Kazettás mennyezet a belsőépítészetben

Minden ember szép és harmonikus belső teret kíván létrehozni házában vagy lakásában. Amikor otthon csinálsz, a mennyezet fontos szerepet játszik. Jelenleg széles mennyezeti burkolatok találhatók. Ma ezekről az alapítványokról van szó.

   Jellemzők

   A kazetta mennyezete egy függőleges bevonat, amely egyedi lapokból áll. Egyes fogyasztók úgy vélik, hogy az ilyen típusú tervezés csak üzleti irodák vagy üzletek számára alkalmas. De ez messze van az esettől. A tervezők gyakran megpróbálják a szokásos élőhelyeket hasonló anyagokkal díszíteni.

   Az egyes kazetták szabványos hossza 595-600 mm. A rész szélessége általában 600 mm. Ugyanakkor a mennyezet egyes részeinek mérete változhat. Néha a fogyasztók kisebb paraméterekkel rendelkező lapokat használnak. Valójában a kis helyiségek tervezési projektjeiben a legjobb, ha kisebb anyagokat használunk.

   A kazetta mennyezeti burkolatának számos jelentős előnye van.

   • elrejti a kommunikációt és a vezetékeket. A szalag alatt elrejtheti a kábelt, de a hozzáférés mindig ingyenes lesz. Ehhez egyszerűen eltávolíthat egy bizonyos részt;
   • könnyű telepítés A kazetta mennyezeti burkolatának telepítéséhez nincs szükség speciális alapkészítményre. Továbbá nem szükséges a terméket a profilra szerelni;
   • alacsony költség. Sok vásárló szerez ilyen típusú anyagot az alacsony ár miatt. Egy ilyen keret megteremtése mindenki számára megfizethető lesz;
   • egyszerű csere. Könnyen megváltoztathatja bármelyik elemet. Azt is meg kell jegyezni, hogy a világítóberendezések is könnyen eltávolíthatók vagy új felszerelhetőek;
   • biztonságát. A kazettás mennyezetek magas tűzállósággal rendelkeznek, így teljes mértékben megfelelnek a szükséges tűzvédelmi követelményeknek;
   • nem lehet penész és penész. Ezek az anyagok eléggé ellenállóak a külső káros hatásokkal (nedvesség, mechanikai sérülések), ezért gyakran a kazetta szerkezetét használják a szaunák, fürdőszobák és medencék befejezéséhez;
   • tartósság. A kazetta lefedettsége hosszú ideig képes kiszolgálni a tulajdonosaikat. Ugyanakkor nem fogja elveszíteni eredeti megjelenését.

   A pozitív tulajdonságok nagy listája ellenére a kazettás mennyezetek hátrányai vannak.

   • az ilyen típusú bevonat telepítése a szobában elegendő magasságú legyen a falakon. Valóban, a kazettás termék elhelyezésekor 15-25 cm-es elveszett;
   • a keretszerkezet magas költsége. Annak ellenére, hogy ez az anyag elég olcsó, a profilkazetta keret sokkal többet fog fizetni, mint más típusú mennyezetekhez való rögzítés.

   típusok

   Eddig a gyártók a különböző kazetta bevonatok széles választékát kínálják.

   Ezek a következők:

   • fából készült mennyezet;
   • tükör felületű bevonat;
   • perforált kazettás mennyezet;
   • ásványi rost bevonat;
   • alumínium csempézett mennyezet;
   • kazetta bevonat üvegfelülettel.

   faipari

   Sokan kedvelik ezt az anyagot a szép esztétikai megjelenés miatt. Ilyen bevonatok telepítésekor bizonyos fafajokat feldolgoznak és különböző kazettákra osztanak. Gyakran előfordul, hogy az egyes elemek szélei köré keretező kereteket készítenek, amelyek a termék eleganciáját és eleganciáját adják.

   Tükör bevonatú felület

   A tükörbevonattal rendelkező felfüggesztett kazettás mennyezet népszerű belsőépítészeti lehetőség.Ez a fajta dekoráció teljesen megváltoztathatja szobája dekorációját. Gyakran egy ilyen területet egy kis terület terében készítenek, mivel képes vizuálisan bővíteni a nappali területet. Fontos azonban megjegyezni, hogy észrevehető foltok és foltok jelennek meg gyorsan a tükörfelületeken.

   átlyukadt

   Ez a típus egy meghatározott geometriai mintával ellátott fémkazetta. Az anyag mintája nagyon eltérő lehet. A lefedettség kiválasztásakor az ügyfelek általában saját preferenciáikra és vágyaikra támaszkodnak. A legtöbb tervező szerint a perforált mennyezet kiváló termék a lakóterek befejezéséhez.

   Az ásványi szálakból

   A szilikát vagy ásványi rostok mennyezete ideális választás a jó hőszigetelés és a hangszigetelés biztosításához. Ezt az anyagot leggyakrabban a lakberendezés elrendezésében használják. Elég gyakran hasonló mennyezeti burkolatokat egészítenek ki speciális fémbetétekkel.

   alumínium

   Elég gyakran a klaszteres mennyezetek galvanizált fémekből (alumínium, acél) készülnek. De érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen tervezés telepítése előtt speciális megoldást vagy porfestéket kell alkalmazni. Ezeket az alkatrészeket gyakran modern technológiával polírozzák. Szükséges, hogy a terméknek szép tükrös árnyéka legyen.

   Üveg felülettel

   Az üvegfelületekkel rendelkező mennyezetek sokféleképpen különböznek a tükör lehetőségeitől. Az ilyen elemeket akrilüveg felhasználásával készítik. Az eredmény egy szép esztétikai megjelenéssel rendelkező kazetta bevonat. Hasonlóképpen hasonló mennyezetre is alkalmazható egy tetszőleges méretű szép minta. Ez a technika világosabbá és érdekesebbé teszi az alapot.

   tervezés

   Jelenleg a dizájn szakemberek különféle tervezési lehetőségeket fejlesztettek ki a lakosztályban vagy a magánházban található nappali szobákban. Amikor egy anyagot vásárol, figyelembe kell vennie azt a stílust, amelyet a belső terének hoz létre, milyen nagy az otthonod. Elvégre mindegyik elrendezéshez illeszkedjen a befejező bevonatuk.

   Kis méretű terek esetén a fehér sima mennyezet a legmegfelelőbb. Ezzel a technikával könnyedén vizuálisan bővítheti a nappalit. Ilyen anyagon teljesen lehetséges, hogy egy kis mintázat legyen, sötétebb árnyalatokban. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a dísz túl nagy mintája vagy túl sok kis eleme túlterhelheti a belső teret.

   Sok tervező matt kazettás mennyezetet kínál projektjeikben. Néha az ilyen bevonatok felületén alumínium- vagy acélbetétek vannak beágyazva, amelyek az alapnak szép megjelenést biztosítanak. Az így készült mennyezeti bevonatok majdnem minden tervezési projekthez illeszkednek.

   A népszerű újdonságok az építőanyag-piacon kazetták. Általános szabályként a szoba külső részét vágják le. Az ilyen termékek a legelőnyösebbek, ha egy színben választhatnak, vagy egy bizonyos sorrendben két árnyalatot használnak. Ezek hagyományos kazetták dombornyomott felületek és dekoratív rajzok nélkül. Ezeknek a részeknek a leggyakoribb színei sárga, bézs, kék, szürke, fehér.

   Néhány tervrajzban látható a menetes fa kazettás mennyezet. Ezeket a burkolatokat nagy területű helyiségekben kell használni. Nem szabad megfeledkeznünk arról is, hogy az ilyen jellegű legjövedelmezőbb anyag a „félig antik” díszített belső terekben fog kinézni. A fa alapokon nagy sötétebb színmintát lehet alkalmazni.

   Egy másik népszerű típus a sima vagy krómozott sima felületű bevonatok.Leggyakrabban az ilyen termékek díszek és különféle betétek nélkül készülnek, amelyek túlterhelhetik a mennyezetet, és nevetségesek lehetnek. Az ilyen jellegű helyek ideálisak kis méretű helyiségek belső terére.

   Gyártók és vélemények

   Jelenleg sok kazettás mennyezet gyártója van.

   A legnépszerűbb és legkeresettebb cégek a következők:

   • Cesal.
   • Geipel.
   • Caveen.
   • "Albes".

   Cesal

   Sok szakértő magabiztosan állítja, hogy a vállalat termékei magas színvonalúak. Ennek a márkának a felső határa szép megjelenésű.

   Ezen túlmenően a Cesal:

   • széles termékválaszték;
   • A különböző kivitelű felfüggesztési rendszerek különböző változatai (zárt, kombinált, nyitott).

   A legtöbb Cesal-kazettás mennyezetet vásárló ember megjegyzi a tartósságát és a nagy szilárdságát. Azt is meg kell jegyezni, hogy egy ilyen bevonat lehetővé teszi minden tulajdonos számára, hogy szükség esetén ismételten végezze el a szerelési és leszerelési munkákat. A márkás termékek egyszerű és világos telepítési utasításokkal rendelkeznek.

   Ennek a mennyezetnek a paneljei alumíniumból készültek, és a legújabb technológiákat alkalmazó speciális bimetall bevonattal rendelkeznek. Gyakran az építők azt tanácsolják, hogy ezeket az anyagokat további anyagokkal (galvanikus alap, polimer festékek, por kompozíciók) dolgozzák fel. Az ilyen megoldások lehetővé teszik a tárgy nedvességállóságát, tűzállóságát, szilárdságát, keménységét.

   Geipel

   Ez a nagyvállalat tükörfelületű kazettás mennyezetet állít elő. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen termékek gyártásánál korszerű technológiákat alkalmaznak, amellyel az anyag vízálló és tűzálló, ezért minden biztonsági követelménynek megfelel. Leggyakrabban orvosi és oktatási intézményekbe kerül.

   A Geipel által gyártott mennyezeti panelek négyzet alakúak. Horganyzott fémekből (acél, alumínium) készülnek. A kazetták speciális színező szintetikus anyagokkal vannak borítva, amelyek sok éven át megtartják őket.

   Caveen

   A gyártó által gyártott termékek különböznek az összes többi opciótól, érdekes dekoratív és design kiegészítésekkel. A kazetta mennyezetét könnyű telepítéssel, klímaberendezéssel és szellőztető mechanizmussal készítik el. A különféle szükséges elemek jelenléte nem teszi olcsóvá a tervet, ugyanakkor a javító szakemberek túlnyomó többsége azt állítja, hogy az anyag minősége és a további elemek igazolják a magas költségeket.

   A Caveen számtalan stílusot kínál az ügyfeleknek. tervezett kazetta függesztett mennyezet. Érdemes megjegyezni, hogy a vállalat anyagai nagyon különböző színekben mutathatók be. A fedélen található minták az egyik tervezési elem. A dekoratív minta különböző színekben és különböző méretekben készíthető.

   "Albes"

   A vállalat felső korlátai alacsony áron különböznek, ugyanakkor magas színvonalúak. Ezért sikerült a vállalat termékei gyorsan megnyerni sok fogyasztó bizalmát. Az "Albes" kazetta mennyezetei horganyzott fémlemezek. Az egyes kazetták perforáltak vagy egyszerűen szilárdak lehetnek.

   Gyakran Albes mennyezet esetén vásárolnak további akusztikus rendszereket és különálló mechanizmusokat. A kazettás mennyezet gyártása során speciális eszközöket építettek be, amelyek nedvességállóságot és tűzállóságot biztosítanak. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen fémszerkezetek további feldolgozáson mennek keresztül, ami a bevonatnak további szilárdságot és keménységet biztosít.

   Azok az emberek, akik a kazettás mennyezeteket használták otthonukban és apartmanjaikban, gyakran pozitív visszajelzéseket tesznek róluk, megjegyezve a magas színvonalat, a szép megjelenést és a könnyű telepítést. Különösen népszerűek a Caveen és a Geipel bevonatok. Sok vásárló megjegyezte ezeknek az anyagoknak a tartósságát és kopásállóságát.

   Gyönyörű példák a belső térben

   A nagy területű, tökéletes fehér fényes mennyezet nagy tükörelemekkel. Ebben az esetben kis mennyiségű arany vagy ezüst betét jelenléte is megengedett. A csempe szimmetrikus mintázatot készíthet egy világos árnyalatból.

   Egyes tervező szakemberek olyan projekteket kínálnak, amelyekben a szalagok egymásra rakva vannak. Ebben az esetben minden elem különböző színben készül. Ez a tervezési lehetőség nagyon érdekes és merész. De nem alkalmas minden belső teremre.

   Sok tervező azt tanácsolja, hogy egy színű, de világos mennyezeti kazetta bevonattal díszítse a helyiségeket. Ebben az esetben fényes és matt felületet is választhat. A fényforrások a legelőnyösebbek ugyanabban a színsémában.

   A következő videóban a Cesal példáján keresztül megtudhatja a kazetta mennyezeti telepítését.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba