PVC panelek kiegészítők kiválasztása

A műanyag panelek számos fontos tulajdonsággal rendelkeznek, továbbá környezetbarát, ártalmatlan anyagnak tekintendők, ezért gyakran használják őket belső burkolatban. Az anyag, a szükséges alkatrészek - kiegészítők, megfelelő rögzítők kiválasztása a bevonat különböző paraméterei alapján történik.

A műanyag panelek tartozékai

A PVC fali és mennyezeti panelek funkcionális és tartós bevonatúak, nagy színpalettát képviselnek, eltérő textúra, és ideális lakóépületek dekoratív díszítésére. A lapok polimer keverékből készülnek, speciális berendezéssel - dagasztásra vagy extruderre. A vágott lamellák szerves festékekkel vannak festve, és a vászon tetején antisztatikus és védőfestékkel van bevonva - ezért az anyag jól néz ki, és nagy teljesítményű.

A telepítéshez azonban nem elegendő a tökéletes műanyag bevonat kiválasztása - meg kell vásárolni szerelvényeket és kötőelemeket, amelyek jelenleg nem csak egy részegység, hanem egy többfunkciós és technológiai mechanizmus, amely különböző feladatokat lát el.

A PVC szerelvények alkatrészeinek célja:

 • a panelek rögzítése a mennyezetre, a falakra és a padlóra;
 • különböző vastagságú szegmensek kombinálása;
 • az ízületek kialakítása és összekapcsolása különböző szögeknél;
 • bármilyen méretű és alakú szerkezetek kialakítása.

A kiegészítők gyártásához a fő anyag a kiváló minőségű acél, bár egyes részei magnézium, titán, alumínium, nyomás alatt kezelt ötvözetekből készülhetnek. A polimer elemeket inkább dekoratív keretezésre használják, mint a tartós ládák létrehozásához.

Az alkalmazott profilok jellegzetessége a könnyű használat - könnyen beállítható a szükséges méretekhez, a szokásos építő késsel vágva. Néhány esetben külső formázás jobb ragasztóval rögzíteni, ezért a panelek nincsenek kitéve sérülésnek és deformációnak.

A PVC befejezéséhez szükséges alkatrészek típusai

A műanyagrétegek szereléséhez szükséges segédalkatrészeket a GOST 19111-2001 szabványának megfelelően állítják elő, amelyek minőségükről és biztonságukról beszélnek.

Az összeszereléshez különböző formákat használnak.

 • U-alakú profil, indítás vagy indítás - a rúd, amely a mennyezet vászonozásával kezdődik, lefedi a panelek keresztirányú felületét. Ha a terméket falakhoz használják, akkor az ablak lejtőin és ajtókon is használható.
 • A keresztmetszetben lévő végprofil az F betűhöz hasonlít, és a középső keresztrúd előre van tolva a felső részhez képest. A rész műanyag kötések, sarokcsuklók, ajtó- és ablaknyílások dekoratív keretezésére szolgál.
 • A csatlakozó H-alakú rúd úgy van kialakítva, hogy összekapcsolja a panelek rövid oldalait és növelje azok hosszát, ha nem elég.
 • Külső és belső sarok - külső és belső derékszögek csatlakoztatásához és kialakításához szükséges alkatrészek.
 • A sarok univerzális - bármilyen szögben hajlíthatóság miatt a sarkok beágyazására szolgál, és ezzel egyidejűleg elvégzi a díszítés feladatát.
 • A külső műanyag csatlakozások 90 fokos szögben történő lezárásához általános konstrukciós szög (dekoratív) szükséges.
 • Mennyezeti lábazat (filé) a falakról a mennyezeti felületre történő átmenet simítására szolgál, fedezi a panelek csatlakozását.
 • Külső és belső sarkok is szükségesek a mennyezeti karnáznak, valamint a csatlakozó részeknek, ha nem elegendő a nagy területű helyiségekben.
 • A műanyag és galvanizált acéllemezek a burkolat kialakítására szolgálnak, elősegítik és felgyorsítják a PVC panelek összeszerelését.

A komponenseket a poli (vinil-klorid) vastagságának figyelembevételével választjuk ki, amely egyfajta befejező ruhák. Emellett figyelmet kell fordítani a műanyag kötőelemek tartósságára is, amelyeken a szerkezet megbízhatósága függ.

Rögzítő elemek műanyaghoz

A PVC panelek, vagyis a falakhoz és a mennyezethez való rögzítésének módja a szoba jellemzőitől függ - a nedvességtartalomtól, a munkafelületek görbületeitől, a kommunikációs és hőmérsékleti hidak rendelkezésre állásától. Minden esetben bizonyos rögzítőket használnak, amelyeket megvitatunk.

A rögzítésnek három módja van.

 • A legolcsóbb és egyszerűbb eszköz a műanyag rögzítésére a szilikon ragasztó vagy a "folyékony körmök". Válasszon ki egy speciális hőálló fajtájú szerszámot. A szilikon gyorsan szárad, nagy szilárdságú, rövid idő alatt lehetővé teszi a panelek összeszerelését, de a falak tökéletesen sík felületével használható, és ez a módszer nem teszi lehetővé a sérült PVC lamellák cseréjét a javítások során.
 • Műanyag burkolatszerkezet felállításakor a leggyakrabban szükség van a rögzítőkre, például a dübelekre vagy a körmökre - mindez a falak és a mennyezet anyagától függ. A PVC panelek felületükön speciális nyelvek vannak, amelyek a rések alatt vannak, és rögzítve vannak. Az a tény, hogy a láda általában fából készült rudakból áll, rögzítse azokat polimer hüvelyekkel ellátott csapokkal. Ebben az esetben "folyékony körmöket" is használhat. Ennek a módszernek van hátránya, hogy egy fa keret felállítása egy fa fűrészeléséhez és antiszeptikus szerekkel való bevonásához kapcsolódik, és ez sok időt vesz igénybe.
 • A telepítés egy különleges helye a klyaymery. Különböző méretűek, de általában nem több, mint 50 mm. Ezek speciális rögzítőlemezek horganyzott vasból készült nadrágtartók formájában, rögzítőnyílással és lyukakkal a körmök és a dübelek számára. Általában ezek a részek a rekeszek készletében találhatók. A rögzítőszalag egy mozdulattal behatol a horony hornyába, így használat közben öncsavaros csavarokkal és körmökkel is elvégezhető, mivel az ilyen rögzítés teljesen megbízható.

A Klyaymery - univerzális alkatrészek, a körmökkel ellentétben, nem károsítják a panelek csatlakozóit és zárjait, illeszkednek a felülethez, és nem biztosítanak magas minőséget. A konzolok rögzítési szilárdsága ellenére minimális görbületek maradnak, amelyek lehetővé teszik a falak átbukását a panelek integritásával.

Természetesen más rögzítőelemek hátterében előnyösebbek a rögzítőkapcsok, a fő dolog az, hogy amikor kiválasztja a figyelmet a csúcsok és hornyok kiváló minőségű csatlakoztatására.

A komponensek használata a telepítéshez

A PVC lamellák felszereléséhez szüksége van egy elektromos kirakós játékra, lapos csavarhúzóra, szintre, fémfűrészre, mérőszalagra, csavarhúzóra, bilincsekre és önmetsző csavarokra ("bugs").

  A munka algoritmusa:

  • az első burkolatot készítik - fémprofilokból vagy 2x2 cm-es sávból készülhet;
  • a vezetősínek a falak vagy a mennyezet alapjaihoz horganyzott acél körmökkel vagy önmetsző csavarokkal vannak rögzítve;
  • ha ütések vannak, a szerkezetet fa béléssel kell kiegyenlíteni;
  • a kezdőprofil a bal sarokban van rögzítve, ahonnan a szerelvény elindul;
  • az alsó sarokból egy panelt helyeznek, és csavarokkal rögzítik, hogy megakadályozzák a műanyag károsodását, a rögzítőket nem szabad túlságosan meghúzni;
  • a következő lap szorosan beilleszkedik a következőbe, kívánatos, hogy ne legyen rés közöttük.

  Ahhoz, hogy a lemezek organikusan illeszkedjenek egymáshoz, helyesen kell őket összekötni - a panel a tükörbe illeszkedik a sarokba, amelynek köszönhetően a horony a következő lapra nyitva marad. Ha van egy rés a tüske közelében, gondosan vágja le.

   Ezután meg kell erősíteni a lamellát a ládára, és most szüksége van a kleimerre - a horgok hornyokká alakulnak, majd az elem szorosan benyomódik. A rögzítést speciális csavarokkal rögzítik. Műanyag használathoz 2 mm-es magasságú konzolok. Négy ilyen rész elegendő 2 méter hosszúságra, azonban nagy kerettel, számuk növelhető. A csavarhúzóval való munka során előfordul, hogy a "hiba" elfordítja a rögzítőcsavart, de egy csavarhúzóval meg lehet nyomni és tartani.

    A PVC telepítésekor fontos, hogy néhány pontra összpontosítsunk.

    • Mivel a szerelvény a doboz beszerelésével kezdődik, helyesen kell beszerelni a léceket. Különösen óvatosan a szint segítségével ellenőrizzük, hogy a panel elhelyezett-e.
    • A munka során szükség van az egyes anyagszalagok illeszkedésének pontosságának ellenőrzésére. Közöttük nem lehet nagy hiányosság. Ezért kell a lemezeket a lehető legnagyobb mértékben lezárni.

    A mennyezeti és az F alakú alaplapokat mindig a legutóbb kell felszerelni. Annak ellenére, hogy a díszléceket díszítésre tervezték, a meglévő szerkezet széleit is erősítik.

    A műanyag paneleknél a csúcstechnológiás kiegészítőket kell választani, és természetesen ne lépjen ki a megjelenéséből vagy az olcsóságából. Ilyen feladat, mint egy megbízható láda építése, a mentés nem megfelelő. Emellett mindig a termékek minőségi szabványoknak és a GOST-nak való megfelelésére kell összpontosítania.

    Az alábbiakban bemutatjuk a PVC panelek telepítésére vonatkozó videó utasításokat.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba