Hogyan készítsünk felfüggesztett mennyezetet saját kezével?

 Hogyan készítsünk felfüggesztett mennyezetet saját kezével?

Nem mindenki büszkélkedhet gyönyörű, egyenletes mennyezettel az apartmanban vagy a házban. Sokan szembesülnek a régi beton mennyezetek kiegyenlítésével. Az egyik legjobb beállítási lehetőség az álmennyezet. Érdemes megjegyezni, hogy a függesztett mennyezet kialakítása és telepítése rendkívül összetett, ezért mielőtt elkezdené ezt a munkát, alaposan fel kell készülnie.

Ha azonban a mennyezet vakolásához szükséges a készség, hogy ezt a munkát végezze, akkor bárki, aki tudja, hogyan kell használni a fúrót, egy csavarhúzót, egy elektromos kirakós játékot, felállíthat egy álmennyezetet.

Különleges jellemzők

Kezdetben foglalkozzunk a "hamis mennyezet" fogalmával. A névből nyilvánvaló, hogy egy meghatározott keretszerkezetet képvisel, amelyet speciális anyagok segítségével hagyományos mennyezeti burkolatra szerelnek fel. Különböző funkciókat lát el, a fő dekoratív.

Emellett az álmennyezetek hangszigetelésként, kiegészítő szigetelésként is szolgálhatnak.

A felfüggesztett építés megváltoztathatja a mennyezet általános megjelenését, a design ötletek megtestesítésére. A mennyezet kialakításának egyik legegyszerűbb és legkedvezőbb módja a függesztett mennyezet létrehozása, amit szakemberek segítsége nélkül lehet elvégezni. Ennek a kialakításnak egy másik előnye, hogy lenyűgöző, többszintű, elképzelhető mennyezeteket hozhat létre, amelyeket a különböző háttérvilágítási lehetőségek kedvezően hangsúlyozhatnak.

A mennyezet elrejtheti a nyilvánvaló hibákat (egyenetlenségek, repedések, csövek stb.), megszabaduljon a zajtól (különösen fontos azok számára, akik nem szeretnék zajos szomszédokat, háziállatokat vagy szomszédos gyerekeket hallani), nem sötétebb az idő múlásával, nem repedésekkel, a hagyományos bevonatokkal ellentétben.

Annak ellenére, hogy a függesztett mennyezet beszerelésének eljárása meglehetősen bonyolult és időigényes, sokan inkább magukat a függesztett mennyezetre helyezik. Tényleg lehetséges, hogy ezt megtehessük, tudva a árnyalatokat. Mielőtt elkezdené, értékelje, hogy mennyire helyénvaló a függesztett mennyezet telepítése. Figyelembe kell venni azokat a tényezőket, mint a szerkezet alatt lévő kondenzáció, a rágcsálók megjelenésének valószínűsége, rovarok a közönséges és függesztett mennyezet közötti térben.

Azt is meg kell értenie, hogy egy ilyen mennyezet telepítése vizuálisan csökkenti a szoba magasságát.

Ha nincs kétsége a választás helyességével kapcsolatban, elkezdheti felkészülni a telepítésre.

Ahhoz, hogy elkezdhessük, megismerkedjünk a design fajtáival. A felfüggesztett mennyezet egy felfüggesztési és profilrendszer, amelyet rendszeres mennyezetre szerelnek fel. Ezután az anyagot a létrehozott szerkezethez csatolják, amely a mennyezet lesz. A mai napig számos olyan anyag található, amelyek szerkezete, kialakítása, szerkezete és színe különbözik, így létrehozhatja ezeket a remekműveket.

Leggyakrabban a felfüggesztett mennyezet létrehozásához használja a HL-t, a műanyagból készült paneleket, a fa, a csempe és egyéb anyagok bélését. Az álmennyezet többféle fajtája van. Ez rack, kazetta, szilárd, rácsos, hemming. A függesztett mennyezetek nagy része a fémlemezből, fémből készült szerkezetre van szerelve.

Előnyök és hátrányok

A függesztett mennyezeteknek számos előnye és hátránya van. A javítás megkezdése előtt meg kell ismerkednie velük, hogy készen álljon az eredményre.

A függesztett mennyezetek előnyei a következők:

 • Gyors és megfizethető módja annak, hogy elrejtse a fő mennyezet hátrányait. Ez a tétel különösen releváns azok számára, akik problémás területekkel rendelkező régi szobákban szeretnének jó képet adni a mennyezetről, például mély repedések, üregek jelenléte miatt a vakolatrészek részleges hiánya miatt. A függesztett mennyezet beszerelése segít megtakarítani a gipszréteg szétszerelését és újratelepítését.
 • Elérhetőség és sokféle anyag. A telepítéshez kiválaszthatja az anyagot a minőség, a költség, a textúra, a szín, a saját preferenciák alapján.
 • Nincsenek korlátozások a színes megoldásokra, a textúrara. A felfüggesztett mennyezetek lehetővé teszik a tervezők különböző elképzeléseinek megtestesítését, a fedél egyedi elemeinek kialakítását. A háttérvilágítás szakszerű használata segít kiemelni a fontos részleteket.
 • Könnyen kezelhető. Az ellátás összetettsége a kiválasztott anyagoktól függ. Legtöbben a por elnyomják, nem engedik a nedvességet. Mosáshoz használhatunk szokásos mosószereket.
 • Az ilyen mennyezet telepítése segít elrejteni a vezetékek és a kommunikációs rendszerek egyéb elemeit (riasztás, szellőzés, kábelezés stb.), Növelve a mennyezet vonzerejét.
 • Egyszerű teljes vagy részleges szétszerelés, ha szükséges.
 • Hosszú működési idő a szolgáltatási előírások betartása mellett. A felfüggesztett mennyezet 15 évig tarthat, megfelelő felszereléssel és megfelelő gondossággal.
 • A mennyezetbe szerelt kiegészítő világítótestek felszerelése.
 • Hangszigetelés a szomszédok zajának behatolásának megakadályozására.
 • Hőmegőrzés, tűzbiztonság, hőmérséklet-változások ellenállása.

Vannak olyan hiányosságok is, amelyek befolyásolhatják a tervezés telepítési döntését:

 • Módosítsa a lakás magasságát. A mennyezet magasságának enyhe változása jelentős problémát jelent a kis terek számára.
 • Inkább magas költségek a szokásos felső határ fenntartásával. Ennek az elemnek az értékelésénél figyelembe kell vennie a gondozási különbséget. Rendszeres mennyezetre van szükség ahhoz, hogy rendszeresen rendbe hozzuk a fehérre meszelt festéket. Minél rosszabb a mennyezet állapota, annál nehezebb egy normál nézetbe hozni.

A függesztett mennyezet tartós és nem igényel állandó karbantartást.

 • A külső viszonyoktól való függőség. A legtöbb álmennyezet nem tolerálja a magas páratartalmat, a vízbe való behatolás esetén a mennyezeti elemek részleges vagy teljes felújítása szükséges.
 • Kedvező feltételek a rágcsáló rovar tenyésztésére. Egyes magán- és többszintes épületekben csótányok, egerek, patkányok indulhatnak. Ha a szokásos és hamis mennyezet közötti térbe kerülnek, nehéz lesz megszabadulni tőlük.

Anyagok és eszközök

Az anyagok megválasztásától függ a jövőbeni eredmény. Ezért érdemes különös figyelmet fordítani a függesztett mennyezet létrehozására szolgáló elemek kiválasztására.

A telepítéshez szüksége lesz:

 • Kétféle alumínium profil. A vezető a helyiség kerületén lévő rögzítőkhöz van szükség, más elemeket képező keretként szolgál. A mennyezeti profilt a külső anyagnak a mennyezetre történő további szerelésére használják.

Kívánatos, hogy a profilok egy csoportjának elemeit használjuk egy gyártótól.

 • Gipszkarton. A gipszkarton választása a szoba típusától függ, figyelembe kell vennie a mennyezet működési feltételeinek jellemzőit. A magas páratartalmú helyiségekben ajánlott zöld színű gipszkarton kiválasztása. Ez a fajta gipszkarton vízlepergető képességgel rendelkezik, így nem veszíti el formáját és minőségét, ha nedvességgel érintkezik.

Nappali helyiségek esetén 8-10 mm vastag szürke lapokat készíthet.Ne válasszon vastag anyagokat, annál vastagabb a lap, annál nagyobb a súlya, ezért további elemekre lesz szükség a telepítéshez.

 • Kötőelemek. Nélkül lehetetlen hamis mennyezet telepítése. A rögzítőprofilokhoz és külső anyagokhoz rögzítők szükségesek. A szerelési profilokhoz közvetlen felfüggesztésekre, rákokra, hosszabbító kábelekre van szükség.

A felfüggesztések felszereléséhez 8x10 mm-es dübelekre, 4,2 × 51 mm-es horganyzott csavarokra lesz szükség. Lemezek telepítéséhez GKL 25 mm-es csavar szükséges.

Az anyagok mellett az alábbi eszközöket kell készítenie:

 • egy ceruza;
 • mérőszalag;
 • építési szint a profil és a gipszkarton jelölővonalainak meghatározásához, általában 2,5 m;
 • festési szál;
 • elektromos fúró vagy csavarhúzó;
 • fúrás fúróval;
 • építési kés;
 • Bolgár fémfaragásra;
 • olló fém vágására.

A felfüggesztett mennyezet beszerelése után anyagokra lesz szüksége a befejezéshez:

 • gitt a varratok kitöltésére, rések, szabálytalanságok;
 • serpyanka;
 • akril alapú alapozó;
 • finom csiszolópapír;
 • közepes spatula;
 • festék ecset vagy görgő;
 • hang- és hőszigetelő anyag;
 • porózus tömítőszalaggal, hogy a mennyezet a lehető legszorosabban megérintse a talajt.

számítás

A szükséges anyagok mennyiségét befolyásolja a mennyezeti terület mérete:

 • A vezetők száma a szoba kerületétől függ, a kiszámításhoz meg kell ismernie a szoba szélességét és hosszát.
 • A mennyezeti profilt 60 cm-enként a teljes hosszra szerelik fel.
 • A gipszkartonnak ki kell terjednie a mennyezet teljes területére, hogy kiszámítsa a lapok számát, a mennyezeti területet meg kell osztani az 1 lap (kb. 3 m2) területével.
 • A rögzítők száma a várható csatlakozások számától függ.

Eszköz tervezése

Egyetlen munka, különösen ilyen bonyolult és felelős munka nem történik előzetes tervezés és a technológia pontos betartása nélkül. Mielőtt elkezdené a függesztett mennyezet telepítését, tervezzen papírra és vásároljon alkatrészeket.

A jelölésnek kompetensnek és pontosnak kell lennie, hogy a jövőben ne legyen szükség minden munka újratárcsázására.

Rajz létrehozásához szükséges a helyiség hosszának és szélességének pontos mérése. Először is, a vízszintes vonalat a mennyezeti szinttől 10-15 cm távolságra húzza. A pontos magasság a kiválasztott lámpatest típusától függ (felső, süllyesztett stb.). Ebben a szakaszban meg kell határoznia mennyezetének görbületi fokát, hogy ezt figyelembe vegye egy függesztett mennyezet telepítésekor. Ez a munka kötelező fázisa.

A mennyezet magasságának és kerületének kiszámítása után a kerület mentén húzza a hosszirányú és keresztirányú vonalakat 60 cm-es lépcsővel. A felfüggesztéseket a hosszirányú vonalakra rögzítik, 60 cm-es pontokkal jelölve.

felszerelés

Függesztett mennyezet telepítése saját kezével nem jelenti azt, hogy egyedül dolgozik. A feladat elvégzéséhez egy vagy több asszisztens szükséges.

Érdemes egy egyszerű, egyszintes mennyezettel kezdeni.

Kezdeti szakasz

Az első lépés a szoba előkészítése. El kell távolítania az összes szükségtelenet a szobából, hogy semmi ne zavarja a munkát. Óvatosan ellenőrizze a falakat, szükség esetén igazítsa őket. Végezze el a szükséges kommunikációkat, hogy a mennyezet telepítése után ezt ne tegye.

Ha a mennyezetben hiányosságok vannak, azokat meg kell javítani. Győződjön meg róla, hogy a mennyezet felülete száraz, szükség esetén hagyja kiszáradni a helyiségből.

Jelölés

Mielőtt megkezdené a mennyezet telepítését, gondolja át a világítótestek elhelyezését. A mennyezet szintje a választott típustól függ. A spotlámpák jelenlétében a mennyezetet a lámpatestek magassága alatt 3-4 mm-rel kell csökkenteni, felületi forrás esetén 5-10 cm-rel csökkenteni kell a szintet.

Ha a fő mennyezet nem egyenlő, meg kell határozni a legalacsonyabb pontot. Ez lesz a jelölés visszaszámlálása.Ha bármilyen más pontot választ, akkor a függesztett mennyezet megdönthető.

A jelölés után egy lapos vízszintes vonalat húzunk az egész kerület mentén. Ez szabályokkal vagy hosszú szinten végezhető el.

Rögzítők alapjai

A 35-40 cm-es intervallumú jelölés szerint lyukakat kell fúrni. Ezután elkezdheti összeállítani a mennyezeti szerkezetet. Ugyanakkor először a vezetőprofilt alkalmazzuk, a fúrólyukakba műanyag dübeleket helyezünk. Csavarokat csavarozzák be a dübelbe, lehetőleg fára.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a függesztett mennyezet szilárdsága közvetlenül kapcsolódik a kötőelemek minőségéhez, ezért fúrni kell elég mély lyukakat. A fúrandó mélység általában 40-80 mm.

A vezetőprofilok beszerelése után a rackbe szerelhető (mennyezeti) profilokat a mennyezeti rész teljes hosszában és szélességében kell elhelyezni. 60 cm-enként helyezkednek el, végeiknek az oldalsó vezetőprofilokon kell lenniük. Meg kell jegyezni, hogy az alap egyszerűsége és szilárdsága miatt a rackprofilok hossza nem haladhatja meg a 2,5 mt. Általában hosszuknak meg kell felelnie a helyiség szélességének mínusz 1 cm-rel az oldalsó vezetőprofilok rovására.

Az állványra szerelhető profilokat a rúdjelzők középpontjába helyezik, majd csavarokkal rögzítik a rögzítő alátét segítségével. Akasztók 40 cm-enként kerülnek felhasználásra a mennyezet megereszkedésének elkerülése érdekében, biztosítják a szerkezet megbízhatóságát és merevségét.

Huzalozás, a csillár telepítésének előkészítése

A világítótestek felszerelésének előkészítése típusuktól függ. Ha a reflektorfényt választotta, lyukakat kell fúrnia a gipszkarton megfelelő helyén. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a lyuk nem esik a profilba. Ha egy csillár telepítését tervezi, a mennyezetre vagy a mennyezeti alapra további rögzítőkre lesz szükség.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a megereszkedést, további csillapításokra és rögzítőkre van szükség a csillár telepítésének helyén.

Minden vezetéket hullámos PVC-ben kell elrejteni.

A szigetelés szigetelése

Ha meg szeretné növelni a hangszigetelést és szigetelni a mennyezetet, szigetelést kell tennie a keret fölé. A fő mennyezethez szigetelés van, gombás alakú kupakkal.

Gipszkarton rögzítők

Mielőtt elkezdené a rögzítést, a gipszkartonból leválasztott paneleket le kell vágni a mennyezeti területre, ezért szigorúan kövesse a lépésről lépésre vonatkozó utasításokat. Először is, ceruzával jelölt, majd vágott vonallal vágjuk le egy építési késsel.

Gipszkarton csavarokkal rögzítve a profilhoz, a távolság a csavarok között - 20-30 cm, ez a francia bekezdés. A két lap szélei szorosan összeszerelhetők, vagy kis távolságot hagyhatnak közöttük (legfeljebb 5 mm). A csavarok fejét 1-2 mm-rel kell lemosni a lapba, majd gittzel borítani.

Ezután elrejthetők gyöngyben, függönyökkel, stb. Ha a fejek fedetlenek maradnak, akkor idővel rozsdásodnak és károsítják a mennyezet esztétikai megjelenését. A repedések tele vannak gittel, és az ízületekben a serpyanka ragasztók Perlfix segítségével.

Amint láthatod, egyáltalán nem nehéz csuklós mennyezetet összeszerelni a saját kezeddel, ha az összeszerelést szigorúan az ajánlásainknak megfelelően hajtjuk végre.

Dekoratív munkák

A felfüggesztett mennyezet beszerelése után a következő fázis kezdődik - dekoratív díszítés. Most beilleszthető tapétával, festett, műanyag, fa stb. Panelekkel, stb. Ahogy a munka előző szakaszában is elvégezheti a szükséges befejezést saját kezével, hogy a felület abszolút lapos és sima legyen. Annak ellenére, hogy melyik anyagot választották ki a befejező bevonathoz, óvatosan távolítsuk el a gipszkarton lapok ízületein kialakult varratokat.

Ehhez használjon alapozót. Az alapozót a csuklócsuklókra alkalmazzák, majd meg kell várni, amíg teljesen megszárad.Ezt követően, a gitt segítségével a felület kiegyenlítésre kerül, az önmetsző csavarok minden varrása, csatlakozása és gödröt teljesen kitölti. A gitt teljes kikeményedése után a serpyankot kezelik, a problémás területek tartósabb ragasztásához szükséges.

A Serpyanka szalag a felület porozitása miatt javítja a további gittréteg szárításának minőségét. Az oldalakat, ahol a szerpyanka ragasztották, ismét az anyag megszáradása után vakolták.

Néha a telepítési munkálatok során problémák merülhetnek fel a gipszkarton egyes részeinek sérülése miatt, például a felső papírrétegben egy rés alakult ki. Ezt a lyukat úgy kell lezárni, hogy ne lerombolja a kész bevonat esztétikai megjelenését. A problémás szabálytalanságok helyett a szerpyanka megragadható, majd szárad, hogy a felületre még párlatot adjon.

A gipszlemezek telepítésének szakaszában a varratok helyét kerekíteni kell. A gipszkartongyártók ezt gondolták, így a lapok szélei lekerekítettek. Sokkal könnyebb lezárni a varratokat, amelyek kerek lyukak, és nem az árkok, a kényelmesebb kitöltéssel. A szerpyanka és a gitt gitt méretezése után a felszínen nem jelenik meg szabálytalanság, szintjüknek szigorúan meg kell felelnie a gipszkarton szintjének, melynek széleit vastagságban szűkítik a befejező anyagokkal való ízületek feldolgozásához.

Különös figyelmet kell szentelni a gipszkarton lapjainak ízületeinél kialakított varratoknak, amelyeket a munka során vágunk. Az ilyen lapok végei a szokásos vastagsággal rendelkeznek, ha speciális kezelés nélkül a serpyanka ragasztásra kerül, akkor egy kis tuberkulzus jelenik meg a varrás helyén. Ennek elkerülése érdekében a lapka végétől távolítsa el a letörést.

Más szavakkal, meg kell csíkolni egy gipszkarton lapot 45 fokos szögben azokon a helyeken, ahol a mennyezet méretéhez kellett vágni. Ehhez használhat építési kést vagy egy speciális síkot. Ezután kicsi bemélyedések jelennek meg az ízületeknél, amelyek könnyen betölthetők serpyankával, gittel a gipszkarton szintjéig. A szárító réteg megszáradása után a végső gittre felvihető.

A következő szakasz előkészítése befejeződött, folytathatja a díszítést. Most meg tudod csinálni a felület festését, tapétával, dekoratív burkolólapokkal, panelekkel.

gyártók

Napjainkban sok vállalat foglalkozik az álmennyezetek létrehozásához szükséges anyagok gyártásával. A mennyezeti lapok egyik vezető gyártója az Armstrong, Selotex, Saint-Gobain, Cesal, Albes. A különböző vállalatok termékeit különböző tulajdonságok jellemzik.

Az Armstrong, a Celotex, a Saint-Gobain mennyezeti burkolólapok ásványi rost és cellulóz felhasználásával készülnek, így meglehetősen tartósak. De az ilyen mennyezet az ütközés után deformálódhat, nagyon óvatosan kell felszerelni őket. A "Saint-Gobain" mennyezetének anyagai lágyabbak, nagyon ellenállnak a külső hatásoknak. A puha mennyezetek könnyebben szállíthatók és telepíthetők, de nem hajlamosak deformációra.

Az anyagok színtartománya és szerkezete igen változatos, a vállalatok nagy választékot kínálnak, hogy mindenki kiválaszthassa a legjobb lehetőséget a helyiségek díszítésére. A fehér szín a klasszikus változatnak tekinthető, gyakran használják az irodai mennyezet díszítésére.

A gyártó cégek göndör elemekkel, érdességgel készítenek mennyezeti lapokat. Az ilyen mennyezetek a megfelelő megvilágítás használatával kedvezően hangsúlyozhatók. A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbb vásárló a klasszikus fehér színt választja, így a gyártók nagy része fehér anyagokat gyárt.

Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen felületek festhetők, más árnyalatokkal rendelkeznek.

Az összes ügyfél igényeinek kielégítése érdekében a gyártók különböző anyagcsoportokat hoznak létre, amelyek függvényében, minőségében és árában különböznek. A nagyvállalatok csoportokba osztják a termékeket, ajánlásokat adva a rendeltetési területre.

Például az ismert Armstrong cég négy fő területről készít felfüggesztett mennyezeti anyagokat, amelyek mindegyike további besorolással rendelkezik (simaság, szín, mintázat stb. Alapján).

Termékeik az alábbi kategóriákba vannak osztva:

 • "Basis";
 • "Prima";
 • A „funkcionalitás”;
 • "Exkluzív / tervező".

Mindegyik csoportnak saját jellemzői vannak. A "Bázis" csoport a legolcsóbb és legegyszerűbb. Ezek a mennyezetek egyszerű anyagokból készülnek, nem vízállóak. Az ilyen lemezeket nem szabad magas páratartalmú helyiségekben lógni, hogy elkerüljük a mennyezet duzzadását, megereszkedve.

A Prima Group Közép- és Kelet-Európa éghajlatára készült.Ezek a termékek elviselik a magas páratartalmat, megtartva eredeti formájukat. Ezek egy kicsit drágábbak, mint a bázisok, de nagy a kereslet.

A "Funkcionális mennyezetek" csoportot bizonyos körülmények között helyekre tervezték, további tulajdonságokkal rendelkeznek. Például a javított hangszigetelési tulajdonságok a szerkezet mikrokerülése vagy lazasága miatt. Különleges higiéniai mennyezetek is rendelkezésre állnak, amelyeket kórházakba és gyermekfelügyeleti létesítményekbe lehet szerelni. Az ilyen modelleket egy speciális vinilfilm jelenléte jellemzi, amely jól megöli a baktériumokat.

A funkcionalitás magában foglalja a nagy nedvességállóságú modelleket is, amelyek képesek nedvesség elnyelésére, miközben nem veszítik el a tulajdonságokat. Természetesen az ilyen anyagok lényegesen drágábbak, mint a hagyományosak.

A "Designer" csoport a tervezők által kifejlesztett elit modell. Kiváló minőségű és egyedi megjelenésűek.

Tippek és trükkök

A függesztett mennyezetburkolat és annak díszítése nem igényel bizonyos készségeket, bárki elvégezheti. Ezeket az eljárásokat közepes komplexitás jellemzi, amikor a munka fontos pontosságát és pontosságát végzi.

Ha néhány tippet és ajánlást követ, jelentősen leegyszerűsítheti a munkát, és minimális időt tölthet a mennyezet létrehozásához és telepítéséhez:

 • Válasszon minőségi anyagokat. Jobb, ha egy kicsit drágább fizetni, mint hamarosan. Ne felejtsük el, hogy ez a kialakítás tartós, jól kialakított mennyezetre utalhat sok éven át rekonstrukció nélkül. Nem kell minden hónapban megtisztítani.
 • Az anyagok mennyiségét felfogva speciális programokat használhat az interneten. A mennyezet helyesen mért hosszúságával és szélességével a számítások idejét jelentősen csökkenti.
 • A telepítés előtt győződjön meg róla, hogy pontos elrendezési sémát vázol fel.
 • Komolyan menjen a felkészülési szakaszba, hogy ne kelljen megszakítania az anyagkeresési folyamatot vagy az ismételt méréseket. Ahogy mondják, mérjük meg hét alkalommal - vágj egyet.
 • Ne rohanjon a gipszkarton telepítésére, hagyd, hogy egy ideig vízszintesen feküdjön.
 • A hangszigetelés biztosításához ásványgyapot kell használni.
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzák a veszteség a tulajdonságait gipszkarton kell működnie vele száraz területeken.

Gyönyörű példák a belső térben

A fényes feszített mennyezet nagyon stílusosnak tűnik. Ez hozzáteszi a szoba fényét és elegáns.

A szatén mennyezeti burkolatokat az eredetiség jellemzi. Jöjjön el egy szórakoztató tervezéssel és kezdje el, hogy ez megtörténjen.

A többszintű álmennyezet már régóta vezető. A saját kezével különböző mintákat hozhat létre.

Megtudhatja, hogyan szerelje fel az Armstrong függesztett mennyezetét az alábbi videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba