Mennyezeti PVC panelek: az előnyök és hátrányok

Ma az üzletekben sok különböző anyag található a mennyezet befejezéséhez. Az egyik legnépszerűbb és megfizethetőbb PVC-panel. Az ilyen bevonatok vonzó kialakításúak és könnyen telepíthetők. Ma közelebbről megvizsgáljuk, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a PVC mennyezeti panelek.

Jellemzők

A modern gyártók a legkülönfélébb befejezőanyagokat gyártják, amellyel a mennyezeti mennyezetek ragasztására vagy lebegésére szolgálnak. A fogyasztók azonban mindig megfizethető, könnyű és könnyen telepíthető másolatokat keresnek. A PVC-panelek megfelelnek ezeknek a követelményeknek (egy másik neve műanyag bélés).

Az ilyen bevonatokat különböző okok végzésére használjuk. Nemcsak a mennyezeten, hanem a falakon is elhelyezhetők. Ez a polivinil-klorid ruhák sokoldalúságát jelzi.

A PVC lemezek szinte minden belső teremben díszítik a mennyezetet. Az együttes bármilyen stílusban és színben készíthető. Szerencsére a műanyag panelek választéka lehetővé teszi, hogy a megfelelő környezetet választja a különböző környezetekben. Az egyetlen kivétel a rokokó, a birodalom, az art deco vagy a barokk stílusban készült luxus belső terek. Az ilyen együtteseket rendkívül drága és természetes anyagok jellemzik - ezekben a környezetekben a PVC panelek semmit sem tesznek.

A PVC panelek megkülönböztető jellemzője az egyszerű telepítés. És ez vonatkozik a mennyezetre és a falra. Az ilyen befejező anyagok telepítéséhez nem szükséges a mesterek hívása - az összes munkával egyedül lehet megbirkózni.

A legtöbb fogyasztó előnyben részesíti a polivinil-klorid mennyezeti lapokat, mivel azok olcsóak és nagyon gazdag választékban vannak. Az ilyen bevonatok nemcsak monokromatikusak, hanem különböző minták, képek, dombornyomott díszek és nyomatok is. Napjainkban az eredeti 3D-s hatású változatok különösen népszerűek.

Ezeknek a befejező anyagoknak a telepítése bármelyik szobában készíthető. Lehet egy nappali, egy előszoba, egy konyha és egy fürdőszoba. Nem ajánlott ezeket a burkolatokat csak a hálószobák állapotában telepíteni, mivel nem járulnak hozzá a padló magas minőségű szellőzéséhez.

Előnyök és hátrányok

méltóság

A mennyezeti PVC panelek, mint más befejező anyagok, saját előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek. Először is vegye figyelembe e bevonatok előnyeit.

 • Tartósak. A kiváló minőségű PVC panelek átlagos élettartama 20 év.
 • A PVC anyagok kopásállóak. Nem félnek a magas nedvességtartalomtól és a levegő nedvességétől. Ennek a funkciónak köszönhetően az ilyen bevonatok olyan helyiségekbe is beépíthetők, mint a fürdőszoba és a konyha.
 • A műanyag bevonatok nem rothadnak.
 • Az ilyen mennyezeti anyagoknak nem kell folyamatosan gondoskodniuk drága eszközök használatával. A műanyag nem igényes anyag. Mindössze annyit kell tennie, hogy időszakosan mosja ki a port.
 • A PVC panelek zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami nagyon fontos a mennyezet befejezéséhez.
 • Az ilyen befejező anyagok könnyűek, így nagyon könnyű lesz velük dolgozni.
 • A PVC panelek nem félnek a szélsőséges hőmérsékletektől. Természetesen a kivételek rendkívül magas hőmérsékleti értékek.
 • A különböző színű PVC panelek segítségével vizuális zónákat készíthet a térben. Például az olvasószög fölött telepíthetünk bézs lemezeket, és az ülősarok fölött kanapéval és TV-vel - őszibarack.Természetesen a megfelelő kombinációk kiválasztása mindenekelőtt az egész belső tér színválasztásától függ.
 • A poli (vinil-klorid) egy olyan öntvényes anyag, amely problémamentesen feldolgozható, így ma már számos színben festett paneleket, valamint az eredeti, díszes és nyomdai áruházakban megtalálható változatokat talál. Válassza ki a tökéletes választást minden vásárló számára.
 • A mennyezetet PVC-panelekkel vághatja egy városi lakásban vagy egy fából készült magánházban.

hiányosságokat

Számos pozitív tulajdonság magyarázza a polivinil-klorid panelek népszerűségét, így gyakran elégségesek a mennyezet megszerzéséhez. Ugyanakkor számos hátrányuk van, mindegyiket megvizsgálják.

 • A polivinil-kloridot nem lehet tűzálló anyagnak nevezni. Tűz esetén erősen tűzveszélyes, és aktívan támogatja az égést, ami füstfelhőt bocsát ki.
 • A boltokban nagyszámú, alacsony minőségű PVC lemez található, amelyek összetétele toxikus. Az ilyen bevonatok a telepítés után kellemetlen kémiai szagot hagynak a szobában, amely hosszú ideig fennmarad.
 • A polivinil-klorid lemezek nem „lélegző” anyagok. Ezek nem teszik lehetővé a levegő szabad áramlását és a mennyezeten való áthaladást.
 • A műanyag panelekben általában üres üregek vannak. Kivételek csak az anyag finom fajtái. A szabad helyeken gyakran rovarok fertőződnek meg, amelyek megszabadulása nagyon problematikus.
 • A PVC panelek nem nevezhetők ütésálló anyagoknak. Természetesen, ha a mennyezeten vannak, nem lesz könnyű károsítani őket, de a telepítési folyamat során ez megtörténhet. Ezért ajánlott a hasonló anyagokkal óvatosan dolgozni.

típusok

A mennyezeti PVC panelek eltérőek. Ismerje meg közelebbről a legfontosabb és népszerűbb lehetőségeket.

zökkenőmentes

Az ilyen befejező anyagok nagy keresletet igényelnek, mivel esztétikailag kellemesebbek és megjeleníthetőbbek. Miután a mennyezetre fektetett, egyetlen vászonot alkotnak, amelyben a lécek a lehető legszorosabban egymáshoz vannak rögzítve, így az ízületek nem láthatók. Az ilyen befejező anyagok egy kicsit drágábbak, mint a hagyományos műanyag lemezek, de sokkal érdekesebbek és gazdagabbak.

szárny

A rack panelek gyakrabban használhatók, mint a zökkenőmentes. Az ilyen befejezéseknek számos pozitív tulajdonsága van.

 • nem fél a nedvesség és nedvesség hatásának;
 • képesek megfelelő mennyezetű mennyezeti mennyezetet biztosítani, mivel a rácsok között különböző méretű rések vannak;
 • megengedhető, hogy mind a szobán, mind a terem mentén telepítsük;
 • elfogadható ár;
 • nagyon könnyen és gyorsan telepíthető;
 • évekig szolgálják anélkül, hogy elveszítenék az eredeti megjelenést.

Súlyos hiányosságok vannak a rack bevonatokban. Csak annyit kell megjegyezni, hogy az ilyen szerkezetek bizonyos mennyiségű szabad helyet rejtenek a szobában, csökkentve a mennyezet magasságát.

szekcionált

A mennyezetre szolgáló PVC panelek két- és háromszakaszosak lehetnek. Az ilyen panelek felületén mindegyik szakaszt vékony csík választja el, amelynek színe ezüst vagy arany alatt van. Külsőleg az ilyen szerkezeteket nehéz megkülönböztetni az alumínium lécektől, amelyek a lehető legközelebb helyezkednek el.

3D hatással

Napjainkban a 3D hatású PVC-lemezek nagy igényt mutatnak. Az ilyen bevonatok felületükön kis vagy nagy domború részek lehetnek. Külsőleg az ilyen befejező anyagok hasonlítanak a valódi stukkóhoz. Ennek a fejlécnek köszönhetően módosíthatja a belső teret, és így eredeti és átgondolt.

A 3D-s vásznok nem csak egyszintű, hanem egy gipszkarton dobozból összeállított többszintű mennyezetre is jól néz ki.

SLR

Ha egyedülálló tervezési ötletek rajongója nagy pénzügyi befektetések nélkül van, akkor fontolja meg a tükör PVC panelek telepítésének lehetőségét. Az ilyen befejező anyagok segítségével vizuálisan bővítheti a helyet, és sokkal könnyebbé teheti. Ezek a bevonatok négyzet alakúak és gyémánt alakúak.

Ezek a fényes panelek felületükön egy speciális filmet képeznek, amelynek fényvisszaverő hatása van. A megfelelően kiválasztott világítóberendezésekkel együtt egy ilyen bélés elképesztő lesz.

Ezen kívül a PVC panelek szerkezete eltér. Fényes és matt. A megfelelő anyag kiválasztása nagyban függ a belső stílus stílusától.

színek

A mennyezeti PVC panelek különböző színekben kaphatók.

A legnépszerűbbek több szín.

 • fehér, bézs és krémvászon (könnyen kombinálható a belső tér számos színével, mind a klasszikus, mind a csúcstechnológiára alkalmas);
 • finom rózsaszín, sárga, karamell (nyugodt és semleges színek, amelyek könnyen illeszkednek számos belső terembe);
 • csíkos (az ilyen vászonok különböző színeket kombinálhatnak: hasonlóak a kontrasztokhoz).

A tervezők azt javasolják, hogy gondosan válasszák ki a csíkos lehetőségeket. Ne vásároljon túl világos paneleket, amelyeken két túl merész és telített árnyalat ütközik. Az ilyen anyagok kényelmetlen légkört teremtenek a szobában.

A mai napig igen népszerűek azok a látványos PVC-panelek, amelyek egy meghatározott mintázattal, nyomtatással vagy mintával vannak díszítve. Ha úgy dönt, hogy ilyen anyagokkal díszíti a mennyezetet, ne feledje, hogy a túl sokszínű és színes bevonatok nem megfelelőek és bosszantóak lesznek az ilyen felületeken - mindennek mérsékelten kell lennie.

Kereslet és gyönyörű PVC panelek a fa alatt. Az ilyen bevonatok jó alternatívát jelentenek a természetes táblákra vagy laminátumokra, így sok fogyasztó választja ki őket, és csak pozitív véleményt hagy az ilyen befejezésről.

méretek

A szabványos panelméretek típusától függenek:

 • bélés szélessége - 10 cm, hossza - 3 m;
 • Megerősített bélésszélesség - 125 mm, hossza - 3 m;
 • széles panelek 15 és 50 cm szélesek és 2,6-3 méter hosszúak;
 • a lapok szélessége 80 cm és 2,03 m között van, hossza 1,5 és 4 közötti, 4,05 m.

Alkalmazási kör

A mennyezeti PVC panelek különféle helyiségekben telepíthetők. Nagyszerűek a lakberendezés és a lakóterületek belsőépítészetéhez. Ilyen anyagok találhatók irodákban, üzletekben, kávézókban, éttermekben és bárokban.

Ami a lakótereket illeti, itt a PVC lemezek telepíthetők:

 • a különböző metrikus területek halljában;
 • a folyosón és a folyosón (jobb, ha könnyű paneleket kell telepíteni, hogy a szobák ne legyenek szűkösek);
 • a konyhában;
 • a fürdőszobában;
 • a hálószobában (itt a PVC paneleket kevésbé telepítik, mint más helyiségekben).

Gyönyörű példák

 • A fehér szelvényes mennyezet látványosnak látszik egy többszintű kialakításban, egy világos konyhában, fából készült bútorokkal és barna laminált padlóval.
 • A tükörpanelek csodálatosan fognak kinézni a gipszkarton doboz körüli körüli diódaszalaggal. Ez a díszítés bézs színű, luxus nappalival rendelkezik, világos, puha sarokkal, fából készült oszlopokkal és önterülő padlóval.
 • A fapanelek nagy ablakokkal, hangulatos kandallóval és ellentétes szekrénnyel rendelkeznek.

Ahhoz, hogy megtudja, hogyan kell saját maga telepíteni a PVC paneleket, olvassa el az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba