Műanyag mennyezet: az előnyök és hátrányok

Néhány évvel ezelőtt a műanyag mennyezetet sokan csak „irodai belsőnek” vagy „nyári háznak” tartották. Ma a belső mennyezetben egyre több műanyag mennyezet található.

Műanyag panelek és burkolatok, amelyeket a modern gyártók a szupermarketek építésében mutatnak be, és amelyek szinte megkülönböztethetetlenek a természetes anyagoktól, és nem rendelkeznek jellegzetes "műanyag csillogással" és egy különleges szaggal.

Jellemzők

Bízunk benne, hogy a modern műanyag mennyezet díszíti a városi lakás és a vidéki ház belsejét. A műanyag mennyezet beszerelése előtt meg kell tisztítani a szennyeződés felületét, megszüntetni a repedéseket, majd a bázis kezelését speciális antiszeptikumokkal kell végrehajtani, mivel a gomba a műanyag felület alatt jelenik meg.

Határozza meg azokat a helyeket, ahol a világítótesteket telepíteni fogják, válasszuk ki a fajtákat, és a legjobb, ha előre megvásárolják. Ha úgy döntött, hogy a PVC panelt kinyomja, akkor a vezetékeket előzetesen be kell szerelni.

Tehát a mennyezetet PVC panelek, műanyag bélés vagy műanyag fóliák (műanyag födémek) készíthetik. Ebben az esetben a panelek és a falburkolatok telepítése teljesen lehetséges, hogy saját kezüket vegyék, de a nyúlvánnyal való munkavégzés kifinomultsága jobban bízza a szakértőket.

Vegyünk egy kicsit többet a PVC anyagokkal befejeződő mennyezet alapvető lehetőségeiről.

PVC mennyezet

A PVC panelek a piacon leggyakrabban lemezek vagy lapok formájában vannak jelen. A lemezek túlnyomórészt négyzet alakúak, oldaluk 30 és 100 cm között van. Ahhoz, hogy a lemezeket a helyiség kerülete körül szerelje fel, speciális szerelőpolcokat kell felszerelni.

A PVC-lapok különböző hosszúságúak (legfeljebb 4 méter) és különböző szélességűek (legfeljebb 2 méter). A munka sorrendje mindig azonos, és a következő lépésekből áll:

 • Erősítse meg a sarkokat, amelyek a PVC panelt csavarokkal tartják.
 • Ha szükséges, vágja le a műanyag paneleket, használhatja a rendszeres fűrészlapot.
 • Ha a panelek szélein „sorok” vannak, akkor homokszalaggal homokozzuk őket.
 • Jelölje fel a jövőbeni lámpatesteket, és vágja ki őket.
 • Kezdje a panelek rögzítését a profilon.
 • Nem félelmetes, ha egyes panelek nem helyezkednek el tökéletesen, az utolsó panel telepítése előtt ajánlott igazítás segít tisztán megjelenni, ez a csavarok lazításával vagy meghúzásával történik.

Mennyezet a műanyag bélésből vagy a "rack mennyezetből"

Az ilyen kivitelezés a legolcsóbb, míg eléggé funkcionális és változatos. Tekintsük a műanyag bélés mennyezetének telepítésének főbb fázisait:

 • A munka megkezdése előtt tegye meg a mennyezet felállításához használt jelölést. Az első az, hogy megtaláljuk a mennyezet legalacsonyabb pontját. Ettől a ponttól kb. Ez lesz az új felső határ szintje.

  A vízszint használatával a mennyezeti tér minden sarkában feljegyezzük (több jel lehet, ha a mennyezet nem téglalap alakú, de törött alakja van). Ezeket a jelöléseket a keret további telepítése követi.

  • A keret fából készült, de megbízhatóbb és erősebb lesz a fém. A fémkerethez önmetsző csavarok szükségesek, nyomómosó és hagyományos önmetsző csavarokkal, építési tűzőgéppel, körmökkel, kapcsokkal, kötéllel, U-alakú rögzítőkkel és rákokkal, valamint fém CD-profilokkal (a keret alapján) és az UD-profilokhoz (a kerülethez) keret).
  • Rajzoljunk egy ceruza vonalat a falak kerületén, és rögzítsük az UD profilt dübelekkel; 2 vezérlő CD-profilt rögzítenek a szoba különböző végein, nem túl közel a falhoz (10-15 cm); A P-tartók segítségével a profilt a födémre húzott horgászvonal vagy kötél mentén szereljük fel (egy lépcső 50 cm-ig).
  • Rögzítések, rákok rögzítik az átkötőket.
  • Előkészítjük a vezetékeket és a kommunikációt, így a hurok, ahol a kimenet vezet, lesz.
  • Szerelje be a falburkolatot a keretre.

  A vinil (PVC fólia) feszített mennyezete

  Ez egy sima és tiszta vászon, amely fém- vagy műanyagprofilra van szerelve különböző távolságokra a fő mennyezettől.

  A PVC anyagok elég kemények, de Közvetlenül a telepítés előtt a vászon speciális gázpisztollyal fűthető, melynek köszönhetően rugalmassá válik. Amikor a szövet lehűl, a profilra nyúlik, és a mennyezet tökéletesen sima lesz.

  Előnyök és hátrányok

  A műanyag befejező anyagok előnyei sok. Lehet, hogy képesek blokkolni a kevés meglévő hátrányt.

  Beszéljünk a legfontosabb pozitív pontokról:

  • A műanyag panelek sokkal olcsóbbak, mint bármely más, a mennyezet díszítéséhez használt anyag.
  • A mennyezet hibái (dudorok, varratok, repedések) a felület alatt rejtve maradnak. Továbbá, ha el kell rejteni a csöveket vagy a vezetékeket, a műanyag panelek ezt a legjobban kezelik.
  • A műanyag panel mennyezetének telepítése még kezdők számára is elérhető, és nem tart sokáig.
  • A műanyag panelek felszereléséhez nem szükséges speciális eszközök.
  • Ha meg kell tisztítania a mennyezetet, könnyen megteheti magát.
  • A mennyezetre készült műanyag befejező anyagok nem fakulnak a napsütésben, és ellenállnak a hőmérsékletváltozásoknak.
  • A műanyag panelek különböző textúrái és árnyalatai lehetővé teszik, hogy bármely belső térben válasszuk ki őket.
  • Műanyag bélés esetén nagyon alacsony a mennyezeti keret terhelése.
  • Nem kell félni a különleges szagoktól - a modern műanyag panelek szinte nincsenek szaga, és néhány nappal a kicsomagolás után még a legérzékenyebb orr sem érzi a nemkívánatos szagot.
  • Ez különösen nedvességálló anyag, amely a vízzel való közvetlen érintkezés után sem változtatja meg a megjelenését.
  • A műanyag panelek tartósak és tartósak, amíg szükséges, és a műanyag emberi egészségre gyakorolt ​​káros hatása nyilvánvaló túlzás, mert a modern technológiák teljesen biztonságosak.
  • A műanyag jó hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Ha a helyiség nehezen hajtható végre szabványos vezetékezéssel, a pont LED-ek telepítése a műanyag paneleken nem nehéz, és tökéletesen megbirkózik az elsődleges és másodlagos világítás feladataival.

  A műanyag burkolatnak vannak hátrányai, amiket meg kell mondanunk:

  • A műanyag panelek ellenállnak a meglehetősen magas hőmérsékletnek (400 fokig), de ha tűz történik, az anyag gázokat bocsát ki, ami káros az emberi egészségre. Hasonló folyamat kezdődhet, amikor az anyag szétterül.
  • A műanyag bevonat gyönyörű megjelenése zavart okozhat a véletlen karcolások vagy ütések következtében. Sajnos a sérülés javítása nem működik, és a mennyezet egy részét ki kell cserélni.
  • A panelgyártók ígéretei ellenére, hogy a napsugarak nem károsítják a felületet, szem előtt kell tartani, hogy a fehér panelek vagy a színes panelek fehér részei sárgára válhatnak.
  • Az utolsó mínusz inkább az esztétikai érzékeléshez kapcsolódik, mint az objektív jellemzőkhez. Az a tény, hogy sokan a műanyag mennyezetet „mesterségesnek”, „irodának” érzékelik. Érdemes megjegyezni egy fontos pontot - a modern PVC mennyezetek bármit is kinézhetnek, többek között a fa vagy kő sikeres imitálásával, így a műanyag befejezése az esztétikára csak egy csalódás.

  Méretek és alakzatok

  A műanyag mennyezeti díszítés rendkívül változatos a méretben, alakban, a színben és a textúraban. A fő csoportok a csempe, falburkolatok és lemeztermékek, valamint a függesztett mennyezetek. Mindegyik csoport nemcsak mérete, hanem merevsége, súlya és természetesen ára is különbözik.

  A befejező anyag kiválasztásakor ügyeljen a műanyag panelek vastagságára. A mennyezet befejezéséhez sokkal vékonyabb műanyagot kell használni, mint a falaknál (legfeljebb 5 mm).

  A műanyag felületkezelés egyes elemeinek méretét („lamella” -nak nevezik) a csoporttól függ: keskeny és hosszú bélés, a legnagyobb lapok.

  A műanyag falburkolatok harmonikusan nézik az ország mennyezetét, a verandákat, a loggiákat és az erkélyeket, valamint a konyhát. A panelek és a burkolatok alkalmasak a nappali és a csarnokok befejezésére, és a nyúló PVC mennyezet minden szobában jól néz ki.

  Egy speciális típusú mennyezet - göndör. Az ilyen mennyezet általában egy PVC anyagból készült mennyezet vagy feszítőszerkezetű gipszkarton kombinációja. Ez egy összetett mennyezet, gyakran többszintű, különböző formájú és színű összetett alakzatokkal (lekerekített elemek, spirálok, hullámok, növények).

  Térfogati szakaszok szintén ebbe a csoportba tartoznak.

  A formázott mennyezetek összetett kialakítása és a munka összetettsége ellenére elegendő előnnyel rendelkeznek. A legfontosabb dolog - a vonzerő és az eredetiség. A helyes festés és a mennyezeti elemek látványos elrendezése is nagyobbá és nagyobbabbá teszi a szobát.

  Az is előfordul, hogy a szobát kényelmesebbé kell tenni zóna nagy hely. Ezekben az esetekben a göndör mennyezetek egyszerűen pótolhatatlanok..

  A göndör mennyezetek alatt könnyen elrejtheti a kommunikáció vagy a magasságkülönbség - ez néha különböző helyiségekben szükséges. Az ilyen szerkezetek telepítésekor figyelembe kell venni a nagy súlyukat, és ne feledje, hogy a mennyezetnek nagyon tartósnak kell lennie.

  A leggyakoribb ívelt mennyezetek:

  • A mennyezet téglalap alakú "keret". A fő felfüggesztés körül felfüggesztett keret van, amely általában szerelt spotlámpák. Ezt a tervezést olyan esetekben használják, amikor meg kell osztani a mennyezetet több téglalapra (például, ha úgy tetszik, mint a hagyományos "bajor" mennyezet, fehér alap és sötét gerendákkal).
  • Mennyezet többszintes oválokkal, körökkel és félkörökkel. Alkalmas mind a hálószobában, mind a konyhában, mivel a felső szint segítségével bármelyik területet kiválaszthatjuk a szobában. A kör közepén általában látványos lámpa van.
  • Hullámos alakzatok mind a szobahelyező szerepét zónákban, mind a szoba bármely részének lenyűgöző díszítőelemét tudja játszani.
  • Gipszkartonból vagy PVC anyagból készült virágoka növények, levelek vagy bármely más összetett minta alkalmas arra, hogy a szoba eredeti, egyedi megjelenését adja. Néha azonban szükség van a kommunikáció és a fő mennyezet egyenetlenségeinek elrejtésére összetett struktúrákban.

  tervezés

  A mennyezet PVC-anyagainak megválasztásakor fontolja meg a belső terem stílusát. A klasszikus belső terek fehér mennyezetet igényelnek, a mediterrán stílus jól illeszkedik a „márvány díszítéssel”, a kupacokkal, a rózsa és az arany díszítéssel, és Provence lehetővé teszi a szelíd kék, világos olaj, krém és egyéb pasztell árnyalatok használatát. Minden fa árnyalat és textúra „a fa alatt” megfelel a rusztikus stílusnak.

  Minél inkább minimalista a design, annál szigorúbb a mennyezet. A szürke és a bézs hideg árnyalatai tökéletesen kombinálva vannak a skandináv belsőépítészethez.

  Ne feledje, hogy a képen látható PVC mennyezet csak gyermekszobákban vagy bizonyos stílusban (például mediterrán stílusban) használható. Ha kétségei vannak egy vagy másik színes mennyezeti panelek vagy PVC fólia megfelelőségének, előnyben részesítik a fehér matt mennyezetet.

  A dekorációs lécek a csatlakozás típusától is függenek. Könnyen megkülönböztethető még a megjelenésüktől is - ezek a panelek megkönnyebbülési felülettel, fűrészlappal és zökkenőmentes panelekkel vannak ellátva.

  A zökkenőmentes panelek annyira szorosan vannak elrendezve a varratok szinte láthatatlanok. A zúzódással vagy rozsdával ellátott panelek hasonlítanak a zökkenőmentes lamellákra, de a végrészben minden elemnek van egy mélyedése (rozsda), ami megkönnyíti a panelek egyetlen vászonhoz való csatlakoztatását.

  Hogyan telepítsünk műanyag mennyezetet saját kezével, lásd az alábbi videót.

  gyártók

  Megbízható gyártók termékeinek megválasztása esetén biztosak lehetünk abban, hogy az áruk minősége jó. Hogyan navigálhat a piacon, mert sok cég van? Ismertetjük Önt néhány olyan vállalatnál, amely bizonyította magát a PVC-befejező anyagok gyártásában.

  • Belga Venta - egy nagy tapasztalattal rendelkező gyártó, amely folyamatosan javítja a termelési technológiát és bővíti a termékskálát. A PVC felületén történő minta rajzolásához még a digitális nyomtatás is használható.
  • forte - az olasz cég, amely több mint ötven éve foglalkozik befejezőanyagok gyártásával. Elegáns, klasszikus színekkel ellátott paneleket készít a mennyezetre és a falakra a modern berendezéseken.
  • A Fehérorosz Köztársaságból származó PVC-anyagok gyártói a legjobb oldalról bizonyultak. A kiváló minőségű, európai formatervezés és a fehérorosz PVC-anyagok alacsony ára sok vásárló figyelmét felkeltette. A boltokban és szupermarketekben a cég termékei. "Europrofile" (a PVC panelek és profilok saját gyártása), a különböző PVC anyagok nagy gyártója és eladója "Yu-Plast", a "PVC West" cég (az építőipari piacon több mint 20 éve dolgozik).
  • Krasnodar cég "AnV-plast" a műanyag panelek mesterséges befejezői és eladók tiszteletét. A vállalat hazai nyersanyagokkal és hazai technológiákkal foglalkozik. A termékek minősége meglehetősen magas, és az ár sokkal alacsonyabb, mint a külföldi versenytársaké.
  • Népszerű hazai gyártó Magnitogorsk - "Ural-Plast" cég. Termékei külföldi berendezéseken készülnek, látványos kialakítással és különböző színekkel rendelkeznek.

  Tippek a következők kiválasztásához:

  • A befejező anyagokat a legjobban szaküzletekben lehet megvásárolni. Ellenőrizze a minőségi tanúsítványok termékeit, alaposan tanulmányozza a PVC anyagok összetételét. Ha kérdése van - forduljon a tanácsadókhoz vagy az eladókhoz. Kérje meg a tanácsadót, hogy azonnal vegye fel az összes szükséges rögzítőelemet és egyéb anyagokat.
  • Vizsgálja meg a PVC-lemezeket - ne legyen repedt vagy más sérülés.
   • Könnyen nyomja le a PVC-lemez felületét. Nem szabad nyomon maradnia egy minőségi terméken.
   • A lemez felületén nem szabad látható merevítő bordák, míg a termék hajlítása nem repedhet.
   • A PVC panelek kiválasztásakor a szoba elrendezését és méretét kell vezérelni. Kis loggiában vagy keskeny folyosón használjon minimális hosszúságú és szélességű PVC elemeket. Nagy terek vagy nagy terek vagy tágas teremek lesznek alkalmasak.

   Példák a belső térben

   A kétszintű, vázlatos mennyezet, amely lehetővé teszi a kis szoba helyének növelését, a modern belső tér igazi díszítése lesz.

   A PVC aljzat "a fa alatt" szinte olyan, mint valódi, és sokkal hosszabb ideig fog szolgálni. Ha szükséges, egy ilyen mennyezet könnyen tisztítható, ami fontos a konyhában.

   A holografikus mintával ellátott PVC fólia feszített mennyezetét a minimalizmus vagy a high-tech stílusa díszíti.

   Műanyag panelek a fürdőszobában - látványos és sokkal olcsóbb csempézett kivitel. A falakhoz és mennyezethez hasonló mintákkal ellátott panelek használata lehetővé teszi egy kis fürdőszoba vizuális növelését.

   A loggia vagy erkélyen PVC-lemezből készült műanyag mennyezet tiszta és modern megjelenést biztosít. Ha a fényforrásokat a loggia mennyezetére helyezi, akkor még este is pihenhet.

   Sok időt töltünk a konyhában, így egy szép és funkcionális konyhai mennyezet a modern apartmanban kötelező.Emellett figyelemre méltóan megbirkózik az étkező és a főzési zóna térmegosztásával.

   A fürdőszobában a feszített mennyezet teljesen futurisztikus és szokatlanul látványos szobává alakítható. A helyesen elhelyezett lámpák, a krómozott fém és a tükör részei sok fényforrást és fényességet hoznak létre.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba