Függesztett mennyezet világítással: elegáns belső megoldások

A helyiségelválasztások elutasítása a belső tér megnövekedéséhez és bonyolításához vezetett, szükségessé vált a szoba egy bizonyos részének fényével történő kiemelése. Ezt a feladatot a mennyezeti világítás szervezésével oldjuk meg. A világítás tér modellezési módszerré válik. Ebben a cikkben megtudhatja, hogy milyen lámpákra van szükség a mennyezet megvilágításához, hogyan kell telepíteni őket, és milyen választási módot válasszon.

Különleges jellemzők

A szoba fénye egyenletesen megvilágítja az egész szobát. Az egyik csillár lehetetlen lehet a sarok vagy a távoli zónák megvilágítására. A kétszintes mennyezet és az átalakító tér összetett konfigurációi nem teszik lehetővé a csillár beépítését a mennyezet közepére. Ebben az esetben a kerület körüli mennyezeti világítást használják, vagy a világítótestek a világítótestre vannak szerelve sötét területeken. Ez növeli a megvilágítás mértékét.

A modern mennyezeti tervezési lehetőségek általában kizárják a csillárokat.a lámpák a mennyezet kerületén vannak elhelyezve speciális szerkezeti résekben, vagy egyenletesen elosztva a mennyezeti burkolat teljes felületén.

A kétszintes mennyezet kiemelkedését sikeresen használják a zónákhoz. Az elrendezések, ahol a konyha, az étkező, a nappali, a hálószoba egy helyiségben van kombinálva, többszintes mennyezettel vannak ellátva, amelyek funkcionális terület szerint világítanak. A csillár a nappaliban, máshol pedig néhány pont vagy szalag fényben van felszerelve.

A megvilágítást dekoratív hatás létrehozására használják. A mennyezeti világítás dekoratív funkciója kombinálva van a funkcionális funkcióval, vagy az elegáns belső kialakítás fő feladata. Ebben az esetben a fényelemek hangsúlyozzák a szoba tervezési jellemzőit, vagy megoldják a szín- és információs problémát. Különböző színeket használnak a belső tér bizonyos hangulatának megteremtéséhez, vagy a világítás tematikus megoszlása, például egy csillagos ég vagy egy pillangó kert.

A fényforrások elhelyezése részt vesz az űrmodellezésben. A fénycsík rövid falon való elhelyezése meghosszabbítja azt, és a fény keresztirányú elrendezése lerövidíti és szélesíti az ellentétes falak közötti távolságot. Alacsony helyiségben a felfüggesztett szerkezet belső kontúrja mentén világít. A felfüggesztett doboz külső kontúrjának megvilágítása vizuálisan növeli a helyet.

A lámpák típusai

Ezeket a sokoldalú feladatokat bizonyos típusú lámpák segítségével oldják meg.

Izzólámpák nagy felfüggesztett szerkezetekre van szükség, a helyiségek megfelelő magasságának jelenléte - több mint 3 méter, és a szoba nagy területe. A szintek függőleges részein szerelt csuklópántok, egyenletesen elosztva őket a kerületi vagy csoportosítási körzetben a zónákra. Ez a fajta megvilágítás jó teljesítményt és fényerőt biztosít, könnyen cserélhető izzók, speciális transzformátorok telepítése nem szükséges. A város kis méretű szobái nem alkalmasak ilyen típusú világításra. Gyakran használják a külvárosi területeken gazebókban, teraszokon, pincékben, fürdőkben, vintage stílusú vagy loft stílusban.

LED szalag - a legnépszerűbb könnyű elem. Kiválasztják a mennyezetet, függetlenül a szoba magasságától és területétől, bármilyen színben ragyoghatnak, a tulajdonos kívánságaitól függően, különböző fényerővel rendelkeznek - a homályos éjszakai fénytől a fényes napfényig.A lágy szalag nem melegszik fel, képeket képezhet. Nagyon könnyű anyagot lehet csatolni bármilyen felfüggesztett szerkezethez. A ragyogás színe és fényereje a kezelőpanel segítségével történik. A LED szalag rendkívül gazdaságos, tartós lámpatest, ahol a meghibásodott alkatrész könnyen cserélhető.

A telepítéshez azonban szükséges a villamos energiával való munka. A szalag elrendezését előre kell rajzolni, kiszámítani a hosszúságot. A LED szalagot a mérő értékesíti. A LED-eket a teljesítményük és a futó méteres lámpák száma különbözteti meg. A fürdőszobában, a konyhában vagy a hálószobában egy méterenként 30-50 izzólámpa elegendő lesz, a nappaliban jobb, ha a lámpák sűrűségének magasabb mutatója van. Az áramellátáshoz válassza az SMD35 vagy az SMD50 értéket. A LED-szalag nedvességálló lehet - az egészségügyi helyiségek és a konyha számára a legjobb választás. Az ilyen típusú lámpák a high-tech stílus kedvencei lettek.

Külön LED LED lámpák nagyon kicsi, gazdaságos, könnyű, nem igényel mennyezetet. Mivel a belső világítás nagyszámú izzót igényel, telepítésük meglehetősen bonyolult vezetékrendszert igényel, de a dekoratív hatás nyilvánvaló.

Neon világít néhány évtized volt a kereslet, mint a mozik, bárok és éttermek dekoratív világítása. Gazdaságos, elegendő élettartamú neonlámpákhoz speciális felszerelésre és szakemberre van szükség, hogy az üvegcsőhöz a kívánt alakot biztosítsák és az elektromos hálózatba jussanak. Később elfelejtették a neonfényt. A második élet a neon lélegzett minimalizmus és a high-tech stílusokban. A gyönyörű színek és a homályos fények romantikus vagy futurisztikus tulajdonságokat biztosítanak a szoba belsejének.

felszerelés

Az első szakaszban a lámpák elhelyezésére szolgáló mennyezeti résszerkezetek telepítése történik. A szerkezet magasságának elegendőnek kell lennie a lámpa alap magasságához. Az elektromos vezetékek belsejében a mennyezet felülete mögött teljesen elrejtődik.

A reflektorok lyukai a mennyezetben készülnek. A szalag LED-ek speciális profilba vannak helyezve, amely a gipszkarton felületére van szerelve. A diffúz ragyogásprofil létrehozásához csiszolt üveggel lezárt szalaggal. A neonfény lámpák nem igényelnek profilt és üvegből készült szitát, több helyen rögzítve vannak.

A feszített mennyezeti szöveten lévő LED csík nem csatolva van, a szövet és a betonpadló közé, vagy a gipszkarton oldalrétegébe kerül.

Szállás a belső térben

A belső kialakítás különböző mennyezet és világítási módszerek kombinációját használja. A konyhában a megvilágításban két terület van kiemelve: a konyhaegység munkafelülete és az étkezőasztal felett. Felfüggesztett szerkezetek készülnek a két zóna fölött, és megvilágítják az azonos spotlámpák. Egy másik stílusos megoldás, hogy a munkaterület feletti gipszkarton lógófülke spotlámpákkal van ellátva, és az étkező feletti LED-es világítással ellátott függesztett mennyezet van felszerelve.

A nappaliban több funkció is van: itt az egész család munka után megy, azonnal fogadják a vendégeket, néz TV-t. Helyénvaló többféle világítás. A nappaliban, a mennyezeti csillárok fényes fényével párhuzamosan a táncpártok vagy a mozi megtekintésére szolgáló esti neonfények hozzáadódnak a fülkéhez.

A belső terek minimalizmusa előnyben részesíti az egyszínű kialakítást és a bútorok szinte teljes hiányát. A fény színe és helye szolgál a hely kitöltésére. A hálószobában a fejtámla zónáját a világítás és a mennyezet megkönnyítése jelzi. A szín nyugodt nyugtató színeket választ: kék vagy lila.

Egy jól ismert technika az, hogy a hálószoba középpontjában egy festett üvegablak jön létre, szecessziós stílusban virágos mintával, vagy egy megvilágítással ellátott szakaszon.A megvilágított fülek különböző szinteken különböző szinteken oszlanak meg egy kis helyiség terét, és mélységet és sokszínűséget biztosítanak. A napszaktól függően az izzó festett üvegablakot, vagy egy sor fényszórót hagynak el a fejtábla fölött az olvasáshoz, vagy egy mély rést, a szalag LED-je az ellenkező fal fölött.

A gyermekszoba látványos díszítése a "csillagos ég". pont LED-ekből. Lehetőség van a gyermekszobák különböző területeinek megvilágítását szabályozni a különböző típusú lámpák és a gipszkartonból készült mennyezetfajták kombinációjával. Az ilyen összetett mennyezetek világítással felhőkkel az égbolt térfogati kompozícióit alkotják. A gyerekek örömmel néznek rájuk, és a szülők a nap bármely szakaszában a fény fényerejének megfelelő fokát választhatják.

Az iskolások számára megfelelő a munka- és hálóterületek kiválasztása. A munkaterületet a gipszkartonból készült mennyezet mély domborúsága hangsúlyozza, a hálószobát nyugodt klasszikus mennyezeti burkolat díszíti. A világítási megoldásnak meg kell felelnie a helyiség minden területének funkciójának. Az energikus sárga kialakítású osztott szintű mennyezet geometriai kialakítása ugyanolyan színű, mint a függesztett mennyezet geometriai mintázata.

A tinédzser szobájában zónázás szükséges a sikeres tanuláshoz és a jó pihenéshez. Az órák és osztályok elkészítése jó fényben és nyugodt színskála szerint történik. Meg kell különböztetni az alvási zónát és az aktív időtöltést a szerkezeti elemek és a fény között.

A fürdőszoba hagyományosan kiemeli a tükör fölötti területet és mosogatót mosogat. A nagyméretű fürdőszobákban a különböző kapcsolókon megjelenő más színű mennyezet megvilágítása a zuhanyzó, a fürdőkád és a mosdókagylók intim elválasztását teszi lehetővé. A kád fölött kiemelt panel teszi kellemesebbé a pihentető kezeléseket.

Látványos megoldások

Neon fürdőszoba kialakítása.

Egyedülálló zónát használva felfüggesztett szerkezetekkel világítással.

Futurisztikus kialakítás a világítás kombinációjával.

A belső, mennyezeti, fal- és padlóvilágítás párhuzamossága.

Megtekinthet egy mesterkurzust a felfüggesztett, kétszintű mennyezetre, amely rejtett világítással rendelkezik ebben a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba