonyan elrejti az összes rendelkezésre álló hiányosságot.
 • Az anyag a karbantartás során szerény.Időnként elegendő a homlokzat víznyomással történő elszívása, hogy a felhalmozott szennyeződéseket el lehessen mosni.
 • Minden időjárási körülmények között használható - a termék jó hőmérséklet-ingadozásokkal szemben ellenálló, és az elemeken lévő lyukak megakadályozzák a felesleges nedvesség felhalmozódását.
 • A nagy működési időtartam, amely a magas szintű tartóssággal és a gyári garanciaszolgálattal rendelkezik, amely körülbelül 50 év.
 • Megfizethető költség.
 • Az ultraibolya sugárzás, a nedvesség és a vegyi anyagok ellenállása.

típusok

A kő alatt többféle iparvágány van.

 • vinyl - PVC-ből készült, amely számos előnnyel rendelkezik: könnyűség, az anyag nem rothad, és nincs kitéve korróziónak, ellenáll a különböző hőmérsékleti mutatóknak és a mechanikai terhelésnek, a környezeti biztonságnak. A termékek hátrányai magukban foglalják az egyes panelek repedésének kockázatát, ha nagy erővel mechanikusan kitesszük őket. A műanyag burkolat a házak homlokzatainak legmegfelelőbb megoldása.
 • fém horganyzott acélból készült anyag, melynek következtében több súlya van más típusokhoz képest. A termékek pozitív jellemzői közé tartozik a magas szintű szilárdság, a deformációval szembeni ellenállás és a tűzállóság. Az ilyen típusú termékek azonban meglehetősen nagy árat képviselnek.
 • akril A szegélynek van néhány hasonlósága a vinil elemekkel, de különbözik a termelési jellemzőktől. A termelés alapanyaga az akril polimerek, amelyek jó kémiai ellenállással rendelkeznek.
 • Rostcement Termékek - viszonylag új típusú anyag, amelyet Európában széles körben alkalmaztak, és nem olyan régen megjelent a hazai piacon. Az elemeket az erősség és az időjárási viszonyok ellenálló képessége jellemzi, ezért meglehetősen drága terméktípus.

Ahhoz, hogy egy adott terméktípus mellett válasszon, figyelembe kell venni a telepítés feltételeit és a további műveletek jellemzőit: ez vonatkozik a felületekre, a telepítésre, az éghajlatra, a felmelegedett alap meglétére vagy hiányára, a homlokzat megvilágítására, a napfény expozíciójának szintjére.

Az iparvágány gyártásához használt anyagok osztályozása mellett típusokba osztható a szimulált felület színtervezésének és texturált sokszínűségének megfelelően:

 • égett kő;
 • kanyon;
 • törmelékkő;
 • gránit;
 • sziklás kő és mások.

Sok szín- és textúraválasztási lehetőség van, mivel a kínálat folyamatosan frissül az új, modern modellekkel.

méretek

A kőtermékek minden mérete a gyártótól függően változik. A panel hozzávetőleges mérete 1x0,5 m.

A leggyakoribb melléképítési sorozat a következő méretben érhető el:

 • a Granit sorozat hossza 1134 mm, szélessége 474 mm, vastagsága 23 mm;
 • „Canyon” sorozat - 1158 mm hosszúság, 447 mm szélesség és 20 mm vastagság;
 • A „Matte” sorozat 1198 mm hosszú, 426 mm széles és 25 mm vastag.

tervezés

A kőburkolat használata kiváló lehetőség egy olcsó épület külső kivitelezésére. Ezenkívül a termékek nemcsak dekoratív anyagként működnek, hanem olyan elemként is, amely védelmet nyújt a ház falfedésének légköri jelenségei ellen.

A termékek külső jellemzői sokszínűségükben feltűnőek, a piacon vagy a gyártók katalógusában választhatja ki a panelek textúráját és színét. A kőből imitáló formatervezési elemek kifejlesztése érdekében a szakértők a leginkább kreatív ötleteiket valósítják meg, így könnyű megfelelni olyan modelleknek, amelyek megismételik a kis vagy nagy kő, tégla, pala, kerek anyag megjelenését.

Az iparvágány típusától függően színváltozatban is különbözhet, azonban ez nem akadályozza az olyan termékek kiválasztását, amelyek ideálisak a háztáji épület minden külső és külső kialakításának stílusához.

A homlokzatra néző opciókat gondosan át kell gondolni előre. Jó ötlet lenne az épület falainak és alagsorának megkülönböztetése az anyagok és árnyalatok különböző textúráinak segítségével. Ugyanazon a stílusban mindenféle épületet rendezhet a helyszínen, például pavilon, fürdő vagy vendégház.

A bélés tömörsége nagymértékben függ az alkatrészek megfelelő kiválasztásától, beleértve a következőket: befejező és kezdőcsíkok, sarkok, ajtók és ablaknyílások befejezéséhez szükséges alkatrészek. Az ilyen alkatrészek helyes megválasztása lehetővé teszi a telepítés gyors és felesleges problémáit, a panelek széles választékának, alakjának, topográfiájának és árnyalatainak köszönhetően az anyag nemcsak a ház elején, hanem beltérben is telepíthető.

A falakat teljes egészében vagy csak bizonyos helyeken bélelhetik össze, más szobával kombinálva. A sima gipsz tökéletesen illeszkedik az anyag sziklás domborzatához, és az alaplapon lévő macskakövek utánzata a szokásos melléképítő panelekkel együtt előnyös.

A csarnokban megismételhető egy kő típusát megismételő mellékvágánya teremben vagy a konyhában. A panelek megválasztása nagyon hatalmas, a legfontosabb az, hogy a megfelelő megoldást válasszuk az anyag tervezésében.

gyártók

A csempézett épületek kifejező és egyedi megjelenést kapnak. Szinte bármilyen természetes kő téglafal alatt vagy utánzása után a bélés variánsán maradhat. A nagy gyártók száma miatt nagyon könnyű megtalálni az ideális verziót a költség, a szín és a textúra szempontjából.

Az anyaggyártók között több vállalat is van.

 • Alta profil - Oroszországban termelési létesítményekkel rendelkező vállalat, ezeknek a növényeknek a termékei népszerűek az alacsonyabb költségek miatt az anyag jellemzőivel és tulajdonságaival, nem pedig a külföldi társaiknál.
 • Docke Company, amely a hazai piacon ebben a szegmensben az abszolút vezető. A teljes termékcsalád megfizethető árú és kiváló minőségű.
 • A kiváló minőségű vinil iparvágány az orosz nyelvű "Aelit" cég. A termékeket széles körben használják homlokzatok burkolásához.
 • Amerikai Nailite Siding A márvány és tégla utánzatú klasszikus panelek formájában gyártott termékek magas költségekkel rendelkeznek, összehasonlítva más gyártókkal.
 • Novik gyártó oldal (Kanada) népszerű a termékei iránt, amelyet a megnövekedett működési idő jellemez. Továbbá, az anyag a panelek eredeti textúráinak sokféleségének köszönhetően jó a kereslet.
 • Lengyel anyag Vox Kis költsége van, ami miatt nagyon népszerű.
 • Kanada gerinc Modern paneleket állít elő, amelyek ellenállnak a nagy hőmérséklet-ingadozásoknak, amelyek ugyanakkor nem halványulnak meg a napsugaraktól, és anti-sokk tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • Királyi kőpanelek a textúrák és árnyalatok széles választékával rendelkeznek, a termékeket a kanadai technológia szerint gyártják, állandó minőségellenőrzéssel.

Tippek és trükkök

 • A homlokzati burkolatokhoz való anyag vásárlásakor be kell tartania az általános ajánlásokat - vásároljon csak speciális szupermarketekben, előnyben részesítse a népszerű gyártókat, győződjön meg róla, hogy megismerkedik a termék dokumentációjával, tanulmányozzák a termékre vonatkozó jótállási feltételeket.
 • Fontos, hogy megértsük a termékek minőségi jellemzőit, és vizuálisan megvizsgáljuk az elemeket, hogy meghatározzuk a vastagság egységességét, a panelek külső és belső oldalán lévő hibák hiányát, a minta egybeesését és más fontos árnyalatokat.

Gyönyörű példák

A ház homlokzatának átalakításához jobb választás, mint a kő alatti falazat. A kő alá burkolt falak garantálják a védelmet és a szép megjelenést.

Egy ház látványos és esztétikusan néz ki, amelynek alapja egy nagy, szabálytalan alakú kő kövezetével bélelve, kombinálva a hajó fedélzetének kontrasztos színskáláján ismétlődő panelekkel.

A blokkház és a kőburkolatok mesés kialakításúak lesznek, ennek köszönhetően az épület egy mágikus toronyhoz hasonlít, amely tökéletesen illeszkedik a helyszín kialakításába, és ez kiegészíti a zöld fákat és cserjéket.

Két- vagy háromemeletes házak, amelyekben csak a falak (tömb, falak vagy falak) egy darab mintájú töredékei vannak kőbe vágva a kő alatt, eredeti és szép lesz. A természetes színek nem fakulnak a napsütésben, így az épület szép megjelenése sok éven át biztosított.

    A lakóépület és a szomszédos épületek, amelyek homlokzatát a természetes kőburkolatot imitáló egyetlen tervezési megoldás alkotja, egy mestermű lesz, amely a ház tulajdonosának státuszát hangsúlyozza, a természetes anyagok jó ízét és szépségét modern dizájnban.

    A talajvágány telepítése, lásd az alábbi videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba