A kültéri használatra szolgáló iparvágány kiválasztása

Még a XIX. Századi építők is gondolták, hogyan lehet megtakarítani az épületeket és az épületeket külső hatásoktól, miközben esztétikai és vonzó megjelenést hagynak. Aztán kitalálták, hogy a lapokat a falra szegezzük, hogy minden egyes következő réteg az előző felett lógjon - ez lehetővé tette a cseppek leesését akadály nélkül, amikor esik. A fa deszkákat 60-70 évvel kezdett vinil-, fém- és cementlemezekkel helyettesíteni. Ugyanakkor egy szellőztetett homlokzati technológiát találtak. Mindez megkönnyítette az építők életét, biztosította a homlokzat tartósságát és meghatározta annak stílusát.

típusok

Most ez a bélés megkapta a modern nevet, és a legmodernebb külső befejező anyag. Lemezei, mint korábban, kombinálják az utilitárius és esztétikai funkciókat. Természetesen ennek az anyagnak a jellemzője nyer, ha összehasonlítjuk más homlokzati kollégákkal, és még a jelenlegi színek és textúrák sokfélesége is a legigényesebb vásárlót fogja kérni. Mindegyik panel a gyártási anyagtól függetlenül fel van szerelve zárral és szegekkel ellátott élekkel.

A homlokzattal szemben elhelyezkedő homlokzat egy szellőző homlokzati technológiaamelyben a panelek a rácshoz vannak rögzítve, és a levegő szabadon kering a kialakított térben. Szükség esetén fűtőberendezés van telepítve a szabad térbe, ami lehetővé teszi, hogy a burkolat még praktikusabb legyen. Emellett az iparvágányokkal díszített szobák is nagyon stílusosak.

Az alábbiakban bemutatjuk a meglévő iparvágány típusait, jellemzőit és az alkalmazás jellemzőit.

vinyl

A vinil-iparvágány egy polivinil-klorid (PVC) panel, titán-dioxid, kalcium-karbonát, módosítók és más anyagok hozzáadásával. Ilyen paneleket használnak, amikor bármilyen homlokzatot néznek. Ezeknek a lemezeknek az az előnye, hogy ellenállnak a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak, beleértve az égő napot és a fagyot is, könnyen moshatók egy normál kerti tömlőből, és sok év után is megtarthatják eredeti megjelenését.

Ez a felső védőrétegnek köszönhetően lehetségesamely a háló teljes vastagságának több mint 20% -ának kell lennie. A belső réteg (hordozó) felelős a geometriai jellemzőkért. Minőségi iparvágányban a belső és a külső réteg színe egyezik. Annak ellenére, hogy minden előnye van, a vinil-iparvágány gyorsan ég, erős ütés alatt hajolhat, és nem olyan drága, mint amilyennek.

Leggyakrabban PVC paneleket használnak magánházak, házak befejezésére, amikor elrejti a falak hiányosságait, és megpróbálja elrejteni a szigetelést.

Kiválaszthatja a függőleges és vízszintes oldalakat.

 • függőlegesa megfelelő rögzítés mellett a panelek szimmetrikus alakja (standard). Oroszországban az ilyen vinil paneleket általában ritkán használják pavilonok vagy kávézók előtt. Egy szögtől a másikhoz illeszkedik.
 • vízszintes A rögzítés típusa Oroszországban gyakori, ezeknek a paneleknek több profilja van: „hajó” és „halszálkás”. A telepítés alulról felfelé.

Ha nem a természetes anyagok ragaszkodik, akkor a vinil-iparvágány, a kényelmes és gyors telepítés, nagyszerű lehetőség. Az ár-érték arány nem hagy közömbösséget.

Műanyag éget ki, és nem kerülhet ki belőle. A kiváló minőségű iparvágány egyenletesen és fokozatosan elhalványul, így egyáltalán nem fogja észrevenni. A különbség csak akkor lesz látható, ha úgy dönt, hogy a hosszabbítót vagy a paneleket cseréli.Akkor észrevehető különbség lesz több tónusban. Ezért ne nyúljon a homlokzat arcát több évszakra, próbálja meg mindent egyszerre elvégezni.

A minőségi kanadai iparvágány 10 év elteltével sem veszíti el a színintenzitást, az orosz fények és újok maradnak legalább 5 évig, és az alacsony minőségű és olcsó egy év alatt elveszíti tulajdonságait.

Emellett habszivacs-PVC-panelek is vannak, amelyekre jellemző a csökkentett hővezetőképesség és a rezgés- és muffle-hang elnyelésének képessége. A hablemezek használata természetesen nem tudja teljesen kicserélni a szigetelést, de még mindig elérhet egy bizonyos hatást.

faipari

A természetes fa környezetbarát és megbízható anyag. Ellentétben a PVC-vel, rothad, deformálódik, és nem büszkélkedhet sokéves kifogástalan megjelenéssel. Másrészt kiváló hőszigetelő és kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik.

A fa panelek több típusra oszthatók.

Anyagfeldolgozás típusa szerint:

 • azok a panelek, amelyeknek a nedvességtartalma legfeljebb 18%, keményfa és kemény trópusi fajokból készülnek;
 • tűzálló kőzetek (fenyő vagy hamu) panelek, további hőkezelésnek vetik alá 170-220 fokon;
 • antiszeptikummal impregnált fa.

A szakasz típusa szerint megkülönböztethető:

 • „Nyelv és horony”;
 • "Egy negyed";
 • "Átfedés" vagy "Amerikai";
 • "Butt" (planken).

A fa-iparvágány népszerű Amerikában és KanadábanEzért az ilyen panelek kiválasztásánál Oroszországban jobb választani az adott országok gyártóit.

A telepítést léceken (ládákon) végzik, amelyeknek nedvességnek ellenálló fából kell készülniük. Maximális páratartalomnál előnyösebb egy sáv kiválasztása. A rögzítéshez 50 mm-es körmök szükségesek. A sarkok a burkolólapok felett vannak. Az ablakok és ajtók burkolatot készítenek.

  A fa panelek kettős gerenda és tömbházba vannak osztva.

  • Emelt bárok. A névből könnyen kitalálható, hogy a felemelt rudak favázoló panelek, sima elülső oldallal rendelkeznek. Az ilyen panelek sokféle színt, árnyalatot és textúrát tartalmaznak, így ez az anyag a belsőépítészeti tervezők körében igényelhető.
  • Blokkház Ez a fajta panel különböző fafajokból készül, de a tűlevelűek a legjobbak. Az impregnálásnak köszönhetően a tűlevelű panelek nem rothadnak, és nem képeznek penészgombát.

  A cédrusból készült befejező anyag lehetővé teszi a furnér és a beltéri használatát. Vörösfenyő panelek - nagyon tartós, jó minőségű és kiváló minőségű panelek. Nem olyan régen megjelent a ragasztott tömbház.

  Van egy osztályozás, amely meghatározza az anyag osztályát:

  • „A” - 1 csomó az 1,5 m-es panelen, legfeljebb 2 vak repedés;
  • „B” - 4 szuka és 2 vak repedés a panel 1,5 méterén;
  • "C" - csomók vannak jelen, de legfeljebb 25 mm átmérőjűek, 2 repedéseken keresztül.

  A fa-iparvágány egyedi tervezésben segít, legyen az külső vagy belsőépítészet.

  fém

  A fém borítás acélból, cinkből vagy alumíniumból készült. Az utóbbi bármilyen színben festhető, bármilyen textúra utánozható.

  A fémlemezek legjelentősebb hátránya az „eső zaj”, erős széllökések. A sérülések helyén korrózió is előfordulhat. Másrészt, ha nincs mechanikai sérülés, és nincs szükség a teljes lap cseréjére, a fém burkolat élettartama hasonló a PVC-hez.

  Az acéllemezek műhelyekhez vagy ipari épületekhez alkalmazhatók, nem égnek, de nagyon nagy súlyuk van, ami növeli az alapozás terhelését.

  A fém szegélyezés a következő típusokra osztható:

  • fényvetők;
  • fali panelek;
  • panelek a napló alatt;
  • egyenes egyenes iparvágány (függőlegesen szerelve).

  Az „alapfém-iparvágány” fogalma nem létezik.A gyártó a fémfelületre egy adott anyagot imitáló rajzot alkalmaz. Ez a folyamat a „fotó-offset” technológiának köszönhető. Ezeknek a paneleknek speciális neve Printech.

  Különösen népszerű panelek, amelyek utánozzák a naplót, egy fém Woodstock. Az alakja sajátos, reprodukálhatja a fűrészáru vagy falazat megkönnyebbülését, olyan profil-geometriájával rendelkezik, hogy könnyen újrafelépíti a természetes fa mintázatát.

  cement

  A tűzvédelmi szervezetek és szolgáltatások nem támasztanak nagy követelményeket a cementpanelekre, ezért a javítási és befejezési munkák során a leggyakoribb anyag. Ugyanakkor ezek a panelek nagyon drága és nehézek.

  A cementpanelek 80% cementből, homok, ásványi anyagok és cellulózszálakból állnak. Cement iparvágány lehet sima vagy dombornyomott felülettel, a kő, a tégla és más anyagok utánzó modellek nagyon gyakoriak. Ezek a panelek leggyakrabban természetes szürke színben készülnek, festéshez alapozott felülettel. A vásárló felkérést kap, hogy kiválassza a színt, és festse meg a mellékvágányt.

  A kényelem és a könnyű szerelés érdekében a cement burkolatot tervező formában lehet kialakítani, a hátsó oldalra rögzített kötőelemekkel. A téglafalra történő telepítéskor szükségessé válik egy batten készítése.

  Földszint

  Az alap fontos eleme az épület tervezésének, különös figyelmet kell fordítani. A talaj közelsége miatt folyamatosan mechanikai sérüléseknek van kitéve, és gyakran nedvességgel hat. Leggyakrabban a kő utánzó paneleket használják, ez vizuálisan megbízhatóságot ad az egész szerkezet egészének.

  Általában a lábazati panel 1125x480 mm-es méretben készül. A paraméterek a gyártótól függően eltérőek lehetnek, de átlagosan 1x0,5 m-es értéket találtunk. A magas színvonalú és megbízható mellékvágány nem rendelkezik egyértelműen látható csatlakozással, a rögzítése nagyon erős. Ezek a csatlakozások befolyásolják az alap további működését.

  Általában PVC, fém vagy cement használják a földi panelek. Az építés utolsó innovációja, amely még nem volt ideje, hogy letelepedjen Oroszországban, a szigeteléssel alagsorban található pince. A felmelegedés poliuretán hab alkalmazásával érhető el.

  A tervezéshez egy fém ládára van szükség, amely vízszintesen van rögzítve. Az első sornak feltétlenül kell a deszkára, úgynevezett haza, az alatta lévő ház kerülete köré van felszerelve, az elejétől kezdve telepítse a panel többi részét.

  A sarkok dekoratív elemek, és nem viselnek semantikus terhelést. Ezek az elemek általában az ablakok és ajtók sarkaiba vágnak.

  A szellőzőrácsok a rendeltetésüknek megfelelően dekoratív funkciót is ellátnak, ezért a panelek alatt a jobb szellőzéshez szükségesek.

  kerámiai

  A kerámia burkolólapokat először Japánban gyártották. A Ceramiding meglehetősen magas teljesítményű anyaggá vált. Szilikátszálas anyagból készült rostcement panel. A jövőben kemencében kikeményednek, többrétegű bevonattal vannak bevonva, amely nagyon hasonlít a kerámiára. A bevonat felső rétegének szükségszerűen tartalmaznia kell a fluortartalmú, szervetlen vagy szilícium-akril festékeket.

  Az ilyen panelek sikeresen használhatók Oroszországban, érdemeiknek köszönhetően:

  • hő- és hidegálló anyag;
  • nem halványul fel az innovatív burkolatnak köszönhetően;
  • akadályt képez a zaj ellen;
  • megfelel a legmagasabb tűzállósági osztálynak;
  • az azbeszt hiánya miatt rendkívül környezetbarát bevonatnak számít;
  • A kerámia panelek hőszigetelési indexe 10-szer nagyobb, mint a betonfelületek.

  A kerámia fő hátránya a nagy súlya és összetett telepítése.A panelek felszereléséhez speciális rögzítőelemekre van szükség, amelyek nem igényelnek fúrást. A csavarok rögzítőelemei a burkolat fémprofiljához vannak rögzítve. A hermetikus kötéseknek köszönhetően a varratok kezelése nem szükséges.

  Kerámia iparvágány nem engedheti meg magának mindent. Először is nagyon magas költségük van. Másodszor, Japánból történő szállítás bizonyos nehézségekkel jár. Harmadszor, a telepítés összetettsége és a speciális szerelés. Ezért ez a fajta bélés csak a nagyvállalatok homlokzatain vagy a gazdag emberek magánházaiban található.

  Előnyök és hátrányok

  Az orosz vásárlók már régóta észrevették az iparvágányt, mint első osztályú homlokzatburkolatot, de eddig nem voltak nagy igények. Az alábbiakban bemutatjuk a mellékvágány előnyeit és hátrányait. Miután megvizsgálta őket, eldöntheti, hogy ez a fajta befejezés az Ön számára megfelelő.

  Először vegye figyelembe az anyag minden előnyét.

  • A homlokzat felületének védelme eső, hó, szél, UV sugárzás stb.
  • A falak nem igényelnek speciális felépítést, ugyanakkor elrejti a homlokzat összes látható hibáját.
  • A kondenzátumot a burkolólapok belső felülete mentén vezetik ki, ami biztosítja, hogy a nedvesség ne legyen túlzott.
  • A falazat egyedülálló, egyedi, egyedülálló kialakítású. Bármely iparvágánygal borított épület modernnek tűnik.
  • Az anyag másik előnye, hogy tartós. Kiváló minőségű burkolóanyag kiválasztása esetén az élettartama legfeljebb 50 év lehet. Felújítás nélkül több mint 30 éve szolgálhat. A tartósság szempontjából figyelembe kell venni azt is, hogy a fából készült anyag egy kicsit kevesebb, mint a műanyag, de nemesebb és drágább.
  • Könnyen kezelhető: elegendő időnként, majd csak akkor, ha szükséges.
  • Siding - elég környezetbarát és biztonságos anyag. Biológiailag inert, a panelek nem okoznak kárt az emberi egészségre.

  Másrészről, a burkolólapok több hátrányban vannak.

  • Szerelje be a csíkokat, legyen az fa, fém vagy PVC, sokkal nehezebb, mint a fal festése, de gyorsabb, mint valódi téglával.
  • Bármilyen mechanikai hatás esetén, külön-külön vagy nem, a panelt teljesen meg kell változtatni, így felmerül a kérdés a felület elemzésében és gyűjtésében.
  • A kellemetlen események elkerülése érdekében egyértelműen ismerni kell az anyag összes jellemzőjét. Ha a PVC-bélésű fal mellé melltartó van, akkor az anyag megolvadhat, ha a fal fémmel van bevonva, forró lehet, ami veszélyt is okozhat.
  • Az alkatrészek és rögzítők magas ára. Ha olcsóbb analógokat használ, a gyártó nem vállal garanciát.

  Mindenesetre minden előnye és hátránya az ügyfél sajátos helyzetétől, körülményeitől, lehetőségeitől és vágyaitól függ.

  Népszerű márkák

  A modern piac számos orosz és külföldi gyártót kínál az orosz piacon. Meg kell jegyezni, hogy minden gyártónak saját költsége van, és a termékek listája nem terjed ki minden típusra.

  A tervezés egyszerűsége és tartóssága a gyártótól függő termék minőségétől függ.

  • Kanada az iparvágány iparának alapítója. Az egyik legkedveltebb cég, amely vinil-iparvágányt kínál, cégnek tekintik. ujjatlan kesztyű. A márka fő előnye, hogy 50 évig garantálja a minőséget. A vállalat azt is biztosítja, hogy terméke környezetbarát, ne féljen a naptól vagy a fagytól. A Mitten termékek sajátossága az, hogy az ügyfél bármilyen árkategóriában felveszi a panelt, és még a legolcsóbb panelek is ellenállnak a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gyártó nem garantálja a puffadás és a delaminálást.
  • Vinyl burkolólapok Az öntöde az USA-ból származik, ezeket a Tarco Csoport speciális technológiákkal állítja elő. Oroszországban az öntöde az egyetlen színes PVC-i iparvágány.A gyártási anyag ellenére az öntödei panelek nem égnek. Használhatók például a grillező melletti ház területének béleléséhez. Oroszországban ez a gyártó egy exkluzív kereskedővel rendelkezik, amely megkönnyíti a panelek vásárlását.
  • Német cég Docke akril és vinil panelek gyártásával foglalkozik. Ez az iparvágány kemény éghajlati viszonyokhoz készült, és az alacsony ár ellenére a panelek kiváló minőségűek. A cég hivatalos honlapján az ilyen PVC panelek ára 140 rubel. / darab a függőleges vitorlázáshoz 239 rubelig. / darab blokk házonként. Az akril panelek ára 255 rubel. / Db. A telepítés egyszerű és gyors, a házasság a "zárakban" rendkívül ritka. A megjelenés nem áll fenn, a homlokzat sok éven át megtartja eredeti megjelenését.
  • Nordside - orosz cégamely műanyag és elülső iparvágányban van. A vélemények a termékek jó minőségéről és a gyártási technológiák betartásáról szólnak. A termékek tanúsítása. Nordside-i garancia - az értékesítés időpontjától számított 50 év.
  • Nailite cég az első cég a világon, hogy elkezdte gyártani a pincészet melletti paneleket. A deszka utánozhatja a kő, a tégla vagy a fa. Az ár 740 rubel egységenként 470x1130 mm. A Nailite panelek vastagsága 0,003 m, míg tartósságuk többszöröse a viniléhoz. Az anyag polipropilén gyantákból áll, ami rendkívül tartós. A gyantáknak köszönhetően a panelek ellenállnak a nedvességnek, nem fedik a formát, nem sötétebbek és nem rothadnak.
  • Orosz márka Holzpast a Wandstein alaptípus homlokzatát kínálja. Külsőleg a termék sokféle kő- és téglafalat utánoz, továbbá hat sorban van a tartományban. A Wandstein előnye, hogy a panelek polipropilénből készülnek, így nem félnek a víztől, a szennyeződéstől és a mohától, könnyen telepíthetők a Clickschloss zárral, moshatók. A gyártó garantálja a színt - 15 év (nyersanyag Zugfest). A panelek ára 390 rubelt egységenként (0,795 x 0,595 m).

  Így a vinil iparvágány gyártóinak résében Kanadából, Amerikából és Németországból származó cégek magabiztos pozíciókat töltenek be. A Novik, Mitten, az amerikai márka CertainTeed és a német Holzplast is népszerű. A megfizethető árú szegmens orosz piacát tekintve az Alta Profil és a FineBer védjegyek is megjelennek.

  Az orosz fémvázakat az Nord Haus, a Grand Line és az Optima cég gyártja. A belga cég Eternit, a japán nichiha a homlokzat egyedi rostcement burkolatával rendelkezik, az orosz márka RosPan külön figyelmet érdemel.

  Mindegyik márka érdemel figyelmet, és az Ön választása az Ön által elvárt árkategóriától függ. Ezenkívül a kiválasztáskor ügyeljen arra, hogy figyeljen a garancia idejére, a zárolás típusára, hogy meghatározza a telepítés költségét, a szállítás lehetőségét, stb.

  Hogyan válasszuk ki?

  A szegélyt a személyes preferenciák, a térség éghajlati viszonyai, valamint az épület működésének jellemzői alapján választják ki.

  Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a szín egyenletességét, a panel vastagságát. A kiváló minőségű csíkok egyenletesek, egyenletesen elosztva a panel mindkét oldalán. Az olcsóbb változat világosabb belső oldallal rendelkezik, könnyen megmagyarázható kisebb mennyiségű színezőanyaggal.

  A panel oldalsó vágása ugyanolyan vastagságú legyen, mint a teljes hossz, a homlokzat további működése attól függ. Szükség van a terhelés egyenlő eloszlására. A panel hossza, ellenőrizni kell, hogy nincsenek-e szabálytalanságok, érdesség, helyesség és egyenletesség a csavarok és a körmök lyukainak helyén.

  Ha ilyen hiányosságok vannak, nemcsak a házasságot, hanem a termelési technológiában bekövetkezett jogsértések jelenlétét is javasolja, ebből következően a jellemzők többször is csökkenthetők.

  Az iparvágány csomagolása is kétféle - kartondobozok és rendszeres polietilén.Természetesen a merev kartondobozok megakadályozzák a panelek deformálódását a szállítás és tárolás során, de ez növeli a végtermék értékét.

  Ne felejtse el előre meghatározni, hogy a panelek mennyire lesznek felszerelve - egy fa vagy fém profil. Ebből is függ a további javításokhoz kapcsolódó anyagok kiválasztása.

  Vannak mítoszok az iparvágányról, amelyek zavarják az anyag teljes választását.

  • Minél vastagabb, annál jobb. Mítosz. Ha a panel vastagsága nagyobb, mint a megadott, ez nem jelenti a magas minőséget. Nem a speciális technológiák által gyártott panelekről beszélünk. Az optimális panelvastagság 1 cm.

  A vastagság megváltoztatása a mellékvágány szükséges paramétereinek elvesztéséhez vezethet, ez csökkenti az ütésállóságot, és hirtelen változás a hőmérsékleten a panel teljesen megrepedhet. Leggyakrabban vastag panelek - csak egy házasság vagy a technológia tökéletlensége.

  • Az iparvágány ára nem függ a színétől. Mítosz. A fentiekben már említettük, hogy a költségvetési modellek különbségei vannak a külső és belső oldal hangjaiban. Ebből következik, hogy a sötétszínű iparvágány többet fizet, nemcsak a festék nagyobb koncentrációja miatt, hanem a rétegrögzítő miatt is: meg kell védeni a telített színt a kiégésektől, erre speciális megoldást alkalmaznak.

  Például a sötét színű PVC-panelek általában 1,5-2-szer drágábbak, mint a pasztellek. Legyen óvatos, ha látja, hogy a gyártó a sötét és világos színeket egy árkategóriába helyezi.

  Van néhány tipp a burkolószerkezetekhez. Például, ha egy vidéki házat lefedünk, jobb választani a PVC paneleket. Könnyen szállíthatóak, nincs nagy súlyuk, egyszerűen telepítve vannak, magad is megteheted. Általában a fénytónusokat úgy választják meg, hogy néhány év elteltével a panel a ház napsütötte és árnyas oldalán nézzen ki. Ha egy házat akar eladni, és gyorsan meg kell rendezni, akkor a vinil panelek elrejtik a homlokzat összes hibáját.

  A vinil burkolat olcsóbb, mint más opciók, de ha még mindig úgy dönt, hogy a megfelelő szellőztetett homlokzatot készíti, akkor figyelembe kell vennie a szigetelés, a rögzítő rendszerek, a telepítés költségét. Így az árkülönbség a társaikkal összehasonlítva nem lesz annyira észrevehető.

  A fémburkolatot a legerősebbnek tekintik, főként a szigorú éghajlati viszonyokkal rendelkező régiókban (Szibéria, Távol-Kelet). A fém ellenállhat a nagy hőmérsékletek csökkenésének, az ellátásban és a működésben eléggé szerény. Az ilyen panelek hátrányai között a fő tendencia a rozsda és a korrózió, a lemez integritásának bármilyen károsodása. A gyártók csökkentik a súlyt a könnyű szállításhoz és a maximális telepítéshez, így az átlagos lapvastagság 5 mm. Egy ilyen lap könnyen deformálható.

  A szálcement-iparvágány nemcsak külsőleg hasonlít a fára: a cementpaneleket bármilyen irányba könnyű látni. Különleges csavarok rögzítéséhez a panelek rögzítéséhez egy fából készült láda nem igényel lyukakat.

  Szükség esetén szigetelőanyagot lehet elhelyezni a burkolat és a ház falai között, hogy javítsák az épület termikus jellemzőit.

  A telepítés megkezdése előtt minden eszközt fel kell készíteni.

  Először meg kell határoznia, hogy melyik keretben lesz rögzítve a bélés (fém vagy fa), majd megvásárolja a szerszámot:

  • rulett, vonalzó, szög;
  • ceruzák puha ceruzával (jobban hagyják a jeleket);
  • szint, jobb a víz használata;
  • csavarhúzó, csavarhúzó kalapácsfúró funkcióval kemény anyagokhoz;
  • kalapács és rögzítés (a panelek esetleges leszereléséhez);
  • fémszerszámok (bolgár, olló vagy fogó);
  • fűrészfűrész fa vágásához.

  Egyéb fogyóeszközökre lehet szükség:

  • nedvességálló film;
  • profilok vagy lécek ládákhoz;
  • sarkok, sarkok, sarkok, ablakok, ajtók;
  • szigetelés, ha szükséges;
  • kötőelemek.

  Jó példák

  A ház homlokzatának megvilágítása iparvágánygal nem nehéz, de gyorsan és gazdaságosan. Az alábbiakban a burkolt homlokzatok példáit láthatjuk. Ezek a minták nagyszerű ötlet lehetnek otthonában.

  Fém kárpitozás lehetősége otthon. Első pillantásra úgy tűnik, mintha a ház fával van bevonva, a homlokzat nagyon elegáns és szép. A fém körvezeték félkör alakú alakja tökéletesen utánozza a természetes naplókat.

  A különböző típusú panelek eltérőek: a „halszálkás” helyénvaló lenne valahol, és valahol a „hajó” elegánsabb lenne.

  Ha a homlokzatot stílusos és elegáns módon tervezi megtervezni, vegye figyelembe, hogy a különböző színek kombinációja szinte mindig tökéletesen harmonizál a barna tetővel.

  A homlokzat világos tónusainak kiválasztása, különösen a fehér, ne felejtsük el, hogy kibővíti a helyet. Lehetséges, hogy a hófehér épület sokkal nagyobbnak és magasabbnak fog tűnni, mint amilyen valójában. Ezen kívül a fehér szín csaknem elhalványul a napban, de nagyobb gondosságot igényel.

  Ma a befejező anyagok piacán egy speciális festéket vásárolhatsz iparvágányhoz. Ha valamilyen oknál fogva úgy dönt, hogy megváltoztatja a panelek színét, használhatja a festéket, de ne feledje, hogy a PVC panelek festése ugyanolyan vagy hasonló hangon történik.

  Ne válasszon sötét tónusokat az átfestéshez, a mély színek paneljei inkább melegítenek, és ez a festéket rosszul tartja.

  A fémlemezen és a telepítés jellemzői a következő videóban találhatók.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba