Alta-profil burkolat: típusok, méretek és színek

 Alta-Profile iparvágány: típusok, méretek és színek

A falazat jelenleg az épületek külső elemeinek számos befejező lehetősége. Ez az arcanyag különösen népszerű a vidéki nyaralók és nyaralók tulajdonosai körében.

Cégről

A "Alta-Profile" cég, amely az iparvágány gyártására szakosodott, körülbelül 15 év. Az elmúlt időszakban a vállalatnak megfizethető áron sikerült elérnie a megfelelő minőségű burkolólapokat. Az első panelek kiadása 1999-re nyúlik vissza. 2005-re jelentősen bővült a bemutatott termékek.

A cég büszke lehet innovatív fejlesztéseire. Például 2009-ben az Alta-Profile kiadta az első akril bevonatú paneleket a hazai piacon (Oak Light Premium).

A gyártó termékei közé tartozik a homlokzat és az alagsor PVC burkolata, a kiegészítő elemek, az elülső panelek, valamint a vízelvezetés megszervezésére szolgáló szerkezetek.

A vállalat előnyei

Az Alta-Profile termékei a cég előnyei miatt jól megérdemelt fogyasztói bizalmat élveznek. Először is kiváló minőségű termékek és versenyképes költségek. Kétségtelen, hogy a panelek minőségét az egyes gyártási szakaszokban végrehajtott ellenőrzés biztosítja. A késztermékek Gosstroy és Gosstandart által hitelesített tanúsítványokkal rendelkeznek.

Minden, amire szüksége van a homlokzat befejezéséhez, megvásárolható a gyártótól. A széles termékcsalád különböző profilokat tartalmaz, köztük kő, macskaköves, fából készült és téglafelületek utánzását. A bélelt homlokzat elegáns és zökkenőmentes. Ez utóbbit egy megbízható zárrögzítés és a hibátlan panelgeometria biztosítja.

A panelek méretei optimálisak a szabványos épületek burkolásához - elég hosszúak, ami nem akadályozza meg a szállítást és tárolást. Egyébként, a hullámkarton végekkel ellátott műanyag hüvelybe vannak csomagolva, amely megfelel az oldalirányú tárolási ajánlásoknak.

Termékei esetében a gyártó legalább 30 éves garanciát vállal, ami garantálja a kiváló minőségű paneleket. A nagy teljesítmény jellemzők miatt a profilok -50 és + 60С közötti hőmérsékleten használhatók. A gyártó olyan paneleket állít elő, amelyek a szigorú hazai időjárási körülmények között működnek. A gyártó által meghatározott panelek élettartama 50 év.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy még 60 fagyasztási ciklus után is megmarad a működési és esztétikai jellemzői, és az okozott mechanikai károsodások nem okoznak repedést és törést a paneleknél.

A panelek alatt lehet szigetelni. A profilok optimális hőszigetelő anyagai ásványgyapot, hab, poliuretán hab. Az anyag természetéből adódóan biostabil.

Ennek a gyártónak a színes paneljei az árnyékot a teljes üzemidő alatt megtartják.ez speciális festési technológia alkalmazásával érhető el. A panelek adalékai megvédik az égéstől származó vinil oldalt, az anyag tűzveszélye G2 osztály (enyhén éghető). A panelek megolvadnak, de nem égnek.

A cég termékei könnyűek, ezért alkalmasak akár többszintes szerkezetekben is. Nem bocsát ki mérgeket, teljesen biztonságos az emberek és az állatok számára.

Típusok és jellemzők

Az Alta-Profil cég elülső mellékvonala a következő sorozatból áll:

 • Alaszkában. Ebben a sorozatban a panelek egyik jellemzője, hogy megfelelnek a kanadai szabványoknak (meglehetősen szigorúnak), és a Pen Color (USA) átvette a termelési folyamat irányítását. Az eredmény egy olyan anyag, amely megfelel az európai minőségi és biztonsági követelményeknek. A színpaletta 9 árnyalattal rendelkezik.
 • "Blokkház". Ennek a sorozatnak a vinilpapírja a lekerekített naplót utánozza. Ezenkívül az imitáció annyira pontos, hogy csak a közelebbi vizsgálat után megkülönböztethető. Az elemek 5 színben kaphatók.
 • Kanada Plus sorozat. Az ebből a sorozatból kialakított iparvágányt azok fogják értékelni, akik szép árnyalatok paneljeit keresik. Az elit sorozat számos színes műanyag profilt tartalmaz, amelyeket a Kanadában elfogadott szabványoknak megfelelően állítanak elő. A legkeresettebb gyűjtemények a Premium és a Prestige.
 • Quadrohouse sorozat - Ez egy függőleges iparvágány, amelyet a színpaletta gazdagsága jellemez: a profilok fényesek, fényes csillogással. Az ilyen panelek lehetővé teszik, hogy vizuálisan "kihúzza" az épületet, hogy megkapja az eredeti bélést.
 • Alta Siding. Ennek a sorozatnak a paneljeit a hagyományos gyártás, a klasszikus méret és a színséma jellemzi. Ez a sorozat a legnépszerűbb. Az egyéb előnyök közül a speciális festési technológiák alkalmazása következtében fokozott színtartósság jellemzi.
 • A vinil panelek mellett a gyártó az akril alapú, tartósabb analógot gyártja. Emellett kiemeljük a megnövelt szigetelési jellemzőkkel rendelkező befejező fóliákat is, amelyeket a termelés sajátosságai (habosított poli (vinil-klorid) alapján) érnek el. A fa felületeket utánozzák és kizárólag vízszintes szerelésre tervezték. A sorozat neve „Alta-Bort”, a panelek megjelenése „halszálkás”.
 • A homlokzat mellett rendelkezésre áll a földelés is, amelyre jellemző a megnövelt szilárdság és a telepítési méretek kényelmesebbé tétele. Az ilyen panelek fő célja - az épület pincéjével szemben - több, mint a fagyasztásnak, nedvességnek, mechanikai sérülésnek kitett személyek. Az anyag élettartama 30-50 év.

A szegélyprofilok egy bizonyos felületre festhetők vagy utánozhatók.

A legnépszerűbbek több textúrák.

 • Homlokzati csempe. Imitálja a lapkákat vékony hidakkal a lapok között, amelyek négyszögletesek és négyszögletesek.
 • Canyon. Külső jellemzői szerint az anyag megegyezik a természetes kővel, ellenáll az alacsony hőmérséklet, az ultraibolya sugárzás hatásainak.
 • Gránit. A meglehetősen durva felületnek köszönhetően a természetes kő utánzata jön létre.
 • Tégla. Klasszikus téglafal, idős vagy klinker változat utánzása lehetséges.
 • "Antik tégla". Az antik anyagokat utánozza. Ebben a verzióban a tégla valamivel hosszabb, mint a „Tégla” sorozatban. Lehet, hogy idős megjelenésük, a geometria szándékos megsértése.
 • Kő. Az anyag hasonló a "Canyon" -hoz, de kevésbé kifejezett megkönnyebbülés.
 • Sziklás kő Ez a befejezés különösen lenyűgöző a nagy területeken.
 • Törmelék kő. Külsőleg az anyag hasonló a nagy, kezeletlen macskakövekhez.

Méretek és színek

Az Alta-Profile panelek hossza 3000-3660 mm között mozog. A legrövidebb az Alta-Bord sorozat profiljai - méreteik 3000x180x14 mm. Elég nagy a vastagság, mivel a panelek magas hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

A leghosszabb panelek megtalálhatók az Alta Siding és a Kanada Plus sorozatban. A panelek paraméterei azonosak és 3660 × 230 × 1,1 mm-nek felelnek meg. By the way, Kanada Plus egy akril iparvágány.

A Blockhouse sorozat paneljei hossza 3010 mm, vastagsága 1,1 mm. Az anyag szélessége változó: egyetlen törés panelekhez - 200 ml, két törésű panelekhez - 320 mm.Ugyanakkor az előbbi vinilből készültek, utóbbiak akrilak.

A Quadrohouse függőleges profilja vinil- és akril változatban jelenik meg, és 3100x205x1,1 mm-es paraméterekkel rendelkezik.

Ami a színt illeti, a szokásos fehér, szürke, füstös, kék árnyalatok megtalálhatók az Alta Profile sorozatban. A „Kanada Plus”, a Quadrohouse és az „Alta-board” nemes és szokatlan árnyalatú eper, őszibarack, arany, pisztácia színe. A Block House sorozatban szimulált rönkök világos tölgyfa, barna-piros (kétrétegű iparvágány), bézs, őszibarack és arany (egy törés analóg) színárnyalatúak.

Az alagsor iparvágányát 16 gyűjtemény képviseli, a profil vastagsága 15-23 mm. Külsőleg az anyag egy téglalap - ez az űrlap a legkényelmesebb az alagsor felé. A szélesség 445-600 mm.

Például a „Brick” kollekció szélessége 465 mm, a „Rocky Stone” - 448 mm. Minimálisan figyelembe kell venni az alagsor "Canyon" (1158 mm) és a "Klinker tégla" profil hosszúságát, ami 1217 mm. A többi típusú panel hossza a megadott értékeken belül változik. A méret alapján lehetséges egy alaplap területének kiszámítása - 0,5-0,55 négyzetméter. m. Ez azt jelenti, hogy a telepítési folyamat teljesen működőképes lesz.

További elemek

A panelek minden sorozata saját kiegészítő elemeket - sarkokat (külső és belső) készített - különböző profilokkal. Átlagosan minden sorozat 11 elemet tartalmaz. A nagy előnye, hogy a burkolólap árnyékában választhatja ki a befejező panelek színét.

Az "Alta-Profile" márkájú márka minden alkatrésze két csoportra osztható.

 • "Alta berendezések." Tartalmazza az iparvágányhoz és a vízgőz-gáthoz való filmet. Ezek közé tartoznak az iparvágány, a szigetelőanyagok, a ládák felszerelésére szolgáló elemek.
 • "Alta dekoráció". Ez magában foglalja a befejező elemeket: sarkokat, csíkokat, díszléceket, lejtőket.

További elemek közé tartoznak a spotlámpák - az eresz vagy a verandák mennyezetének befejezésére szolgáló panelek. Az utóbbi részleges vagy teljes perforáció lehet.

felszerelés

Az Alta Provil burkolólapjainak felszerelése nem rendelkezik jellemzőkkel: a panelek úgy vannak felszerelve, mint bármely más típusú iparvágány.

Először is, egy fából készült vagy fém keret kerül beépítésre az épület kerületén. Egyébként a márka termékei között megtalálható egy speciális műanyag láda. Előnye az „Alta-Profile” panel alatti élesített szerkezet, vagyis a melléképület kényelmes és gyors.

A ládába csatolt hordozóprofilok. Ezután a jelölés az U-alakú fémből készült konzolok felszerelésére szolgál. A következő lépés a konzolok és szögek beszerelése, a sarkok és a lejtők kialakítása. Végül, a javasolt utasításnak megfelelően PVC paneleket szerelnek fel.

A burkolat nem tölti be az épület alapjait, mivel alkalmas arra is, hogy az épületek felborulása nélkül lehessen szembenézni, anélkül, hogy az alapítvány megerősítése lenne szükséges. Teljes vagy részleges burkolathoz használható, kiemelve bizonyos szerkezeti elemeket. A további elemek nagy gyűjteményének köszönhetően még a díszes formák szerkezete is felújítható.

gondoskodás

A használat során nem kell különös gondot fordítani az iparvágányra. Általában az esőzések során a felületek öntisztítása történik. Ez különösen észrevehető a függőleges iparvágányon - a vízben, amely nem rendelkezik barázdákkal és kiugrásokkal, az alulról lefelé áramlik. Ha az anyagon szárad, nem marad a foltok és a "sávok".

Ha szükséges, a falakat vízzel és szivaccsal mossuk vagy használjon tömlőt. Súlyos szennyezés esetén használhatja a szokásos mosószereket - sem maga az anyag, sem annak árnyéka nem szenved.

Lehetőség van arra, hogy a szennyeződés folyamatában bármikor megtisztítsák a felületekkel megvilágított felületeket.

Vélemények

Az Alta-profil használatát használók véleményének elemzése során hangsúlyozni lehet, hogy az ügyfelek tudomásul veszik a hornyok nagy pontosságát és a panelek geometriáját. Ennek köszönhetően a telepítés egy kis időt vesz igénybe (kezdőknek - kevesebb mint egy hét), és az épület megjelenése tökéletes.

Azok, akik a régi házak díszítéséről egyenetlen falakkal írnak, vegye figyelembe, hogy az ilyen kezdeti opciók esetén is a végeredmény méltó volt. Ez nemcsak a panelek geometriai pontosságának, hanem a további elemeknek is előnye.

Az Alta-Profil elülső panelek telepítésének ismertetését az alábbi videó tartalmazza.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba