Korlát az iparvágány számára: típusok és telepítési technológia

Az iparvágány telepítése a ládák építését jelenti - a keretet, amelyre felszerelni fogják. Az anyagot és a falakon azonnal rögzítheti, de tökéletesen sima, és a térség éghajlata - meleg. A hőszigetelő réteget kizárólag a keret alá helyezzük. Ne felejtsük el a szellőzés hiányosságait. Ezért sok esetben szükség van a keret telepítésére.

Jellemzők és cél

A keret beépítése nagyban megkönnyíti a ház burkolatát. Először elrejti a falak minden kisebb szabálytalanságát. Ha az anyagot közvetlenül a házhoz rögzítik, akkor ideálisan sima falakra van szükség, különben a teljes bélés hullámokba kerül, lánccal, a mellékvágó csíkok deformálódnak és a helyeken törtek.

Másodszor, a ládával ellátott homlokzat szellőztethető, ami azt jelenti, hogy a nedvesség nem fog felhalmozódni az iparvágány alatt. A keret lehetővé teszi, hogy elrejtse a falak törött geometriáját, ha az átlósok nem egyeznek.

Harmadszor, a keret lehetővé teszi további külső szigetelés folytatását. A polisztirol hab vagy ásványgyapot lapjai egymás között halmozódnak, de nem lehetnek domborulva. Fontos megjegyezni, hogy a szigetelés nem csak a hidegtől, hanem a nyári hőtől is véd. Ennek következtében az épületen belüli hőmérséklet a hőben alacsonyabb lesz, mint a külső.

Negyedszer, a keretbeállítás segítségével frissítheti a régi faház homlokzatát. Egyszerűen nem lehet közvetlenül a rothadt falakhoz rögzíteni az iparvágányt, és a szellőzés hiánya romboló hatással lesz az egész épületre. És a felújítás hamarosan tőkévé nő, feltéve, hogy a ház nem teljesen összeomlik.

A keret függőleges és vízszintes lehet a burkolóanyag típusától függően. Ha helyesen készíted el a ládát, az iparvágány telepítése gyors és torzításmentes lesz.

Kerékpárok típusai

Kétféle keret található az iparvágány számára, az anyagtól függően: fém és fa. Mindegyiknek saját jellemzői és árnyalatai vannak a telepítésben, de a műveletek algoritmusa általában azonos.

Fém láda

A csiszolás szerkezetét egy horganyzott vagy alumínium fémprofilból állítottuk fel, amely fokozott merevségű, U alakú, befelé hajlított élekkel. Nem rozsdásodnak, és könnyen elviselik a bélés súlyát. A fém láda sokszor drágább, mint a fa, de nem fél a nedvességtől, a hőmérséklet változásoktól, a penésztől, a rágcsálóktól és a rovaroktól. Egy ilyen keret sokkal tartósabb, mint a fa. Ebben az esetben a teljes keret súlya kisebb, mivel a profil könnyebb, mint a gerenda.

Jellemzően a profil hossza 3-4 m. Ha a ház nagyon magas vagy hosszú, akkor a batten elemeit bővíteni kell. Fémprofilokkal ez sokkal könnyebb.

A fémkeret telepítéséhez a következőkre lesz szükség:

 • UD-profil (PN) - fémprofilok vezetése helyett PP 60 * 27 * 3000 mm mennyezeti márkákat vásárolhat;
 • A CD-profil (PS) egy stand-up profil, jobb, ha CD-60-at választunk, a kisebb keresztmetszet nem fogja elviselni a mellékvágány súlyát, és az arca idővel deformálódik;
 • CD-csatlakozó - szükséges profil létrehozásához, szükség szerint megvásárolva;
 • Felfüggesztés (ES-tartó) vagy konzol - szükséges a CD-profil falhoz való rögzítéséhez;
 • hardver - az UD profil felszereléséhez.

A profil vastagságának legalább 0,45-0,5 mm-nek kell lennie. A profilok száma az épület méretétől függ, és az ablak- és ajtónyílásokat is figyelembe veszik. Ha szigetelés történik, akkor a profilok szélessége megegyezik a szélességével, általában 50-60 cm-rel A PS profil megfelelő vezetőprofillal van felszerelve csavarokkal. A profil hosszirányú hornyokkal rendelkezik, amelyek növelik annak szilárdságát.A hardvert a falak anyagától függően választják ki. Ha gázbeton vagy tégla, akkor a dübelek szükségesek. A fából készült falakhoz hagyományos rozsdamentes acél csavarok tartoznak.

Fából készült láda

Láda fából készült - a legolcsóbb lehetőség. Gyorsan felépül, a telepítés időnként könnyebb, mint a fém változat. Ez véget ér.

A mínuszok azonosíthatóak:

 • speciális penész és rovarok kezelése szükséges;
 • nem szeret nedvességet, deformálódik;
 • hajlamos a zsugorodásra;
 • a szállítás és tárolás nehézségei;
 • nehéz felépíteni a stavoy fát.

A léc esetében a nedvességálló és tartós fafajokból, pl. A keretnek 50 * 50 mm-esnek vagy 40 * 50 mm-nek kell lennie, a kisebb méret egyszerűen nem tudja elviselni az iparvágány súlyát. A hardvert ugyanazzal az elvvel választjuk ki, mint a fémrudat. Fontos biztosítani, hogy a párhuzamos rudak simaak legyenek, a penész, a csomók és a delamináció kék foltjai nélkül. Ellenkező esetben egy ilyen keret a homlokzat görbületéhez vezet. A fa nedvességtartalma nem haladhatja meg a 15% -ot.

A fából készült burkolat tökéletesen alkalmas vinil-iparvágányok és faházak kialakítására. Javasoljuk, hogy a régi faépületek burkolatát telepítsék.

Telepítés: lépésről lépésre

A ládák felállítása nem igényel különleges készségeket, és könnyen összeállítható a saját kezével.

A keret telepítésével kapcsolatos valamennyi munka több szakaszra bontható:

 • Igazítsa a fal felületét, szüntesse meg a videó felügyeleti rendszert, távolítsa el a kábeleket, rögzítse az ablakfüggönyt vagy távolítsa el.
 • A ház körüli terület két méteres távolságban történő eltávolításához.
 • Készítse elő az eszközöket.
 • Jelölje fel.
 • Szerelje fel a rögzítési éleket és a keretezési nyílásokat.
 • Rögzítse a függőleges állványt, húzza ki a szigetelést.
 • Biztosítsa a vízszintes hornyokat.

Szükséges a ház falainak előkészítése, mivel a vékony mellékvágány nem tudja elrejteni az erős szabálytalanságokat. Ha vannak rések, azokat pl. Habbal kell lezárni. A faházakban a rudak a rudak között foltok lehetnek. Szükséges az összes kiemelkedő elem eltávolítása a falakról, mint például a kamerák, a lámpák, a dekoráció, a lefolyócsövek, az elektromos vezetékek, az ablakfüggöny rudak és a redőnyök. A repedezett gipsz- és hámozófestéket is el kell távolítani. Különös figyelmet kell fordítani a sarkokra, azokat a keretnek kell kiegyenlítenie vagy korrigálnia, erősítve a fémprofilt.

Annak érdekében, hogy az építési munkálatok ne történjenek meg, a ház körüli területet el kell távolítani: távolítsa el a szemetet és a padokat, a transzplantációs virágokat és bokrokat. Gondoskodni kell a létráról, a lépcsőről vagy az állványról, ha a ház sokemeletes. A nem eltávolítható huzalokat szigetelni kell. Ehhez elrejtik a hullámosított kábelcsatornákat. Szükséged lesz: fűrész vagy daráló (az anyagtól függően), kalapács, csavarhúzó (lehetőleg egy akkumulátor) vagy fúró, speciális fúvókával, mérőszalag (legalább 3 m), építési ceruza, zsineg, négyzet, vízvezeték, szint (jobb lézer, de jobb) és pezsgő, feltéve, hogy helyesen jelenik meg). A kezek és az arc védelme érdekében speciális szemüvegre és munkakesztyűre van szükség.

Javasoljuk, hogy a falak teljes felületét antiszeptikus oldattal kezeljék, és nem számít, hogy fából vagy sem. Ez megvédi a házat a falról származó rothadó szigetelésektől.

Most már folytathatja a keret építését, de először meg kell adnia a jelölést. Ha a mellékvágány vízszintes, akkor a léc jelölése függőleges; függőleges szegélyezéshez - vízszintes. A csattanás a profil és a sínek az épület sarkából történő megépítésével kezdődik. Ehhez a sarokszerkezethez a bélés műanyag sarka kerül rögzítésre.

A vázszerkezet legnehezebb helyei - a jumperek pontossága és sima elhelyezkedése. Ezért a szint és a zuhanás lesz a legfontosabb és népszerűbb eszközök.A munka megkönnyítése érdekében nyújthatja ki a zsineget: az ilyen jelzőfények nagyban leegyszerűsítik a vízszintes profil csatlakoztatásának folyamatát. Az alsó konzolt nem lehet 5-20 cm-nél magasabbra a talajtól. A távolság függ a fagyasztás mértékétől. A felső sín úgy van rögzítve, hogy ne érje el az eresz 20-25 cm-t.

Először telepítsen vízszintes léceket a ház kerülete fölött és alatt, valamint az ablakok és ajtók körül. A keretezési nyílások növelik az egész szerkezet szilárdságát. Az anyag mennyiségének kiszámításához nem csak a ház méretét, hanem a nyílásokat is meg kell ismernie. Meg kell határozni az általános perimetreket és meg kell osztani a profil hosszát. Mivel az ablakok és az ajtók miatt maradék lehet, jobb, ha egy margóval számolunk.

Ezután elkezdheti a profilok beszerelését. Ha vannak házak szigeteléssel, akkor a köztük lévő lépés megegyezik az anyag szélességével, általában 40-60 cm-rel, ha erős szélterhelés van a régióban, akkor ezt a lépést kevesebbre lehet elvégezni. A minimális szélesség nincs beállítva, de a túl gyakori lépés növeli a keret és az épület falán lévő terhelés anyagfelhasználását. A burkolóanyag is befolyásolja a lépést: például 60 cm-es elegendő a vinilhez; a fém nehezebb, itt jobb, ha a lépést 40 cm-re csökkenti.

Ha a régió éghajlata nedves, akkor a szigeteléssel együtt vízszigetelő réteget is el lehet helyezni. A szigetelés összes réteggel való teljes vastagsága nem haladhat függőleges állványokon, ellenkező esetben a szellőző alrendszer romlik. Néhány hengerelt szigetelés már tartalmaz egy vízszigetelő réteget. A függőleges állványok telepítésének mértéke a pályától függ. A számítás nagyon egyszerű: meg kell osztania az épület kerületét a lépcső szélességével. Az egyes lépésekhez különböző mennyiséget számíthat meg, hogy margóval vásároljon.

A következő lépés a vízszintes jumperek telepítése. A falra szereléshez vagy felfüggesztéshez használatos. A kényelem érdekében több világítótornyot is készíthet. A kötelet nagyon szorosan ki kell feszíteni, megereszkedés nélkül, máskülönben a profilok eltérése lehetséges.

A vízszintes burkolólapokat 60-70 cm-es lépésekben kell felszerelni, túlságosan gyakran nem szükséges, mivel a szegélyezés függőleges keretprofilokhoz van rögzítve. Minden szint ellenőrzése javasolt a szint ellenőrzése érdekében. Ha előrehaladást észlel, könnyebb azonnali újratárcsázása, mint a már elkészült keret megváltoztatása. Minden lécnek a sarkokban kell találkoznia. Miután csak a keret burkolata marad.

Az írásos utasítás alkalmas a függőleges keret kialakítására az iparvágány vízszintes elrendezése alatt. A függőleges béléshez az állványprofilok vízszintesnek és függőlegesnek kell lenniük. Ellenkező esetben a keret teljes felépítésének folyamata hasonló.

ajánlások

A fém és fa keret szerelése kissé eltérő. Fém ládákban először egy UD-profilt vezetünk be az épület kerülete mentén, a nyílások feletti és alsó és alsó részén. Fő feladata a szerkezet rögzítése és merevsége. Az 50-60 cm-es mélységű CD-profil már rá merőleges, és a profil ES-konzollal vagy konzollal van rögzítve. Ugyanakkor a zárójelek nem teszik lehetővé a feszült beaconok használatát. A fém forró időjárási körülmények között bővülhet, ezért ajánlott kis távolságot hagyni a profilkötések között.

A fa keret sokkal könnyebben telepíthető. Nem igényel vízszintes szöget, de a kioldó és a nyílások körüli kezdőcsíkok szükségesek. Az élek rúdjai fémprofilokkal, valamint a sarkokkal tovább erősíthetők. Ez nagyobb erőt fog adni a szerkezetnek, ugyanakkor nem fogja nagyra értékelni. A fából készült keret építése nem lehetséges esős időben vagy magas páratartalom mellett. A fa felszívja a felesleges nedvességet, és szárításkor az egész szerkezet csavarodik.

Továbbá minden rudat rothadással, rovarokkal és nedvességgel szembeni ellenállást biztosító készítményekkel kell kezelni.Ehhez meg kell szervezni egy száraz helyet, és győződjön meg róla, hogy a fa nem csavart és deformálódott.

Még az anyag pontos kiszámítása esetén is jobb, ha biztonságos és 10-15% -kal többet vásárol. Az ablak- és ajtónyílások miatt az anyagot le kell vágni, és a fák közepén egy házasság fogható, különösen, ha nagy tételt vásárolnak. A fennmaradó anyag mindig hasznos a kertészeti munkában. Sok otthoni javító üzlet visszavonja a fel nem használt anyagokat, miközben megtartja a bemutatót.

   Ha az életedben először készül a saját kezedből álló keret, akkor jobb, ha a fa szerkezete marad. Könnyebb telepíteni és olcsóbb, a sérült anyagokat könnyebb cserélni. Ha a fő követelmény a tartósság vagy a régió éghajlata jelentős a magas páratartalom mellett, akkor nem célszerű fémkeretet menteni és építeni. Hosszú ideig szolgál majd, és teljes mértékben visszafizeti a költségeit.

   Profilok telepítése a mellékvágányhoz, lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba