Könnyű panelek a mennyezeten: az előnyök és hátrányok

 Könnyű panelek a mennyezeten: az előnyök és hátrányok

Az emberek mindig keresik a saját lakásuk átalakításának lehetőségeit. Mindenki egyedülálló belső teret szeretne tenni, ellentétben azzal, ami egy szomszédot vagy barátot teremtett. A gyártók és a feltalálók igyekeznek kielégíteni ezt a vágyat, minden évben új koncepciók feltalálásával. Egyikük a mennyezeten található könnyű panelek. Egy ilyen látványos és egyben gyakorlati eszköz még a leg unalmasabb szobát is átalakíthatja.

Mik azok a könnyű panelek?

A piacon egy viszonylag hosszú ideig - körülbelül 10 évvel ezelőtt - megjelentek. A belsőépítészek aktívan használják őket projektjeikben. A közönséges felhasználók közül azonban kevesen tudják, hogy ezek a panelek, és vajon biztonságos-e őket lakóhelyiségekben használni.

A fénytábla a magja egy speciális kialakítású lámpa. Egy alumínium keretből áll, amelyen a lámpák fel vannak szerelve. A lámpák fénye a fényvezető lencsére esik, amely a lézersugarakon keresztül tükrözi azt. A fény egyenletes eloszlása ​​érdekében a lámpa teljes felületén egy diffúzor és fényvisszaverő fólia kerül beépítésre. Egy ilyen összetett kialakításnak köszönhetően, egy színes panelet kapunk, amely egyenletes fényű.

Egy ilyen szerkezet csavarokkal, csavarokkal vagy dübel-szegekkel van felszerelve a mennyezethez. A készülék stabil működésének biztosítása érdekében a gyártók stabilizált áramforrással egészítik ki. Az eredmény egy olyan panel, amely kis mennyiségű villamos energiát fogyaszt, de jó fényárammal rendelkezik.

Különleges jellemzők

Az alábbi termékek jellemzői a következők:

 • A LED panel működtetéséhez mindössze 40 V feszültség szükséges. A vezető gyártók beépített rövidzárvédelmet biztosítanak.
 • A telepítést önállóan lehet elvégezni. A készlet már rendelkezik a szükséges rögzítőkkel, ezért nem kell hosszú ideig vásárolni, és meg kell keresnie a megfelelő méretű alkatrészeket.
 • A fénypanelek nem adnak ultraibolya és infravörös sugárzást.
 • A termékek nem tartalmaznak higanyt vagy más veszélyes anyagokat. Ellentétben az energiatakarékos lámpákkal, amelyek egy speciális ártalmatlanítási eljárást igényelnek, a LED paneleket a szétszerelés után egyszerűen a tartályba kell dobni.

Méret és forma

A gyártók igyekeznek kielégíteni a legigényesebb vásárlók igényeit is.

A panelek jelenleg három formában vannak forgalomban:

 • Round. A lakonikus sima vonalak lágyítják a belső teret. Ha nem akarja nagy terasszal terhelni a nappalit, akkor a középső kerek panel kiváló fény- és dekorációforrássá válik. Ez az űrlap a futurisztikus stílus rajongóit fogja felkérni.
 • Tértől. Ez az űrlap az irodahelyiségekben, irodákban vagy folyosókban (mind a vállalkozások, mind a lakóházak esetében) alkalmazható. A hagyományos forma mind a klasszikus szerelmeseinek, mind azoknak, akik minimalista stílusban fogadták a belső teret.
 • Téglalap. Nagyon érdekes forma, bár meglehetősen hagyományos. A különböző képarányok és hosszuk miatt vizuálisan bővíthetjük vagy terjeszthetjük a helyiséget.

A méretek tekintetében a négyzet és a négyszög alakú könnyű panelek bizonyos paraméterekkel készülnek:

 • 60 * 60 cm;
 • 120 * 30 cm;
 • 60*30.

A tervezési problémáik megoldásához elégségesnek bizonyul, egyesítve és egyesítve egy egyedi összetételt.A kerek panelek nem rendelkeznek ilyen tiszta kerettel. Ezek 12 és 60 cm közötti méretű rácsban találhatók.

méltóság

A közelmúltban nagyon kevés ember ismerte ezeket a lámpatesteket, de az egyedi tulajdonságaik és előnyei miatt gyorsan népszerűvé váltak.

A termék előnyei:

 • Képes formát és méretet kísérletezni. Az ilyen lámpák mennyezetének elhelyezésének változatai végtelen számban vannak. Ez párhuzamos elrendezés több sorban, egy kockás mintával, a kerület körül és bizonyos geometriai alakzatok és vonalak igazítása.
 • Képes kiválasztani az árnyék árnyékát. A színek és a fényes hangsúlyok megváltoztatásával hozzáadhat egy finom finomítást és eredetiséget.
 • Könnyedség. A tervezés maga is nagyon könnyű és vékony. Ez leegyszerűsíti a telepítést. Ez további előny, ha gipszkarton mennyezetekkel rendelkezik, mivel ez nem okoz nagy terhelést erre a törékeny anyagra.
 • Egyszerű telepítés. A fénypanelt saját maga is telepítheti. Nem igényel különleges szakmai eszközt vagy speciális készségeket.
 • A rögzítés háromféleképpen lehetséges. Az ilyen változékonyság segít megtalálni az Ön számára a legjobb megoldást. Nyilvánvaló, hogy ugyanaz a modell lesz a lámpa, de másképp rögzíthető. Az első módszer a panel közvetlen beszerelése a mennyezeti burkolatba (felfüggesztett, gipszkarton, feszültség stb.). A második esetben egyszerűen felfüggesztik. Ez az opció nagyon hatékony, de érdemes figyelembe venni a szoba magasságát.
 • Tartósság. A gyártók által bejelentett átlagos munkaidő körülbelül 100 000 óra, vagy egyszerűen csak 11,5 év folyamatos munka.
 • Környezetbarát.
 • A hőmérséklet változásokkal szembeni ellenállás. Ez széles körű működést biztosít. A műszaki jellemzők lehetővé teszik, hogy a hőmérséklet -20С-tól + 40С-ig működjön.
 • A lámpák kényelmesek az emberi szem számára. Ellentétben az izzólámpákkal a dióda lámpák nem villognak, és nem villognak.
 • A LED-ek többször kevesebb áramot fogyasztanak, ami csökkenti a szolgáltatás költségeit.
 • A beépített feszültségszabályozó miatt az eszközök nem félnek az elektromos hálózatban fellépő túlfeszültségektől. Ne félj, hogy a készülék meghibásodik a vonal meghibásodása esetén, vagy egy villanykörte hirtelen fúj.
 • A vastagság nem haladja meg a 15 mm-t. Ez gyakorlatilag bármilyen felületre szerelhető. A panel nem zavarja a helyet, és napközben nem fogja elterelni a figyelmet.
 • Csendes. Ha folyamatosan tartózkodik a szobában, ahol a fénypaneleket telepítették, akkor nem észlel semmilyen ropogást vagy más hanghatást. Ilyen környezetben sokkal kényelmesebb és kellemesebb dolgozni.
 • A lágy éles fény kellemes környezetet teremt a szobában.

hiányosságokat

Könnyű panelek vásárlásakor meg kell értenie, hogy milyen meglepetései vannak a működési időszak során.

Az eszközök hátrányai a következők:

 • Idővel elveszítik a hatalmat. Annak ellenére, hogy a gyártók azt állítják, hogy a készülék hosszú ideig működik, előfordulhat, hogy bizonyos számú óra elteltével a LED-ek által kibocsátott fény nem lett olyan fényes. Megnyugtatja, hogy ez a folyamat már a vásárlás után érezhetővé válik.
 • Alacsony csomagstabilitás. Ez a tényező döntő lehet a választás során. A készülék ezen tulajdonsága nem teszi lehetővé a magas páratartalmú helyiségekben való üzemeltetést.

Hol alkalmazzák?

A fény panelek széles körű alkalmazási területtel rendelkeznek. Örömmel telepítenek irodákba és üzletekbe, ahol szigorú munkakörnyezet kialakítása szükséges. Ebből a célból a szokásos csillárok és a lógó lövedékek teljesen alkalmatlanok.

Lakóterületen csak a fent említett páratartalom lehet korlátozás. Teljesen alkalmatlanok és nem alkalmasak ilyen körülmények között való működésre, és gyorsan meghibásodnak, ha vízzel érintkeznek.

Első pillantásra a termékek nem képviselnek különleges művészi értéket, hanem a tervezők ügyes kezében, a könnyű paneleknek köszönhetően egyedi stílusos belső tereket kapnak. Ezen kívül nem csak a mennyezetre, hanem a falakra is felszerelhetők.

Tippek a kiválasztáshoz

A könnyű panelek kiválasztásakor és telepítésénél a tervezők javasolják, hogy tartsanak be néhány ajánlást:

 • Ahhoz, hogy a szoba teljes helyiségének egyenletes, lágy megvilágítását érje el, válasszon semleges árnyalatokat.
 • A meglévő tér vizuális meghosszabbítása érdekében a panelcsíkokat két sorban párhuzamosan kell elrendezni (hosszúkás vonalak utánzása). Ha egymás után helyezzük el a paneleket, akkor az ellenkező hatást kapja.
 • A kaotikusan elhelyezkedő panelek a szoba egyediségét és eredetiségét adják.
 • Az ultra vékony LED panelek segítségével vizuálisan növelheti a szoba magasságát.
 • A termékek tökéletesen illeszkednek az olyan modern stílusokba, mint a minimalizmus, a modern és a high-tech. Emellett a japán stílus hívei is könnyen létrehozhatják az ablakok utánzatát a mennyezeten, ami a belsőépítészetre jellemző.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy az ilyen típusú világítóeszközöknek több előnyük van, mint a hátrányok. Ha kompetensen illeszkednek a belső térbe, akkor még látványosabbak is lehetnek, mint a pompás kristálycsillárok.

Lásd az ultra vékony, könnyű panelek áttekintését.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba