Befejező házak iparvágánygal: tervezési ötletek

 Befejező házak iparvágánygal: tervezési ötletek

Egy vidéki ház vagy ház elrendezése jelentős erőfeszítéseket, időt és pénzügyi költségeket igényel. Minden tulajdonos egyedülálló és szép. Ugyanilyen fontos, hogy a javítást magas színvonalon és minőségi anyagokkal végezzék. A külső igények szigorúbbak, mivel a furnér a természeti jelenségek agresszív hatásának van kitéve. Ebben a tekintetben az egyik legjobb lehetőség. Próbáljuk meg kitalálni, hogy miért érdemes előnyben részesíteni ezt az anyagot.

Az iparvágány típusai

Az építési piacon a homlokzatok finomságai széles skáláját mutatják be. Tekintsük a főbbet.

vinyl

A leggyakoribb anyag a külső számára. Az ilyen emberek szeretetét a nyersanyag tagadhatatlan előnyei okozzák. Ez a siding egy sima panel, amely könnyű. A gyártók által kínált színpaletta kielégíti a legigényesebb ügyfél igényeit. Ezek sima változatok, fa, tégla vagy kő utánzata.

Az anyag egyéb előnyei a következő tulajdonságok:

 • demokratikus ár;
 • egyszerű telepítés a panelek kis súlya miatt;
 • hosszú élettartam (kiváló minőségű anyag körülbelül 50 évig tarthat);
 • környezetbarát (nem bocsát ki mérgeket és egyéb, egészségre ártalmas anyagokat);
 • széles hőmérséklet-tartomány, ahol a vinil-iparvágány működése lehetséges.

faipari

Ez egy igazi nemes anyag, amely annyira kedveli a természetes és környezetbarát szerelmeseit. Az utóbbi időben ez a fajta burkolóanyag volt a legnépszerűbb. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy korábban nem volt ilyen korszerű alternatíva, mint a fém vagy a vinil iparvágány. Napjainkig a favágás jelentősen lemondott álláspontjukról.

Ez az anyag indokolatlan magas költsége. A társaival összehasonlítva nincs ilyen hosszú élettartama. Szükséges védőszerekkel kezelni és rendszeresen frissíteni a festett elemeket. Ez természetesen a legtöbb felhasználó számára elhagyja a homlokzat kialakításában való felhasználását.

cement

Kevesen tudják, de van egy ilyen típusú iparvágány. Kiváló minőségű betonból és cellulózból készül. Ez a kombináció lehetővé teszi a nagy szilárdság elérését.

Ez a fajta iparvágány:

 • nem deformálódik a hőmérséklet csökkenésekor;
 • ellenáll az időjárási zűrzavaroknak (beleértve a hó, eső, jégeső, égő nap és extrém hideg);
 • nem igényel további antiszeptikus és egyéb feldolgozást;
 • tűzálló anyag;
 • kis hibák és károk esetén könnyen visszaállíthatja anélkül, hogy teljes leszerelésre lenne szükség.

Nézzétek haza az ilyen furnérral nagyon tiszteletreméltó. A hátrányok magukban foglalják magának az anyagnak a meglehetősen magas árát és annak telepítését.

kerámiai

A magas ár, egy meglehetősen bonyolult gyártási technológia és egy kevésbé bonyolult telepítés meghatározza az ilyen típusú iparvágány alacsony keresletét. Főbb jellemzői szerint egy cement analóghoz hasonlítható. Ha úgy dönt, hogy ilyen költségekről van szó, cserébe kap egy szép megjelenést, kiváló hő- és hangszigetelést sok éven át.

fém

Ez a fajta iparvágány közvetlen versenytárs a vinil kollégához.Nemcsak a magánházak homlokzataiban, hanem a nyilvános épületek díszítésében is megtalálható. Három fémből áll: acélból, cinkből és alumíniumból. A három fémlemeztípus általános előnyei közé tartozik a nagy szilárdság. A modern gyártók megtanulták, hogy olyan paneleket készítsenek, amelyek szinte lehetetlenek külsőleg megkülönböztetni az igazi téglából, fából vagy kőből.

Földszint

Bármely otthon alapja gyakran mechanikus feszültségnek van kitéve. Ezen túlmenően a bázisban pocsolyák képződhetnek, télen pedig hó. Az alagsor műszaki jellemzőinek megnövekedett igényeihez igazodva. Ennek különösen tartós anyagnak kell lennie, amely nem hajlamos a deformációra, és ellenáll a nedvességnek. Magas tartós polimerekből áll. A vastagságnak köszönhetően a gazdag színtartomány és a megnövelt szilárdság elengedhetetlen ahhoz, hogy az épület legérzékenyebb részeit befejezze. Ez az anyag drágább, mint a hagyományos analógok, de jól működik a funkcióival.

méltóság

Az előnyök és hátrányok elemzése óta a vinil és a fém anyagról beszélünk Ez az, amit azok jelentenek, amikor beszélnek egy házat, ahol egy iparvágány.

 • Ez ellenáll a napfénynek, az ultraibolya sugárzásnak, a széllökéseknek és más természeti jelenségeknek, amelyeket az üzemeltetés során talál.
 • Ez az anyag védi az épület falait a negatív hatásoktól. Ha régi szerkezetekre telepítették, képes megakadályozni további megsemmisülését. Ehhez azonban a borítás előtt a régi felületet alapozóval kell kezelni.
 • Az igények szerint az egyes elemek egyszerű telepítése és cseréje jellemzi.
 • Az iparvágány sok éven át képes egy kezdeti formát megtartani. Nem szükséges további festés, védőszerekkel kezelni. Az egyetlen dolog, amire szükség lesz, mosás. Esőcseppek, porszemcsés szél nem tesz tisztábbá. Annak érdekében, hogy mindig örüljön a megjelenésnek, gondoskodjon legalább évente egyszer mosásról.

hiányosságokat

A súlyos fagyok meglehetősen törékenyek lehetnek. Ezért próbálja meg elkerülni a túlzott terhelést és a mechanikai hatást. Ha tűzzel érintkezik, az anyag deformációja elkerülhetetlen (egyszerűen megolvad). Ebben az esetben a szétszerelés nem elég.

szín

Nem hiszem, hogy egy korlátozott színpaletta segítségével nem lehet egyedülálló tervezési projektet létrehozni a ház külső részére. Mindig mindig előnyben részesítették a természetes anyagokat, amelyek utánozzák az iparvágányt. Csak akkor érdemes, ha néha olcsóbb.

Ma a piacon az alábbi lehetőségek találhatók:

 • kő, tégla, törmelék utánzat;
 • hajó fedélzet vagy fa;
 • monofonikus opciók;
 • tömbház

Ha van egyemeletes háza, jobb, ha egy elsődleges színt választ. Nem hiszem, hogy ez egy nagy monoton hely, mert az alagsor elemek és a különböző árnyalatok sarokpaneljei végleges tömör megjelenést adnak.

A fehér és a fekete klasszikus kombinációja, a fa és a tégla textúrája lehetővé teszi, hogy vidéki házát mese kastélysá vagy barátságos rönkházává alakítsa. Ne korlátozza képzeletét, és a tapasztalt építészek és tervezők megmondják a legkedvezőbb színek kombinációját.

Példák a szép designra

Nehéz elhinni, de az alábbi képeken nem természetes téglát vagy naplót látunk, hanem iparvágányt. Nehéz megkülönböztetni a természetes anyagtól az első látásra. Hosszú élettartamát és versenyképes árát figyelembe véve ideális béléssá válik. Használja a fenti tervezési ötleteket inspiráció forrásának.

A modern iparvágány megfelel minden alapvető követelménynek.ráfordításra kerülnek. Ha gondolkodik a régi vidéki házának átalakításáról vagy egy újonnan épült ház külső díszítésének tervezéséről, biztosan figyeljen rá.Ez praktikus és szép, és hosszú ideig szívesen látja a szemet, és teljesíti az alapvető védelmi funkcióit. Hagyd, hogy otthonod és otthonod szép legyen.

Hogyan lehet a házat iparvágánygal megragadni, a következő videóban megtudhatja.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba