Fém iparvágány telepítése

 Fém iparvágány telepítése

A befejezés számos módja közül az az iparvágány, amely nagy szerepet játszik. Ez az anyag azonban nem mindig elég erős, az egyetlen kivétel a bevonat fémes változata. Többféle teljesítményt nyújt, és szigorúan olyan speciális technológiára kell felszerelni, amely különleges felülvizsgálatot érdemel.

típusok

A fém-iparvágány használata nemcsak a homlokzat védelme a környezet pusztító hatásai ellen, hanem a felület kellemes megjelenését is biztosítja. Az iparvágány bevonása lehetővé teszi, hogy a lakás legalább ötven éve álljon fenn, és ezzel együtt dolgozzon, nemcsak csíkokat, hanem további elemeket is alkalmazni kell.

A gördülő terveket úgy kell megválasztani, hogy mechanikusan merevebbek és kevésbé veszélyesek a sérülések szempontjából.

 • „A hajó fedélzetén” úgynevezett véletlenszerűen, mert megjelenése hasonló a fából készült hajók burkolásához használt anyaghoz. A szakértők úgy vélik, hogy a tervezés előnye az egyszerű telepítés és a későbbi működés egyszerűsége. A panelek jól ellenállnak a lángnak és környezetbarátak, akár 6 m hosszúak, a kezdeti réteg pedig egy függőleges típusú könnyű váz.
 • "Blokkház" úgy néz ki, mint a kiváló minőségű rönkök, és nem csak a szín és a forma reprodukálódik, hanem a természetes anyag textúrája is. A természetes faházzal ellentétben nincs szükség az anyag antiszeptikumokkal való feldolgozására vagy festésére. A rögzítés tetejére szerelés lehetővé teszi a szerkezet szigetelését a könnyű falszerkezet és a falra, valamint az alapítvány viszonylag kicsi. A telepítés az év bármely szezonban lehetséges.
 • „Euro gerenda” Ez egy profilozott rúd fém analógja, és messze felülmúlja a tűzbiztonsági szintet. Az ilyen típusú blokkokat függőlegesen és vízszintesen is elhelyezheti. Az egyéni megrendelések kiadása segít pénzt takarít meg, mert kizárja a vágást, a panelek pontos méreteit és a vágott részek hiábavaló elhelyezését.
 • Korona opció kitűnő mechanikai szilárdsága és kiváló tűzállósága miatt. Lehetővé teszi, hogy korrigálja a szerkezetek hibáit, és még akkor is, ha az időjárás folyamatosan ellenőrzi a ház felszínét az erősség érdekében, a megjelenés nagyon jól megmarad.

Számítási funkciók

A fém iparvágány szükségességének kiszámításának legfontosabb jellemzője a nagy összetettsége. Szinte mindig érdemes kapcsolatba lépni a szakértőkkel, mivel az online számológép segítségével végzett mérések és hibás számítások nem elég megbízhatóak.

A legpontosabb munkaterületet csak a láda elhelyezése után lehet mérni - ezután kiszámítjuk a falak hosszát és magasságát.

Szükséges anyagok és eszközök

A fém burkolat szereléséhez szükséges alkatrészeket teljes egészében a munka kezdetéhez kell kötni. A csavarokat körmökkel lehet kicserélni, de az acél változat nem illeszkedik - csak horganyzott. A tömítésekkel ellátott csavarok megvásárlásának szükségessége csak abban az esetben fordul elő, ha a lapokat rögzítik. Ezután a gumi nem teszi lehetővé a víz behatolását a szelet helyére, és annál inkább szivárog a mélységbe.

Javasoljuk, hogy az alapanyag tónusának megfelelő rögzítőket válasszuk úgy, hogy azok teljesen kombinálódjanak és vonzó megjelenést képezzenek.

Profil festéséhez napló vagy más kívánt megjelenés szerint nem mindenféle festék hasznos. A legjobb megoldás az, hogy egy dekoratív kompozíciót közvetlenül a mellékvágány mellett vásároljon. A legtöbb esetben a javítási festéket 100, 200 és 1000 g-os konténerekben értékesítik - kis karcolások festésére vagy a vágási pontok bezárására tervezték. Ennek a kompozíciónak az alkalmazásához szükség van egy meccsre, cserélhető ki egy vattapálcával. Egy speciális festék horganyzott rétegen nyugszik, továbbá kiváló UV sugárzás ellen; a vezetők 0,4 m-es lépésekben vannak beállítva, így nagyon egyszerű kiszámítani a számokat.

Szerelési technológia

A fémvágás pontos méreteit közvetlenül a vásárlás időpontjában kell elvégezni. Az időjárási ellenállás ellenére a legjobb, ha ezt az anyagot lombkorona alatt tartjuk, és ideális esetben száraz, jól szellőző helyiségben. A sérülések elkerülése érdekében tilos kis és könnyű tárgyakat helyezni a lapokra. Szükséges gondosan ellenőriznie, hogy a blokkokat összekötő felület mennyire sík.

Elfogadhatatlan, hogy a lapokat és a paneleket egészen fel tudjuk szerelni, mert akkor még az általános esetben is jelentéktelen, a hőtágulás kellemetlen meglepetéssel járhat.

Lépésről lépésre szerelési utasítások

edzés

Kezdje a munkát vágóanyaggal: szalagokkal és egyedi lapokkal. Nagyon fontos, hogy ne tegyünk hibákat ebben a szakaszban, mert akkor lehet majd gazdaságosabban használni az iparvágányt, és megfelelően elvégezni a munkát. A fémfóliát a telepítés előtt el kell távolítani. Ha ultraibolya fénynek van kitéve, akkor a bevonat eltávolítása nagyon nehéz lesz. Munkavégzéskor ollóra vagy fűrészre lesz szüksége fém alkatrészek vágásához.

A bolgár vágott lapok nem lehetnek - könnyen deformálhatja a védőbevonatot, és felgyorsíthatja a korróziót. A lyukasztó segítségével könnyen rögzíthetők további lyukak. A lyukasztás segítségével lyukakat bélyegezhet, a vágás után a fém hajlítható. A csíkok csavarokhoz való rögzítéséhez csavarhúzóval kell ellátni, és a körmök használatakor egy kalapácsra lesz szüksége.

A szegecs-pisztoly szükségessége csak a szegecsek egyszerű külső sarkokba történő bevezetésekor keletkezik.

Szükséges továbbá a fúrókon lévő fúvókák használata a csavarok tömítéssel történő csavarozásához. A tűzőkapcsok használata nem túl racionális, mivel a szakértők úgy vélik, hogy nem elég megbízhatóak. A méréshez előnyösebbek a szövetcsíkokkal ellátott rulettek, mivel a fémszalag véletlenül karcolja meg a mérendő panelt - a rozsda hamarosan megjelenhet, és az erős anyag általában elveszíti a tulajdonságait. Ajánlatos nagy hosszúságú vagy lézeres szerszámokat használni - drágábbak, de könnyebben kezelhetők.

Ugyanezen okból, mint a mérőszalag esetében, a fém négyzetek rosszabbak, mint a műanyag és a fa változatok. A munkavállalók saját biztonságát védőszemüveg és kesztyű biztosítja, mert a védtelen kezeket nagyon könnyen megrongálják szerszámok, éles fémélek és más veszélyes tárgyak.

A feldolgozási sorrend a következő:

 • kiindulási sávok;
 • különösen bonyolult sarkok, amelyek belül vagy kívül vannak, a csatlakozók bonyolult szintjei;
 • közönséges sávok;
 • egyszerű sarkok és csatlakozók;
 • káva.

Mind a fém-, mind a vinil-iparvágány a vonal alján kezdődik és fokozatosan felfelé mozog.

lécezés

Az ilyen alrendszer, mint obreshetka, úgy van kialakítva, hogy biztosítsa az alapozás szilárdságát az elülső bevonat számára. A profilok közötti időközönként gyakran helyeznek anyagokat, hogy megvédjék a nedvesség bejutását és a külső hőhatást. A láda fából és fémből készült, mindkét típus erőssége és gyengesége. Mivel a szakemberek bevonása meglehetősen drága, jobb, ha a problémát alaposan tanulmányozzák, és a munkát maguk végezzék el.A fa környezetbarát, és könnyedén telepíthető a fémcsíkok tetejére, de nem elég tartós, így a beruházás gyorsan elveszik.

Ajánlatos 5x5 cm méretű fát venni, és a fa nedvességtartalmát szükségszerűen értékelni kell - nem haladhatja meg a 14% -ot. A munka megkezdése előtt a felelős tulajdonosok vagy tapasztalt építők a természetes anyagot mindig égésgátlókkal és antiszeptikumokkal kezelik. A fémkeret gipszkartonprofilokra vagy szellőztetett vezetékekre épül, amelyek megkönnyítik a levegő belépését. A rés meghatározását az épület sajátosságai és az iparvágány típusa határozza meg: általában 30 cm, és csak elszigetelt helyzetekben szükséges a rés 0,5 m-re növelése.

A léceket a ház alsó és felső szélére, a sarkokra és a falak ízületeire helyezik. A mellékvágány felszerelésekor a függőleges szerelési lépés vízszintesen rohan. Abban az esetben, ha nyílások vannak az ajtókhoz és ablakokhoz, a léceket egymáshoz kell szerelni, hogy a telepítés helyes és tökéletes legyen.

Gőzgátló és vízszigetelő

A hőszigetelő anyagok darabjai a profil vagy a fa deszka részei közötti résekbe kerülnek. Üvegszálas fólia formájában van elhelyezve, melynek köszönhetően a víz kiáramlik, de nem esik bele a szigetelésbe. A gőzgátló réteget egy tűzővel rögzítik a fa kerethez, és a profilhoz ragasztják. Mindkét esetben az ízületek szalaggal vannak borítva. Működés közben szorosan figyelemmel kísérjük, hogy a szigetelő gőzfólia ne nyúljon túlságosan, és ne is enyhén megrepedjen; csak a szigetelési munkák befejezése után, a technológia lehetővé teszi az arc anyagának elkezdését.

gyülekezés

Gyűjtsük össze a külső iparvágány réteget, amennyire csak lehetséges, meghatározva azt a helyet, ahol az eredeti szalagot rögzíteni kell. Ezt a helyet keresik, a ház legalacsonyabb pontját a horizontvonalhoz viszonyítva. Az építési szinten egyenes vonalat állítson 3-4 cm-rel az ilyen pont fölé - ez lesz az első sáv alsó széle. Az épület alagsorának feletti csatolást csak a lerakódások használatával lehet biztosítani. Ezek a tervek rendelésre készülnek, a vázlat elkészítése és a pontos méretek kialakítása az ügyféltől függ.

A dokkolást a lécek közötti rés nélkül lehet bezárni. A fém hőtágulásának intenzitása sokkal kisebb, mint a műanyag és a vinil legjobb lehetőségei. Az egyetlen végrehajtott rés a nagyobb munkatársak kényelméhez szükséges, hogy a telepítés során ne karcolják meg a fémeket, és ne kapjanak sérüléseket. A komplex kiegészítő elemekkel való munka csak az eredeti pánt rögzítése után kezdődik. A csavarokat vagy körmöket 20-30 cm-es résbe kell szerelni.

A kötőelemek konvergenciája, mivel az építési részletek összetettsége rosszabb és szeszélyesebb. Csak ez a módszer lehetővé teszi, hogy elkerüljék a falról való hirtelen felszabadulást, és általánosságban megsértik az iparvágány integritását. Javasoljuk, hogy előzetesen megtudja, mi a mérete a gyártó által gyártott termékeknek, ez lehetővé teszi a telepített blokkok dokkolását.

Célszerű egyszerű szögeket használni, mivel:

 • viszonylag olcsó;
 • könnyen kezelhető a saját kezével;
 • szükségtelen problémák nélkül cseréljük, ha szükség van rá.

A munka ezen fázisában az ajtók és ablakok nyílásait is ki kell húzni, léclejtőkkel vagy egy reflexiós csíkkal rendelkező platband kombinációjával. A kialakítás szélességét a hornyok mélységének figyelembevételével választjuk ki, és azt, hogy milyen nagy a vastagsága. Az öntvények az ablakok alján helyezkednek el. A kompozíciót olyan értelemben kell összeállítani, hogy a különböző ajtókban és ablakokban lévő lécek ugyanazon a szinten helyezkedjenek el, majd a homlokzat megjelenése szimmetrikus legyen és nagyon szép legyen.A közönséges sávok rögzítőelemei ugyanúgy készülnek, mint a vinil panelek esetében: mindegyik blokk a következő magasságban előre halad az előzőhöz, amíg el nem kattanja a zárat.

A sávok csatlakoztatásához a szakértők komplex H-kötegek vagy egyszerűsített javítások használatát javasolják. De teljesen el lehet hagyni ezeket a két elemet, amikor lefedjük és áthelyezzük a szalagot. A szegély blokk egyik oldalán lévő zár vágása segít növelni a csukló stabilitását. A fa befejezése csak ovális technológiai lyukakkal rendelkező blokkokat használ. A munka megkezdése előtt a fát az összes tömítőeszközzel kezelik, ami csak lehetséges, mert ez a lehetőség már nem létezik.

A szakemberek javasolják, hogy az edény alakú tűket rögzítőként használják. Az elektromos kirakós fűrészlapok vágása szigorúan sík, szilárd síkon kell, hogy legyen - csak ez a feltétel segít elkerülni a deformációt. A legjobb, ha minimális fordulatszámon állítja be az állítógombot az első pozícióba. Fontos, hogy a fűrészeket fémen óvatosan használja, éles mozgások nélkül. Célszerű gondoskodni arról, hogy senki és semmi ne zavarja a munkafolyamatot.

  Ezeket az egyszerű szabályokat figyelembe véve kiválaszthatja a legmegfelelőbb fémmegmunkálás típusát és helyesen alkalmazhatja azt, és a lehető leghamarabb elegendő homlokzatot készíthet házának.

  További részletek a homlokzat felépítéséről az iparvágány felszereléséhez, a következő videóban láthatók.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba