Hogyan lehet a mennyezetet a fürdőszobában a PVC panelek?

A fürdőszobában teljesen lehetséges, hogy a saját kezével felfüggesztett mennyezetet készítsen. PVC panelek elhelyezése és burkolása nem nehéz, ha betartja az ajánlásainkat. Bármilyen mennyezetet is összeállíthat, például tükrözve, mintával vagy aquapanellel. A választás a tiéd.

Előnyök és hátrányok

A mennyezeti felületen végzett PVC-panelekkel végzett munkáknak előnyei és hátrányai is vannak. A termék erősségeinek és gyengeségeinek ismerete segít abban, hogy felkészüljön az előre nem látható helyzetekre.

Kezdjük a profikkal.

 • PVC panelek használatával lehetősége van arra, hogy a mennyezeti felületet sima, miközben nem szabadul fel az előző mennyezeti dekorációtól;
 • A PVC panelek tökéletesen megbirkózhatnak az összes vezetékes kommunikáció és szellőztető rendszer elrejtésével;
 • a világítás és a világítás egyszerű telepítése a panel mennyezetébe;
 • a gipszkarton szerkezettel összehasonlítva a műanyag profilok sokkal könnyebben telepíthetők;
 • a zaj, a hang és a vízszigetelés további speciális felszerelése lehetséges;
 • a PVC panelek szerelését a kötőelemek (csavarok) segítségével végzik, ehhez a munkához nem szükséges speciális ismeretek és készségek birtoklása;
 • A PVC panel nedvességálló és könnyen mosható termék, amely nem érinti a baktériumok káros hatásait;
 • Kívánt esetben a műanyag profilok kétszer is felszerelhetők.

Annak ellenére, hogy sok pozitív pozitív, a PVC panelek hátrányai vannak.

 • A javasolt anyag nagy része olcsónak tűnik és nem túlságosan megjeleníthető. Vannak azonban nagyon tisztességes termékek.
 • Költségvetési műanyag profilok megvásárlásakor a beépített világítóberendezésből lehetőség nyílik a fény átadására. Ebben a helyzetben ajánlott egy drágább árkategóriájú lámpa megvásárlása sűrűbb belső falak jelenlétével.
 • Polivinil-klorid panel segítségével lehetetlen többszintű kialakítás vagy komplex hajlítás. Ez az anyag nem alkalmas komplex dekoratív mennyezetek építésére.
 • Magas mennyezet esetén a PVC mennyezeti burkolat elfogadható. Ennek az anyagnak a szokása, hogy a lakás magassága néhány centiméteren "eszik".
 • Látható lesz a panelek csatlakozása és varrása a telepítés után.

Panel kiválasztása

Mielőtt folytatná a PVC mennyezeti burkolatot, ajánlatos megvásárolni az összes szükséges elemet: keretrács, profil és egy speciális PVC függönyrúd a mennyezethez.

Igazi kihívás lehet, ha a hardverboltok polcain a megfelelő anyagot választja.

A PVC panelek besorolását figyelembe veszik, amely figyelembe veszi az egyes típusok technológiai jellemzőit.

 • Kezdő profilok - ma a legnépszerűbb. Funkciójukat a panel végének elrejtésével vagy elrejtésével határozzák meg. Ehhez az eljáráshoz meg kell erősíteni a kezdőprofilt a helyiség teljes területén, figyelembe véve az új mennyezeti felület jelölési vonalát.
 • Külső és belső műanyag sarkok szükségesek a sarokszakaszok pontosabb és esztétikusabb összekötéséhez.
 • Hosszúságú panelek hiányában H-formátumú profilok szükségesek. Egy ilyen termék kizárólag a végek csatlakoztatására szolgál.
 • A burkolat felületének maszkolásához műanyag burkolatok szükségesek.Ezek végső soron a szokásos kezdőprofilok, de díszítő elemek vannak határok formájában.
 • F-alakú profilok szükségesek a panel végének elrejtéséhez. Ezek elengedhetetlenek a falfelületen végzett munka befejezéséhez különböző szomszédos anyagok felhasználásával.
 • Többfunkciós műanyag sarkok - L-alakú formájú rendes sarkok. Különböző ízületek bezárására használhatók.

A PVC panelek különböző színárnyalatokban készülnek. Minden attól függ, hogy a személyes preferenciák és vágyak. Könnyedén kiválaszthatja a belső színéhez illő fürdőszobához szükséges színt. Vannak sima és texturált anyagok.

számítás

A polivinil-klorid panel különböző méretű. A legtöbb esetben a műanyag profil hossza 2,6 m, 2,7 m, 3 m. A PVC panel szélessége gyakran szabványos: 240 mm, 250 mm, 300 mm 320 mm, 375 mm. A választott hossztól és szélességtől függetlenül a panel vastagsága mindig 8 és 10 mm között változik.

A szükséges számú PVC panel kiszámításához először a mennyezeti felület területét kell kiszámítani. Ehhez mérjük meg a fürdőszoba minden oldalát (hossz és szélesség), és szaporítsuk meg a kapott paramétereket. Ezután ossza meg a mennyezeti felület területét a termék egy egységének területén. A műanyag panel paraméterei megtalálhatók a címkén.

felszerelés

A telepítési munkálatok megkezdése előtt meg kell ismerkedni a PVC panelekkel való munkavégzéshez szükséges építési eszközökkel.

Először is, a mennyezeti felület összeszerelését a következő módon végezzük:

 • fúrók és lyukasztók;
 • fémfűrészek;
 • éles kés;
 • dübelek, csavarok prés alátétekkel;
 • fém profilok függesztett mennyezethez: UD - profilok és CD - profilok;
 • polivinil-klorid panelek;
 • kezdőprofilok és mennyezeti padlók;
 • szinten;
 • fogasok.

A PVC panelek mennyezeti felületének telepítése meglehetősen egyszerű folyamat, míg a speciális építési készségek és ismeretek birtoklása nem szükséges.

Figyeljük meg a színpadról szóló telepítési folyamatot.

edzés

Először előkészítő tevékenységeket kell végezni a műanyag panelek telepítése előtt a fürdőszobában. Ha a mennyezet felületén bármilyen szerkezet van, akkor azt le kell szerelni.

Nem szükséges sík mennyezeti felület elérése, mivel a mennyezet a műanyag panelek építése mögé kerül. Ha azonban a mennyezeten leesik a vakolat, ajánlatos megszabadulni tőlük. A megtisztított mennyezeti felületet mélyebb behatolású talajoldattal kell kezelni, amely megvédi a mennyezetet a gombásodás és a penész kialakulásától. A primer több rétegben hengerrel van felhordva.

Miután a talajréteg megszáradt - elkezdheti a jelölést. Ehhez jelölje meg a vonalat a PVC panelek új mennyezetének helyével. A régi mennyezet felszínétől való távolság attól függ, hogy hogyan tervezed a mennyezet alatti helyet.

Ha ezt a helyet nem használják, a beviteli mennyiség 4-5 centiméter lesz. És ha a tér világítótestek telepítése vagy a kommunikációs rendszerek telepítése, akkor a műanyag panelek és a fürdőszobában található mennyezet között egy olyan méretű, amire szüksége van. Az épület szintjét használva, az új mennyezet vonalát a falak minden oldalára vigye át.

Gyártási keret

A falak tervezett vonalainak sikeres megjelölése után az UD rögzítése - 2,5 cm-es, 2,5 cm-es formátumú profilokkal történik. Ezután a mennyezeti profilokat helyezze be a vezetőkbe és rögzítse csavarokkal prés alátétekkel.

Tipp A mennyezeti profilokban nincs szükség furat fúrására. A csavarok meghúzásához csavarhúzóval a csavarok tökéletesen illeszkednek a fémtermékekbe, és a rögzítők nagyon tartósak lesznek.

Javasoljuk, hogy a profilt felfüggesztéssel rögzítse a mennyezeti felületre. Az eljárás során rendszeresen figyelni kell arra, hogy a tervezett vízszintes vonal nem mozdul el.

világítás

Ha beágyazott világítóberendezéseket kíván telepíteni PVC panelekbe, elő kell készítenie a következő elemeket: kábelezés, sorkapocs, szigetelőszalag és kapcsoló.

A világítóberendezés kiválasztása esetén ajánlott előnyben részesíteni azokat a modelleket, amelyek teljesítménye nem haladja meg a 40 wattot. Ezt figyelmen kívül hagyva a műanyag panel túlmelegedése, az ezt követő deformáció és a mérgező párolgás előfordulása.

A vezetékeket a világítóberendezés jövőbeni telepítésének területén kell rögzíteni. A tervezett ponton egy 10-14 cm hosszú huzal segítségével egy szemet húzunk. A keretszerkezet kábelezésének kényelmesebb és megbízhatóbb rögzítéséhez használja a reteszeket. Nem ajánlott szorosan meghúzni, mivel fennáll a veszélye annak, hogy a fonat deformálódjon.

Ahhoz, hogy egy lyukat készítsen, használjon koronát a fából készült anyagokhoz. Szükséges az átmérő világos egybeesése a lámpa méretparamétereivel, de nem kevesebb, mint 4 mm az első gyűrűk. A standard átmérők 58 mm-től 74 mm-ig terjedő paramétereket tartalmaznak. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a lyukak javítása nehéz, nagyon gondosan tervezzük meg a telepítési helyet.

Vászon összeszerelése panelekből

A végső szakasz tehát a PVC panelek összegyűjtése a mennyezeti felületen.

Ahhoz, hogy ezt a folyamatot sikeresen kezelje, egy egyszerű algoritmust kell követnie.

 • A panelekhez rögzített munkákhoz műanyag profilokat rögzítenek a vezetőprofilokon. A rögzítőelemeket önmetsző csavarokkal készítik, amelyek a rögzítőcsíkokba vannak csavarozva. Amikor az alaplap sarokrészén lévő csatlakozás 45 fokos szögben van fűrészelve.
 • Kezdetben a PVC panelt be kell helyezni egy polcba a padlólemezek hornyaiba, és rögzíteni kell a mennyezeti profilokhoz csavarokkal, sajtolóaljzattal.
 • A fennmaradó anyagokat ugyanúgy rögzítjük, de a polcot nem az alaplapok hornyaiba kell behelyezni, hanem a szomszédos panel hornyaiba.
 • A zökkenőmentes mennyezeti felület kialakítása érdekében az anyagokat egymáshoz szorosabban kell rögzíteni.
 • Gyakran előfordul, hogy az utolsó panel kissé nagyobb, mint a szükséges méret. Ebben az esetben a panel vágása szükséges. Vágja a panelt 5-6 mm-rel kisebbre, mint a telepítési területre. Először is, az utolsó panel szorosan illeszkedik a lábazat hornyaiba, amely után az utolsó előtti anyag irányába elmozdul a sűrűbb sajtolás érdekében.

Annak érdekében, hogy a PVC panelek mennyezetét hozzák létre a fürdőszobábanNincs szükség építési készségekre, ezt megteheti. Ez egy meglehetősen egyszerű és fáradhatatlan folyamat, de gondoskodni kell a gondosságról és a pontosságról. Különösen szükséges a mennyezet helyes megjelölése és keretszerkezet kialakítása. Ez a két szakasz hozzájárul a sima mennyezeti felület kialakításához.

Hasznos tippek

Kis fürdőszobákban megengedett a szerelési munkák vezetési profilok nélkül. Ehhez ragasszuk a fapadlót a falfelületre a szoba kerületén. Javasoljuk, hogy folyékony körmöket alkalmazzanak ehhez az eljáráshoz. A mennyezetléceket úgy szerelik fel a felfüggesztésre, hogy a szélei kissé elfedik a már ragasztott lábazatok felső részét.

PVC-panel megvásárlásakor vegye figyelembe az elülső oldal vastagságát és a bordák méretét. Mindkét esetben az elv működik: minél több, annál jobb és ebben az esetben megbízhatóbb. Ideális esetben legalább 20 merevítő és 2,5 mm anyagvastagság van.Ezek a mutatók felelősek a hosszú élettartamért és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállásért.

A legjobb lehetőségek

A műanyag panel egyik előnye a magas vízállóság és a nedvességállóság. A speciális filmbevonat miatt a nedvesség átvitele kizárt. És amiatt, hogy ma sokféle színes megoldást készítettek, rendkívül könnyű kiválasztani a szükséges anyagokat.

A poli (vinil-klorid) panel az arany és az ár aránya, figyelembe véve az ár és a minőség arányát. A műanyag felülettel díszített mennyezeti felület szakemberek bevonása nélkül telepíthető, mivel a telepítés rendkívül egyszerű. A dokkolószerkezet sajátosságai miatt sok panel egy vászonnak tűnik.

A PVC paneleket gyakran használják a mennyezetek egyenetlen felületű szintezéséhez. Nem kell megszabadulnia a régi bevonattól. Az ilyen anyag nem igényel gondoskodást, csak annyira, hogy a felületet egy speciális mosószerrel szisztematikusan törölje.

Hogyan készítsük a mennyezetet a PVC panelek fürdőszobájában, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba