Akril iparvágány: előnyök és hátrányok

Az akril iparvágány egy kényelmes anyag, amelyet a homlokzat burkolására terveztek. Ezzel a megjelenés, a luxus és a modernitás szerkezete is megjelenhet. Ez az anyag kiváló védelmet nyújt az éghajlati hatások falaira, amely meghosszabbítja a szerkezet élettartamát. A megbízhatóság, a különböző színek és a könnyű szerelés megkönnyíti az akril burkolatot a külső burkolatok legnépszerűbb módszerének.

kinevezés

A falazást speciális célú paneleknek nevezik, amellyel az épületek homlokzatai, az alagsorok és az épületek felépítése befejeződött. A telepítést egy speciális láda segítségével végezzük, önmetsző csavarokkal vagy fém lógó rögzítőkkel.

Ma az akril iparvágány nagyon népszerű a magánépületek között. (nyaralók, fürdők, nyaralók, stb.). Fali burkolatokhoz tervezték, így az épületnek nagyon eredeti kialakítása van. Ezen kívül a panelek kiváló védelmet nyújtanak a ház falai számára a környezet hatásai miatt. Több vásárlót vonz az a tény, hogy az iparvágány befejezése sokkal egyszerűbb és költségesebb, mint például tégla.

Jellemzők

Az akril iparvágány legfontosabb jellemzői a panelek alakja, színei és méretei.

Külső jellemzőik szerint a panelek három típusra oszthatók:

 • fedélzeti fa;
 • függőleges iparvágány;
 • tömbház

Az anyagok széles színválasztékban különböznek, amelyek mély, gazdag, finom pasztellek, vagy valódi fa utánzata. Kiegészítő részek, kezdeti és összekötő csíkok az iparvágány számára általában fehérek. De ha szükséges, az alkatrészek bármilyen színben készíthetők.

A kiváló minőségű akrilanyagok közvetlenül kapcsolódnak az egyéniséghez. alkatrészeik és finomítási feldolgozása. A panelek alapja az akril-akrilát-akrilitril-sztirol-akrilészter, amely egy modern polimer. Ez az arcú anyagnak sok előnye van a társaikhoz képest. A panelek sokkal jobban ellenállnak az ultraibolya sugárzásnak és a magas hőmérsékletnek.

Az akril iparvágány egyik jelentős előnye a magas színtartósság, amely tízszer több, mint a többi színezett anyag. A vinil iparvágány gyorsabban ég, ez a különbség.

Ezen túlmenően az akril nagyon ellenálló a vegyi anyagok, mosószerek és mindenféle légköri megnyilvánulás ellen. A használat hőmérséklete mínusz és nyolcvan fok között mozog. Az akril iparvágány fő előnye a nagy teljesítmény, melynek köszönhetően a homlokzat élettartama többször is meghosszabbodik. Az akril-iparvágány stabilitása közvetlenül függ attól, hogy milyen minőségű és megbízható anyagokat használtak fel ezek elkészítéséhez.

Ezen túlmenően a mellékvágány speciális kompozit komponensekkel van kitöltve, amelyek teljesítik az adott célt:

 • színezékek - árnyalatok hozzáadása;
 • titán-dioxid - rögzíti a színeket;
 • kémiai komponensek - rugalmasság növelése;
 • égésgátlók - tűzvédelemként tűz esetén;
 • módosítók - növelik a mechanikai stabilitást;
 • antisztatikus szerek - garantálják a statikus elektromosság teljes hiányát a panelekben és a biztonságot vihar esetén.

Előnyök és hátrányok

Az akril iparvágánynak számos pozitív tulajdonsága van, ami kiváló lehetőséget kínál a homlokzatok befejezésére.

 • Fő különbsége a megbízhatóság és a stabilitás a mechanikai sérülés előtt.
 • A geometriai alak változatlan marad még + 80 fokos hőmérsékleten is.
 • Nem tartalmaz rosszindulatú összetevőket.
 • A panelek kis mértékben gyúlékonyak (G2 gyúlékonysági csoport).
 • A szín tartóssága, az ultraibolya sugarakkal szembeni ellenállás.
 • Nagyon könnyen telepíthető és könnyen tisztítható.
 • Az anyag kis súlya, amely nem jelentősen súlyozza az építmény teljes tömegét.
 • Ellenáll a savaknak és lúgoknak.

Az akril iparvágány egyik fő hátránya a viszonylag magas költség.

Ennek az anyagnak a fennmaradó hátrányai csak abban az esetben nyilvánulnak meg, ha termelési hibái során.használták a régi berendezéseket, vagy nem figyelték meg az alkatrészek megfelelő arányát. Ezek a tévhitek az anyagot repedéseknek és gyors elvesztésnek vethetik alá. Ha az akril panelek telepítése helytelenül történt, akkor ez azt eredményezheti, hogy egy idő után a panelek elveszítik eredeti formájukat. Ha a gyártási és telepítési szabályokat helyesen figyeli, akkor az akril burkolat sok éven át nem okoz kellemetlenséget.

méretek

A szegélyezés függőleges és vízszintes, amely közvetlenül függ a rögzítés típusától. A standard burkolat a hajó típusa szerint 366 cm, szélessége 230 mm. A függőleges iparvágány 310 cm hosszú és 205 mm széles. A tömbház akril paneljei azonosak a függőleges hosszúságúakkal, de a szélességük a fajtától függ: az egytöréses tömbház 200 mm széles, és egy két törésű blokk 320 mm.

A panel akril burkolatának vastagsága 1,1 mm. A méretek az ezen anyagokat előállító vonalaktól függően eltérőek lehetnek. Az AltaProfil például szabványos méretű paneleket állít elő: hossza 3660x230 mm, vastagsága pedig 1,1 mm. A Quadrohouse vonal eredeti stílusa megkülönböztethető és 3100x200 mm méretben. És a márka "Orto" részt vesz a termelés iparvágány típus szerint blokk. Méretükben a panelek 3100x205 mm-esek, és különböznek egymástól a szél 250 km / h-ig.

tervezés

Ami a tervezést illeti, az akril iparvágánynak sokféle színe és árnyéka van. Ezek közül a legnépszerűbbek a különböző fafajokat, különösen a természetes sötét és világos fák alatt, valamint a pisztácia árnyalataiban imitáló homok árnyalatok és színek.

Ha úgy tetszik, mintha egy természetes fa alatt vitorlázna, akkor az akril iparvágány blokkház ideális az Ön számára. Az innovatív technológiák alapján készülnek fel a felső réteg festésére a hőelnyelés módszerével. Ezek az anyagok nagyon természetesen utánozzák a fát.

A legnagyobb kereslet büszkélkedhet a rönkök alatt, amelyeket egy különleges dombornyomás jellemez, mint egy igazi fa.

Az akril burkolat imitáló fát, amely megjelenésükben festett vagy kezelt fára hasonlít, nem kedvezőbb.

Alkalmazási kör

A legtöbb akril iparvágány a magánházakban van, de a melléképületet gyakran használják a kereskedelmi ingatlanok építéséhez.

Az akril iparvágány népszerű a következő típusú homlokzatok befejezésében:

 • rönkök, táblák és habblokkok saját épületei;
 • a gyorsépítésű keretszerkezetek;
 • üzletek, pavilonok, kávézók;
 • közigazgatási és irodai létesítmények;
 • garázsok, fürdők, verandák, nyaralók.

A legfontosabb ok, amiért az akril iparvágányhoz folyamodnak, az, hogy kitűnő védelmet nyújt az épület homlokzatának külső éghajlati viszonyaitól.

Ezenkívül az iparvágány lehetővé teszi az épület melegítését, mivel nem teszi lehetővé a hideg levegőt.A különböző árnyalatok és az egyik oldalfelület opció kombinációjának köszönhetően könnyedén átalakíthatja az épület kinézetét és egyedivé teheti.

Vélemények

Sok vásárló megjegyzi, hogy az akril iparvágány jobb, mint sok más anyag, és nagyon tartós és kiváló minőségű anyag az épületek homlokzatainak burkolásához. Vannak olyan vélemények is, amelyeket a felhasználók néhány éve írtak az épületek előtt. A fogyasztók azt állítják, hogy az akril iparvágány nagyon stílusos és luxus, és még öt év után sem változik a külső adat. A szín ugyanolyan világos és telített, a bevonat nagyon ellenáll a mechanikai sérüléseknek. Az akril iparvágány megragadja a célját, hogy akadályozza a hideget. Ezen túlmenően néhányan azt mondják, hogy az épület két tónusú pedimente nagyon szép lesz. Az akril hátrányaiból kiindulva az a tény, hogy porokat vonzanak, és meglehetősen drága.

Ha akril vitorlázást szeretne vásárolni, akkor megtalálja és olvassa el az adott termék érdekes sorának véleményét.

Ha nincs ilyen cég, akkor összehasonlíthatja az értékeket az összes iparvágány gyártási márkájáról, és a fogyasztók szerint válassza ki a legmagasabb minőséget.

Gyönyörű bélés példák

Napjainkban az egész világon a homlokzatra néző akril iparvágány nagyon népszerű. Könnyebb és olcsóbb, mint a tégla elrendezések. Az iparvágány gyártásához használt anyagok nagyon különbözőek lehetnek.

Az épület homlokzatának befejezéséhez a következő tulajdonságokat választja:

 • hőmérséklet-csepp tolerancia;
 • mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás;
 • színtartósság.

Változások a hatalmas készlet homlokzatának kialakításában. Vegyünk néhány példát az akril panelekkel való bélés kialakítására.

Ebben a képen a ház valóban mesés és nagyon szép. A fehérítés fényűzővé teszi, és a fehér szín jelentősen növeli az építési térfogatot. Ez a fajta homlokzatfestés egyszerre modernizálja a házat, és hatással van a fa használatára. Nagyon szépnek és hangulatosnak tűnik.

Összefoglalva, érdemes megjegyezni, hogy ma az akril iparvágány nagyon népszerű burkolóanyag a fogyasztók körében.

Ez a befejező anyag az elit osztályhoz tartozik. Ez az egyik legmegbízhatóbb, ellenállóbb és legszebb anyag. Ez az anyag az épület homlokzatának burkolásához elégedett lesz. Végül is rengeteg előnnyel jár, például a tartósság, a kiváló minőség, az élénk színek, a környezeti hatásokkal szembeni ellenállás, valamint az otthoni átalakítás, a luxus és a stílus megjelenése. Még ha a panelek fa utánzatok, a ház még mindig nagyon modern és érdekes lesz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő oldalt, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba