Hogyan kell lefolyni a feszített mennyezetet a vízből

A lakosság körében minden évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyúlványok. Ez a módszer a lakások mennyezeti területének díszítésére az építőipari cégek magas versenyének köszönhetően megfizethető, az előadóművészek, meglehetősen gyors eredményt garantálnak, számos tervezési lehetőséget biztosítanak a spotlámpák és az anyagok különböző színeinek használatával.

Az ilyen típusú javítások egyik fontos előnye a lakóövezetben az anyag azon képessége, amelyből a feszített mennyezet készül a víz visszatartására. Néha vannak olyan helyzetek, amikor magának a vizet kell üríteni.

Különleges jellemzők

A lakóházban való élet egyik nyilvánvaló hátránya a szomszédok jelenléte a fejed felett. Néhány ember évtizedek óta képes volt ugyanabban a lakásban élni, és soha nem volt elárasztva a szomszédok gondatlansága vagy a lakóövezetben lévő vízvezetékek áttörése miatt. Sajnos, még a legfelső emeleten való tartózkodás sem garantálja az árvíz képtelenségét, mivel a tetőszerkezetek is elhasználódnak. Ebben az esetben az esőzések okozhatják az árvizet.

A modern nyúlványok különböző anyagokból készülnek, amelyek két csoportra oszthatók:

 1. Szövetanyagok poliészter szálakból. Az ilyen felső határokat környezetbarátabbnak tartják, leggyakrabban nem nagyon kedvező árúak, de vízállóságuk árvíz esetén jelentősen alacsonyabb lesz.
 2. A polivinil-kloridból (PVC) készült mennyezetek népszerűbbek az ügyfelek körében. Az ilyen mennyezetek az anyag hiperelasztikussága miatt képesek a padlón lévő víz nagy mennyiségét megakadályozni.

Ha a lakás elárasztása személyesen megérintette Önt, akkor a legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a víz felől a feszített mennyezet fölött, fellebbezést nyújtson arra a cégre, amellyel megállapodást kötött a mennyezeti szerkezetek telepítésére. Ha a cég már nem létezik, vagy bármilyen okból nem tud kapcsolatba lépni képviselőivel, lépjen kapcsolatba más szakemberekkel.

Ugyanakkor erősen ajánlott, hogy szerződést vagy legalább egy szolgáltatást biztosítson a szolgáltatások nyújtására, hogy megtudja, milyen anyagból készül a mennyezet. Ez megkönnyíti a mester munkáját és megmenti őt a lehetséges hibáktól.

Sajnos azonban a vízszivárgás gyakran esténként vagy éjszaka, vagy hétvégén történik, amikor nehéz az előadóval kapcsolatba lépni. Ebben az esetben érdemes önmagában kiüríteni a felhalmozott vizet, hogy megakadályozza a nagy mennyiségű víz áttörését a padlón. Szükséges a víz elvezetése az ajánlásainknak megfelelően.

Mennyi vizet tud tartani?

A PVC nyújtó mennyezet meglehetősen rugalmas és tartós. Vízzel való érintkezés esetén a PVC film tulajdonságai nem változtatnak vissza. A szín és a rugalmasság hosszú ideig is fenntartható. Ha a szivárgást időben észlelik és rögzítik, az áttörés valószínűsége majdnem nulla.

A víz mennyiségének meghatározásakor a következő ábrákon kell alapulnia: átlagosan egy négyzetméter mennyezeti anyag képes 100 liter folyadék nyomására. Ez a szám függ a kapcsolódó tényezőktől függően.

Különösen fontos az anyagminőség, a különböző gyártók számára különböző szakítószilárdságot garantálnak. Emellett szem előtt kell tartani, hogy minél nagyobb a hely, ahol az árvíz történt, annál kisebb a folyadék mennyisége, amely képes lesz a vászon tartására.

Stretch textil mennyezet jó, de rugalmas tulajdonságai minimálisak. Ezenkívül a szövött poliészter anyag áthatolhat a vízen. Az áteresztőképesség csökkentése érdekében a mennyezet szövete speciális bevonattal van bevonva, de nem garantálja a teljes vízállóságot. Legvalószínűbb, hogy a víz még mindig áthalad a szöveten.

Ugyanakkor vízzel érintkezve a poliészter szál elveszíti tulajdonságait és megjelenését, így nagy a valószínűsége, hogy a mennyezetet az árvíz után ki kell cserélni. Ha az alacsony rugalmasság miatt sok víz van, az anyag egyszerűen kilép a kerület rögzítőelemekből, és a teljes vízmennyiség a padlón lesz.

Az anyag nem ellenáll a nagy terheléseknek, és az ilyen gondok éjjel-nappal megtörténnek.

Hogyan kell tisztítani?

eljárás:

 • Mielőtt elkezdené kezelni az árvíz hatásait, győződjön meg róla, hogy Ön és családja biztonságos. Ne feledje, hogy a csapvíz ideális villamos áramvezető, ezért először a lakóterületet feszültségmentesíteni kell a lakás fő automatikus gépének kikapcsolásával vagy a rövidzárlat elkerülése érdekében. Értesítse a szomszédokat a bajok előfordulásáról és győződjön meg róla, hogy leállítják a csapokat, és a víz már nem jön.
 • Ha a lakás üres, forduljon a főbejárathoz, a concierge-hez vagy az alapkezelő társaság képviselőjéhez, hogy az alagsor kulcsai átfedjenek a felszálló ágon. Ezután előzetesen elő kell készítenie a szükséges anyagokat és eszközöket.
 • Semmiképpen ne próbálja önmagában lefolyni a vizet, nem reális. Szükséged lesz extra kezekre, és nem egyedül. Keress segítséget barátoktól, rokonoktól és a legközelebbi szomszédoktól.
 • Ezután gyűjtsük össze a lehető legtöbb víztartályt. Vegyünk mindent - vödröt, edényt, nagy ivóvíz-palackokat. Nagyszerű, ha otthon van egy hosszú gumi tömlője, ha nem, kérdezze meg barátait, megkönnyíti a víz eltávolítását és időt és idegeket.
 • Ne feledje, hogy mindig fennáll annak a veszélye, hogy a vizet a padlóra öntik. Ezért előzetesen távolítsa el a személyes tárgyakat, dokumentumokat és pénzt a szobából, fedje le a bútorokat celofán fóliával, végezze el az összes háztartási készüléket és elektronikát, és kérjen meg valakit, hogy vigyázzon a kisgyermekekre és háziállatokra.
 • Amikor minden befejeződött, és az összes előkészítő munka megtörténik, elkezdheti a helyzet felmérését. Ha a szoba, ahol a vízbuborék megjelent, mennyezeti lámpák vannak, a víz eltávolítható a lyukakon a telepítéshez. Válassza ki a vízmedencéhez legközelebb eső lyukat, ha több van a mennyezeten. A víz leeresztéséhez csavarja ki a feszültségmentesített lámpát és szüntesse meg. Ehhez csak a fenntartható bútorokhoz vagy szervizelt lépcsőkhöz használható. Vegyük a tömlőt, és helyezzük az egyik végét a medencébe, hogy összegyűjtsük a vizet, a másik pedig finoman belépjen a lámpa lyukába.
 • Óvatosan húzza a rögzítőgyűrűt a lyukba, hogy közelebb kerüljön a vízbuborék alsó szintjéhez. Kérje meg egy barátját, hogy óvatosan emelje fel a szövetet a kezével a vízbuborék közepére, hogy a folyadék a lyuk irányába simán áramoljon. A tömlőből öntsünk vizet. Amikor látja, hogy a tartály hamarosan kitöltődik, nyomja meg a tömlő alsó széleit, és cserélje ki a tartályt. Jobb együtt dolgozni, és előre elkészített több nagy vízgyűjtővel, akkor a folyamat gyorsabban megy, és kisebb a víz kifolyásának kockázata. Ha nincs tömlő, akkor óvatosan kell tartania a tartályt a mennyezeten lévő lyukhoz, és kellő időben változtatnia kell, hogy ne áztassa a padlót.
 • Előfordul, hogy a vászon anyagában nincsenek lyukak a világítóberendezések csatlakoztatására. Ebben az esetben a legjobb megoldás az, hogy a vizet a mennyezeti anyag peremén leeresztjük. Általában válassza ki a vízbuborékhoz legközelebb eső sarkot.A lépcsőn vagy egy erős asztalon lépkedve óvatosan hajtsa végre a szobát körülvevő dekoratív keretet és a PVC fólia visszatartó szélét. Kerekített simítóval vagy más nem éles tárgyzal, óvatosan és sietség nélkül távolítsa el a szövet szélét az alumíniumprofilból. Engedje el egy kis mennyiségű anyagot, húzza lassan. Ha túlságosan energikusan cselekszel, egyszerűen elönti a vizet.
 • Helyezze vissza a víztartályt. Az anyag meghúzásával ellenőrizze az áramlást. Zökkenőmentesen dolgozzon, fokozatosan emelje fel a mennyezet megereszkedő részét, hogy a vizet a vászon széléhez irányítsa, de ne legyen túl buzgó és szilárdan tartsa az anyagot, hogy elkerülje a folyadék kiömlését.
 • Ha biztos benne, hogy összegyűjti az összes vizet a feszített mennyezeti anyag fölé, győződjön meg róla, hogy lépéseket tesz a vászon kiszárításához. Ha ez nem történik meg, a penész gyorsan megnő a filmre. A helytelenül szárított mennyezet iszonyatos, kellemetlen szagot okozhat a házban. Szintén figyeljen az összegyűjtött vízre.

Ha kiderül, hogy piszkos, meg kell öblíteni a feszítőszövet felületét, hogy megakadályozza a foltok és foltok megjelenését, valamint megakadályozza a baktériumok szaporodását a mennyezet alatt. Az ilyen vizet a lehető leggyorsabban ki kell pumpálni.

 • Ugyanez vonatkozik a mosó- és tisztítószereket tartalmazó szappanra és vízre, például mosás vagy mosogatógépek megtörésekor. Alapos szárítás után az anyag felületét antiszeptikus oldatokkal kezeljük. Jobb az aeroszolos alkalmazási lehetőségek kiválasztása, így nagyobb a valószínűsége annak, hogy a fertőzött ruhadarab teljes területét egy antiszeptikummal lefedjük. A mennyezeten nem lehet csepp.
 • Mindenesetre, amint a következő lehetőség merül fel, hívja a varázslót a megfelelő telepítési szervezetből. Először is képes lesz a mennyezeti anyag felületének professzionális szárítására, hogy garantálja a további normál működését. Másodszor, speciális hőfegyverek segítségével a mennyezeti szakemberek képesek lesznek kiküszöbölni a túlzott feszültség hatását és eltávolítani a megereszkedést, helyreállítva az eredeti megjelenést a mennyezetre. Ha magadnak akarja igazítani a vászonot, ne felejtsd el, hogy saját felelősségére jársz. Senki sem fogja kártalanítani a webes sérülés vagy a tulajdonságok elvesztése esetén.
 • Ahhoz, hogy a mennyezeti anyagot önmagához igazítsa, használjon olyan épületet vagy háztartási hajszárítót, amely magas hőmérsékleten működik. Tartsa a hajszárító kimenetét a film felületéhez a lehető legközelebb, hogy kiegyenlítse, de ne tartsa azt egy szekcióban, hanem simán mozgassa, hogy ne olvadjon fel az anyagot túlzott melegítéssel. Ha nem bízik a képességeiben, jobb, ha kapcsolatba lép a szakértőkkel. A munkát professzionálisabban fogják elvégezni.

Hogyan kerülhető el a víz a padlón?

Ha az árvíz azonnal észlelhető és leállítható, nagy a valószínűsége annak, hogy egy nagy mennyiségű víz esik a huzat és a feszítőanyag közé.

A PVC fólia rugalmasságának és feszességének említett pozitív jellemzői ellenére az áttörés kockázata létezik:

 1. A rugalmasság idővel korlátozott és gyengül.
 2. Fennáll a veszélye annak, hogy a helyiségbútorok éles sarkai vagy a gondtalanul használt háztartási cikkek károsodnak.
 3. A rés a csillár vagy a csillár hegyes élével való érintkezéskor is előfordulhat. Ha a mennyezeti burkolatot több vászonból egyesítik, a repedés és a kisülés valószínűsége is növekszik a csomópontjukban.

Néha a megijedt háziállatok véletlenül megdörzsölhetik a laza vászonukat éles karmokkal, például egy szekrényből ugrálva. Ez ritkán fordul elő, de ha háziállat van, akkor nem lehet teljesen kizárni egy ilyen forgatókönyvet.

Óvatosan és óvatosan járjon el. A túlzott sietség hibákat okozhat, és az új feszített mennyezet költségét is megfizetheti. Soha ne próbálja meg a PVC lapot éles tárgyakkal áttörni. Egy ilyen szakadt lyuk majd majdnem lehetetlen tapasztani. És ha a vízmennyiség valóban nagy, akkor a folyadékáramlás éles mozgásával egy kis lyuk azonnal hatalmas méretre tört, és az egész áramlás rohanni fog.

Ezenkívül ebben az esetben lehetetlen lesz a web megjelenését visszaállítani, és a csere elkerülhetetlen. Ugyanezen oknál fogva ne használjon kést és más éles tárgyakat, amikor a dekoratív baguette alól a mennyezeti anyag szélét szabadítja fel.

Ne erőltesse túl aktívan a mennyezeti buborékot, és ne vezesse a vizet a csillár nyílásába. Ha véletlenül túlzásba hozza, akkor nincs ideje, hogy összegyűjtse, majd a szivárgás elkerülhetetlen. Ne simítsa meg a ruhadarabot a szerszámokkal. A gondatlanság vezethet a víz elterjedéséhez a terem egész területén, és az elszívás nem lesz lehetséges.

Mielőtt elkezdené, megfelelően értékelje a bajok mértékét.

Ne folytassa a víz önfelszedését, ha nem bízik a képességeiben, jobban hívja a szakembereket a szükséges eszközökkel. Az asszisztensek megérkezése előtt ne kezdje el a lefolyást. Ne feledje, hogy sok víz lehet, ami azt jelenti, hogy nem lesz elég öt literes nagy serpenyők, és nincs idő arra, hogy új tartályokat keressen a felhalmozott víz eltávolításának folyamatában.

Hasznos ajánlások:

 • A legjobb módja a mennyezet megjelenésének megőrzésének és a lakás egészének megakadályozása az esetleges árvizek. Optimális esetben, ha a szomszédok felülről foglalnak helyet a lakóterek javításában. Ha sikerül megszerveznie őket, hogy vízállóvá tegyék a padlót, az árvíz valószínűsége nulla lesz. Ezek a tevékenységek közé tartozik a hengerelt tetőfedő anyagok vagy üvegszálak készítése, és csak nagy javítási munkák során kerül sor.

Amikor a csövek áttörnek, ezek az anyagok megakadályozzák a vizet, és megakadályozzák annak átáramlását a felületi felületen.

Ha már bekövetkezett az árvíz, ne habozzon megvitatni az elkövetőkkel az anyagi kár megtérítésének eljárását. Végül is a legvalószínűbb, hogy pénzt kell költenie, hogy kiküszöbölje valaki mások hibás vagy rossz minőségű karbantartásának következményeit.

 • A víz leürítése után ne rohanjon be és ne szerelje be a munka világító berendezéseit. A végső szárítás előtt legalább hét napot kell várni a rövidzárlat és az áramütés elkerülése érdekében.
 • Ha az elárasztás a fűtési rendszer áttörése következtében történt a folyadék-hűtőfolyadék használatával, akkor az egyetlen kiút a mennyezet cseréje lenne. A hólyag független eltávolítása ebben az esetben szigorúan tilos és egészségre veszélyes.
 • Ha az óvintézkedések ellenére a PVC fóliát még mindig éles tárgy károsította, próbálja meg a tömítést egy maszkolószalaggal lezárni. De a jövőben, egy ilyen mennyezet jobb helyettesíteni, hogy az új árvíz esetén a lakás és a személyes tárgyak ne sérüljenek meg.

Mint látható, megfelelő előkészítéssel, megfelelő hangulattal és megbízható asszisztensekkel lehetőség van arra, hogy a vizet elvezetjük a nyúlványból, anélkül, hogy negatív következményekkel járnánk.

Hogyan kell lefolyni a vizet a feszített mennyezetről, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba