A napló alá: alkalmazásfunkciók

 A napló alá: alkalmazásfunkciók

Sok lakástulajdonos nemcsak kényelmes, hanem reprezentatív, hogy a külső díszítésre szolgáló gerendát választja. Ez az anyag alkalmas minden típusú épület burkolására, építészeti esztétikát ad és megbízhatóan védi a külső környezet negatív hatásaitól. Leggyakrabban a fa alatti vitorlázást a fa és a keretszerkezetek tulajdonosai választják. Ez a kivitel lehetővé teszi a ház teljesítményének javítását és a kiváló hő-, gőz- és hangszigetelés szerepét. A homlokzatburkolatot költségvetési burkolatnak tekintik, nem igényel nagy pénzügyi költségeket, és könnyen telepíthető.

Különleges jellemzők

A vidéki ház kitűnő hely az élethez, így az elrendezés kérdését felelősségteljesen kell kezelni, különös tekintettel az épület külső kialakítására. Mivel a természetes faanyag drága, és a telepítési folyamat bonyolult és időigényes, a legtöbb kézműves a burkolat alá helyezi a napló alá.

Ez az építőanyag egyedülálló.mivel egy speciális technológiával állítják elő, aminek köszönhetően az iparvágással burkolt ház a külső adatok szempontjából nem rosszabb a természetes fának, ellenáll a nehéz éghajlati viszonyoknak és nem igényel további feldolgozást.

Ezen túlmenően az anyag paneljei kis súlyúak, és nem képeznek terhelést az épület keretére.

Ma a faanyagok elterjedése széles körben alkalmazható az alábbi területeken:

 • vidéki házak építése és díszítése;
 • dekoratív design verandák, fogaskerekek és más kiterjesztések;
 • korábban telepített homlokzatok javítási munkái;
 • fekvő házak;
 • további építészeti struktúrák építése során;
 • Az iparvágással díszített ház szépségében szembetűnő, hiszen az árnyalatok és szerkezetek hatalmas választékának köszönhetően az anyag tetszőleges kialakításra választható, eredeti megjelenést hozva létre egy földterületen.

Az anyag előnyei és hátrányai

A napló alatti falazat méltó helyet kapott az építőiparban, mivel a termék tökéletesen utánozza a fa szerkezetét és lehetővé teszi, hogy eredeti módon tervezze meg a szerkezetet, ami drága és elegáns megjelenést biztosít számukra.

Az esztétikai funkció mellett az iparvágánynak az alábbi előnyei is vannak:

 • Könnyen kezelhető. Az ilyen panelek nem igényelnek alapozást és festést. A bevonat "frissítéséhez" elegendő vízzel mosni.
 • Gyors és egyszerű telepítés. Az anyag telepítéséhez nem kell speciális berendezéseket és eszközöket használni. Először egy ládát készítenek, és a panelek egyszerűen hozzá vannak csatolva.
 • A telepítési munkák elvégzésének képessége az évszakoktól függetlenül. Lehetőség van, hogy a házat télen és nyáron egyaránt bevonják.
 • Sokoldalúságát. Az építőanyagot nem csak a külső díszítéshez használják, hanem a belső tereket is díszítik.
 • Hosszú élettartam. Átlagosan több mint 50 éve működik a faépület.
 • A fajok hatalmas választéka.
 • Elegáns textúrák és színek.
 • Magas ellenállás a szélsőséges hőmérsékletek, a nedvesség, az ultraibolya sugárzás és a penész ellen.

Ami a hiányosságokat illeti, akkor ezek a következők:

 • Szintetikus összetevők tartalma. Az iparvágány kémiai elemekből készül, így nem tekinthető környezetbarát nyersanyagnak.
 • Alacsony tűzbiztonság. A panelek hajlamosak a tűzre, emellett a termék égetése során veszélyes anyagokat szabadíthat fel.Általában ez a vinil alapú iparvágányra vonatkozik, ezért nem ajánlatos az ipari épületekbe telepíteni.
 • Erősségvesztés alacsony hőmérsékleten. Egy éles hőmérsékletcsökkenés hatására a panelek mechanikai sérüléseknek és gyorsan megszakadnak.

típusok

A napló alatti falazat különböző típusú, míg a fa panelek házai nagyon népszerűek. Úgy néznek ki, mint egy lapátlap, de ovális formájúak, őrölt fából készültek, és teljesen ökológiai nyersanyagnak minősülnek. Ezenkívül ezt a fajta iparvágányt a helyiségek lakberendezésére is fel lehet használni, ahol gyönyörű kialakítást hoz létre. Az anyag speciális feldolgozáson megy keresztül, ezért működés közben nem alakul ki deformáció és zsugorodás, növeli a szerkezet hang- és hőszigetelését.

Az ilyen burkolat időtartamának meghosszabbítása érdekében javasoljuk, hogy a burkolólapokat állandó lakkozással árnyékoljuk, és védőszerekkel fedjük le őket nedvesség, kártevők és penész ellen.

Jól bevált és fém iparvágány. Ez 0,45 és 0,52 mm vastagságú horganyzott lemezekből készül. Az anyag több rétegből áll, és védőbevonattal van bevonva. A vasalás egy vagy több napló utánozhat egyszerre, és a telepítési szélessége akár 355 mm. A panelek könnyen felszerelhetők, mivel zárakkal vannak összekötve. Ennek a kivitelnek köszönhetően az épület magas hőszigetelést kap, nem ég, és ellenáll a hőmérsékletkülönbségeknek, ellenállhat -50 ° C és +80 ° C közötti tartománynak.

A fém burkolatot hosszú élettartam jellemzi, és 50 évig megbízhatóan szolgálhat. Ezenkívül az anyagot a színek és textúrák hatalmas választéka képviseli. A vaslemezek egyetlen hátránya, hogy a szerelési munkák során rendkívül óvatosan kell kezelni, hogy ne sértsék meg a védőréteget. Rendszerint a paneleket speciális szerszámokkal vágják, majd a vágási helyeket földbe helyezik és az alapszín alatt festik.

A házak kiváló kivitelezési lehetősége a vinyl iparvágány. Tervezés szerint az anyag hasonló a fémlemezekkel. Az ilyen panelekkel ellátott épületekkel szembeni ütközés nem okoz nagy bonyolultságot, 3,66 méter hosszúságú termékeket használnak, a vinil-iparvágány PVC-ből készült, így nem ellenáll az égésnek. A telepítéshez szükséges műanyagból bizonyos technológiák bevezetését igénylik, ehhez kis rések maradnak a panelek között. Segítenek elkerülni a bevonat deformálódását az elemek lehetséges bővítésével.

Akril burkolat is megtalálható az építési piacon. Ezt az elülső anyagot a legszebb és sokoldalúbbnak tartják, különböző összetevőkből és a legújabb polimerekből áll. Az egyedülálló gyártási technológia a paneleket UV sugárzással és agresszív környezetekkel szemben ellenállóvá teszi. Általában az eredeti formatervezésre szoruló épületek olyan burkolati burkolatok, amelyek ideálisan utánozzák a naplót és fényes, gazdag és világos színekkel rendelkeznek.

Az akril bevonat 50 évig nem veszíti el eredeti megjelenését, a panelek nem deformálódnak és megfizethető áron kerülnek értékesítésre.

Ráadásul rönk cementet is készíthetünk, amely szál, cement és homok erősítéséből áll. Ez az anyag nem csak a tartósságáról, tartósságáról híres, hanem teljesen biztonságos. Mivel a panelek súlya nagy, a rönkházba való beépítéskor tovább kell erősíteni a tervezést. Külsőleg a panelek hajlíthatnak a fa alatt, vagy simaak lehetnek.

méretek

A napló alatti falazat egy modern típusú, szemközti anyag, amely nemcsak számos előnnyel rendelkezik, hanem lehetővé teszi a házak külső díszítésének szép kivitelezését is.A mai napig különböző típusú iparvágányokat vásárolhat, amelyek mindegyike különböző szerkezetű, alakú, szín és méret. Az utóbbi hatalmas szerepet játszik az anyag telepítésében. Általában a naplópaneleket 500 × 361 mm-es szabványos méretekben készítik, de 500 × 230 mm-es, 600 × 330 mm-es, 800 × 361 mm-es panelek is megtalálhatók.

A lapok vastagsága 0,35 mm, 0,4 mm, 0,45 mm, 0,5 mm. A csiszolás általában 28 mm és 30 mm magas. A szerelés során további szerelvényeket használnak platbandok, sínek, szögek és konzolok formájában. Ezért a panelek telepítése előtt fontos, hogy helyesen számítsuk ki a méreteiket, mivel a jövőben problémák merülhetnek fel a tartószerkezettel. Általában a házak befejezéséhez inkább a 2000-es, 4000-es és 6000 mm-es vitorlázást választják, lehetővé teszi a hatalmas területek gyors lerakását és a gazdaságos telepítést, mivel minimális vágást igényel.

tervezés

A természetes fa alatt elhelyezkedő iparvágány hatalmas lehetőségeket nyit meg a tervezők számára, mivel lehetővé teszi, hogy a külső felületet érdekes módon ki lehessen készíteni.

Az építészeti szerkezet általános megjelenésével harmonikus díszítéshez fontos a panelek színének és textúraának helyes kiválasztása.

Az alábbi javaslatokat is érdemes betartani.

 • A fényes naplót a sötét tető hátterében nagyszerűen fog kinézni. Ez az árnyalatok kombinációja klasszikus, ezért gyakran megtalálható a vidéki házak tervezésében.
 • A falak fényereje a szerkezet méretétől függ, így a színek egyszerű játékának köszönhetően, a mellékvágány segítségével vizuálisan nagyíthatja vagy csökkentheti az épületet. Ugyanakkor kiemelhető a falak és az ablakok színe.
 • A nyereményt egy körbejárás utánozza, amely egy kerek naplót imitál. Ha az árnyéka teljesen megismétli a tető színét, akkor egy monolit szerkezetet kapunk.
 • A szokatlan design otthoni dekorációnak számít, sötét fa burkolattal. Annak érdekében, hogy a külső egy bizonyos egyéniséget szerezzen be, a tető ebben az esetben világossá kell tenni. Ez vonatkozik az ajtók, ablakok árnyalataira is. Világos színekkel ki kell állniuk az iparvágányról.
 • Az egyszerű formájú házak számára világos kontrasztot és szokatlan átmeneteket kell létrehozni a panelek és a szerkezet egyéb részletei között. A bonyolult konfigurációjú épületek esetében a nyugodt árnyalatok kombinációjával szilárdságot adhatunk nekik. Ezzel egyidejűleg jó, ha a panelek alsó részénél a természetes színezésnek megfelelően választhatók.

  Ezen kívül a vidéki ház külső részének több árnyalatúnak kell lennie egyidejűleg, de figyelni kell arra, hogy az épület felé nézve nem használhatja egyszerre az iparvágány meleg és hideg színeit. Ellenkező esetben a paletta egyensúlya elvész, és a házat negatívan fogják érzékelni. Ha az épület az ültetvények belsejében található, akkor hangsúlyozni kell a természet és a ház harmóniáját, rajzolni egy egységes képi képet, ahol a díszlet árnyalatait meg kell ismételni a táj egyéb elemeiben. Ezért ezekre a célokra a barna, zöld, sárga, bézs és kék anyag kiválasztása a leggyakrabban megáll.

  A palettán kívül az épületek bélésében nagy figyelmet fordítanak a tervezési stílusra, amely szerint egy bizonyos típusú iparvágányt választanak.

  • Orosz kastély. Az ilyen házak összetett formájúak, ezért a semleges árnyalatok naplója alá burkolható. Így a dekoratív díszítés különleges módon aláhúzza az építészeti konfigurációt, és az épület elegáns.
  • Classic. Ehhez a designhoz válasszon egy bézs színű anyagot, amely a házat szüreti megjelenésűvé teszi, és leginkább a természetes fából illik. Ugyanakkor érdekesnek tűnik az iparvágány, amelyben a panelek megismételik a fa természetes textúráját. Ez a dekoráció jól használható kis épületekben elhelyezkedő vidéki épületekhez.
  • Renaissance. Az ilyen stilisztikai irányú otthonok kialakítása vöröses iparvágány, barna, krém és krém szín használatával jár. A reneszánsz homlokzatának kontrasztosnak kell lennie, ezért célszerű fényes felületű paneleket választani.
  • Provence, ország és mediterrán stílus. Az ebbe a tervbe beépített összes épület fehér színű. A bélés szokatlan hatásának elérése érdekében a fehér dekoráció ajánlott a szürke és acél színárnyalat palettájával kombinálni. A burkolatban mind az akril-, mind a vinil-iparvágány használható.
  • Alpesi stílus. Az ilyen házak egy eredeti fehér és természetes fa színkombinációval csodálkoznak. Ezért, amikor a homlokzatot tervezzük, a legjobb, ha az anyagot a rúd alatt könnyű betétekkel kiegészíteni. Szokatlanul a fa fehér vakolat alatti panelekkel és a szalmából származó tetővel. Ebben az esetben, ha a tető piros lapokkal készül, akkor egy sötétbarna iparvágány is kiváló lehetőség lesz a külső burkolatok számára. Ezenkívül a világosbarna és homokfesték alá tartozó panelek felhasználhatók olyan szerkezetek kialakítására, amelyekben tégla falazat van.

  Gyönyörű bélés példák

  A mai napig nagyon népszerű a fa alatti házak díszítése. Ez lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy elegáns design és szokatlan kompozíciók. Az építészeti struktúra az anyag textúrájától és utánzásától függően szigorú és modern megjelenést is adhat. A leggyakrabban a vidéki házaknál a fa deszkát választják, függőlegesen és vízszintesen telepítik. Ilyen panelek a faanyag alatt ideálisak a padlás burkolására. Az anyag szögletes alakja a lehető legközelebb áll a fa természetes szerkezetéhez. Ami a színeket illeti, ebben az esetben a legjobb, ha paneleket használnak fénysugár alatt. Nemcsak a szerkezet szépségét hangsúlyozzák, hanem könnyen kombinálhatók bármilyen típusú tetőfedéssel.

  Az épületet a hajó fedélzetét utánzó fűrészáru alatt is meg lehet borítani. Univerzálisnak és nagynak tekinthető nagy és kis házak számára. A tájrendezés személyes preferenciáitól és jellemzőitől függően a panelek világos és sötét árnyalatait választhatja. Ez a mellékvágány a legjobb, ha egyidejűleg egy lakóépületet és az azzal szomszédos kiterjesztéseket is elrendeznek, beleértve a kerti szerszámokat is. Ez létrehoz egy általános képet a webhelyről.

    Jól néz ki a házakon és az eurobar anyagán, amely pontosan megismétli a katonai bár szerkezetét. Ezt követően az épület bélése természetes megjelenésű. Ebben az esetben, ha a lehető legnagyobb mértékben meg kell valósítania egy fából készült rönkház hatását, akkor a design legjobban a naplót használják, különböző szélességű, és a szerelési munka után gyakorlatilag nem különbözik a természetes anyaggal való befejezésétől. Nagy épületek esetén sötét betétekkel kombinálható, és kis házaknál kívánatos világosbarna és bézs színárnyalatokat választani.

    Hogyan lehet egy házat egy napló alatt elhelyezni, lásd a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba