A mosási mennyezet finomságai

A háztartás minden ember életének szerves része. Az általános takarítás során a háziasszony tisztaságot igyekszik biztosítani a házban, figyelemmel a legkisebb részletekre is, de nem mindig az ilyen globális műveletek során, felemeljük a szemünket a mennyezetre, hogy azt is mossuk. Természetesen a mennyezet gondoskodni kell, mert a por és a szennyeződések is felhalmozódnak rajta, még akkor is, ha a szemmel láthatóan nem látható. Különösen a konyhában a mennyezet szennyezése okozta a korom felhalmozódása miatt. Vizsgáljuk meg a modern lakások mennyezetének főbb típusait és a gondozásuk módjait.

Általános ajánlások

Készítsen kényelmes hozzáférést a munkához:

 • A lépcsőn vagy az asztalon, ahonnan könnyű lesz eljutni a tisztítandó felületre, tökéletesen működni fog.
 • Javasoljuk, hogy ne használjon mopokat, keféket keményfülkével és seprűvel - könnyen megkarcolhatja a mennyezet felületét. A rövid lágy sörtékkel ellátott kefe vagy egy speciális fúvókával ellátott porszívó alkalmas a látható szennyeződés előtisztítására.
 • Nedves tisztításhoz szivaccsal, flanellel vagy más puha ruhával kell használni.
 • A kis foltok egyszerűen eltávolíthatók egy egyszerű iskolai radírral. Az eljárás után tisztítsa meg a területet egy száraz ruhával a szalag eltávolításához.
 • Szükséged lesz egy medencére vagy vödörre is.
 • A mennyezet szennyeződésektől való tisztításakor, elkerülhetetlenül a mosogatószerek kifröccsenése és a lehulló cseppek felülről - célszerű védőszemüveget viselni.
 • Készítsen gumikesztyűt a kezed védelmére.
 • A munka megkezdése előtt tisztítószerrel tisztítsa meg a háló egy kis részét egy kevésbé látható helyen - például az ajtó felett. Ez azért szükséges, hogy biztosítsa a felület színének és szerkezetének biztonságát.

Festett mennyezet

Az ókorban Oroszországban a mennyezetet fehér krétával és lykovoy bastral fehérítették, nem beszéltünk egy ilyen mennyezet mosásáról, így a fehérre meszelt frissítést évente egyszer frissítették. Abban az esetben, ha a fehérített felület morzsolódni kezdett, a mennyezetet ismét egyszerűen megmossák és fehérítették.

Jelenleg a mennyezet gyakran latex alapú vegyületekkel van festve., akril vagy olajfesték. És bár ez utóbbi nem nagyon környezetbarát, mivel a bevonat eltömíti a mennyezeti pórusokat és megakadályozza a megfelelő szellőzést, az ilyen bevonat lehetővé teszi a festett felület nedves tisztítását.

Ezeknek a mennyezeteknek a mosásához alkalmas a szokásos szappanos oldat: fel kell szedni a szappan habot, és meleg vízben keverni, és mosogatószeres oldat is tökéletes. Az eljárás után törölje le a felületet és hagyja megszáradni.

A konyhai mennyezetek gyakran vízbázisúak - az ilyen összetétel fél a víztől, mivel a foltok és csíkok kialakulása lehetséges. A vászon tisztításához használjon speciális törlőkendőket.

tapétás

Csak száraz tisztítást feltételez egy kefével vagy porszívóval. A port enyhén nedves ruhával vagy szivaccsal távolíthatja el, de a tapéta sérülésének elkerülése érdekében nem szabad hasonló módon szállítani. Ugyanezek az ajánlások vonatkoznak a gipszkarton mennyezetre.

Műanyag csempe

Ez a fajta mennyezeti szerelem ellenáll a szennyezésnek, viszonylag alacsony költség és könnyű karbantartás.

A szappanoldat tökéletes a mennyezet tisztításához. De figyeljen: a mosószappan 72% -os lúgos, ami hátrányosan befolyásolhatja a mennyezet felszínének megjelenését.

Az ecet és a vodka jól kezeli a szennyeződéseket, de nem ajánlott őket műanyag mintázattal használni - lehetőség van a kép károsodására.

A fehérítő segít a színezett csempe színének frissítésében - 2-3 evőkanál termék 2 liter vízben. A foltok megjelenésének elkerülése érdekében próbálja meg mosni a paneleket egy irányba.

A melamin szivacs használatát széles körben használják a műanyag panelek tisztasága elleni küzdelemben, de először is értelme egy láthatatlan helyen tesztelni, mivel negatív műanyag reakció lehetséges.

szövet

Az ilyen lefedettséget gyakran használják a nappaliban és az óvodákban.

A probléma az, hogy a textíliák por felhalmozódnak, így az ilyen felső határ érdekében gondoskodni kell a következő szabályok betartásáról:

 • rendszeres porszívózás;
 • a foltok időben történő eltávolítása;
 • a szennyezés tisztítása a helyszín széleiből a központba kerül;
 • Ne hordja el a folyadékszövet túlzott használata, mert a felszíni nedvesség nem tolerálja a felesleges nedvességet, és a nem kívánt foltok megjelenésével reagálhat;
 • kerülje a klórozott tisztítószerek használatát;
 • tisztítás után törölje le a felületet egy papírtörlővel.

feszültség

A függesztett mennyezetek tulajdonosai valamivel egyszerűbbek, mert az ilyen bevonatok szinte nem szennyeződnek, és ezért kiválóan alkalmasak a konyhára, ahol a zsír egész idő alatt a hőmérsékletkülönbség mellett áll.

A feszített mennyezetet óvatosan kell mosni, elkerülve a felületi túlzott nyomást. Az ilyen mennyezet tisztításához szappanos oldatot és puha ruhát vagy szivacsot is alkalmazhatunk.

Ne használjon agresszív mosószereket, amelyek acetont, kerozint vagy savakat tartalmaznak. Legyen óvatos az éles tárgyakkal - ha van egy emulziós festékfolt a mennyezeten, először meleg vízzel megpuhítja, majd távolítsa el azt gumi spatulával.

Önnek tartózkodnia kell a csiszoló és sodorosoderzhaschih porok használatától is.

Fényes mennyezet tisztítható alkohol alapú termékekkel. ablakok és tükrök mosására. Alkalmas aeroszol bármilyen üvegfelületre vagy ammóniaoldatra is, amely közismert nevén ammónia. Segítenek megszabadulni a mennyezet felszínén lévő tollak és jelölők nyomaitól. Ragyogás hozzáadásához egyszerűen törölje le a ruhát alkoholos oldattal, majd öblítse le vízzel és törölje szárazra.

Jelenleg számos speciális eszköz áll rendelkezésre a feszített mennyezetek ápolására, amelyek permet formájában állnak rendelkezésre.

A munka után szellőztesse a helyiséget, hogy a mennyezeti film teljesen megszáradjon.

járólap

Az ilyen fajták mennyezetét most már széles körben használják, mivel könnyen használhatók, különösen nedvességállóságuk miatt. A hab bevonat kezelésének egyetlen nehézsége a csempe porózus felülete, valamint a texturált elemek jelenléte. A szennyeződések tisztítására a barázdákból jobb puha szivacsot és vizes nátrium-ortofoszfát-oldatot használni. Ez a szerszám óvatosan öblítse le a felületet, amíg a mennyezet felülete teljesen meg nem tisztul a portól és a makacs sárga színétől. Az ezt követő eltávolítása érdekében a szagkazettát ecetoldattal mossuk - rövid idő alatt eltűnik a szag.

felfüggesztett

Az álmennyezetek ápolására szolgáló tisztítószer kiválasztásakor előnyben kell részesíteni az acetont nem tartalmazó vegyi anyagokat, a mosogatószer nem tartalmaz granulátumot és csiszolóanyagot. A mosófolyadékok alkohol- vagy ammóniumtartalmú opciói is lehetségesek. A mennyezet mosásakor ügyeljen a padlólemezekre, majd öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra puha ruhával vagy papírtörlővel.

A mennyezetek porszívóval is tisztíthatók., de a munka megkezdése előtt meg kell győződni arról, hogy a szerkezet biztonságosan van rögzítve a lemezek károsodásának elkerülése érdekében.

Rack

A mai állvány felső határai nem ritkák. A modellek gondozása során ne használjon porokat és tisztítószereket, mivel ezek károsítják a sima króm felületet, és tönkreteszik a fém megjelenését. A szivacs kiválasztásakor jobb, ha valamilyen szöszmentes vagy nem szőtt anyagból készül. Az ablakok tisztítására szolgáló aeroszolok gyorsan ragyognak.

A tűz után

Ebben a helyzetben a felület korom és korom borítja, ha kefével kipréseljük, kis részecskék csapdába kerülnek a felület pórusaiban, és onnan nem távolíthatók el.

Vegye figyelembe az alábbi ajánlásokat:

 • Először is, vigyázzon a védelemre - viseljen ruhákat, amelyeket munka nélkül elhagyhat, sajnálattal, légzőkészülékkel, gumikesztyűkkel és védőszemüvegekkel.
 • Fedjük le a padlót, hogy megakadályozzuk a fekete csíkok leesését az égő részecskékből.
 • A meglévők maximális szívási üzemmódjában összegyűjti az összes szén-lerakódást, ne érintse meg a tisztítandó felületet csővel, ha lehetséges - használjon ipari porszívót erre a célra.
 • Merev sörtékkel kefével, a korom és a korom eltávolításával a mozgásoknak élesnek kell lenniük, hogy elkerüljük a korom dörzsölését a felszínre. Próbáld meg ezt a manipulációt egy irányba mozgatni.
 • A kéményüvegek szivacsai tökéletesek a következő szakaszhoz - éles mozgásokat kell használnunk, hogy megtisztítsuk a maradékot, és egy irányba kell mozdulniuk.
 • Ezután szappanoldatot készítünk a tartályban szappanforgács vagy mosogatószer segítségével. A rongyot vagy szivacsot gyors, rángatózó mozgásokkal a mennyezeti felületet annyiszor mossuk, amennyire szükséges.
 • Szárítás után a mennyezetet alapozni kell, majd készen áll a gittelésre és festésre.

Hogyan kell mosni a felfüggesztett mennyezetet, lásd alább a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba