Tervezési mennyezet a hálószobában: szép belsőépítészeti ötletek

Az építési piac hatalmas választékot kínál a falak és mennyezetek befejezéséhez bármilyen épületben és épületben. Egy széles választék teszi az ügyfeleket az optimális, szép és egyszerű mennyezeti megoldásokra. A hálószoba az a hely, ahol a választásnak alaposnak és átgondoltnak kell lennie.

Cikkünkben elmondjuk, hogy miért érdemes erre különös figyelmet fordítani, és hogy milyen típusú bevonatnál jobb maradni.

Jellemzők

A hálószoba egy szoba egy házban vagy lakásban, ahol maximális kényelmet és kényelmet kell biztosítani. A kemény munkát követően pihenni, pihenni és aludni jön.

A szoba mennyezetét valószínűleg sokkal gyakrabban vizsgáljuk, mint a többi (az ágyon fekvő). Ezért a hálószobában a mennyezet kiválasztását kifejezetten az Ön ízlésének és a szoba sajátosságainak megfelelően kell átgondolni.

Döntse el, hogy milyen típusú mennyezetre van szükség, a funkcionalitása alapján:

 • A színnek és a mintázatnak nyugodtnak, pihentetőnek és a falakkal és a padlóval összhangban kell lennie.
 • Különböző befejezések segítségével beállíthatja a beépített világítást, hogy megszabaduljon a felesleges lámpáktól a falakon.
 • A bevonó eszköz elrejtheti a szoba alakjának és méretének hiányát.

Befejezési lehetőségek

Először is meg kell vizsgálni, hogy melyik befejező opció alkalmazható a modern körülmények között és hogyan különböznek egymástól.

színezés

Ez egy régóta ismert módszer mindenki számára, amelyet a közelmúltig szinte minden apartman befejezéséhez használtak. A vitatott költségvetés és a tervezés egyszerűsége.

Jelentős hátránya az alapos felkészítésnek. Nincs festék elrejteni a szabálytalanságokat, repedéseket és egyéb alaphibákat. Ezért szükség volt a mennyezet gondos vakolására, néha nagyon nagy réteggel, ami kétségtelenül nagyon munkaigényes, és egy felkészületlen személy számára nehéz elérni a jó eredményt.

Főbb festékek:

 • meszelés. Hagyományos kivitel, gazdaságos és könnyen használható. Nem lehet érdekes design, de ha a mennyezet felszíne lehetővé teszi, és gyorsan és olcsón frissíteni és frissíteni kell a hálószoba megjelenését, akkor megteheti.
 • Akril festék. A drágább anyag, amely nem fél a nedvességtől és könnyen alkalmazható. A színek nagy választéka teszi előnyösebbé a használatát.
 • Latex festék aligha lehet költségvetési lehetőségnek nevezni. Jelentős előnyt jelent a kis repedések elfedésének képessége. A latex nem érinti a nedvesség romlását, és az alját lélegzik. A hálószobában ez igaz.
 • Ha aggódik a magas páratartalom miatt a házban, maradhat szilikon bevonat. Ez egy rugalmas folyadék, amely kisebb hibákat fed le és antimikrobiális hatással rendelkezik.

beillesztés

Ez egy munkaigényesebb módszer, mint a festék alkalmazása. De az eredmény sokkal érdekesebb lesz.

Kétféle anyag használható az alkalmazáshoz:

 • tapéta. Az ilyen befejezés lehetőségei. Légáteresztő és környezetbarát, nem szőtt tapéta a festéshez. A rajzok és a textúrák változatosak, plusz bármely árnyalat festékét felveszi. A vászon nagy súlya miatt elég nehéz ragasztani őket egyedül.

Más típusú tekercs beillesztési anyagok parafa vagy bambusz tapéta. Ez egy természetes fából készült termék, amely nagyon hatékonyan díszíti a belső teret. A természetes témák nagyon fontosak, és a hálószoba egy ilyen mennyezeti burkolattal biztonságos lesz.. A rajzok kiválasztása a tapéta-vászonon az Ön preferenciáitól függ, de megváltoztathatja a hálószoba vizuális érzékelését.

Egy szűk helyiségben például válasszon csíkos tapétát, és párhuzamosan helyezze el őket a rövid falhoz. Egy kis hálószobában jobb a fényes és nagy minták elkerülése a mennyezeten.

 • csempe. Néhány évvel ezelőtt ez a fajta kivitel nagy népszerűségnek örvendett, mint az unalmas mészkő és a fehér festék cseréje. A lemezek habosított polisztirolból készülnek. A könnyű termékek meglehetősen egyszerűek a bázis előjelzéséhez. Sokféle anyag festhető. A polifóliából készült mennyezeti lapok lehetnek különböző formák: téglalap alakú, négyzet alakú, rombusz vagy hatszög alakú.

Leggyakrabban használt négyzettermékek. Ők jobban ismerik a szemet, és könnyebben összeállíthatók a mennyezet bármely alakjára.

A textúra lehet laminált, domborított, sima csempe, faragás és stukkó utánzat, valamint bőr, kő, fa vagy beton. A burkolatok alacsony költségű lehetőségei sárgás árnyalatúak lehetnek az évek során, de ez időszakos festéssel kezelhető.. A polisztiroltermékek fő hátránya, hogy nem képesek a levegőt átadni.

Felfüggesztett mennyezet

Ez a fajta befejezés most nagyon gyakori. A felfüggesztett szerkezetek telepítéséhez többféle anyag van:

 • gipszkarton. Először is, amikor felfüggesztett mennyezetről beszélnek, pontosan a gipszkartonlapok befejezését jelentik. A bevonat két felületi rétegből, kartonból és egy gipszrétegből áll. A vásznok meglehetősen nehézek és egyszerre lebomlanak, így jobb, ha együtt szállítják őket a mennyezetre, vagy egy professzionális brigádra bízzák.

A lapok erőssége és stabilitása érdekében profilokhoz vannak rögzítve. A hálószoba megfelel a szokásos HL anyagnak, mert a vízállóság nem szükséges. Az ilyen típusú befejezés fő előnye, hogy képes tervezői fantáziák lefordítására. Az anyag jól kanyarodik, így többszintű szerkezeteket végezhet kerekítéssel, és a kerületen a háttérvilágítás elhelyezéséhez. Ez egy tágas hálószoba zónázására és a mennyezet látványos kilátására használható.

Az U alakú kialakítás vagy az ágy elhelyezkedése fölötti kör a figyelemre összpontosít, mint a belső tér központi adatai. A magas mennyezetű szobák számára a gipszkarton a legjobb módja annak, hogy megtervezze a szoba felső részét. Alacsony falaknál jobb, ha az egyszintes vászonokat világos színekben választjuk ki.

 • lemezek. A lakóépületekben ritkán fordulnak elő ilyen típusú befejezések. A 60x60 cm vagy 60x120 cm méretű négyzet vagy téglalap alakú lemezek profilokból és vezetőkből álló keretre vannak felszerelve. A termékek sima vagy domborítottak (sejtekkel, csíkokkal és más mintákkal). A leggyakoribb szín fehér, de más opciókat is rendelhet. Egy ilyen mennyezet könnyen létrehozható, olcsó és gyorsan telepíthető.

Ha a fentieken keresztül kommunikációra van szüksége, amelyre szükség lehet, akkor egy ilyen befejező opcióval könnyen elérhetők lesznek. A burkolólapok előállításához használt ásványi rostok meglehetősen törékenyek, így könnyen károsítható. De a csere gond nélkül történik. Az irodahelyiségek gyakran befejeződnek.

 • kazetták. A telepítés során az ilyen típusú mennyezetre vágjon valamit, ami hasonló az előzőhöz. A 60x60 cm-es acél vagy alumínium négyzete a keretre van helyezve, az alap részlegesen látható, de a legtöbb esetben teljesen kazettás rács van lefedve.

Ez a módszer számos előnnyel jár: könnyű összeállítani, mint tervező, részben cserélheti az elemeket, eljuthat a vezetékekhez és a kommunikációhoz. A kazetta bevonat tűzálló és nem fél a víztől, könnyen kezelhető.

A fő előny az úgynevezett különféle design: matt, polimer, fémezett vagy akár tükrözött mennyezet. Ez a rendszer csak drága.

 • Rack mennyezetek. Az ilyen burkolat hosszú lécekből áll. Alapként fémötvözetet vagy polivinil-kloridot használunk. Az alumínium töredékei általában kis méretűek, akár 200 mm-ig. De a megrendelés alatt bármilyen formátumot készít.

A fém árnyalatai látványosak: arany, króm, bronz, ezüst, de a színezésnek köszönhetően bármilyen más színt készíthet, pasztelltől savig. A szerkezet szerint kiválaszthatja a hálót, a perforációt vagy a szokásos sima léceket.

Nemcsak egyszerű lehetőségeket, hanem hullámokat, V-alakú és egyéb termékeket is találhat. A tervezői fantázia számára a hatókör hatalmas.

A PVC lécek alacsonyak, könnyen karbantarthatók és sokoldalúak. Ők utánozzák a fát, a márványt, a szöveteket, lehetnek bármilyen szín, fényes, matt, tükör.

 • Feszítőszövet. A legnépszerűbb lehetőség a szobák befejezéséhez. A fémkerethez PVC-lemez és bizonyos esetekben szövet van rögzítve. Az egyes szobákhoz szabott vágás. A felületek lehetnek matt, fényesek, szaténfényűek, mintázatok és bármilyen hangszín.

A módszer, mint a felfüggesztés, jó a tökéletlen alaptestekhez. Valamennyi hiba elrejtésre kerül az alkalmazott ruhával. A fólia vagy szövetanyag feszítése esetén azonnal meg kell fontolni a lámpák elhelyezését és a függöny rögzítésének módját. Lehetnek a falakarnián, vagy a telepítés során a mennyezethez csatolhatók. Ennek a díszítésnek a hátránya a meglehetősen magas költség, különösen a tágas hálószobák esetében.

stílusok

Ha egy bizonyos stílust választott a hálószobájában, a mennyezet segítségével támogatnia kell.

 • Bármilyen modern design díszíti a divatos nyúlványt vagy hamis mennyezetet. A többszintű formatervezés és a több módszer kombinációja a divatos belső terem divatos kiegészítése lesz. Jól illeszkedjen modern hálószobában gipszkarton szerkezetek a mennyezeten, lekerekített formákkal, világítással kiemelve. A tükör vagy fényes felületű kazettás betétek is látványosak.
 • A minimalizmus rajongóinak nyúlik szatén vagy matt vászon rejtett függöny rúd függönyök. A kontúr megvilágítása segít a lakonikus tervezés hígításában. Függesztett mennyezetek esetén két különböző szín kombinálható különböző szinteken, például fekete-fehér.
 • High tech nagy számú betétek, átmenetek és törött vonalak kísérhetik. Érdekes kiemelni a high-tech stílusú integrált, többszínű világítást. Mind a fényes textúrák, mind a fényes árnyalatok megfelelőek lesznek.
 • dekoráció klasszikus stílusban hajlékony mennyezet vagy gipszkarton segítségével hajtható végre. A fehér és bézs színárnyalatok szatén fényes vagy matt opciókkal való kitűnő megjelenése nagyszerű. A klasszikus stukkó utánzatával, faragott mennyezeti karniszokkal, a vászonra festéssel sikeresen kombinálva.
 • Az aranyfaragással, kék színű, kerek formákkal és kupola utánzatokkal ellátott fülkék aláhúzásra kerülnek Királyi Birodalom. Az ilyen típusú befejezések azonban csak nagy szobákban állnak rendelkezésre.

tervezés

Sokan attól tartanak, hogy nem szabványos színes megoldásokat használnak a mennyezetre a hálószobában, inkább a fehér színt. A modern anyagok lehetővé teszik, hogy megverje a színeket. A tágas hálószobák számára a sötét mennyezet a legjobb. A csokoládé barna, bordó, malachit, lila és mélykék gazdag variációi kellemes pihenést és kényelmet biztosítanak a pihenőhelynek.

Érdekes ötletek a mennyezeti rések elosztásával az ágy fölötti területen. Kiemelhető a mintás tapéta, a falról mennyezetre.Különösen sikeresen illeszkednek a szövet utánzatú szövetek (selyem vagy jacquard) vagy nagy minták keleti stílusban.

A bézs gamma egy fényes változatban új módon szikrázik. Gipszmintákkal vagy díszes szegélyekkel és kristálycsillárral kombinálva egy klasszicista hálószobát kap. A romantikus természetűek, lehetőleg nőiek, egy nagyszerű megoldás egy rózsaszín mennyezeten maradni. A szatén vagy fényes fény, a finom fehér háttérvilágítás és a tömör fények hangsúlyozzák a belső tavaszi frissességet és érzékenységet.

A kék árnyalattal rendelkező ötletek tükröződhetnek mind a klasszikus palotában, mind a fantázia mennyezetekben, ami egy tiszta, fényes ég hatását teremtette a fejed felett. A feszített vászon használata fotónyomtatással tovább növeli a nyitott tér érzését.felhők megjelenítése. A fotóvászon rengeteg helyet ad a képzeletnek: díszítheti a hálószobát orchideákkal, festményekkel, kis virágmintákkal.

A merész tervezési megoldások a helyiség vagy egy csillagos ég utánzását kínálják a mennyezeten. A szoba tetején található tükörbevonatok rendkívüli emberek számára alkalmasak., de a belső tér szokatlanul látványos és divatos lesz.

Tippek a kiválasztáshoz

Bizonyos árnyalatok figyelhetők meg, függetlenül attól, hogy milyen mennyezeti burkolatot választanak:

 • Mindenfajta mennyezetre meg kell ismernie a falak pontos magasságát. Legalább 250 cm magas helyiségekben többszintű felfüggesztett és függesztett mennyezetet kell felszerelni.
 • Ha az ablakok észak felé néznek, jobb a fény és meleg árnyalatok használata a díszítésben. A fényes mennyezet több fényt tükröz. Ez vizuálisan kényelmesebbé teszi a szobát.
 • A mennyezet segítségével további húst hozhat létre a designban, ha úgy gondolja, hogy kinek szánják. A gyerekek számára jobb, ha puha mintázattal semleges árnyalatokat választunk. Egy lány vagy egy idősebb fiú számára megállhatsz a fotóhálón csillagokkal vagy felhőkkel, virágokkal és pillangókkal. A lány szobája romantikus és tágas lehet a szokatlan világítás, virágminták miatt. Fémes betéteket és lámpákat kell használni.
 • Szinte minden típusú mennyezeti dekoráció biztonságos az egészségre, de a természetes stílus kedvelőinek érdemes figyelni a természetes tapéta vagy fa lécek tekercsére. Semmi sem környezetbarátabb, mint a valódi fa. Ez egy drága és látványos befejezés egy hangulatos, öko vagy rusztikus stílusú hálószobában.
 • A lejtős mennyezetű szobákban a tervezés bizonyos jellemzői vannak. Leggyakrabban egy hálószoba található a tetőtérben a vidéki házak. Az alacsony teret ferde mennyezettel jobb beépíteni a beépített világítással, mint egy nagy méretű csillár. Kiváló megoldás lehet egy ferde felületű ablakszerkezet. Ha ez nem lehetséges, matt áttetsző panelek és dekoratív világítás segítségével ki lehet lépni a helyzetből.

Gyönyörű példák a belső térben

Az éjjeli területet a nagy tapéta, a nagy mintázatú és gipszkarton szerkezetek jelzik, amelyek a falban és a mennyezetben egy rést képeznek. A sötét szín rejtélyt és luxust ad. A titkos világítás pedig melegséget és kényelmet biztosít.

Egy kis szobában, ha többszintű függesztett mennyezetet kíván használni, jobb, ha világos árnyalatot és szabályos alakzatokat választ. A körkörös mélyedést a reflektorok hangsúlyozzák, és felhívja a figyelmet a középső kristálycsillárra.

Egy nagy klasszikus hálószobában nem lehet az ágy fölött lombkorona. Mindkettő teljesen lefedheti az alvási területet, és dekoratív elemként szolgálhat. Mindenesetre a függesztett párkány segít Önnek a design megfelelő díszítésében.

A mennyezeti burkolat sötét színét az ágy alatti dobogóval kombinálják. A fényes ragyogás megakadályozza a belső sötét érzékelését, a mennyezet és a falak bézs színű árnyalatai megnyugtatják a hátteret.

A fából készült bútorokkal ellátott állvány mennyezetek tökéletesen illeszkednek egy városi lakás és egy vidéki ház hangulatába. A műanyag csíkok jobb választani egy világosabb árnyalatot, mint a padló.

A következő videóban még több lehetőséget találhat a hálószobához tartozó mennyezetre.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba