A belsőépítészeti álmennyezet

A jövőbeni lakás tervezési projektjét fejlesztve, vagy egy szobában történő javítás mellett kevés figyelmet fordítunk a mennyezet befejezésére. A legegyszerűbb és leggyakoribb módja még mindig fehér. De a lemezek ízületei, az egyenetlen talajok, a dudorok és a foltok nagyon nehézkesek. És a szokásos mészkő nem rejtheti el ezeket a hibákat. A szokásos vakolat helyett a modern tervezők javasolják az álmennyezetek használatát.

Ezek a struktúrák a fő partícióhoz vannak telepítve. A vásárlók vonzódnak a praktikus és a felfüggesztett mennyezetek vonzó megjelenésével. Az ilyen szerkezeteknek azonban magas ára van, így a vásárlás előtt fontos megérteni a különböző típusú függesztett mennyezetek előnyeit és hátrányait, valamint a főbb jellemzőket.

Jellemzők

A modern építőanyagok piaca álmennyezetek széles skáláját kínálja. Nagyon népszerűek a belsőépítészek körében. Számos tervezési módszer és anyag teszi lehetővé, hogy a kényelem és a kiváló tervezés mellett a belső tér teljesebbé és teljesebbé váljon. Néhány mennyezet nagyobb és könnyebbé teszi a szobát. Mások azonban a belső tér igazi díszítése, és segítenek egyedi és érdekes összetétel kialakításában, ugyanakkor elrejtik a régi beton mennyezet szabálytalanságait vagy hibáit, elrejtik a vezetékeket és egyéb kommunikációkat, valamint melegítik a helyiséget és javítják a zajszigetelést.

A függesztett mennyezet fő funkciója az esztétika. A függesztett mennyezetek egy- és többszintűek, sík és görbe alakúak. A feszített mennyezet kialakítása keretből és kárpitból áll. Különböző rendszerekből álló többszintű mennyezeteket különböző színek, textúrák, formák és anyagok kombinációjával hoznak létre. Ezek lehetővé teszik, hogy egyedi és nem szabványos belső teret hozzon létre.

A burkolás szerepe lehet a különböző típusok, amelyek lehetővé teszik, hogy a felület összetettségéhez hozzon létre valamit:

 • keret nélküli - ahogyan azt a neve is jelzi, az ilyen típusú mennyezetek esetében nem szükséges felfüggesztési szerkezet előkészítése. Ez a kategória tartalmazza a ragasztott csempézett mennyezeteket.
 • Planar moduláris - kész moduláris rendszerek, amelyeket úgy terveznek össze, mint egy négyzet vagy téglalap alakú síkot. Az ilyen gyakorlati rendszerek gyorsan szerelhetők és szétszerelhetők, és hozzáférést biztosítanak a rejtett kommunikációhoz. Ráadásul sérülés esetén minden egyes alkatrészt újra lehet cserélni. Ez a kategória magában foglalja a csempézett, cellás, kazettás és rácsos mennyezeteket.
 • hajlított - többszintű mennyezet kialakításához szigetelt betétekkel, különböző formákkal és alakzatokkal. A tervezők gyakran kombinálják a sima és görbe vonalú rendszereket. Az ilyen felfüggesztett mennyezetek azonban magasak. A rendszer, a tervezés és a rendszer kiválasztásakor figyelembe kell venni a szoba sajátosságait, mivel az összes munkát egyedileg számítják ki.
 • dekoratív - ez a nyitott rendszer felfüggesztett kerete.
 • háttérvilágítású - a tervezők gyakran javasolják a megvilágítás több forrásának kombinálását, például a fényszórók és a szoba kerülete körüli LED csíkok és egy csillár a központi részen. Így a szobát hangulatosvá teheti, és a helyiséget több funkcionális területre oszthatja.

A függönyfüggöny nagy változatossággal rendelkezik és tökéletes megjelenésű.A mennyezet tökéletesen sima vagy dombornyomott, színes vagy fehér, többrétegű vagy akár - mindez a sokszínűség lehetővé teszi, hogy egyedülálló belső teret hozzon létre.

Előnyök és hátrányok

A függesztett mennyezetek népszerűsége a műszaki, működési és esztétikai előnyök miatt. De mint bármely más befejező anyag, az álmennyezeteknek is előnyei és hátrányai vannak. A pozitív ügyfél-visszajelzések azt sugallják, hogy sokkal több előnyük van.

Előnyök:

 • Széles körű alkalmazási terület - az álmennyezetek nem csak a nappaliban, hanem a speciális körülmények között is használhatók. Ilyen esetekben azonban nedvességálló és tűzálló anyagokat kell választani.
 • Az a képesség, hogy kiválaszthassuk a mennyezet bármely stílusát és irányát. A mennyezetnek nem kell monotonnak és fényesnek lennie. A modern designban a dekoráció eredeti eleme lehet.
 • Nem kell az alapfelületet kiegyenlíteni, javítani és előkészíteni.
 • A szabálytalanságokat elfedi és elrejti a mennyezet hibáit, valamint a gerendákat és a szellőzőcsatornákat.
 • Vizuálisan bővíti a helyet.
 • Átalakítja a belső teret.
 • Lehetővé teszi, hogy zónába helyezze a helyet, vagy vizuálisan megváltoztassa a szoba arányait.
 • Fémből, gipszkartonból és üvegből készült szerkezetek növelik a szoba tűzbiztonságát.
 • További hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Ez egy kiváló keret egy komplex világítási rendszer telepítéséhez.
 • Lehetővé teszi az elektromos vezetékek és a különböző kommunikációk elrejtését.
 • Az átfedés és a vászon közötti időközben hőt és hangszigetelést helyezhet el.
 • A kész függesztett mennyezet sok éve nem igényel javítást.

A nagy előnyök ellenére a mennyezeti rendszerek hátrányai:

 • Időigényes és bonyolult telepítési folyamat, amelyet a szakembereknek kell megbízniuk.
 • A tényleges mennyezeti magasság 5-10 cm-rel csökken.
 • Mechanikai károsodás - bizonyos típusú anyagok nem rendelkeznek különleges szilárdsággal, ezért gondos kezelést igényelnek.
 • Félelem az árvizektől - ha a felső szomszédok elfelejtik kikapcsolni a csapot, a lakásod nem szenved annyira, mint a mennyezet kialakítása.
 • A függesztett mennyezet ára többszöröse a vakolatnak.

típusok

A kétszintes mennyezet modern módja annak, hogy a belső tér egyedi és eredeti legyen. Építési és befejező anyagok segítségével több mint két magassági szintet kaphatunk. Ugyanakkor az esztétikán kívül bármilyen konstrukciónak további gyakorlati jellemzői vannak. De az ilyen többszintű formatervezési minták csak a tágas apartmanokban jól néz ki.

A függesztett mennyezetek többféle típusúak:

 • feszített - Talán a legnépszerűbb cél. Egy minimális vastagságú textíliát vagy PVC fóliát használnak. A felület nem igényel gondos karbantartást, elegendő, ha időnként egy puha ruhával nedves tisztítást végez, hogy megszabaduljon a portól és a szennyeződéstől.
 • panel - fémelemek a mennyezet alapja számára. A panelek legfeljebb 30 cm szélesek. A panel mennyezetének telepítése gyorsan és minimális munkaerőköltséggel történik.
 • csempe - a legkedvezőbb típusú függesztett mennyezet. Lehetővé teszi, hogy gyorsan elrejtse az összes kommunikációt a könnyű texturált csempék felett - az elektromos vezetékekről a számítógépes hálózatra és a szellőztető rendszerre. Gyakran csempézett rendszereket használnak nem lakóhelyiségekben: bejáratok, irodák, raktárak, üzletek stb.
 • szárny - tartós és megbízható módja a mennyezet befejezésének. Gyakran használják zsúfolt helyeken: állomások, repülőterek, metróállomások, stb. A kábelezés és az összes mérnöki kommunikáció biztonságosan el van rejtve a mennyezeti felület mögött.A téglalap alakú hosszú lécek különböző színekkel és természetes természetes mintázattal rendelkezhetnek: fém, fa vagy márvány. Így például a fa alatti lécek első pillantásra nem különböznek egymástól a kárpitozott tapéták felületétől.
 • gipsz - díszítő elemek, fülkék és kiemelkedések díszítik a mennyezetet, és csodálatos kialakításúak. A gipszkarton mellett spotlámpák, LED-szalagok vagy más háttérvilágító elemek is telepíthetők. A kétszintű mennyezet a tervezők számára a világítás szempontjából a legnagyobb kilátást nyújtja.
 • kazetta - szögletes felfüggesztett lemezeket jelölnek. Egyedülálló és egyedi stílus kialakítására alkalmas. Különleges kazettamodulok vannak rögzítve a kerethez egy bizonyos sorrendben. Minden egyes elem színe, alakja vagy szerkezete változhat. Ez a módszer a mennyezet befejezésére megbízható és praktikus, de magas költségekkel jár.
 • rács - nagy helyiségekben, például bevásárlóközpontokban, éttermekben, kiállítótermekben, stb. használják. Érdekes designjuk, sokféle színük van és elrejti a mérnöki hálózatokat, ugyanakkor könnyű hozzáférést biztosít.
 • sejt - hasonlóak a méhsejthez. A sejtek különböző formájúak lehetnek: kör, ovális, négyzet, hatszög, háromszög, vagy bármilyen más alak. Az áttetsző kialakítás nem teszi a helyiséget nehezebbé és lehetővé teszi a szerző belső terének kialakítását.

A függesztett mennyezetek mindegyike tipikusan bizonyos típusú helyiségekre jellemző. Az anyagok, minták, méretek és színek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a tökéletes választást egy lakáshoz vagy házhoz.

anyagok

A legegyszerűbb és legnépszerűbb opció - függesztett mennyezet. Ez a sokoldalú lehetőség minden belső térben szépnek tűnik. Tökéletesen sima és egyenletes felülete tökéletesen elrejti a padló hibáit. Az anyagot a szoba kerülete mentén kivágják, és egy speciális profil segítségével rögzítik a mennyezet kontúrja mentén. A vászon lehet színes vagy fehér, szilárd vagy mintás, valamint fényes, szatén vagy matt.

A világos árnyalatok nem terhelik túl a helyet, és a helyiséget levegővel és tágassággal töltik. A függesztett mennyezet nem szabványos elrendezésekben is használható. Egy kis területen zökkenőmentes kialakítás érhető el. A mennyezet lehet kis vastagságú szövet vagy PVC fólia. Egy kis helyiségben a legjobb megoldás egy fényes felület. Ez tükrözi a teret, és egy megnövelt terület vizuális hatását hozza létre. Ezen túlmenően a fényvisszaverő bevonat egyenletesen elosztja a fényt, ami viszont megtakarítja az áramot.

A matt felület tökéletesen egyenletesen festett mennyezet illúziója. Úgy néz ki, visszafogott és stílusos, és jól illeszkedik minden belső térhez. A mennyezet felülete tisztátalan, kiváló teljesítménytulajdonságokkal rendelkezik és a konyhában is felszerelhető. Azonban a nyúlványok könnyen megsérülhetnek, így a gyermekszobában jobban figyelembe kell venni más lehetőségeket.

A tükrös mennyezetek nagyon eredetiek, merészen és tökéletesen kiterjeszti a szoba helyét. De nem mindenki dönthet úgy, hogy telepíti őket a lakásukba. A fényvisszaverő felület nem mindig teljesen tiszta, ezért a vásárlás előtt tisztázni kell ezt a árnyalatot. Az ilyen bevonatok nemcsak lakóterületeken, hanem bárokban, éttermekben, éjszakai klubokban és sportcsarnokban is jól látszanak.

Az üvegbevonatok is hihetetlenül stílusosak.szép és szokatlan. Lehet, hogy matt kivitelben vagy mintázattal rendelkeznek. Ezek a rendszerek természetes vagy plexiüvegből készülnek. Nem igényelnek különös gondosságot, és könnyen telepíthetők.De mégis, a szakértők azt tanácsolják, hogy válasszanak természetes üvegeket, a legjobb tűzbiztos, nedvességálló és ütésálló tulajdonságokkal rendelkeznek. A plexiüveg alacsonyabb szilárdságú, a felületén mikrokockák képződhetnek, és az anyag könnyen gyúlékony.

Ha a mennyezeten komplex struktúrát kíván ábrázolni, erre alkalmas a gipszkarton. Széles változata van a formáknak: az egyenes vonalaktól a kanyarokig és az ábrázolt elemekig. A Drywall lehetőséget nyújt a tervezési megoldásokra, és lehetővé teszi, hogy bármilyen, még a legdrágább ötletet is megtestesítsen egy többszintű, ívelt kialakítással és érdekes világítási rendszerrel. Segít vizuálisan megosztani a teret több zónában. Ezért ezek a felső határok különösen népszerűek a tervezők körében.

Ez viszonylag olcsó és megbízható módja a mennyezet tervezésének. De ez a stílus nem alkalmas minden szobában. Például egy kis lakásban vagy egy szűk szobában, a komplex struktúrák összenyomják a helyiséget. És ennek ellenére figyelembe kell venni a belső stílus stílusát. A többszintű formatervezési minták megfelelőbbek a minimalista belső térben. Ha többszintes mennyezetet kíván telepíteni a fürdőszobában, akkor válasszon nedvességálló gipszkarton lapokat.

A legnépszerűbb a feszített mennyezet és a gipszkarton elemek kombinációja. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a mennyezetet egy nagy szobában díszítse. Közepén egy gyönyörű csillár, az oldalakon pedig egy gipszkarton szerkezettel telepíthető, elrejtve a spotlámpákat. Ezenkívül az ilyen világítás teljes egészében vagy részben is beépíthető.

A csempézett mennyezet lehetővé teszi egy egyszerű és tömör stílus kialakítását. A lemezek segítségével nem lehet összetett szerkezeteket létrehozni, de gyorsan és egyszerűen telepítheti a mennyezetet. De ez egy nagyon törékeny anyag, amely gondos kezelést igényel. Ugyanakkor bármilyen probléma nélkül bármikor elérheti a kommunikációt. És az egész szerkezet viszonylag olcsó, így a csempézett mennyezetet gyakran használják irodákban, galériákban, szépségszalonokban és más nagy forgalmú területeken.

A modern tervezők bemutattak egy újabb terméket - rácsos mennyezeteket. Kívülről hasonlítanak a falburkolatokra. Ez a befejezési módszer viszonylag nemrégiben jelent meg, de már most is egyre népszerűbb a Provence, az öko vagy a klasszikus stílus szerelmesei körében.

Gyakran alkalmaznak alumínium- vagy PVC-léceket is. És minden anyagnak előnye és hátránya van. Így például az alumínium nem fél a magas hőmérsékletektől, és ellenáll a magas páratartalomnak, de viszonylag magas árat mutat. Egy műanyag panel könnyű és könnyen telepíthető. A lécek felülete különböző színekkel és természetes természeti minták utánzása lehet. És bár ezek a mennyezetek hangulatosak és megfelelőek, csak néhány stílusos irányban, az alumíniumot gyakran használják nyilvános helyeken, és műanyagot a magas páratartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában, zuhanyzós szobában vagy a konyhában.

Csempézett mennyezetek "Armstrong" Ezeket főként nem lakóépületekben, irodákban, csarnokokban, bevásárlóközpontokban, stb. Használják. Az ilyen felfüggesztett mennyezet az anyagok alacsony költsége és az egyszerű telepítési módszer miatt népszerűvé vált. A lemezeket egy fémprofilra szerelik fel, amely az elülső oldalon marad, és mint design elem. A négyzet alakú csempe standard mérete 60x60 cm, a téglalap alakú lapka 120x60 cm, a lemezek ásványi anyagból készülnek - zúzott és feldolgozott kőgyapot.

6 fő típustábla van:

 • gazdaságos - folyosókban, kis üzletekben és üzleti központokban használják;
 • nedvességálló - nagy a magas páratartalmú lakó- és nem lakóhelyiségekhez: úszómedencék, zuhanyzók, fürdőszobák, szaunák stb .;
 • sokoldalú - nedvességálló, ütésálló, megbízható és jó akusztikai jellemzőkkel rendelkezik;
 • akusztikus - még nagy területen is csökkenti a zajt és kiküszöböli a visszhang hatását, így ezt a fajta lemezt gyakran használják osztálytermekben, gyermekszobákban, valamint mozi terekben;
 • higiénikus - ahogyan a neve is mutatja, ezek a lemezek kifejezetten a különleges higiéniai követelményekkel rendelkező helyiségek számára készültek. A lemezeket speciális megoldással kezelik, amely ellenáll a baktériumok és a klór fejlődésének. Az ilyen lemezek egészségügyi intézmények, óvodák, iskolák, étkezdék, stb.
 • tervező - a funkcionalitáson kívül esztétikát is kombinálnak. Nagy színskálával, textúrák és textúrák széles választékával rendelkeznek. Ilyen lemezeket használnak, amikor a mennyezeteket az éttermekben, kávézókban, bevásárlóközpontokban, szállodákban stb. Végzik.

Az egyik vagy másik típus megválasztása attól függ, hogy milyen helyiségekben vannak felszerelve.

Egy másik költségvetési mód a mennyezet - műanyag panelek befejezésére. Segítségükkel könnyen elrejtheti az összes kommunikációt és egyenetlen terepet. Ugyanakkor a mérnöki hálózatokhoz való hozzáférés korlátozott lesz - a tervezés biztonságosan van rögzítve a keretrendszerhez. Minden részletnek van egy rögzítő hornya, mint a laminált lemez, így a panelek közötti csatlakozások láthatatlanok maradnak, ami garantálja a felület szilárdságát és tömörségét is. A szabványos panelek szélessége 25 és 50 cm között változik, az alkatrészek nagyon könnyűek, így egy személy elvégezheti a telepítést.

A komplex és többszintű mennyezeti szerkezetek telepítése a szakemberek számára jobban megbízható. Ez egy hosszú és munkaigényes folyamat, amelyet az újszülött nem tud kezelni. Nagyon fontos, hogy elrejtsük az ízületeket, és simítsuk ki a mennyezet lapjai közötti szabálytalanságokat. Ugyanakkor a külső felület mögött rejtett elektromos vezetékeknek kell lenniük.

Méretek és alakzatok

A felfüggesztett szerkezetek különböző formájúak és méretűek lehetnek. És egy megfelelően kiválasztott mennyezet segítségével vizuálisan bővítheti a helyet. Az apartmanházban a standard mennyezeti magasság 2,7 méter. Ezeket a méreteket ismerősnek tartjuk. Az ilyen kvadrátumokban még volumetrikus és komplex felfüggesztett szerkezetek is használhatók.

A gyönyörűebb és merészebb tervek megvalósításához jobb választani egy nagyobb területet. Tehát például egy 2,9-3 méteres mennyezeti magasságú magánházban biztonságosan készíthet egy többszintű gipszkartonépítést. Más anyagokkal ellentétben a gipsz megismételheti bármilyen formáját, sima és egyenes vonalát, hajlíthatja és lehetővé teszi, hogy létrehozzuk az ábrázolt elemeket. Minden részletet egyedileg készítenek, figyelembe véve a szoba kívánságait és jellemzőit.

Színek és design

A mennyezet felülete nem lehet fehér. A mennyezetnek különböző árnyalatai vagy mintái lehetnek, fényes vagy matt. A mennyezet színe és kialakítása a szoba általános stílusa alapján kerül kiválasztásra. Eredetileg és öko-környezetben, fából készült mennyezetet használhatunk természetes fából készült mintákkal. És retro - a különböző anyagok textúrája és színe. Ehhez egy fényes, fehér, rugalmas bevonat és egy hatalmas szüreti fa kiváló.

A rácsos mennyezetek széleskörű népszerűségre tettek szert a nagyméretű szobák mennyezetének elrendezésében, és a high-tech stílusú lakóterületeken is használhatók. A szerkezetek alumíniumprofilból készülnek, maga a rácsszerkezet bármilyen anyaggal van borítva, a cellák mérete és alakja változhat. A csúcstechnológiájú technológia legmegfelelőbb színe acél, fekete, fehér és szürke.

Minden kommunikáció áttetsző rács mögött látható., de ez a tény nem akadályozza meg a tervezőket abban, hogy az álmennyezetet eredeti hatások létrehozására, árnyékok és színek lejátszására és diffúz fény létrehozására használják.A színek és a bevonatok széles választéka lehetővé teszi a rácsos mennyezet használatát más anyagokkal kombinálva. A leginkább sokoldalú lehetőség - kombinálva a gipszkartonnal. A különböző színek háttérvilágítását az egyes elemek mögött, belül vagy kívül lehet használni.

Például az Empire stílusban jól néz ki a lekerekített és sima forma, a tiszta és sima vonalakkal, amelyek kiegészítik a luxus bútorokat. A belső kialakításhoz használhatod a tömböket a stukkók és a díszlécek formájában.

A tétlen barokk belsejét szintén álmennyezetek egészítik ki. A faragott részleteket, az aranyozással díszített díszítőelemeket a királyi paloták légkörére lehet vinni, és gazdagságot és elegáns hangulatot ad.

A klasszikus stílusban a szimmetria kötelező.az egyensúly és a felesleges részletek hiánya - hangsúlyozzák a tulajdonosok ízét és stílusérzetét. Tökéletesen ötvözi a pasztell színeket és a gipszkartonot. Megfelelő árnyalatok: fehér, tej, bézs, pezsgő, elefántcsont és finom rózsaszín és lila árnyalatok. A világításnak lágynak és hangulatosnak kell lennie, de ugyanakkor a teremben sem maradhat az árnyékban a szoba sarka, így a tervezők a mennyezeten lévő többszintű világítást a kompozíció közepén található elegáns csillár mellett használják.

A minimalizmus számára elfogadhatatlan a terjedelmes és szemet gyönyörködtető tömeges elemek használata. Jobb, ha monoton és világos geometriai vonalak maradnak. Ebben az esetben az ábrák és formák aszimmetrikusak lehetnek. A világítást a mennyezet különböző szintjei között kell elhelyezni, és kis beépített lámpákat kell hozzáadni.

A felfüggesztett mennyezet segít kifejezni az érzelmeket és hangot ad a modern stílushoz. Magabiztos és szokatlan formák, sima vonalak és könnyű felépítés - ezeket a követelményeket világos és szabad stílusban kell betartani. A nyomtatás, a dekoráció, az absztrakt számok nemcsak a design kiválasztásakor használhatók, hanem a csillár kiválasztásakor is.

Különböző szobákhoz

Az apartman és a ház minden szobájához különböző módokat kell választani a mennyezet befejezéséhez. A folyosón a mennyezet befejezésekor figyelmet kell fordítani arra, hogy a világítás hogyan lesz telepítve. A legjobb megoldás a mennyezeten lévő reflektorok, a tükör közelében található falfényekkel kombinálva. Ezen túlmenően a kiválasztott anyagnak tisztán kell lennie az ellátásban, és könnyen tisztítható az utcai szennyeződésektől és a portól.

Egyes bevonatok tulajdonságai:

 • Stretch mennyezet. A fénysugárzás további fényt ad a sötét folyosón, és lehetővé teszi, hogy elrejtse a kis lámpák kommunikációját.
 • Panel. Az elemek a falak mentén rögzített sarkokra vannak rögzítve. a panelek hossza elérheti a több métert.
 • Rack Azt is lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen telepítse a spotlámpákat, és biztonságosan elrejtse a vezetékeket.
 • SLR a panelek kibővítik a keskeny folyosó térét, és előnyösen növelik a megvilágítást.

A konyhában különleges körülmények gondoskodnak a felfüggesztett mennyezet kiválasztásáról. Magas páratartalom, hőmérsékletváltozások, valamint zsír, szag és por, amelyek nemcsak a bútorokon, hanem a mennyezeten is lerakódnak, hátrányosan befolyásolják a befejezést. Ezért olyan anyagot kell kiválasztani, amely könnyen tisztítható, és nem deformálódik a magas páratartalomtól és a hőmérséklettől.

A konyhában a legjobb megoldás a modern anyagok:

 • Stretch mennyezet - szerény gondosság, könnyen tisztítható a portól és a szennyeződésektől nedves ruhával;
 • A PVC panelek praktikusak és kényelmesek a mennyezet befejezéséhez;
 • Alumínium lécek - egyszerű kialakításúak, szorosan telepítve és egyetlen szerkezetet alkotnak;
 • A fa panelek - nemes megjelenésűek és könnyen karbantarthatók.
 • Kazetták - ezek a mennyezetek egyedül összeállíthatók.A mennyezet alatt a fogasokkal ellátott vezetők vannak telepítve, és mint tervező, négyzet alakú kazettákat helyeznek külön modulokba. A fő anyagok alumínium vagy horganyzott acél. Telepített mennyezet két módon - zárt vagy nyitott. Az első esetben a keretszerkezet a kazetták mögé rejtve van, és amikor a keretszerkezet nyitva van, dekoratív elemként működik. A kazetta szerkezete bármilyen színű, átlátszatlan, fémezett, tükörképes vagy bevonatos.

A hálószoba pihenésre és pihenésre van tervezve, így ebben a szobában nem szabad világos és telített színeket használni.

Javasoljuk, hogy a pasztell árnyalatokat és a sima lekerekített formákat részesítsék előnyben:

 • kifeszített vászon - a legjobb, ha szatint használunk, ellentétben a fényességgel nyugodt és meleg érzést ad;
 • gipszkarton évekig díszíti a szobát;
 • a kazetta tervei szépek és stílusosak minden szobában;
 • az üveg vagy a tükör mennyezete rejtélyt és rejtélyt rejt.

A nappali mennyezet a szoba és a költségvetés általános stílusa alapján kerül kiválasztásra:

 • a nappaliban használhatja a fehér színt a gazdag árnyalatokkal ellentétben;
 • Helyénvaló a rugalmas fényes mennyezet kombinálása gipszkarton szerkezetekkel.

Az óvoda mennyezetére külön követelményeket támaszt. Először is, az anyagnak biztonságosnak kell lennie. Másodszor, a hő- és hangszigetelés optimális szintjének, valamint tartósnak és megbízhatónak kell lennie, mivel a szabadtéri gyermekjátékok a szobában deformálódhatnak a feszítőszövetben.

A felfüggesztett mennyezetek számára a következő anyagok kiválóak a gyermek és a tinédzser szobájában:

 • Feszültség - a vászon lehet színes, rajzokkal vagy fényképekkel. A legnépszerűbb a csillagos ég képe, de a helyiséget nem szabad túlterhelni más díszítőelemekkel és részletekkel. A spotlámpák utánozhatják a csillagok fényét, és hihetetlen hangulatot teremtenek a szobában.
 • Az ábrázolt tervek segítenek a gyermeknek a fantázia és a mágia világába.
 • A megerősített gipsz tökéletesen elnyeli a hangot.

A fürdőszobában a mennyezetnek meg kell felelnie más követelményeknek.

Az anyag kiválasztásának fő feltétele a magas páratartalom és a hőmérséklet ellenállása:

 • A nedvességálló gipszkarton tökéletes egyenletes bevonatot biztosít és megvédi a vezetékeket a nedvességtől. A végső lépésnek azonban szükségszerűen az anyagnak vízzel szemben ellenálló vegyülettel rendelkező alapozóval való kezelését kell tartalmaznia.
 • Rack mennyezet - könnyű és megfizethető módja a mennyezet magas páratartalmú helyiségben való elrendezésének. Ugyanakkor az alumíniumprofil könnyen szerelhető, könnyű hozzáférést biztosít a mérnöki hálózatokhoz, és a jó szellőzés eszköze.

A nyári teraszon vagy a loggiában is olyan anyagot kell választania, amely ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek. Ugyanakkor a burkolatnak nem szabad félnie a közvetlen napsütéstől és a nedvességtől.

Legjobb lehetőségek:

 • Műanyag panelek - praktikus és költségvetési lehetőség nyílt területekre. Ezenkívül minden szennyeződés könnyen tisztítható nedves ruhával.
 • A fémlemezeket könnyű karbantartani, ellenállni a szélsőséges hőmérsékleteknek és a korrózió kialakulásának.

Tippek és trükkök

A tervezők rengeteg módszert gyűjtöttek a mennyezet friss megjelenésének és vizuálisan nagyobb megjelenésének.

Íme 12 alapvető tipp a felfüggesztett szerkezetek telepítéséhez:

 • Ellenőrizze a betonpadló szilárdságát és megbízhatóságát, ellenálljon a függesztett mennyezet nehéz szerkezetének.
 • Válasszon minőségi anyagokat megbízható és megbízható gyártóktól. A mennyezet legalább 10 évig tart, így a drága formatervezési minták idővel is megtérülnek.
 • Lézerszint és jelölő használatával jelölje meg a jövőbeni mennyezetet, és határozza meg, hogy hol találhatók a felfüggesztések és a hordozóprofilok. A keretelemek pontos elrendezése.A tervnek fel kell tüntetnie a vetülékek számát és elhelyezkedését, valamint a függesztett mennyezet akadályait.
 • Rögzítse az összes szükséges kábelt és vezetéket, majd folytassa a profilok telepítését és igazítsa azokat.
 • A rácsos vagy kazettás mennyezetek kiválasztásakor vegye figyelembe a gyártót és a márkát. Ez lehetővé teszi a jövőben, ha problémát okoz az egyik elem deformálása, cserélje ki a részt és állítsa vissza a mennyezet általános fogalmát.
 • Tegyen egy pontos világítási tervet is. A különböző kulcsokhoz csatlakoztatott spotlámpák telepítése lehetővé teszi, hogy a teret több zónába osztjuk, és különböző fényforrásokat használjunk. Válassza ki a kábeleket és a vezetékeket, a világítótestek típusát és számát.
 • A mennyezet színe a belső térben uralkodó árnyalat alapján kerül kiválasztásra.
 • Szerelje be a mennyezeti szintet.
 • Néhány tulajdonos inkább rácsos vagy kazettás mennyezetet szeretne használni további gyorsítótárként, amelyben elrejtheti a kis ékszereket, ékszereket vagy pénzt.
 • Szintén jó módja annak, hogy a beton és a függesztett mennyezet közötti rést használjuk - a sztereó kis hangszórók telepítése.
 • A hangszigeteléshez használjon ásványgyapotot.
 • Az utolsó elemek a padlólapok - bezárják a falak és a mennyezet közötti rést.

A felfüggesztett szerkezet telepítéséhez szüksége lesz:

 • anyag a függesztett mennyezet és a padlólapok jövőjéhez;
 • létra;
 • mérőszalag és jelölő a mennyezet jelöléséhez;
 • olló és építési kések;
 • fém fogasok, amelyekre a jövő mennyezeti felépítése lesz felszerelve;
 • alap- és közbenső profilok;
 • dübelek és csavarok;
 • csavarhúzó és kalapács;
 • világítótestek: spotlámpák, led szalagok vagy csillárok;
 • rendszerek és tartozékok az elektromos vezetékek behelyezéséhez és védelméhez;
 • a felfüggesztett szerkezetek egyenletességének szabályozására.

Milyen legyen a magasság?

A mennyezeti dekoráció felfüggesztett szerkezete legalább egy kis keretet igényel. Miért válik láthatóvá a helyiség térsége láthatóan kisebb. A függesztett mennyezet kialakítása egyszerű: fémprofilok vagy fa rudak keretrendszerének használatával a vászon és a jövő bevonat különböző elemei a fő válaszfalhoz kapcsolódnak. A dekoratív panelek és a fémrács minden alkatrésze szerelt felfüggesztésre van szerelve. A vezető- és támasztóprofilok megfelelő telepítése biztosítja a könnyű telepítést. A legkisebb telepítési lehetőséggel a mennyezet és a függesztett mennyezet közötti távolság legalább 3 cm.

A mennyezeti szerelvények magasságát is befolyásolja néhány egyedi ok:

 • A beépített lámpáknak nagy testük van, amelyet a mennyezeti szerkezet mögött kell elrejteni. A mennyezet kialakításánál szükség esetén a LED szalagot vagy egy egyszerű csillárot is fel lehet szerelni. Szükséges figyelembe venni a test méretét is, amely a szigetelőanyag mögött rejtőzik.
 • Ha a csillár és a mennyezet telepítése nem igényel további kommunikációt, akkor a spotlámpákkal a dolgok különbözőek. Minden áramvezetéket hullámos csövekkel kell védeni - ehhez további 2-3 cm-t rendelünk.
 • A beépített bútorok befolyásolják a felfüggesztett szerkezet magasságát. A javítások során a padló magassága is megváltozhat, így a szerkezet és a felfüggesztett mennyezet kiválasztásakor figyelembe kell venni a meglévő környezet méretét és helyét.
 • További hő- és zajszigetelés - a betonlemez és a szigetelőanyag közötti résbe nem éghető ásványgyapot réteg kerülhet a hő megtartása és az idegen hangok elleni védelem érdekében. A szigetelésnek nem szabad nyomást gyakorolnia a burkolatra.

háttérvilágítás

A felfüggesztett szerkezetek egy komplex világítási rendszer használatát foglalják magukban. Mivel az összes kommunikáció rejtve lesz, különböző mennyezeti szinteken használhatja a különböző berendezéseket.Modern stílusban kísérletezhet fényességgel, színnel, árnyalatokkal és különböző hatásokkal. A többszintű mennyezet tervezésében rejtett LED világítás az elmúlt évek trendje. Egy egyenletes fényvonal hangsúlyozza a szerkezet összetett alakját. Az ilyen romantikus lágy világítás légkört és kényelmet teremt.

A gipszkarton vagy a nyújtható szövet mennyezetének kialakításánál a beépített fények beépíthetők. Az izzókat kiegészítheti egy fényerővel és szabályozhatja a fény erejét és fényerejét.

A csillár általában a szoba középső részén helyezkedik el, de a belső fő elem fölé is felszerelhető. Különös figyelmet szenteljen a mennyezeti csillár méretének, és vegye figyelembe, hogy a többszintes mennyezet kialakítása 3-10 cm-es helyiségből áll. Ezért a túl nagy vagy hosszú csillár vizuálisan csökkentheti a területet.

gyártók

A széles körű gyártók között meglehetősen nehéz meghatározni a mennyezeti rendszert. És a fő hiba kizárólag az érték alapján történik.

A belföldi gyártók termékei kevesebbet árulnak, mint az importáltak, de ez a tény nem utal az anyagok minőségére. Az orosz gyártók körében különös figyelmet kell fordítani a márkákra "Albes", "Baikal" és "Bard". Első pillantásra nem lesz észrevehető, hogy termékeik hogyan különböznek a külföldi termékektől.

Ha azonban az importált termékeket részesíti előnyben, javasoljuk, hogy vegye figyelembe a védjegyeket. Luxalon, Geipei, Mennyezeti csoport USA Corporation.

Vigyázzon a hamisítványokra, és ne habozzon felkérni az eladót, hogy mutassa be a kínált termékek minőségi tanúsítványait. Amellett, hogy a rossz minőségű anyag elveszítheti eredeti megjelenését vagy gyorsan deformálódhat, egyes rendszerek tartalmazhatnak az emberi egészségre káros anyagokat.

Gyönyörű példák a belső térben

Adott esetben a mennyezetnek tökéletesen sima felületűnek kell lennie. A dombormű és a figurált mennyezet nagyon eredeti és stílusos. Ebben az esetben a hasonló árnyalatokkal ellátott alumínium léceket használták. Ez a mennyezet ellenáll a magas hőmérsékletnek, nem fél a nedvességtől és kiváló légáramlást biztosít. Ezen túlmenően a dizájn szerény az ellátásban, és több évtizedig tart.

Sokoldalú és legnépszerűbb mennyezeti szín fehér. Kevésbé használt bézs vagy krém. De a szín vagy a sötét mennyezet is jól néz ki néhány stílusban. De fontos, hogy képes legyen a belső tér általános stílusával kombinálni.

A feszített mennyezetek kiválasztásakor el kell döntenie, hogy melyik opciót tetszik a legjobban - matt vagy fényes. A fényes, szinte tükörbevonat a fényességet tökéletesen kitágítja. A matt maximálisan elrejti a varratokat a vásznok között. Néhány esetben azonban nem szükséges a varratokat elrejteni. Ez a belső tér különlegessége lehet. Így például egy fekete sávos szatén fehér mennyezet tömören és stílusosan néz ki egy modern nappali belső térben.

A mennyezet szolgálhat a szoba általános koncepciójának folytatásaként, vagy egyedülálló műalkotássá válhat. A felületre szokatlan minta, dísz vagy akár fotó is alkalmazható.

Ha a lakás területe nem teszi lehetővé a térfogatú többszintes szerkezetekkel rendelkező kis tér használatát és súlyát, és a belső tér kialakítását gondolt és faragott elemekkel kell kiegészíteni, figyelemmel kell kísérni a rajzokkal ellátott feszítővászonokat. Ez egy nagyszerű módja a klasszikusok modern teljesítményének legyőzésére.

A felfüggesztett szerkezetek számos belső teremben előnyösnek tűnhetnek. És a loft nem kivétel. A felfüggesztett szerkezet fölötti rejtett LED világítás kiemeli a betonpadló természetes érdességét és egyenlőtlenségeit, és az ipari termelési területen való jelenlét hatását hozza létre.

    A nem szabványos tervezési megoldások rajongói értékelik a szokatlan formájú és stílusos mennyezeteket. Stílusos az a lehetőség, amikor a felfüggesztési rendszer kialakítását polcok, fülkék, bútorok vagy egyéb díszítő elemek kombinálják. Például egy nem szabványos megoldás - a mennyezet, amely kiegészíti a vidéki ház lépcsőinek kialakítását.

    Megtekinthet egy mesterkurzust a kazetta mennyezetének felszereléséhez ebben a videóban.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba