Fekete-fehér nyúlvány a belső térben

A fekete-fehér nyúlványok ritkán hagyják bárki közömbösnek, mert mindig szokatlannak tűnnek, mert valamiféle kifinomult és különlegeset hoznak a belső térhez. Azonban sokan attól tartanak, hogy választják őket, nem tudják, hogyan lehet őket megfelelően kombinálni a szobabútorokkal és az általános belső terekkel.

A fekete-fehér feszített mennyezetek kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy milyen árnyalatokat érdemes figyelni, majd a cikk későbbi részében tárgyaljuk.

Mi a kombináció?

A fekete szín fehér színnel kombinálva mindig kontrasztos, meglepő érzést teremt. Az ellenkezője ellenére ezek a színek tökéletesen kombinálódnak egymással, különösen akkor, ha a szobát díszítik.

Ami a mennyezetet illeti, az ügyes tervezők már régóta különböző árnyalatokban kezdték választani a fekete-fehér mennyezetet a modern belső terek kiegészítésére.

A fekete-fehér feszültség kialakítása a színek és a harmónia tökéletes kombinációja az otthonában. Az ilyen színválasztás a díszítésben minden bizonnyal a kreatív egyének számára ajánlott, akik naponta keresnek magukat és valami különlegeset.

 • A fekete-fehér mennyezet segítségével vizuálisan bővítheti a szobát, de nem ajánlott túl világos bútorokat és díszes kiegészítőket használni a belső térben. Ez a tervezők egyik szabályának köszönhető, amely azt állítja, hogy kontrasztos színek használata esetén el kell hagyni a többi színt.
 • Mivel a belső tér két kontrasztos árnyalata a normál, és három már túlzás, a legjobb, ha a szobát monokróm kivitelben tervezzük. Ez azt jelenti, hogy a fekete-fehér nyúlványokat leginkább a dekoráció és a bútor hasonló árnyalatai egészítik ki. Például ezekkel a mennyezettel ellátott szobát ezüst, fehér vagy különböző sötét színű falak díszítésével (különböző mintákkal rendelkező variációkkal), valamint fekete, fehér vagy tejtermékbútorokkal lehet kiegészíteni.
 • Néhány tervező szokatlan ötleteket testesít meg, kiegészítve a fekete és fehér kontrasztos vörös mennyezetet. A legkülönlegesebb ötletek azonban mindig alapos megfontolást igényelnek.
 • A fekete-fehér nyúlványok fényes kialakításúak és matt. Ezek a legfontosabbak a modern stílusok, például a hi-tech, a minimalizmus, a fúzió vagy a futurizmus kiegészítésére.

Általánosságban elmondható, hogy fekete-fehér mennyezetet adhat hozzá, amennyit csak akar. Ugyanakkor nem kell teljesen fekete vagy fehér szobát készíteni, megpróbálnia kiválasztani a legjobb félhangokat, hangsúlyozva a szoba egész stílusát és kialakítását.

A megfelelő befejező anyagok kiválasztásával nemcsak hangulatos hangulatot hoz létre a szobában, hanem elrejti néhány hiányosságát, miközben vizuálisan kiemeli a főbb előnyöket.

faj

A mai napig számos javítási szakember kínálhat kétféle feszített mennyezet létrehozását, amelyek magukban foglalják:

 • Egyszintű opciók. A színárnyalatok egyfajta kontrasztváltással készülhetnek. Ezen túlmenően az ilyen mennyezetek egy helyiség övezeteként is használhatók, például egy stúdió apartmanban.
 • Kétszintes mennyezetek a kontrasztos színek a legnépszerűbbek, mert velük a legszokatlanabb ötleteket lehet megvalósítani. A kétlépcsős opciók lehetnek egyenesek vagy íveltek, minden attól függ, hogy maga a terv. Ezenkívül a kontrasztos mennyezet nagyon előnyös lehet a kontúr mentén, a mennyezet alatt, vagy a reflektorfény kiválasztására.

Függetlenül attól, hogy melyik fajtát választja, ne felejtsük el, hogy a kétszintű kontrasztos lehetőségek a lehető legjobban nem illeszkednek a kis helyiségekhez.

Melyik helyiségekhez?

Biztosan mondhatjuk, hogy a fekete-fehér nyúlványok nem mindenkinek, mert néhányan úgy vélik, hogy a fekete szín kényelmetlen. Ez azonban nem teljesen igaz, különösen, ha a szoba kialakítását a legkisebb részletre gondolják.

Annak érdekében, hogy ne tegyük túl sötétnek a szobát, gondoljunk például az ablakok könnyű textíliájára. Fekete-fehér nyúlványok készülnek az ínyenceknek.

A legelőnyösebb, ha ezeket a következő helyiségekre választjuk:

 • Szobák és nappali helyiségek, ahol a vendégek tervezett fogadása.
 • Étkezéshez.
 • Néha a fürdőszobák számára is nyújtanak kontrasztot.
 • Ez a díszítés segít Önnek a munkahelyen, ha irodában vagy otthoni irodájában dolgozik.
 • Gyakran a háziasszonyok választják a fekete-fehér mennyezetet a konyhára, vagy a konyhai és étkezőterületek zónázására. Ebben az esetben azonban egy ilyen mennyezeti felületnek a lehető legnagyobb mértékben támogatnia kell az egész szobát.
 • Az egy vagy több szintre kiterjedő feszített mennyezetek is alkalmasak egy hálószobára, a fekete-fehér változatok pedig a legelőnyösebbek, amelyet gyönyörű csillár vagy reflektorok egészítenek ki. Ez a dekoráció segít pihenni és felkészülni az ágyra.
 • Ha van egy nagy bejárati szoba vagy folyosó, akkor az ilyen helyiségek kiegészíthetők ezzel a kontrasztos befejező anyagokkal is.

A szakértők kategorikusan nem javasolják, hogy a gyermekszobákban fekete-fehér feszített mennyezeteket használjanak, mivel úgy gondolják, hogy a gyermek pszichéje nem teljesen készen áll az ilyen árnyalatokra a szobában, ahol a legtöbb időt töltik. Annak érdekében, hogy a gyermeknek normális érzelmi fejlődése legyen, a legjobb, ha más árnyalatokat használ.

Szakértői tanácsadás

Az irodát kiegészítve fekete-fehér mennyezettel, győződjön meg róla, hogy a szoba teljes kialakítása különleges szigorúsággal készült. Ebben az esetben jobban ellenáll az üzleti stílusnak. Az arisztokratikus szobához egy kicsit hozzáfűzni kell a bársonyos nyújtási lehetőségeket.

Ha úgy dönt, hogy kontrasztos mennyezetet hoz létre a fürdőszobában, de a szoba nem túl nagy, győződjön meg róla, hogy a fehér szín a fekete felett van, különben a fürdőszoba túl sötét és kicsi lesz.

Ha úgy döntött, hogy egy falat és padlóburkolatot használ, akkor miért nem egészíthetjük ki a kontrasztos fekete-fehér mennyezetet. Nagy sikerrel zárt a nappaliahol a konyha vagy a hálószoba található. A fekete-fehér kivitel tökéletesen kombinálható a szobában lévő dekoratív válaszfalakkal.

A szakemberek számára a legmegbízhatóbb a nyújtandó mennyezet létrehozása, akik biztosan gondolkodnak a megfelelő cselekvési rendszerben. Végtére is, néha először ki kell igazítanod a mennyezetet, csinálnod kell más javításokat. Mindig előnyben részesítse a bevált szakembereket és cégeket.amely nemcsak a befejező munkák minőségileg fog végrehajtani, hanem segít a megfelelő választásban is.

Érdekes megoldások a belső térben

Annak érdekében, hogy megvalósítsuk a legszebb kontrasztkönnyű mennyezetet, amely nem csak a háztartásokat, hanem az összes vendéget is örömmel fogadja, nagyon fontos a kész opciók megtekintése.

 • Ha valamilyen oknál fogva nem akar vagy nem hozhat létre kétszintes mennyezetet, ügyeljen arra, hogy az egyszintű variációkat egy fényes fehér fényes árnyalattal és fekete bársonygal vegye figyelembe. Ez a kombináció minden bizonnyal nem hagy közömbösséget.
 • A mennyezeten található különböző textúrák festményeinek kombinációja függhet a szoba általános kialakításától, de ezt a technikát nagyon nyereségesnek tartják, és sok ügyfél még nem unatkozik.
 • A mennyezet szépségének hangsúlyozására ne felejtsük el a világítást.A legfontosabbak közül választhat egy modern csillárt a minimalizmus stílusában, amelyben nem lesz semmi szükség. A világítótestek további megvilágítása gyönyörű keretben, az egész szoba stílusához illeszthető.
 • A klasszikus „csillagos ég” a feszített mennyezeten fekete-fehér színek segítségével valósítható meg. Ebben az esetben a tervezők azt javasolják, hogy a fehér matt anyag alsó mennyezetét, de a belső fóliát áttetsző fekete legyen. A fekete feszített mennyezet mögött a ragyogó csillagok „elrejtenek”. Ez a munka azonban még mindig jobb a szakemberek bizalmában.
 • Nem ritka és fekete és fehér mennyezetek különböző mintákkal és képekkel. A képek kinyomtathatók vagy kézzel rajzoltak. Azonban ne használjon harmadik féltől származó színeket a mennyezeten. Lehet, hogy fehér, fekete és fehér fehér mintákat rajzolhat. Ha szeretné, használhatja a 3D nyomtatást, de a helyiségnek elég tágasnak kell lennie.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a fekete-fehér mennyezet minden bizonnyal kiváló kiegészítője lesz a kiválasztott szobának, de csak akkor, ha az összes stilisztikai ajánlást követik. Ha nem biztos benne, hogy önállóan választhat kontrasztos mennyezetet, akkor a legjobb, ha a szakemberek szolgáltatásait használja.

Tekintse át a belső fekete-fehér mennyezetet, lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba