Mennyezeti kialakítás: a belsőépítészet kifinomultsága

Bármelyik szoba belsejének kulcsfontosságú összetevője az otthon felső határa. Ma a mennyezeti zóna kialakítása hasonlít a művészethez: gondos és kreatív megközelítéssel lehetővé teszi egy egyedi összetétel létrehozását, amelyen keresztül a tér érzékelése megváltozik. Tekintsük a meglévő tervezési kompozíciókat.

Különleges jellemzők

A lakások vagy lakások mennyezetének kialakítása egy adott helyiség jellemzőinek függvénye. Ugyanakkor, minden apró dolog számít, kezdve a területről és a formázás szélességével. Kezdetben szemrevételezéssel ellenőrizze az egész helyiséget, tekintettel annak céljára. A projekt elkészítése után, melynek során figyelembe kell venni számos árnyalatot:

 • A mennyezet alakja a szoba céljától függ. Például a konyhában egyszerűbb lehet, a nappali kialakításánál a design több ékessel is bonyolult.
 • A színek fontosak. Az adott helyiség megvilágításának mértéke alapján kerül kiválasztásra. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk a belső tér számára választott stilisztikát: fontos megfigyelni a színek egyensúlyát, minden esetben pontosan az adott irányra jellemző tartományt választva. Ebben az esetben a mennyezeti anyag árnyékának meg kell enyhítenie a belső összetételt.

A komplex kialakításnak nem szabad túlságosan összpontosítania magára. Ha a mennyezeti zóna díszítése nagy mennyiségben élénk színeket fog használni, akkor megtöri a helyzet harmóniáját, a szoba hangulata elveszti az otthoni kényelem érzését.

 • Gyakran a szoba korlátozó kialakítása korlátozhatja a struktúrát. Ez a szempont növeli a lefedettség költségeit. Van azonban előnye: vizuálisan oszthatja a teret különálló területekre, például különböző szinteken. Ez lehetővé teszi egy zavaró szervezet létrehozását beltérben, ugyanakkor megváltoztatva a mennyezeti tervezés hiányának megítélését.
 • Ami a szoba felvételét illeti, minden egyszerű: minél kisebb a szoba, annál egyszerűbb a dekoráció. Ugyanakkor a díszítés mérete is fontos. Például, nem használhatsz széles formázást vagy lábazatot a stukkó alatt egy kis, alacsony mennyezetű szobában. Az is elfogadhatatlan, hogy miniatűr díszítőelemeket használjon egy tágas, nyílt tervű teremben vagy lakásban.
 • A kialakítást úgy választották ki, hogy elegendő megvilágítással rendelkezzen, speciális megközelítéssel. Ma, a világítás révén, egyedülálló képességet adhat minden mennyezeti kialakításnak. Ha kreatívan jön a célba, válassza ki a megfelelő árnyalatot, mintázatot, méretét, valamint a háttérvilágítást, törölheti a mennyezet határait, töltse ki a helyet a természetes környezethez közeli fénygel, hozzon létre egy különleges rejtélyes légkört és érezze a tér közelségét.

A terv-projekt magában foglalja a szükséges megvilágítást figyelembe vevő tervezés kialakítását, amely egyes esetekben kombinálható a beépített és a felső típusú lámpatestek kombinálásával, szalag LED-es megvilágítással. Előfordulhat, hogy a tervezés során a mennyezeti anyagot speciálisan megvilágított száloptikás szálak létrehozására használják. A mennyezet típusa is fontos. Bizonyos esetekben a bevonat előkészítését biztosítja a tökéletességhez való igazítással, máshol nem szükséges az alap elkészítése: az anyag a kerethez van rögzítve.

Egyszintű és többszintű konstrukciók

A mennyezeti díszítés az építési technológiák fejlesztése és a különböző anyagok felhasználása révén történt.A felhasznált anyag típusától és az ügyfél kívánságától függően a mennyezet kialakítása lehet egyszintű, kétszintű és többszintű. Ma minden terv több típusra osztható:

 • felfüggesztett;
 • feszültség;
 • állvány és fogaskerék;
 • kazetta;
 • felszállt;
 • ragasztó.

Ebből a kategóriából a legkisebb a rack és a kazettafajták. A nyilvános helyeken szépnek látszanak, a tükörbetétekkel ellátott lécek kombinációja különleges hangulatot teremt, de egy otthon számára ez a kialakítás nem nevezhető megfelelőnek. Ez a befejezés vizuálisan összezúzza a helyet, csökkentve annak térfogatát. Ráadásul alacsony hőszigeteléssel rendelkezik, bár ezek az anyagok ellenállnak a nedvességnek.

A látszólagos egyszerűség ellenére a ragasztó mennyezetek nagy igényt támasztanak. Ma nem csak egy PVC csempe: olyan sok olyan anyag van, amely tetszés szerint olyan egyedülálló kialakítást hoz létre, amely teljes mértékben megfelel a kreativitás és az eredetiség modern szabványainak. Ez különösen igaz a szokatlan alakzatú fa- és fémfragmensekre, amelyeket zökkenőmentes technológia köti össze. Jól néz ki a lakás és a ház belsejében.

A Hemming fajtákat főként táblákból vagy táblákból állítják elő. Néha a befejező réteg laminált, ha a falnak a mennyezetre való áttéréssel történő részleges akcentussal kell rendelkeznie.

Ez a kialakítás gyakoribb a magán- és a vidéki házakban. A klasszikus trend megértésétől eltekintve jobban megfelel az ökológiai stílusban vagy alpesi faházban található belső tereknek.

A legnépszerűbb fajták a feszített és gipszkarton mennyezetek. Ezek 1, 2 és több szinttel rendelkezhetnek, a formák és vonalak összetettségében különböznek. Mindkét típus figyelemre méltó a könnyű telepítéshez, nincs szükség a talpszint beállítására. Ha kívánja, a mennyezetet mindkét változatban önállóan díszítheti, külső szakértők bevonása nélkül. Tekintsük a különbségeket.

Gipszkarton

A gipszkarton mennyezete olyan szerkezet, amely a mennyezeti profilok keretére van felszerelve. A gipszkarton lapok a profilokhoz vannak csatolva, amely különböző formájú vagy szimmetrikus összetételű mennyezetet teremt. A bonyolultság bármilyen lehet: a gipszkarton tökéletesen hajlik, ami lehetővé teszi, hogy a mennyezet kialakítását sok göndör vonal adja. A két kontrasztos árnyalat használata egyedülálló: a különböző szintek hatását növelheti.

Annak ellenére, hogy ez az anyag különösen népszerű, a mennyezet kialakításánál gyakrabban nyújt egy nyújtófóliát vagy szatint. Ugyanakkor a modern belső tereknél a fényes textúrára kell összpontosítani. A szüreti vagy klasszikus irányokhoz vegye fel a matt felületet. A gipszkarton megkülönböztető jellemzője a festés és a nedvesség ellenálló képessége, amely lehetővé teszi annak használatát a lakás bármely szobájában (egészen a fürdőszobáig).

feszültség

Ezek a minták olyan filmekből és textíliákból készülnek, amelyek egy speciális keretre nyúlnak. Az anyag felülete matt, fényes és szatén lehet (jellegzetes selyem bevonattal). A fényes mennyezetek térfogatot hoznak a térbe, vizuálisan növelik a szobát, de a tükörhatás hozzájárul a mennyezet összes tárgyának visszaverődéséhez, ami megnehezíti a vászon díszítését fotónyomtatással.

A matt vagy szatén felületen megjelenő kép lenyűgözőnek tűnik. A legdrágább feszített mennyezeti anyag szatén, ezért gyakran kombinálódik egy filmmel, amely lehetővé teszi, hogy egyedi hatást hozzon létre.

Befejező módszerek

A mai napig számos lehetőség van a mennyezet befejezésére. Fontolja meg a díszítés alapvető módszereit.

Mennyezeti csempe

Ezt az anyagot ma széles körben mutatják be. A polifóliából, egy fáról, műanyagból és fémből származó csempe belép.A leginkább költségvetési opciót porózus, extrudált és befecskendezett csempéknek tartják szét, pl. Minden típusnak saját gyártási technológiája van, amely tükröződik a költségekben és a vastagságban, valamint a designban (egyes kategóriák tökéletesen utánozzák a fa, a márvány és a kő szerkezetét). Ez a csempe lehet sima és zökkenőmentes, egyenes és ívelt hullámos élekkel.

A fa lapkákat egyszerű minták jellemzik csatornák formájában, amelyek geometriai alakzatokat hoznak létre. A fajták szögletesek és négyszögletesek lehetnek. A fém- és műanyag opciók tükörbetétekkel rendelkezhetnek. Az első jellegzetes fémes ragyogás és gazdag színpaletta. Az utóbbit ritkábban vágják a mennyezetre, de könnyebbek, mint a fémtárgyak.

alapzat

A mennyezet kialakítása a legtöbb esetben a karniszok, a díszlécek és a poliuretán mennyezeti lábazat sokféle. Ma a befejező anyagok piacán ez a díszítés széles körben jelenik meg minden ízlés és költségvetés számára. Ebben az esetben olyan modellt választhat, amely nemcsak színes, hogy illeszkedjen a teljes belső terem befejezéséhez. A modellek eltérő mintázatot biztosítanak, beleértve a gipsz stukkó utánzatát, a szélességet, valamint a különböző rögzítési módszereket.

Egy esetben ragasztó módszerrel rögzítik a dekoratívet a mennyezetre, ritkábban speciális zárójelekre rögzítik. Ennek a dekorációs elemnek az előnye a könnyű szerelés: a legtöbb esetben a mennyezetet saját kezűleg díszítheti ezzel a díszítéssel. Nem sok időt vesz igénybe, és a mennyezeti zóna kialakítása a főszerkezet telepítése után is elvégezhető, így hagy egy rést a maszkoló világítóeszközökhöz.

Gerendák és kommunikációs rendszerek

Ezt a díszítést a mennyezet kialakításában egy ipari tárgy kreatív stílusához használják. Ma ez a lehetőség a mennyezeti lapoknál, a fotónyomtatással és a gipszkarton többszintű felépítésével van szükség. A kísérő számára hamis gerendákat lehet vásárolni: reálisnak tűnnek. A tervezés kötelező tulajdonsága a csövek és a vezetékek jelenléte.

Ezenkívül fontos a helyes világítás bemutatása. Ez lehet egy csomó LED a csövön vagy a helyszínen, dönthető beállítási rendszerrel. Minél keményebb a lámpatest, annál jobb. Üdvözöljük az egyszerű lámpákat a plafon nélküli fémkereten, és a megvilágítás mértéke közel legyen a természetes fényhez.

Fontos árnyalat a modern lámpamodellek használata a mennyezet kialakításában: a LED-es fényforrások prioritása lineáris, pont és szalag alakú.

windows

Ez a befejezés a tetőtér mennyezetére vonatkozik, különösen a magán- vagy vidéki házak belsejében. Ilyen struktúrákban az ablakok gyakran a rámpán találhatók, ami a tető. Az ablaknyílások mérete korlátozott. Az óvoda tetőtérének tervezésénél érdekes megoldás az, hogy az ablakokon áttetsző függönyöket használjanak, amelyek mindkét oldalon rögzítve vannak, hogy a textilek szépek legyenek. Néha a mennyezet kiemelkedése a gerendák mellett panelek formájában is lehet, vagy egy nyílás formájában nyíló ablak.

Fotónyomtatás

Ezt a berendezést fólia vagy textíliákból készült feszítőszerkezetek, beleértve a szatint is használják. A kép tárgya az ügyfél kívánságaitól és a szoba céljától függ, a nyomtatás nagysága a szoba felvételének függvénye. A fotónyomtatást a vászonra egy speciális technológia szerint alkalmazzák, melynek köszönhetően a képet a vonalak expresszivitása és az árnyalatok átadásának pontossága jellemzi. A minta megfelelő választékával különleges hangulatot adhat a hangulathoz, adhatja meg a hely mélységét és az otthoni kényelmet.

A rajzok témája gyakran virágmotívumok, az égbolt képei felhőkkel és csillagokkal, ókori istenek, angyalok és galambok portrékai.Azonban nem minden rajz lehet sikeres. Például a kis helyiségek és hálószobák mennyezetén található nagy nyomatok vizuálisan csökkentik a helyet, és lenyűgöző hangulatot hoznak létre. A falon áthúzódó feszített mennyezeten található egyszerű díszítés sokkal érdekesebb. Ha egyidejűleg csak a fal egy része vesz részt, ez a dekoráció stílusos és zónákkal rendelkezik a helyiség helyiségeivel.

festmény

Ez a dekoráció a különösen releváns kategóriába tartozik, ha művészi festményekkel rendelkező szakember végez. A kép tárgya egy adott helyiség céljától függ. Gyakran az ilyen mennyezeti kialakítás a falról kezdődik, és a mennyezetig mozog. Például a hálószobában lehet az egyik falból származó fa ágai, valamint a sakura szirmok, áttört fürtök vagy virágok, egzotikus növények hajtásai vagy levelei.

A mennyezet óvodájában ábrázolható egy nyári reggel, a felhők és a madarak által körülvett nap. A megfelelő kiegészítésekkel kombinálhatja a festést dekoratív matricákkal.

Például ugyanazt a fát, amelynek ágai a mennyezetig terjednek, valamint a virágokat vagy csipkéket, térfogati 3D pillangó matricákkal díszíthetjük, kaotikus módon rendezve őket. Ez a befejező technika magában foglalja a pezsgő kristályok festésének bevonását vagy az elemek kiválasztását fény útján, amely a dísznek teljesen más érzékelést ad.

kombináció

Ez a technika az egyik legnépszerűbb a mennyezeti dekorációban. Lehetővé teszi, hogy legyőzzük a bázis hibáit, különféle anyagokat használva különböző helyek díszítésére. Például a feszítővászon csak a szoba közepén vagy annak egy bizonyos részében helyezhető el a bútorok jellemzői alapján. Ha egy nappali kombinálva van az öbölben található étkezősarokkal, a feszített anyag díszíti a mennyezet fő részét. Az öbölablakhoz külön fiókot készíthet, és a mennyezetet külön háttérvilágítással kiemelheti.

Érdekes a mennyezet tervezési jellemzői körül játszani a fa vagy fém mennyezeti csempe segítségével. Amellett, hogy a mennyezet középső részén ragasztható, és a kerülete körül elrendezhető, árnyalatban vagy kontrasztban a fő mennyezeti lábazattal, az ilyen anyag szintén hasznos egy másik befejezés kialakításához. Például a fából készült csempe szépen néz ki az étkező helyén, és a konyha kényelmetlen szervezetét végzi. Sikeres elemválasztással kombinálhatja a fotónyomtatást, a csempe és a formázást, a csillárhoz pedig a gyűrűformákat választhatja meg, hogy fényekkel díszítse őket.

A polyfoamból származó csempe anyagokat sikeresen kombinálják a vakolat stukkó öntéssel. A faragott mennyezet harmonikus a klasszikus tervezési irányokban. A faszerkezetek kontrasztot igényelnek, a felületet kifejezővé teszi. Például a fa kreatív irányban összhangban van a fémvel.

Ha a fa világos festékkel van festve, akkor jobban néz ki műanyaggal. A fémburkolatok tükörbetétekkel ellátott burkolata nagyon szép lámpával egészíthető ki, a komplex kombináció itt nem megfelelő.

Színes egyezés

A mennyezet színe a szoba céljától, a felvételektől és a világítás mértékétől függ. Minden kritérium az általános tervezési ötletek hatálya alá tartozik. Minden tervezés célja, hogy teret adjon a szobának. Ezért a prioritás a pasztell színek fehér és világos árnyalatai.

A mennyezeti zóna kialakításának tényleges hangjai kék, fehérített kék, világos bézs, tejszerű, világos krém és fehér és szürke. Ha a tér tágas, a mennyezet díszítésében több telített szín van. Például lehet lila, arany, ezüst, homok, sárgás festék.A tervezők azonban megjegyzik, hogy a design tervezéséhez fehér színt kell hozzáadni minden kontraszthoz, amely megvilágíthatja a fényes tónust és kitölti a belső teret világos foltokkal.

A mennyezet kialakításának legérdekesebb kombinációi a mai korban a következők:

 • kávé tejjel + világos bézs;
 • fa + fémes;
 • fehér + tej, olíva, acél kék, bézs, szürke, fás.

A fényes kontrasztok mellett egyes tervezők egy fehér színt használnak a mennyezet többszínű LED-es háttérvilágítással történő díszítésére, és szükség esetén megváltoztatják a világos árnyalatot. A mennyezet sötét kontrasztjai elfogadhatatlanok: vizuálisan merev keretet hoznak létre, amely megfosztja a kényelmet.

világítás

Ma a világítás különleges lehet a mennyezetre. Még a legszebb és stílusosabb kialakítás, a megfelelő fényösszetétel nélkül, magányosnak tűnik. Azonban nem minden olyan egyszerű: ma a szokásos, hogy a megvilágítást speciális módon végezzük, a mennyezet kialakításánál többféle lámpát kapcsolunk össze. Tekintsük a főbb típusaikat, amelyeken keresztül a mennyezeti területet díszíthetjük. Ezeket a rögzítés típusa és a lámpa típusa szerint osztályozzák.

A mennyezet kialakításánál központi lámpákkal és kiegészítő világítással.

Központi világítás

A felfüggesztett és felszíni csillárok ebben a kategóriában szerepelnek. Az első a szuszpenziók modelljei vastag és tartós kábel vagy lánc formájában. Ezeket a mintákat általában nagy súly jellemzi, és az elhelyezés korlátozásai vannak. Nem lehet alacsony mennyezetű helyiségekben felszerelni. Ezek megfelelőek a nappaliban, a tanulásban, az otthoni könyvtárban, fontos, hogy a szoba tágas legyen.

A felszíni lámpák, a központi világítás - semmi nem hasonlít a hagyományos kompakt csillárokhoz, amelyek a mennyezet közelében vannak felszerelve. Különbözőek lehetnek, de gyakrabban jellegzetes lapított formájú modellek. A lámpatestek előnye, hogy a mennyezeti magasság hiányát vizuálisan legyőzhetik, és egy adott helyiség helyét megfelelő megvilágítással adják meg. Egyes fajták nagyméretű panelek, erős lámpákkal, amelyek egy zárt felső rétegen keresztül gyengéden eloszlanak a fényt a szoba minden sarkára.

háttérvilágítás

Ez a fajta világítás ma a mennyezet tervezésére összpontosít. A háttérvilágítás gyakran a központi világítás funkcióját végzi. Segítségével világos teret adhat a térnek, kiemelheti a kívánt zónát, különböző összetételű és alakú lámpákat használva a kompozícióhoz. Ez a vétel különösen alkalmas egy nyitott terű mennyezet kialakításához. Ezenkívül minden egyes funkcionális területre kiválaszthatja a saját típusát, amellyel nemcsak megvilágíthatja a helyet, hanem megkülönbözteti azt is.

Hagyományosan ez a mennyezeti világítás több típusra osztható. Mindegyikük LED-es fényforrásokon alapul, amelyek jelenleg gazdaságosak és ártalmatlanok. A folyamat során nem bocsátanak ki toxinokat a levegőbe, nem villognak és nem buzgnak. A diódák a felhasznált energia nagy részét a fénybe konvertálják, így nem olvadják meg a mennyezeti anyagot, ha beágyazódnak a szerkezetbe.

A mennyezet kialakításától függően, a kialakításban spotlámpákat, állítható foltokat és rugalmas szalagot használnak. Az első gyakran rendszeres időközönként keretezi a dobozt, a második a kreatív stílusban megfelelő (a gerendákhoz vannak csatlakoztatva). A szalag figyelemre méltó, mivel pontosan meg tudja ismételni a mennyezeti kialakítás formájú körvonalait, beágyazható vagy rejtve lehet a fal és a széle között.

Ráadásul egy egyedi, reális kialakítással, amely optikai szálakat használ, amelyek a csillogó csillagok hatására beágyazódnak.

Leggyakrabban diódaszalaggal kombinálják, az RGB modell típusába beágyazva a fényáram színárnyalatát semleges fehértől ibolyaig, beleértve a kék, rózsaszín, narancssárga és sok más színt is.

Hogyan válasszunk különböző szobákat?

A mennyezet kialakítása minden esetben egyedi. Tekintsünk több lehetőséget a mennyezetterület kialakítására a szoba főbb jellemzői alapján.

 • Nappali Ebben a teremben az egyetlen korlátozás lehet a tér hiánya. Ez a szoba minden otthon jellegzetessége, így nagyszerű képzeletét különféle anyagok kombinációjával mutathatja be. Gyönyörűen a nappaliban vannak göndör és aszimmetrikus vonalak, komplex többszintű mennyezeti kialakítások, amelyek különböző szintek kontúrja mentén, külön megvilágítással díszítettek. Itt a két színárnyalat releváns modelljei, amelyek a bútorok hangjában is végrehajthatók, valamint fémfényű opciók.
 • A hálószoba. Itt a hangulatnak pihentetőnek kell lennie, ezért fontos, hogy biztosítsuk a szemek maximális pihenését: a mennyezet kialakításánál a fényes fényeket és erős csillárokat kizárjuk. Előnyösek a matt felületi textúrák és az egyszerű építési formák. Gyakran az otthoni kényelem és a pihenés légkörének megőrzése érdekében elegendő LED-es világítás a mennyezet kerületén.
 • Kitchen. Ebben a szobában a fő tényező a falak jellemzői. Ha a tér egy négyzetre hasonlít, akkor próbálják ki egy dekoratív téglalap alakú betéttel a gipszkarton vagy a kinyújtott vászon keretével. Érdekes designnak tűnik a feszítőszövet és a gipszkarton, amelyen keresztül a motorháztető fényt vezet. Ugyanakkor a díszítés nem feltétlenül használja a képet: egy összetett dekor elég pont világítás.
 • Folyosó és előszoba. Mindez az elrendezéstől függ. Ha a falak lejtősek, akkor a terem mennyezetét aszimmetrikus vonalak fogadásával próbálják díszíteni, a falak görbületéből figyelmen kívül hagyva a figyelmet, vizuálisan pedig a bejárat belső belső egyensúlyát okozva. A göndör vonalon keresztül létre lehet hozni a tér illúzióját. Egy kis „Hruscsov” -ra jellemző keskeny folyosón jobb egy egyszerű gipszkarton doboz használata: a feszültségszerkezet itt nem megfelelő. A négyzet alakú lapka (még drága anyagból is) nem mindig néz ki itt: a geometriai elemek vizuálisan szétválasztják a korlátozott helyet.
 • Studio. Ebben az esetben fontos az egyensúly figyelése: mivel a nyitott elrendezés miatt minden funkcionális terület látható, a mennyezet nem lehet többszintű. Ebben az esetben a fényterület két térterületén (általában vendég és étkező) engedélyezett. Néha a mennyezet úgy van megtervezve, hogy a göndör vonal az étkezőtől kezdődik, és zökkenőmentesen átmegy a vendégbe. A modern elrendezés sok lehetőséget kínál a tervezéshez.

Ahhoz, hogy a mennyezet nemcsak szép legyen, hanem ebben a térben is releváns legyen, tervezési projektre van szükség a javítás kezdeti szakaszában. Ezzel elkerülhető a falakra gyakorolt ​​nyomásérzés, mert az összetett szerkezetek gyakran csökkenti a mennyezet magasságát. A díszítéssel kapcsolatos ügyes és modern megközelítéssel stílusos megoldást készíthet a zónákkal, elrejtheti az egyenetlen mennyezet hibáit, és vizuálisan megszabadulhat az alacsony falaktól.

 • fürdőszoba. Ebben a térben megpróbálják elvégezni a mennyezet klasszikus kialakítását, hogy megfeleljenek az alapfelületnek, mivel a falak és a padló felületeket díszítő lapok tartós bevonat. A díszítéshez megpróbálják kiválasztani a megfelelő opciókat, díszítve az alapfelületet ergonomikus megvilágítással. A díszítésben új anyagokat alkalmazhat, amelyek ellenállnak a nedvesség negatív hatásainak. Hablapok nem elfogadhatók itt, de a gipszkarton alkalmas.

Gyönyörű példák a belső térben

A lakberendezés mennyezetének kialakításában a tervezési ötlet sokoldalúságának értékeléséhez lásd a fotógalériák példáit.A lehetőségek köre között mindenki megtalálja a legérdekesebb ötleteket és lehetőségeket a mennyezet díszítésére.

Egy gyönyörű példája egy vidéki ház nappali kialakításának, amely széles ablakokkal és ajtókkal rendelkezik a szomszédos falakon. A magas mennyezeti tető kialakításánál a kulcselemek az ablakok, gerendák és stílusos csillárok akasztókon. A kandalló és a szőnyeg közelében kárpitozott bútorok otthonos légkört teremtenek.

A bonyolult aszimmetrikus kialakítású hálórész kiemelése stílusos és modern. A dekoráció az anyag és az ajtó hangjának megfelelő anyagot használt. Az egyes kontrasztos részletek kiemelése hangerőhatást hoz létre.

A tükörcsempék és a gipszkarton kombinálása lehetővé teszi, hogy a vendégterületet a fényűző csillár és a kétszintű kialakítás kerületén lévő világítás miatt kiemelje.

A gipszkarton és a tapéta kombinációja lehetővé teszi, hogy kiválassza a fejléc alvóhelyét. A mennyezeti ív kiemelése a fényszórókkal a szint kontúr mentén biztosítja a megfelelő fényszintet, a szalag megvilágítása fokozza a mennyezet különböző szintjeit.

A főzési zóna elkülönítése egy különálló, kétszintű gipszkarton szerkezettel, tömör formájú kompakt függő lámpákkal, egyedi hangulatot teremt. A beépített háttérvilágítás kiegyenlíti a fényhiányt.

Tippek tervezője a mennyezet tervezésénél, nézze meg az alábbi videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba