PVC panelek téglához: a fektetés előnyei és jellemzői

A tégla alatti PVC panelek viszonylag nemrég megjelentek. A téglafelületű lemezek különböző anyagokból készülhetnek, stílusban és megjelenésükben különböznek egymástól. A poli (vinil-klorid) paneleket jellemzően és előnyei miatt gyakran használják az építőiparban.

Különleges jellemzők

A PVC tégla panelek főleg két változatban készülnek. Belső és külső használatra tervezhetők.

Ezek a típusok bizonyos különbségeket mutatnak.

 1. A külső felülethez használt PVC paneleket a magas páratartalom és a hőmérséklet változásai ellenállják. Ezek időjárási viszonyokat biztosítanak és ellenállást mutatnak a különböző időjárási csapadékok ellen.
 2. A belső munkákhoz használt falburkolatok általában természetes anyagból készülnek, amelyet környezetbarát. Ezek simábbak és nagyszerűek a falakon. Megvásárolhatja őket különböző méretű, egyedi szerkezettel.

Ennek az anyagnak a megvásárlásakor elengedhetetlen, hogy tanulmányozzuk az utasításokat, mivel jelzi az ilyen típusú panel számára elfogadható hőmérsékletet.

Ez a befejező anyag nem igényel különös gondosságot, de ha azt szeretné, hogy meghosszabbítsa a belső életét Tartsa be az egyes gondozási szabályokat.

 • Ennek az anyagnak a felületét csak egy szappanos vízzel enyhén megnedvesített nedves ruhával lehet tisztítani.
 • Az agresszív tisztítószerek használata szigorúan tilos. Különösen a por-változatok maximális károsodást okozhatnak a felületen, ami karcolásokat és az eredeti szín elvesztését okozhatja.
 • Ha egy panel sérült, akkor eltávolítható és új telepíthető. Az egyetlen dolog, amely ebben az esetben pontosságot igényel.

faj

A tégla számlát tartalmazó panelek többféle típusúak.

Ezek az anyagok az általuk alapuló anyag alapján vannak osztályozva, ezért érdemes kiemelni:

 • A PVC panelek tartós anyagok, amelyek magukban foglalják a PVC és az adalékanyagok speciális tömítéseit;
 • MDF lapok, ahol a faforgács a fő nyersanyag.

A téglafal utánzó panelek különböző műszaki jellemzőkkel, kialakítással, gyártási módszerrel és színnel rendelkezhetnek. Csak egy dolog változatlan marad - a téglafal külső közelsége.

Mindkét tekintélyes anyag kényelmes használat és telepítés. Segítségével egyedi belső tereket hozhat létre. A téglafelületű paneleket szinte bármilyen befejező anyaggal kombinálják. Tökéletesen elrejtik a falakon a szabálytalanságokat és a meglévő hibákat. Segítségükkel számos díszítő elemet hozhat létre. Nem csak a falakra, hanem a mennyezetre is telepíthetők, de ez a lehetőség nagyon ritka.

kérelem

PVC panelek segítségével különböző típusú, lakó- és lakóépületeket díszíthet. A vizsgált anyag nedvességálló, így a konyhában, a fürdőszobában, a loggiákban és a teraszokon használható. A paneleket lemezek, lapok vagy lemezek formájában állítják elő. Az elülső oldalon tégla textúra vagy természetes kő utánoz. Speciális űrlapok segítségével a gyártók realisztikus térfogatformázást hoznak létre, amelyre rezisztens festékeket alkalmazunk, és egy jellegzetes mintával ellátott fóliát illesztünk be.

Ezek a panelek tipikusan a keretre vannak felszerelve, ami nagyon kényelmes, ha a falakon bármilyen hiba vagy szabálytalanság van.Bizonyos esetekben a panel használatához ragasztószerkezetet kell használni.

A kis szabálytalanságok sem akadályt jelentenek, mert az anyagot kiváló rugalmasság jellemzi, ami miatt kisebb eltérések nem lesznek észrevehetők. Éppen ellenkezőleg, a kis szabálytalanságok lehetővé teszik, hogy a bevonat a lehető legtermészetesebbnek látszódjon, ahogyan sok tervező törekszik.

Jellemzők és követelmények

A belsőépítészetben használt anyag, meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • nagy szilárdságúnak kell lennie, de rugalmasnak és rugalmasnak kell lennie;
 • ezeken a befejező anyagokon alapulva kizárólag környezetbarát nyersanyagnak kell lennie;
 • A PVC paneleknek ellenállóaknak kell lenniük a szélsőséges hőmérsékletekkel;
 • magas nedvességállósággal rendelkeznek;
 • megfelelnek a meglévő tűzvédelmi szabványoknak;
 • a díszítőelemeket egyszerűen és gyorsan kell felszerelni;
 • Javasoljuk, hogy az anyag ellenálló legyen a mosószerekkel szemben.

  A bemutatott polivinil-klorid panelek segítségével számos probléma megoldható. Ez az arcú anyag lehetővé teszi, hogy elrejtse a meglévő sérüléseket és hibákat a falon.

  Ezen panelek segítségével a kívánt felületet is kiegyenlítheti. Ez egy egyedülálló lehetőség a meglévő kommunikációk elrejtésére, míg a bemutatott típusú kivitel jelentősen növeli a szoba hőszigetelését és hangszigetelő tulajdonságait.

  Ennek az anyagnak az előnyei nem korlátozódnak számos technikai probléma megoldására. Ezek a panelek egyedülálló, esztétikus megjelenést tesznek lehetővé a felületen. A könnyű és fehér változat messze a legnépszerűbb. Sok felhasználó választja a kis téglákat, valamint az idős megjelenésű vinil modelleket. Ez a „régi” belső tér utáni imitáció pozitív értékeléssel bír.

  előnyök

  A tégla alatti PVC paneleket leggyakrabban a belsőépítészet megvalósításához vásárolják meg. Általában falakra vannak szerelve.

  Ez a fajta befejezés számos előnnyel rendelkezik.

  • A bemutatott szoba befejezésének módja a szigetelés, és csak a szigetelésre kell pénzt költenie, amit a panelek alá kell helyezni.
  • Ne aggódjon a falfelület síkossága miatt, mivel a paneleket a vakolatra lehet szerelni, míg a keretszerkezet képes a felszín vízszintes beállítására.
  • Lehetőség van a befejező munkák és a szigetelés kombinálására, és vízszigetelő réteget is felhordhat.
  • Kiválaszthatja az alacsony költségű PVC-verziót. Ez lehetővé teszi, hogy jelentősen megtakarítsa a befejező munkát.
  • A polivinil-kloridból készült termékeket hosszú élettartam jellemzi. Biztonságos és tartós anyagból készülnek, amelyek nem jelentenek veszélyt az emberi testre. Ugyanezek a jellemzők különböző és műanyag panelek.
  • Ahhoz, hogy a tégla alatti PVC-panelekkel falfalburkolatot hajtson végre, nem kell a mesternek hívnia. Meg tudod csinálni magad. Csak a telepítési utasításokat kell követnie.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a telepítést csak -5 ° C feletti hőmérsékleten végezheti el. Ellenkező esetben a panelek nagyon törékenyek lesznek, és a legkisebb hatással megsérülhetnek.

  felszerelés

  A tégla alatti PVC paneleket az előkészített keretre szerelik fel, és nem számít, milyen megkönnyebbülés van. A szembetűnő munka megjelenése attól függ, hogy a keret mennyire volt telepítve. Ez a legnehezebb a PVC panelek telepítése, mivel a sík geometriai helyessége ezen rögzítési módtól függ.

  Szerszámkészítés

  A PVC panelek kiváló minőségű telepítéséhez Meg kell vásárolnia a következő anyagokat és eszközöket:

  • fém- vagy fából készült lécek, amelyek bármely hardverboltban megvásárolhatók, de panelekkel szállíthatók;
  • egy egyszerű szál vagy vonallal, amely a függőleges ellenőrzéséhez szükséges;
  • perforátor, dübelek és csavarok a telepítéshez.

  Ügyeljen arra, hogy a fa keretét először az antiszeptikával kell feldolgozni, mert növeli az élettartamát.

  Keret telepítése

  A PVC paneleknek feltétlenül ugyanabban a síkban kell lenniük. Először jelölést kell készítenie, amit a lehető legpontosabban kell elvégezni.

  Ezt a következőképpen teheti:

  • meg kell csatolni a szálat a falhoz, amely azonnal meghatározza a sík eltéréseit;
  • a kapott mérethez hozzá kell adni a szigetelés vastagságát, és egy kis pluszban kell elvégezni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a szigetelés rögzítésekor vigyázzon a biztonságára, mivel a deformáció az alapvető tulajdonságainak elvesztéséhez vezet. Meg kell hagyni 1 cm-es rést;
  • a pántot az egész síkon végzik, ahol a rögzítéseket dübelekkel vagy horgonyokkal végzik.
  • Szükséges a közbenső sínek csatlakoztatása. Ebben az esetben a szigetelés szélességére kívánja alapozni, nem ajánlatos őket egymáshoz képest több mint egy méter távolságra felszerelni.
  • A keret beszerelése után folytathatja a vízszigetelés felszerelését. A fóliát átfedésben kell tartani.

  Végrehajtása kapcsolódási

  A kezdetben a felső sáv beállítása szükséges. A szál használatával meg kell határozni az alsó sín helyét. Ezután meg kell erősíteni a köztes szalagokat. Most elkezdheted a téglával díszített panelek felszerelését.

  A keret mellett telepítheti a lemezeket. Ezt a munkát rendkívül felelősségteljesen kell megközelítenie. Biztosítani kell, hogy minden elemet pontosan telepítsenek.

  Ez a munka különböző anyagokat igényel.

  • a lamellákra rögzített kezdő- és befejezőprofilok a jövőben a panelekbe kerülnek beépítésre;
  • az építési szint, amellyel szabályozható, hogy a lemezek milyen simán vannak felszerelve;
  • építési tűzőgép, amellyel az összes anyagot rögzítheti.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a legfontosabb dolog az első panelek megfelelő rögzítése, mivel ezeken kívül további lemezek kerülnek telepítésre. A munkának több szakaszban kell lennie.

     • A tűzőgépnek meg kell erősítenie a kezdő profilt. Ha erre a célra önmetsző csavarokat használnak, akkor azokat speciálisan előkészített lyukakba kell szerelni.
     • Ha a paneleket külső felületre használják, akkor a csatlakozást nem szabad szorosan elhelyezni, de jobb, ha néhány milliméternyi rést hagyunk. Ezzel elkerülhető az anyag nedvességtől való kiszélesítésével kapcsolatos problémák.
     • Tűzőgép segítségével a panel mögött lévő panelet kell a falhoz rögzíteni. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg egy lemez nem marad. Az utolsó előtti lemez telepítése után telepíteni kell egy befejező profilt. Az utolsó panelt a kívánt méretre vágják, és behelyezik a tervbe.
     • Az utolsó panelnek nincs szüksége rögzítőelemre, mert a befejező profil rovására történik. Ebben a lépésben a panelekkel végzett munka befejeződött.

     Az alábbi videóban látható a PVC panelek telepítése a tégla alatt.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba