Brick iparvágány: az előnye és hátránya

 Brick iparvágány: az előnyök és hátrányok

A tégla házakat mindig fél évszázadon át a megbízhatóság és a jólét jelképének tekintik, ezért az országból készült lakások aránya olyan nagy. Az ilyen lakások építése azonban komoly pénzügyi befektetéseket és időigényes beruházásokat igényel. Azok számára, akik egy ilyen tengelykapcsolóval szeretnék díszíteni otthonukat, és nem maradnak veszteséggel, a gyártók téglákként alkalmazzák.

Különleges jellemzők

Erősen gyökerezik az építési szótárban (iparvágány) az épület homlokzatának lefedése. A kifejezés egy másik jelentősége egy új anyag (20 évvel ezelőtt nem tudtunk róla semmit az országunkban), amelyek burkolt épületek. A huszadik század ötvenes éveiben Amerikában és Kanadában jelenik meg a közelmúltban a háztartási helyeken. Vinyl, fém és fa.

Fontos tény, hogy nemcsak új épületeket szegélyeznek, hanem régi épületeket is helyreállítanak. A panelek nemcsak esztétikai megjelenést adnak, hanem a fő falakat is megvédik a pusztulástól.

Közvetlenül a tégla burkolat vinilből, fémből és pincéből készül. A vinil olcsóbb polivinil-kloridból készül. A legnépszerűbb az alagsor, amely polipropilénből készült, nagy szilárdságú, és olyan természetes, hogy szinte megkülönböztethetetlen a téglától.

A tégla falazatának előnyei és hátrányai, mint minden építőanyag.

Az előnyök a következők:

 • A falakat bármely falfelület borítja - a habblokktól a sávig, az egyetlen fontos dolog, hogy befejeződött a falak zsugorodása, és minden meghibásodás megtisztult és rögzített.
 • A falakra való felszereléshez speciális tartórács van felszerelve, amelyen dekoratív panelek kerülnek rögzítésre. Ennek eredményeképpen a fő fal és a szellőztető funkciókat ellátó dekoratív bevonat között kis szakadék van. Így a téglafal további védelmet nyújt a külső környezeti hatások ellen, és nem fog üvegházhatást okozni.
 • A bőr alatt bármilyen szigetelési réteget felhelyezhet, míg a megjelenés nem szenved: a megfelelő telepítéssel megértheted, hogy a ház nem téglával bélelt, csak a falakhoz lehet közeledni.
 • Tartósság. Feltéve, hogy magas színvonalú befejezést vásárolt, az iparvágány körülbelül 50 évig tart - ugyanaz a mennyiség a vörös téglából, hogy befejeződjön. Ezt azonban még mindig nehéz megvizsgálni, mivel a belföldi szabadterületeken a harapnivalókat kevesebb mint 30 éve végezték.
 • UV-ellenállás - a panelek nem tűnnek el a napsütésben, és sok éven át fényesek maradnak.
 • Tartósság - a szerkezet károsodása csak erős mechanikai hatással lehetséges.
 • Könnyű telepítés - a panelek a tervező elvének megfelelően csatlakoznak.
 • A gyakorlatosságot a homlokzatra nézve minimális mennyiségű hulladék jellemzi.
 • Könnyen kicserélheti a sérült panelt.
 • Környezetbarát.
 • Nem igényel nagy munkaerőköltséget.

A tégla-iparvágány kiválasztásakor vegye figyelembe a befejezés hátrányait:

 • A ház gyúlékony anyaggal való befejezése elég kockázatos vállalkozás.
 • A valós és a mesterséges fektetés közötti különbség megkülönböztethető, bár rövid távolságból.
 • Korlátozott színtartomány.
 • Erővel ellátott telepítés speciális felszereléssel és készségekkel rendelkező szakemberek előállításához: fontos, hogy szigorúan betartsák a burkolat és a munka biztonságát.
 • A panelek nagy össztömege egy további keret létrehozását igényli, amely erősíti az alapítványt, amely befolyásolja a pénzügyeket.
 • A lábazat burkolatának ára meglehetősen magas a műanyag panelekhez képest.

A meglehetősen komoly hátrányok ellenére még mindig olcsóbb a téglából készült iparvágány előállítása, mint egy egész ház kőből történő vezetése. Ezenkívül a panelek gondoskodása elég egyszerű - elegendő a felhalmozott por vízzel való mosása, és sok gyártó gondoskodik a tűzvédelem és a füstölés elleni védelemről tűzálló vegyületekkel és hordozókkal.

típusok

A gyártók meglehetősen széles színválasztékot kínálnak az iparvágány tégla számára. A dekoratív burkolólapok kiválasztásakor figyelni kell az anyagokra, amelyekből készültek.

A műanyag burkolat a vásárlók körében a legnépszerűbb. Eladáskor vinil- és szálas termékek kerülnek bemutatásra. A vinil polivinil-kloridból (PVC) készül, az alagsorot drágább polipropilénből öntötték. Mindkét anyag pontosan reprodukálja a tégla, az összes pórus és a repedések szerkezetét.

A két típusú műanyag közötti különbség a lemez vastagságában van: az alagsor sűrűbb, jobban ellenáll a karcolásoknak, a vinil pedig vékonyabb és könnyebb, ugyanakkor ellenállóbb színnel rendelkezik.

A vinil-iparvágányt főként homlokzati felületekre használják.Élénk színei még így is tíz év múlva maradnak. A PVC panelek a sejtek szerkezetét tartalmazzák, így a hőt jól megtartják. A közelmúltban megnövekedett vastagságú szigetelt műanyag szendvicspanelek jelentek meg a piacon. Nem igényelnek további befejező szigetelést.

A polipropilén panelek a nevet köszönték meg, mivel főként egy csokor befejezésére használják. A tartós és rugalmas polipropilén ellenállhat a mechanikai feszültségnek. A társas panelek színsémája meglehetősen változatos: az égett tégla sötét árnyalatai, a klinker simaság, az arany és az okker egyaránt jól utánoznak. Egy másik fontos részlet a fémlemez elhelyezkedése a tégla alatti alagsor telepítésekor. Súlyos éghajlati viszonyok között 10 cm-re emelkedik a földtől, ami télen fagy. És ha az éghajlat enyhe, akkor a keretet a talajhoz közel helyezheti.

Lehet, hogy a műanyag burkolat természetes bazalt bevonattal nem olyan természetes, mint a bitumen homlokzati anyag, de a műszaki jellemzők semmiképpen sem rosszabbak, és az árpolitikák demokratikusabbak. A PVC panelek egyaránt jól használhatók a fa, a blokk vagy a tégla szerkezete burkolásához.

A fémbevonat anyaga alumínium, horganyzott vékony acél. A legnépszerűbb az alumínium iparvágány az ár és a könnyű festés miatt. Ugyanakkor az alumínium deformációnak van kitéve, és a panel eredeti megjelenését nem lehet visszaadni. A fém is hajlamos a korrózióra az ízületeknél, és a horganyzott anyag hajlamos eltávolítani a polimerréteget. A színek gazdagsága nem is büszkélkedhet.

Az ilyen típusú kivitelnek jelentős előnyei vannak:

 • szilárdság;
 • tartósság;
 • hőmérséklet-sokkok ellenállása;
 • nem esnek rothadó és penészszaporításnak;
 • nem elhalványul a napban;
 • nem fél a nedvességtől;
 • a telepítés bármilyen időjárási körülmények között történhet;
 • kis súlyú panelek.

A szálas cement téglafalazás a homlokzati anyagok prémium kategóriájára vonatkozik.

A homok és erősítőszálakból álló cement keverék tartós dekoratív bevonatot hoz létre, vitathatatlan előnyökkel:

 • tartósság;
 • a legbiztonságosabb anyag a tégla-iparvágány között;
 • tűzállóság - G0 és G1 gyúlékonysági szint - ha a panelek festékkel vannak bevonva az elülső oldalon;
 • nedvességállóság;
 • fagyállóság;
 • nagy hajlítószilárdság;
 • nem korrodál;
 • nem fél a külső hatásoktól - hőmérséklet-változások, UV-sugárzás;
 • nem elhalványul a napban;
 • a telepítés az év bármely szakaszában és minden időjárási körülmények között történhet - ellentétben például a klinker téglából;
 • A szálas cement panelek rendkívül tiszteletreméltónak tűnnek.

A már meglévő tégla-iparvágány minden klimatikus viszonyban képes kielégíteni a fogyasztók szinte minden igényét.

tervezés

A tégla utánzású homlokzat már régóta klasszikus, bármilyen építészeti formára és megoldásra alkalmas. Valódi tégla valójában csak piros és sárga lehet, és a modern gyártási technológia jelentősen bővítheti a téglák paneljeinek színválasztékát. Az ügyfelek számára a következő árnyalatok állnak rendelkezésre: égetett tégla, fehér, bézs, arany, homok, barna, cseresznye, bronz, borostyán, tejszerű és akár gyapjú színe. Egyes gyártók exkluzív gyűjteményeiben malachit, gránit, achát árnyalatai találhatók.

A paneleken lévő téglák által kialakított minták formátuma is változhat. A klasszikus klinker termékek formája és szerkezete ugyanaz lehet. Ez lehet a különböző szélességű és sima felületű antik típusú felületek kombinációja.

gyártók

Meglehetősen nagyszámú vállalat gyárt különböző típusú téglafalazást.

cég

A mellékvágány típusa

A vállalat jellemzői

Mitten (Kanada)

vinyl

Népszerű a kis emeletes épületekben, számos előnnyel rendelkezik, és erős időjárási körülmények között bizonyított.

Tecos (Belgium-Oroszország)

vinyl

Egy nemzetközi vinil padlóburkoló cég

AltaProfil (Oroszország)

Vinil, pince

A vállalat termékei nem rosszabbak a világon. Az eredeti durva éghajlatra érzékeny anyag kifejlesztése

Doecke-R (Oroszország-Németország)

Vinil, pince

2 oroszországi gyár kiváló minőségű termékeket gyárt német technológiával és megfizethető áron.

Grand Line (Oroszország)

Vinil fém

Jó tulajdonságokkal rendelkezik (nem éghető, nem napsütéses, nem változik a hőmérséklet változásai) és megfizethető áron.

Bizonyos Teed (USA)

vinyl

Népszerű gyártó, amelynek termékeit az Egyesült Államokban és Kanadában az otthonok mintegy 80% -a fedi le

T-Siding (Oroszország)

Földszint

A vállalat innovációja a zökkenőmentes csatlakozású panelek gyártásában rejlik.

Holzplast (Oroszország)

Földszint

A gyártást az európai technológiák szerint végzik a német berendezéseken. Az eredmény egy magas színvonalú termék, amely megfelel az Oroszország éghajlati viszonyainak.

Royal Stone (Oroszország)

Földszint

A kanadai technológiákon a panelek készülnek. A termék minőségét komolyan figyelemmel kísérik.

Nailite (USA)

Földszint

A szegély magas színvonalú. Költség - sokkal magasabb, mint a versenytársak

Dolomit (Oroszország)

Földszint

A cég neve a természetes kő dolomitból származik. A gyártó teljes skálája utánozza a kő színeit és textúraát. A nyersanyagokat a vezető európai vállalatok szállítják.

Novik (Kanada)

Földi, fém

A vállalat vezető pozíciója a termékek tartóssága, valamint az egyedi textúrák miatt.

Vox (Lengyelország)

Földszint

Nagyon kedvező az alacsony költsége miatt. A minőség azonban megfelel az árnak.

Kmew (Japán)

Rostcement

A panelek kiváló minőségű cement és kvarc töltőanyag keverékéből készülnek. Három egyedi bevonatfajta (akril, hidrofil, fotokerámia) biztosítja a panelek fényes árnyalatát, amely garantáltan több mint tucat évig tart.

Tippek és trükkök

A külső burkolat téglafelületének kiválasztása, Használjon néhány tippet a vezető tervezőktől és szakértőktől a befejező anyagok területén:

 • A fából készült homlokzat (természetes anyagból vagy dekoratív műanyagból) kombinációja tégla furnérrel bölcsőnek tekintendő.
 • Homlokzati burkolatoknál mind a monokróm, mind a két árnyalat kombinációja elfogadható.A sötétebb tégla kontrasztos az alagsorban vagy a ház sarkaiban található könnyű falakkal.
 • Ezenkívül az ablak nyílásait sötét burkolattal is vissza lehet állítani - hogy megfeleljen az alagsornak.
 • Ha bármilyen befejező anyagot vásárol, érdemes megjegyezni a szabályt: ha egyetlen árnyalatot szeretne, vegye be az azonos tételből származó termékeket.
 • Az iparvágány gondozása nem nehéz: elegendő tiszta vízzel öblíteni egy tömlő nyomása alatt.
 • Minden típusú iparvágány kiválasztása az épület kialakításától és típusától függ. Például a nehézszálas cementpanelek nem találhatók meg egy sokemeletes üzleti központban.
 • Mielőtt megvásárolná az anyagot az alapozáshoz, meg kell tennie a megfelelő méréseket - ez lehetővé teszi a megfelelő számú panel megvásárlását. A panelek mérete a gyártóktól függően változik. Például a Dolomit 3 méteres vitorlázást kínál a lábazat vágásához, és még hosszabb panelek gyártása is lehetséges az ügyfél kérésére. A Novik cég szabványos méretű 1150x520 mm-es és Vox - 1110х460х2,5 mm-es méretben gyárt, az Alta profil hossza 1130 és 1168 mm között változik.
 • Az ügyfelek véleménye a különböző típusú iparvágányokról többnyire pozitív. Megjegyzik a telepítés egyszerűségét még a saját kezükkel, az esztétikus megjelenéssel és az anyag stabilitásával is. A fémre vonatkozó vélemények nem egyértelműek. Az ügyfelek tudomásul veszik, hogy az ár megfizethető, de az alumínium panelek a szállítás során is meghajlottak. Ezen túlmenően, amikor eső és a szél, a fém bevonat nagyon zajos.

Gyönyörű példák

A házak téglafalazattal borított, nagyon tiszteletreméltóak és nagyon kevés ember hagyja közömbösnek. A gazdag színpaletta lehetővé teszi a gyönyörű téglaalap monokróm falakkal vagy teljesen téglafelülettel rendelkező gyönyörű kombinációit.

7 fénykép

Érdekes megoldás a tető alatti homlokzat felső részének kialakítására. A kontrasztos színű panelek megkülönböztethetik az eredeti építészeti formákat. A falazat kiemelheti az épület oszlopait és sarkait.

És itt van a téglafal és a fa kombinációja, amelyet a tervezők mauvetonnak tartanak. Ebben az eredeti épületben nagyon organikus.

Egy másik lehetőség a tervezők tanácsával szemben - egy fényes alap és egy sötét homlokzat. Úgy néz ki a dobozon kívül, és meglehetősen képes megtalálni az ilyen design rajongóit.

A tej és a téglafekete szép kombinációja a „London Brick” néven a T-siding-től származó színtartomány.

A tégla burkolattal borított házak mindig modernek és nem unalmasak. Egy luxus vidéki kúria vagy egy kedvenc nyári ház mindig ilyen jól néz ki. Egy olyan házban, amelyet újra és újra szeretne visszatérni, a külső szigetelés és a külső hatások elleni védelem megőrzi a melegséget és a kényelmet.

Ebben a videóban meg fogja találni a ház előtt álló, a tégla alatti burkolattal ellátott paneleket.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba