Dekoratív gerendák a mennyezeten: hogyan kell használni a belső térben

A dekoratív gerendák segítségével nagyon érdekes lehet a lakberendezés vagy egy lakóház belsejének rendezése. A lényeg az, hogy a mennyezet elég magas volt. Ezek az elemek gyakran csak esztétikai funkciók, de megtalálhatók és gyakorlati alkalmazásuk. Nagyon gyakran a lámpákat ilyen gerendákba építik be, egy virágcserepet rögzítenek, vagy felfüggesztett széket. Ahhoz, hogy a házban a mennyezeten díszítő elemek harmonikusak legyenek, a belsőépítészeti tervezési projektet előzetesen át kell gondolni.

Jellemzők

Ha úgy dönt, hogy divatos dekoratív gerendákkal kívánja diverzifikálni otthoni belsejét, akkor figyelembe kell vennie azok elhelyezésének és rögzítésének sajátosságait a különböző típusú helyiségekben. Az imitációs gerendák hasonlóak a fa- és betonházak építéséhez használt szerkezetekhez. A dekoratív lehetőségek azonban nem szolgálják a mennyezet fenntartását, hanem egyszerűen a szépség érdekében használják.

Gyakran előfordulnak, hogy üresen vannak kialakítva - ez természetesebbé és olcsóbbá teszi az építkezést, ha természetes fából beszélünk.

A dekoratív gerendák belső elhelyezésének a következő jellemzői vannak:

 • A Falshbalki csak azoknak a helyiségeknek megfelelő, ahol elég magas mennyezetek vannak. Készülj fel arra a tényre, hogy a gerendák vizuálisan alacsonyabbá teszik a mennyezetet, és ha a magasság kezdetben kicsi volt, ez a lehetőség praktikus értelemben is kényelmetlen.
 • Egy kis teremben nem ajánlott sok keskeny gerendát elhelyezni, mert vizuálisan felosztják a teret, és még kisebb lesz a helyiség. Jobb választani egy vagy két széles gerendát a harmonikus belső kialakítás érdekében.
  • A Falshbalki a mennyezetre különböző módon helyezhető el. Hagyományosan több gerendát párhuzamosan vagy keresztirányban helyeznek el, de más lehetőségek is lehetségesek. Például a gerendák sugárzhatnak a központból, vagy négyzetet képezhetnek a szoba kerületén. A tágas szobákban ezek a lehetőségek jól nézhetnek ki. Lehetővé teszik továbbá, hogy kiemelje a szoba szimbolikus központját, vagy hangsúlyozza a helyzet különböző részleteit.
  • A gerendák segítségével könnyen elrejtheti a durva felület hibáit. Ha egyenetlen mennyezete van, a gerendák ezt a hibát láthatatlanná teszik.
  • Leggyakrabban a gerendák fémfedéssel vannak rögzítve. Ez biztosítja a maximális szerkezeti megbízhatóságot a gerendák súlyától függetlenül.
  • Gyakran előfordul, hogy a gerendák kis lámpák, amelyek a terem teljes területén oszlanak meg. Lágy, egyenletes világítást és szokatlan megjelenést hoz létre. Emellett a gerendák meglétét is indokolja, mivel a lámpákon csak a függesztett mennyezeten lehet más módon építeni, és rengeteg helyet foglal el, és többet fog fizetni.
  • A felfüggesztett mennyezet különböző anyagokból készülhet és bármilyen színnel festhető. Néha érdekes, ha több textúrát és árnyalatot kombinálunk.

  típusok

  Falshbalki nagyon változatos. Még akkor is, ha úgy döntött, hogy a hagyományos változat egy sűrű, fából készült rúd formájában nem felel meg az Önnek, biztosan több eredeti fajtát találhat, amelyek szervesan illeszkednek a belsejébe. Majdnem minden dekoratív gerenda nagyon könnyű és üres.

  Ha valódi nyitott gerendákra van szükség a belső térben, ezt csak egy magánházban lehet megtenni, és ezt a tervezést érdemes megtervezni egy épület építésekor.

  Mindazonáltal a faanyag különböző utánzata nem kevésbé stílusosnak tűnik mind a lakásban, mind a magánházban.

   A gerendák magasak vagy alacsonyak lehetnek. Néhány miniatűr termék 10 cm magas lehet, de sokkal masszívabb lehetőségeket találhat. A nagy falshbalki általában saját házak vagy tágas, magas mennyezettel rendelkező apartmanok közül választhat, mert ott a legtöbb organikus. Egy standard lakás jobb választani nem túl magas falshbalki. Ha azt szeretné, hogy azok a lehető legnyilvánvalóbbak legyenek, jobb, ha széles, de alacsony lehetőségeket választ.

   Ahol a gerendák összetett módon metszenek vagy metszenek, néha különböző magasságú típusokat használnak. Ezek a lehetőségek tipikusak egy ház vagy egy kétszintes lakás tetőtérének rendezésére.

   A mesterséges gerendákat gyakran rácsba helyezik, mert könnyebb nem vágni egyenes falshbalka-t és vásárolni kész dekoratív mintákat otthonának. Különböző méretű négyzetekkel rendelkeznek, és a szoba elrendezése alá vágják őket. Ezek a hamis gerendák jól néznek ki a nappaliban vagy a konyhában.

   Failshbalki dekoratív támogatással a falon egy háromszög alakú - ez egy másik stílusos és érdekes megoldás a belső térben. Egy ilyen kialakítás a falshbalki maximálisan valósághűvé teszi. Mindezek közül a legjobb, ha ez a megoldás olyan díszítőelemekkel fog kinézni, amelyek egyszerű, vidéki stílusú belső rudakat imitálnak.

   Az ívelt falshbalki általában a lakás egy adott belső részének megrendelésére készül, mert így beillesztheti őket az ívbe vagy folytathatja a falat egy puha hajlítással. Az ilyen gerendákat nem lehet hagyományosnak tekinteni, de nagyon stílusosak és szokatlanok lehetnek. Tökéletesen illeszkednek egy városi lakásba. Ha a modernista stílus, az eklektika vagy a Provence vonzza őket, akkor tetszik ezek a gerendák.

   A dekoratív gerendák nemcsak sima téglalap alakúak. Kiválaszthatja bármely formájú opciót. Lehet faragott vagy finom felületek, kerek falshbalki, dombornyomott opciók stukkóval. Természetesen az ilyen modellek kevésbé fognak kinézni, mint a valódi gerendák, és nem valószínű, hogy illeszkednek a vidéki stílusba egy vidéki házban, de nagyon szokatlanok is.

   anyagok

   Ha a privát házak valódi gerendái többnyire tömör fából készültek, dekoratív gerendák készíthetők különféle anyagokból: ez lehetővé teszi, hogy bármelyik költségvetésben gerendákat állítson elő, valamint a modern belső terekbe is illeszkedjen. Bármely falshbalki különböző módon helyezhető el a belső térben, beágyazhatja a lámpákat, rögzítheti a zsákvászon függönyöket, vagy bármilyen más kiegészítő díszítést.

   A következő lehetőségek állnak rendelkezésre a mesterséges gerendák számára a lakás vagy ház elrendezéséhez:

   • A fából készült dekoratív gerendák meglehetősen drágák, de a legjobban egy olyan vidéken fognak kinézni, amely közel van a vidéki stílushoz. Ezen túlmenően, a belsejében lévő üresség miatt olcsóbbak lesznek, mint a valódi gerendák. Az ilyen opciók sima vagy durva szerkezetűek lehetnek, lakolhatók vagy egyszerűen polírozhatók. Érdemes megfontolni a faragott lehetőségeket is.

    Ügyeljen arra a tényre, hogy a fát nedvességálló impregnálással kezelték, máskülönben a ház magas páratartalmánál az ilyen gerendák megsemmisíthetők.

    A természetes fából készült gerendákat leggyakrabban természetes árnyalatokban választják ki, azonban kivételek vagy több szín kombinációja lehetséges.

    • A pénz megtakarításához kiválaszthatja a fa alatt festett poliuretán gerendákat. Az ilyen opciók közelébe eső esztétikai tulajdonságaiknál ​​a természetes faanyagnál alacsonyabbak, azonban a mennyezeten található gerendák általában távolról láthatók, így a vizuálisan poliuretán gerendák semmilyen módon nem térnek el a drágább fából készült modellektől. Az anyag tetszőleges színű lehet, és az ilyen termékek nem igényelnek különös gondosságot.
     • A vas falshbalki kevésbé gyakori, de a modern, minimalista belső tereknél is fontosak lehetnek. Hasonló szerkezetek nehezebbek, mint a többi változat, de biztonságosan rögzíthetők a mennyezetre és a falakra is. Leggyakrabban a fém gerendáknál egy érdekes designt választanak - eltérhetnek a sugarak középpontjától, hogy hozzanak létre keretet és keresztet. Tehát a szoba dekorja valóban modern és szokatlan lesz.
      • A klasszikus stílushoz közeli belső terekben gyakran használják a műanyag falshbalki-t. Ezek azonban nemcsak fehérek, hanem színesek is lehetnek, és néha akár fa vagy fém utánzása is lehet. A műanyag sokoldalú anyag. A konkrét tervezési döntéstől függően az ilyen díszítő elemek tetszőleges stílusban alkalmasak egy nappali, hálószoba vagy gyermekszoba számára.

      Befejezési lehetőségek

      A Falshbalki elrendezésétől függően különböző módon helyezhető el a szobában. A legtöbb esetben könnyű a gerendákat a mennyezetre rögzíteni, így akár a szobát is meg lehet díszíteni. Egy már javított helyiséggel befejezheti őket, vagy a javítási folyamat során telepítheti, amikor a mennyezet már festett.

      A gerenda felszereléséhez meg kell jelölni a szükséges távolságot a mennyezeten, rögzíteni kell az ékeket a gerenda csuklóiban a falral vagy más gerendákkal, igazítani a gerenda helyzetét és rögzíteni kell önmetsző csavarokkal.

      Előfordulhat, hogy a következő befejező opciók is találhatók:

      • A héjfedelek szigetelt mennyezethez való rögzítése majdnem azonos. Azonban a mennyezet burkolatát szigeteléssel előre kell elkészíteni, mivel a telepítés után nem lesz ilyen lehetőség. A szigetelt mennyezeteket általában magánlakásokban hozzák létre. Ez egy egyszerű módja annak, hogy otthona kellemes legyen még télen, és megtakarítsa a fűtést.
       • Ha azt szeretné, hogy a világítás körül a szoba kerülete legyen, előre kell gondolni, hogy hová szeretné csatolni a lámpát. Ha a lakásban lévő vezetékek egyetlen csillárra utalnak, a lámpák egy sorának telepítéséhez jobb, ha kapcsolatba lép egy villanyszerelővel. Annak érdekében, hogy a lámpákat a hamisítás alá integrálják, elegendő pontosan kiszámítani a helyzetüket és fúrni a megfelelő gerendákat a gerendákba.
        • A mennyezeten található dekoratív elemek nemcsak a belső díszítés kiegészítő funkcióját jelentik, hanem a hibákat is elrejthetik. Ha egyenetlen mennyezet van benne, vagy repedések vannak rajtuk, előzetesen meg kell gondolni az ilyen kialakításról, amely elrejti a durva befejezés hiányosságait és láthatatlanná teszi őket.
        • Gyakran előfordul, hogy a mennyezet belsejében falshbalki telepíthető, amely a falakon folytatódik. Az ilyen opciók telepítése nem különbözik a hagyományos fals telepítésétől. Csak gondoskodni kell arról, hogy az ízületek simaak legyenek.

        Top színkombinációk

        A modern gerendák különböző színekkel rendelkezhetnek. A modern belső terek kifinomult és kifinomult színekkel könnyedén javíthatók, és a most népszerű vidéki stílusú környezet sikeresen kiegészíthető masszív fa gerendákkal.

        Ahhoz, hogy a belső tér nagyon elegáns és szép legyen, a fals színe összhangban legyen a dekoráció és a bútor színeivel.

        A legnépszerűbbek a mennyezet minden fája, valamint a fa utánzási lehetőségek. Nagyon gyakran sötét vagy világos színeket választanak a fa bútorok vagy parketta alatt. Továbbá, ha a színnek megfelelő szín nem sikerül, akkor teljesen lehetséges kombinálni egymással és radikálisan különböző árnyalatokkal, különösen, ha tágas szobát készít. Például a wenge tökéletesen kombinálható a fa vörösjével, és a dió vagy a cseresznye jól néz ki a világos árnyalatokkal kombinálva. Akár két színű keresztgerendákat is készíthet, ha különös figyelmet kíván fordítani a mennyezet kialakítására.

        Falshbalki - ez elég bámulatos dolgok a belső térben, nehezen észrevehetők.Ha nem akarod túl sokat elosztani őket, vagy attól félsz, hogy a díszítés más dekoratív elemeitől eltéríted a figyelmet, vegye fel a gerendákat, hogy megfeleljen a mennyezetnek. Leggyakrabban fehér, kivéve a vidéki stílusú belső tereket, ahol a mennyezet teljesen készen van. A fehér falshbalki tökéletesen illeszkedik a klasszikus vagy a Provence-i stílushoz, valamint az eklektika és a high-tech stílusához. Minden függ a választott anyagoktól.

        A színes műanyag vagy fém falshbalki kiválóan segíti az unalmas belső teret. Leggyakrabban ezek a lehetőségek a modern apartmanok számára vannak kiválasztva. Ügyeljen arra, hogy a hamis lámpák ne legyenek az egyetlen fényes pont a tervezési projektben - a telített színű mennyezetet ki kell egyensúlyozni a padlón és a falak mentén lévő más fényes akcentussal. Emellett fontos, hogy a színek összetettek és összetettek.

        A modern belső terekben lila, bor, olajbogyó, türkiz és terrakotta hangok kiválóak.

        Tervezési példák

        Megfelelő gerendák szinte bármilyen belső térben találhatók. Nagyon fontos, hogy illeszkedjenek a szoba általános elrendezésébe, jól kombinálva a bútorokkal és a díszítéssel, nem tűntek túl nagynak vagy túl aprónak a mennyezet magasságához képest. Az is fontos, hogy a lakóterületen vagy a magánházban élő nappali - gerendák sajátossága - másképp nézzen ki.

        Egy magánházban

        A belsejében egy magánház falshbalki gyakran nagyon érdekesnek tűnik. Segítségükkel megdöntheted a háromszög alakú tetőt, és párhuzamos gerendákkal szokatlan kialakítást hozhatsz létre. Ez a dekoráció általában belső vagy Provence-i stílusban készül. Az első esetben szükség van a természetes árnyalatok korlátozására, a másodikban pedig pasztell színekben gerendákat kell választani. Ez a dekoráció teljes megjelenést biztosít a belső térnek.

        Gyakran a modern otthonokban legalább a helyiségek között választhat. Ha rengeteg szabad hely van a házban, megpróbálhat egy belső teret kialakítani egy tetőtér stílusában. A hamisítás elrendezése egyszerű - párhuzamos vagy keresztirányú. Hasonlóképpen, meg lehet díszíteni a házat, és csináld magad. Leggyakrabban a masszív és meglehetősen egyszerű fényfák gerendáját választják, hogy megfeleljenek a tetőtérnek, az ilyen dekoráció sikeresen kombinálható bármilyen bútorokkal.

        A magánházban nagyon érdekes lehet műanyag vagy fém falshbalki - az ilyen lehetőségeket leginkább a modern belső rajongók választják. Még akkor is, ha értékeli az anyagok környezetbarát jellegét és a természetes fa szépségét, a belső felületek különböző felületek és anyagok kombinációja most divatos. A fa fával kombinálva nagyon szokatlannak tűnik, lehetővé teszi egy igazán stílusos és elegáns belső kialakítását. Műanyag is lehetővé teszi, hogy gondoskodjon dekoratív elemek a mennyezet minden érdekes formában. Kiválaszthat egy komplex tervezési terméket, amely sikeresen díszíti otthonát.

        Az apartmanban

        Az apartman hamis falakkal is díszíthető, szinte minden szobában. Ez további hangsúlyt fektet a mennyezetre, és érdekes a szoba díszítése. A tágas stúdió apartmanokban gyakran mesterséges gerendákat használnak a helyiség vizuális megjelenítésére. Például egy vagy két gerendát használva, elválaszthatja a konyhát a hálószobától anélkül, hogy boltíveket vagy falakat kellene telepítenie. Ez igaz a modern kombinált helyiségekre is: a gerendák a konyha-nappali vagy a nappali-óvoda tervezési projektjeinek áldozata lesz.

        Nagyon gyakran az apartman gerendákban vannak a nappaliban. Ezek általában faelemek vagy fa utánzatok: az ilyen dekoráció lehetővé teszi, hogy a természet egy részévé váljon, még akkor is, ha egy nagyváros központjában él. Nem szükséges a fagerendákat a belső térrel kombinálni az ország stílusában, mert szinte univerzálisak és bármilyen belső tér számára alkalmasak.Csak a klasszikusok számára célszerű a sima műanyag gerendákat választani. A kísérletek rajongói még fényes műanyag opciókat vagy fényes fémtermékeket is figyelembe vehetnek.

        A hálószobákban a gerendákat a lehető legkevésbé feltűnő módon készítik el, ezért a különböző fényes pasztell színek nagyon népszerűek. Nos, egy fa nézhet, fehérre festve. Az ilyen gerendák megnyugtatják a nyugalmat és a kényelmet a szobában. A hálószobákban különféle formájú műanyag fehér gerendák is aktívak. Ez különösen igaz a tömör tervezési megoldásokra.

        Hasznos tippek és trükkök

        Mielőtt belsejében gerendákat szerezne, gondosan meg kell terveznie egy tervezési projektet.

        Tekintsük a következő árnyalatokat:

        • A gerendáknak meg kell egyezniük a szoba méretével és elrendezésével. Túl masszív gerendák szervetlenek lesznek egy kis szobában, és egy tágas szobában miniatűr gerendák láthatatlanok lesznek. Ezen túlmenően a hosszúkás helyiségekben ajánlatos a gerendákat áthelyezni, és a négyzetben kerülni kell az átfedő gerendákat. Szóval harmonikusabbá teszi a belső teret.
         • A színes termékek fontosak. Ha a szoba dekorja elég világos és változatos, érdemes ellentétes a falshbalki mennyezettel. Ha lakatosabb a belső tér, nem kell túlságosan kiemelkedő díszítőelemeket készíteni a mennyezeten.
         • Gondolj előre a világításra. Leggyakrabban a gerendák rosszul néznek ki egyetlen csillárral. A legjobb megoldás az, hogy a világítás körül a szoba kerülete legyen. Néha a lámpák magukba vannak beépítve, és néha a lámpák felveszik a köztük lévő helyet.

         A dekoratív gerendák mennyezetre való telepítésének módját lásd az alábbi videóban.

         Comments
          szerző
         Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

         Bejárat

         Nappali

         hálószoba