A hajó fedélzetének elhelyezése: jellemzők és előnyök

 A hajó fedélzetének elhelyezése: jellemzők és előnyök

A falazat minden kontinens különböző épületeinek befejezésére szolgál, mivel megbízhatóságot és esztétikát kínál. A panelek akril és vinil változatai népszerűvé váltak az orosz piacon, valamint a hajó fedélzetének fémverziójában.

Jellemzők

A Shipboard iparvágány jellemzői az anyag külső részén vannak, mert úgy néz ki, mint egy hajócserép bevonatot, amely egykor az amerikaiak körében népszerű volt a védő és dekoratív jellemzői miatt. A helyét iparvágány választotta, és úgy döntöttek, hogy elhagyják a fa burkolatot, mert elvesztette a versenyt az erő és a költség miatt.

Most acéllemezeken alapuló acéllemezek vannak a piaconPéldául a GOST szerint gyártott horganyzott acél, amely reteszelő és perforált élű opcióval rendelkezik. Ezzel a csatlakozó panelet szerelik fel, amely védelmet nyújt a különböző külső hatások ellen.

A „Ship's Board” rovására egy fémépület atipikus kialakítású, amely a különböző színárnyalatok és anyagkonfigurációs lehetőségek révén vonzza a vonzerejét. Ilyen vitorlázást általában vízszintes stílus alkalmazásával használnak a nagy területű házak alapján. A speciális automatizált gördülőgépet használó termékek gyártása miatt garantált a helyes geometria és a nagy teljesítmény.

Méretek és gyártási jellemzők

A „Shipboard” utánzására létrehozott fémvázas panel maximum 6 méter hosszú lehet. A szakértők azonban azt ajánlják, hogy egy 4 méteres változatot használjanak, amelynek szélessége 258 mm, mivel optimális teljesítményt nyújt. A magasság általában 13,6 mm. Két profilhullám van. A fém-iparvágány ellenállhat -60 és +80 fok közötti hőmérsékletnek.

A legtöbb gyártó garantálja, hogy az anyag legalább 20 évig tarthat.

Az anyagot a kémiai vegyületekkel szembeni ellenállás és a külső hatásoktól való kitűnő védelem jellemzi, melynek köszönhetően népszerűvé vált a háztartások építése és a nyilvános épületek (kávézók, bevásárlóközpontok, raktárak, kórházak és még ipari épületek) építésében is.

Ezt a többrétegű fém burkolat teszi lehetővé, amely több rétegből áll:

 • az alap acélból készül;
 • a védelmet úgy alakítjuk ki, hogy egy acélfelület oxidációját gátló filmbevonat formájában horganyzik;
 • a passziváló réteg megvédi a korróziós károsodást;
 • a befejező dekoratív burkolatot egy film mutatja a panel minden területén, vonzó megjelenést biztosítva.

Előnyök és hátrányok

A hajó fedélzetén való elhelyezés előnyei a következők:

 • kifejezetten ellenáll minden mechanikai sérülésnek;
 • Egyszerűsített telepítési folyamatot kínál, hiszen segíthet az épület bármely homlokzatát saját erőfeszítés nélkül szakemberek bérlése nélkül.
 • hosszabb üzemidő alatt az optimális teljesítmény;
 • ellenállás különböző hőmérsékletekhez;
 • környezetbarát összetételű;
 • magas égési ellenállással jellemezhető;
 • nem összeomlik az ultraibolya sugárzás hatása alatt;
 • könnyen kezelhető a hőmérsékleti expozíció hirtelen változásai;
 • a piacon kínált panelek változékonysága miatt esztétikus fellebbezést élvez;
 • az egyik panel cseréjével javítható - a célt a szükséges panelre kell szétszerelni.

A hátrányokat a panelek viszonylag magas költsége és súlya fejezi ki. Az utolsó negatív tényező észrevehető hatással lehet a szerkezetre. Súlyos mechanikai hatások után kismértékű horpadás vagy komoly kár keletkezhet, de ez a probléma könnyen rögzíthető bármely panel cseréjével.

Szükséges óvatosan dolgozni a fém borítással.

Színtartomány

A széles színválaszték lehetővé teszi, hogy az anyagot a homlokzatok javítását célzó széles körű befejező munkákhoz alkalmazza. A különböző színekkel ellátott panelek miatt az épület bármelyik oldala eredetiséget és esztétikus tökéletességet szerezhet. A különleges színtelítettség és UV-védelemmel ellátott fényes szín érdekében a külső felület poliészterréteggel van borítva.

Néhány típusú fém iparvágány utánozza a természetes anyagok felületét: fa, természetes kő vagy tégla.

minőség

Ennek az anyagnak a gyártásához sok lehetőség áll rendelkezésre, mert a világ különböző részein állítják elő. A különböző cégek a végfelhasználó működésének sajátosságait vezérlik, ezért a szükséges módosításokat a profil összetételében végzik. Ehhez számos külső bevonatú anyagot használnak, valamint változtatják a lap magasságát, hosszát és vastagságát. Azonban a különbségek nem nagyon észrevehetők, és szinte minden típusnak tekinthető kiváló minőségű befejező anyagként minden nézőmunkára.

Hogyan válasszuk ki?

A választás az anyag esztétikai és technikai tulajdonságainak kiválasztásához vezet.

 • Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az anyag műszaki jellemzőinek jellemzőivel, a védőréteg típusával és a gondozás szükségességével. Ha gondos gondoskodást igényel, azt tanácsoljuk, hogy tartózkodjon a beszerzéstől, mert rendszeresen figyelemmel kíséri a ház burkolatának állapotát, mert nagyon hosszú. Általában könnyebben megtalálhatja a megfelelő opciót egy másik értékesítési helyen.
 • A színek kiválasztásakor javasoljuk, hogy figyeljen a puha és nyugodt hangokra. Túl fényes árnyalatok gyorsan borítják a port és a szennyeződést. Hanyagnak tűnik, és elrontja az épület vonzerejét. Ha van ideje a rendszeres tisztításra, figyelmen kívül hagyhatja ezt a tényezőt.
 • Természetesen a költségek is nagyon fontosak, de nem ajánljuk a legolcsóbb anyagokra való összpontosítást, mivel ez rossz minőségűnek bizonyulhat.
 • Nagyon fontos az összes elem megfelelőségének ellenőrzése a homogén illeszkedés biztosítása érdekében, különben a telepítési folyamat sokkal bonyolultabb lesz.

Mit tartalmaz az összeállítás?

Először egy láda jön létre, mivel a falazatlapok rá vannak rögzítve, ami a homlokzati felületet alkotja. Ha a falat szigetelik, akkor ezeket az anyagokat a ládával együtt szerelik fel.

A láda fa lécekből, rudakból vagy fém sínekből készül. A hajó fedélzetén lévő iparvágány telepítése több szakaszból áll.

 • A falak állapotának vizsgálata és szükség esetén az észlelt hibák kiküszöbölése - repedések, horpások és egyéb károk. Miután a szigetelést ebbe a szakaszba fektették, gyakorlatilag lehetetlen visszatérni, ezért javasoljuk, hogy felelősségteljesen hozzon létre egy kiváló minőségű felületet a burkolóanyag elhelyezéséhez.
 • Ha két réteg heveder kerül felhasználásra, akkor az első réteget vízszintes módon kell a panelek irányába elhelyezni. A csíkok távolságának meg kell felelnie a szigetelő lemezek szélességének, amelyek szorosan illeszkednek az összes résbe.Miután hozzáadta a léceket, hozzon létre egy vízszigetelő membránon alapuló vízszigetelést. Ez képes gőz felszabadítására, de megtartja a nedvességet.
 • Az ellen rács második rétege függőlegesen és a fő panelek irányára merőlegesen helyezkedik el. Ennek a rétegnek a lécének telepítési lépése kb. 30-40 cm. Az ablaknyílások lejtőinek területén meg kell erősíteni a léc deszkákat.
 • A kontraszt vastagságának legalább 40 mm-nek kell lennie, mivel ez a szabványos rés mérete a kiváló minőségű szellőzés létrehozásához.

Hogyan kell telepíteni?

A mellékvágány telepítése bizonyos sorrendet biztosít.

 • Állítsa be a kezdő szintet. Tartalmaz egy zárat az első panelrész aljának rögzítéséhez. A sáv vízszintesen van felszerelve, a nyomkövetéshez egy szintet használnak. A magasságot az alap méreteivel vagy más módon határozzuk meg.
 • A sarokprofilok és az ablakkeretek telepítve vannak.
 • Telepítheti a paneleket. Az elsőt az alsó rész alapján kell a rögzítőelem segítségével rögzíteni, a tetején önmetsző csavarokkal rögzítve. A második panel 6 mm-es bemenettel van felszerelve, ami szükséges ahhoz, hogy a környezeti hőmérséklet változása miatt kiegyenlítse a tágulást.

A hőmérséklet-különbséget figyelembe kell venni az anyagból készült panelek minden típusánál, mivel nagy a valószínűsége annak, hogy egyes részek a nagy kiterjedés következtében kitágulnak.

 • A másik sor ugyanolyan módon van csatlakoztatva a tetejére.
 • Az utolsó sor a befejező rúddal együtt van felszerelve, mivel bezárja és garantálja az esővíz behatolását a beépített bőr alá.

Nem szükséges szorosan meghúzni a csavarokat, mivel szükség van a részek szabad mozgására a kialakított lyukak alapján.

Hogyan kell gondoskodni?

Általában nem kell gondoskodni. De néha meg kell tisztítani a vitorlázást vízzel, a tömlő alatti nyomás segítségével. Ezenkívül ecsettel törölheti. A kényelem érdekében hosszú fogantyúval ellátott kefét használnak, mivel lehetővé teszi a magas magasságú tisztítást szék, lépcsőfok vagy létra használata nélkül. Ez akkor indokolt, ha túl sok szennyeződés van a bevonaton, a por vagy homok rétegén. Ez gyakran az autópályák közelsége vagy a természeti jelenségek után történik.

Ebben a folyamatban az ellátás befejezhető, mert nem szükséges további festékanyagok vagy kémiai vegyületek alkalmazása. A gyári védelem a működés teljes időtartama alatt képes ellátni funkcióját. Ennek köszönhetően garantált az iparvágány biztonsága, és nincs szükség a védelmi tulajdonságok frissítésére.

Ez lehetővé teszi, hogy pénzt és időt takarítson meg a további karbantartáshoz.

A fém burkolat "fedélzet" úttörő lett a befejező anyagok között a hazai piacon az épületek elejére. Ennek a kombinációnak köszönhetően ennek a befejező anyagnak nagyon kényelmesnek tekinthető Oroszország bármely területén. Jelentősen nő a népszerűsége a felhasználás éveiben. A házzal díszített, szép és kiváló minőségű megjelenésű, hosszú ideig használt díszítésként és védelemként szolgál.

Megismerheti néhány olyan funkciót, amelyek egyszerűsítik a mellékvágány telepítését saját kezűleg az alábbi videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba