Ragyogó álmennyezetek: tervezési és tervezési ötletek

A feszes mennyezet már régóta népszerűvé vált a praktikusság és a szépség miatt. Ragyogó álmennyezet - egy új szó a belsőépítészetben. Az ugyanazon a technológián alapuló, de néhány funkcióval ellátott kialakítás egyedülálló megjelenést adhat minden szobának.

7 fénykép

Jellemzők

Mivel a névből könnyen megérthető, a világító mennyezetek beépített világítási rendszerrel rendelkeznek. Az anyag maga is többé-kevésbé átlátható lehet, és a fényt gyengén diffundálja. A világítóeszközök áttetsző nyúlványok mögötti elhelyezésének köszönhetően egyedülálló hatás érhető el, amelyben a mennyezet maga is a fényforrás lesz.

A mennyezet egyaránt helyettesítheti és kiegészítheti a fő világítást. A tervezési lehetőségek teljes skálája magában foglalja az elhelyezési sorrendet, a világítási eszközök színét és teljesítményét, az anyag minőségét és átláthatóságát.

előnyök

A ragyogó formatervezési mintáknak az alkalmazott technológiák minden előnye, a költséghatékonyság, a könnyű használat és a legfontosabb - az esztétikai előnyök. A könnyű mennyezet egyedülálló hangulatot teremt a szobában.

A tervező kreatív ötleteinek alkalmazásának további területe a mennyezet és a szoba egyéb felületek (falak stb.) Bélése. A fényenergiát felhalmozódó fényes matricák és háttérképek szintén az új fénytervezési módszerekhez tartoznak. Több ilyen technika alkalmazása, például egy könnyű mennyezet és a fénygyűjtő festékek kombinációja, valóban egyedülálló kialakítást eredményezhet.

A kifinomultabb világítótestek elhelyezése, mint a LED szalag, lehetővé teszi a mennyezeti világítás megoldásának szabályozását egy speciális vezérlővel. Ez a kialakítás nem igényel speciális készségeket. Csak több független fényszerkezet és kapcsolódás szükséges a vezérlőpanelhez.

Ha a minták színe és a LED csíkok elhelyezésének módja különbözik, akkor elérheti, hogy a konzol kattintásával a szoba felismerés nélkül változik.

Nyújtóanyagok

A könnyű függesztett mennyezetek tervezésében csak a legjobb anyagokat használják. Ez egy áttetsző, vastag, magas minőségű PVC fólia. Az áttetsző anyagot a legtöbb feszített mennyezetben használják, még a LED-ekkel együtt sem használják.

Az ilyen fólia átláthatósága vagy fényáteresztő képessége akár 50% -ot is elérhet. Ez a mutató maga is a feszültségszerkezet kiválasztott színéhez kapcsolódik. A sötét tónusok különleges dekoratív hatást hoznak létre, és a világosabb árnyalatok, beleértve a fehéret is, lehetővé teszik, hogy ilyen mennyezetet használjanak a fő világító eszközként.

Ha a könnyű függesztett mennyezet önszerelése nem választja ki a fényes, fényvisszaverő tónusokat. Ez a „koszorú” hatáshoz vezethet, amikor minden LED saját fényt ad a vászonra, és ez megakadályozza a fény általános terjedését a mennyezet felületén. Az ilyen típusú szerkezetek telepítéséhez bármilyen áttetsző matt bevonat bármilyen színű.

LED szalag

A világítóeszközök egyik legnépszerűbb és gazdaságosabb lehetősége a LED szalagok. Tökéletesen kombinálják az áttetsző fólia nyújtó mennyezetét.

A LED-csíkok a dióda világító eszközeinek minden előnyével rendelkeznek:

 • tartósság;
 • minimális működési követelmények;
 • megbízhatóság;
 • gazdaságban.

A nyúló vászon mögött rejtett LED csíkok világos csíkokat képeznek a mennyezeten, ami a szobák egyik legkedveltebb díszítési módja.

Meg kell jegyeznünk, hogy az ilyen szalagok kerülete körüli elhelyezésével létrehozhatja a mennyezet megvilágításának hatását. Ez vizuálisan növeli a mélységét, de nem ad elegendő fényt a tér közvetlen megvilágításához.

A LED-szalag ilyen elrendezése előnyös, ha más világítóberendezésekkel, niche-dizájnnal, a mennyezet szintjén lévő építészeti különbségekkel kombinálják.

A szalagok sűrű sorba helyezése közvetlenül a mennyezetre, nagyobb megvilágítás érhető el. Azonban a mennyezet kerületének ebből való összeállításához szükséges dekoratív lehetőségek nem fognak sikerülni. Ilyen esetekben a szalag mentéséhez használják a „LED-lámpák” elhelyezésének technikáját, amikor a spirálba tekercselt szalag 15 cm-es köröket képez.

Ha az ilyen spirálok elhelyezése elég közel van egymáshoz, meg lehet győződni arról, hogy fényüket a mennyezetre szétszórja és egyenletesen elosztja a mennyezeten. Minden szükséges szerelőelem, transzformátor és kábel jobban el van helyezve a feszített mennyezet belsejéből.

További funkciók a világítás típusának szabályozásában, amely LED-ek használatát teszi lehetővé:

 • kézi és üzemmód teljesítménybeállítás;
 • a különböző színű diódák munkájának finomhangolása;
 • energiagazdálkodási mód.

Könnyű mennyezetek szerelése

Az ilyen felső határok technológiai telepítése két szakaszból áll:

 • a világítótestek telepítése, leggyakrabban a LED panel;
 • webes feszültség.

Mindegyikük az algoritmusnak megfelelően egyszerű feladatok egymás utáni végrehajtására oszlik.

A világítási rész telepítése egy adott rendszer szerint történik:

 • Az első lépés az előkészítés (a potenciális elszívás, alapozás és a felszín felszínének kiegyenlítése).
 • Ezután maga a LED-szalag ragasztószalaggal van ellátva. A folyamat nem igényel komplex telepítési eszközöket a termékek viszonylag kis súlya miatt.
 • A szalag lehetővé teszi bármilyen alakú és hosszúságú fényforrás elhelyezését, a megadott címkékre is vágható, és egyes szegmenseket összekötőkkel csatlakoztathat.
 • A LED-szalagokból készült világító rész kialakítása tartalmaz egy vezérlőt és egy 120/12 V transzformátort.

A feszítőszerkezet a mennyezeti mennyezetre alapvetően nem különbözik attól, hogy ugyanolyan anyagot helyeztek el világítóberendezések nélkül. Jobb, ha ezt a műveletet szakembereknek bízza meg.

Ha az ön telepítés során figyelembe kell venni néhány alapvető pontot:

 • A világítóberendezések munkájának köszönhetően a mennyezet szintjének való megfelelés pontossága jobban érzékelhető, mint azok nélkül.
 • Az áttetsző vászont legalább 150 mm-rel a fényforrás alatt kell elhelyezni. Ez létrehoz egy olyan teret vagy mezőt, amelyben a fény diffúz.
 • A hőlégfúvóval vagy épületszárítóval történő fűtést az összes biztonsági előírásnak megfelelően kell elvégezni, mivel ebben az esetben nem csak a web integritásáról, hanem az elektromos készülékek egészségéről is beszélünk.

Tudjon meg többet arról, hogyan szerelje fel a mennyezetet az alábbi videóban.

Lehetséges telepítési hibák

Önszereléssel ne használjon izzólámpákkal rendelkező világítóberendezéseket, mivel a túlhevülés a feszített mennyezeti dobozon belüli alacsony szellőzés miatt előfordulhat. Ez gyors meghibásodáshoz vezethet, még a tüzet is.

Meg kell jegyezni, hogy a világító mennyezet kialakítása nem jelenti a világítóeszközök rendszeres karbantartását. Ez azt jelenti, hogy jó minőségű LED-eket választani, nem a legalacsonyabb árkategóriát.

Ne felejtsük el, hogy a legtöbb LED-struktúra 12V-os feszültséget igényel, így a hagyományos 220V-os hálózathoz való csatlakoztatásához speciális transzformátorra lesz szükség. A legtöbb esetben az ilyen transzformátor adapter LED szalaggal van ellátva. Ezenkívül ajánlott a rendszert olyan vezérlővel felszerelni, amely lehetővé teszi a fénysáv egyes szakaszainak és teljesítményének vezérlését.

Ne feledje, hogy a LED csíkok teljesítménye nem túl magas. Ha az átfedés átlátszósága nem haladja meg az 50% -ot, nagy LED-ekre lehet szükség a nagy helyiségek teljes megvilágításához.

A világító mennyezettel rendelkező szobák népszerű tervezési lehetőségei kiegészítik a helyi világítást (asztali lámpák, fali lámpák és egyéb készülékek) a szoba bizonyos részein.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba