A PVC panelek rácsosítása: típusok és gyártás

A belső és külső befejező munkákhoz műanyag bélést használnak. A közelmúltban az anyag új formák megjelenése miatt kezdett el a divatból. Ugyanakkor széles körű, rendelkezésre álló és alacsony költségű, ez elég népszerű.

A falburkolat megkülönböztető jellemzője az egyszerű és egyszerű telepítés, melyet egy személy könnyen kezelhet, még akkor is, ha először csinálja. A láda létrehozásához egy kalapácsfúrót, egy szintmérő csavarhúzót, egy habpisztolyt, egy bolgár, egy szilikon vagy folyékony körmök fegyvert, egy építési tűzőgépet, egy moláris kést, egy sarokot, egy mérőszalagot és egy ceruzát kell használni.

A panelek típusai

A panelek megjelenése három típusra osztható.

  • zökkenőmentes - termékek, amelyek szabványos mérete 250-350 mm széles és 3000-2700 mm hosszú. Egy gyönyörű öntött felületet alkotnak. A termékek vastagsága 8 mm és 10 mm között változik. A panelek variánsai különböznek a festéknek a munkafelületen való alkalmazásának módjától és ennek megfelelően az ártól. Mindegyik könnyen mosható szappanos oldattal. A laminált panelek ellenállnak a mechanikai stressznek, nem fakulnak a napsütésben.
  • göndör - olyan termékek, amelyek szélei alakúak, ami az összeszerelt felületnek a falburkolat megjelenését biztosítja. Az ilyen modellek szélessége leggyakrabban 100 mm, ritkábban - 153 mm. Egységes, általában fehér (matt vagy fényes) vagy bézs színűek. A panelek rácsos szerkezetűek, amelyek légüreggel rendelkeznek, amelyek sűrűsége és vastagsága is eltérő lehet.
  • mennyezet - könnyebb lehetőség. Az ilyen panelek vastagsága 5 mm. Könnyen gyűröttek és a legolcsóbbak. Nagyon óvatosan kell felszerelni és működtetni őket. Az ilyen anyagot csak a fizikai és mechanikai hatásoktól védett helyek készítéséhez ajánljuk.

felszerelés

A PVC panelek telepítési módjai csak két:

  • közvetlenül a talajra;
  • ládák használata.

Ahhoz, hogy a paneleket az adagoló használata nélkül telepíthesse, egy lapos alap síkra van szüksége a legkisebb különbségekkel. Megfelelő üveg, tégla, beton, OSB, rétegelt lemez, gipszkarton, burkolt felület. A rögzítéshez szilikon, folyékony körmök, poliuretán hab.

Ha nem kap ilyen rögzítőket, ragaszthatja a paneleket forró bitumenre vagy homokhoz vagy cementhez kevert olajfestékhez. Ezeket az alappontra vagy a cikcakkra alkalmazzák, fokozatosan összegyűjtve a lemezeket és nyomjuk meg őket. Szükség esetén alkalmazzon távtartókat. A fa vagy fa tartalmú felületeket klasszikus módon gyártják - széles körű, önmetsző csavarokkal vagy építési tűzőgéppel ellátott szegekkel.

A panelek egyenetlen felületekre történő szerelése időigényesebb. Ehhez ládák.

Készíthető:

  • műanyag vezetők;
  • Fából készült rudak;
  • fémprofilok.

Az építésben használt anyag homogenitása sok előnnyel jár. Ezért célszerű speciális műanyag vezetőket használni. Tartósak, alacsony súlyúak és nem igényelnek további feldolgozást, mert nem rothadnak. Speciális rögzítőelemekkel rendelkeznek a panelekhez (klipekhez), ami megkönnyíti a telepítést.

A rögzítők közvetlenül a bázis síkjához kerülnek, a konvex ponttól kezdve. Ez a keret pontosabb összeszerelést igényel. Az útmutatókat szigorúan egymással párhuzamosan kell felszerelni. Csak ebben az esetben a klipek teljes mértékben elvégzik a rögzítők szerepét.Az első műanyag panel 90 fokos szögben van felszerelve a léchez képest. A telepítés egy kicsit bonyolultabb, mert az elemek könnyen hajlíthatók, így nehéz lehet az ideális sík elérése.

A síkhoz való rögzítéshez nem egyszerű 6/60 tiplik, de horgonycsavarokat használnak. A legjobban együtt dolgozhat, ez a mesterekre is vonatkozik. A vezetők belsejében lévő üreg az elektromos kábelek bekötésére szolgál. A csatlakozóaljzatok és a kapcsolók külső, világítótestek. Az elektromos kiegészítők egyéb telepítési módjai további előkészítő munkát igényelnek az alaphoz.

A leggyakrabban használt olcsó és megfizethető fa ládák. A gyártásához szükséges anyag lécként vagy faanyagként szolgálhat. Előkezeltek egy gombás és penészgomba elleni antiszeptikus készítményrel. Ha szükséges, impregnálható és tűzálló.

Ne feledje, hogy a PVC panelekből összeállított sík nem lélegzik, és ezt a ládát szellőztetni kell. Ehhez a rudakba vágásokat készítünk, ha azok közel vannak az alaphoz. A Reiki kis helyekkel rögzíthető. Ne zavarja a dekoratív műanyag rácsokat. Ha van egy motorháztető (például a fürdőszobában, WC-ben, loggiában vagy a konyhában), akkor a beépített ventilátor jó segítő lehet a kívánt éghajlat fenntartásában.

A panelek keretét a dübelekre szerelik, és a rögzítés helyén a bélések segítségével vízszintesen állítják be. A keretvezetők közötti távolságot tetszőlegesen választjuk meg, a 30 cm-es lépés elegendő, az anyag hiánya vagy megtakarítása esetén a távolság 50 cm-re növelhető, a panelek minőségi felszereléséhez a léc fa részei sima és egyenletesek. Ezek azonban elrejtve vannak az elülső fedél mögött, így a kiváló minőségű üres helyek használata nagyon pazarló. Ebben az esetben illessze be a félig szélezett fedélzetet vagy a BU-t (például régi díszítés vagy akár lábazat).

A keretet a kerület körül gyűjtik. Az ajtó- és ablaknyílások kiiktatása, műszaki lyukak. A sarkokban, ahol két sík találkozik, meg kell figyelni a meredekséget.

A burkolat következő alkotórésze és egyidejűleg az elülső felület további műanyag szerelvények. Geometrikusan a tér háromdimenziós. Ezért az egyik sarokban csak három sík találkozhat. A síkok közötti egyenletes átmenet és a rések elrejtése érdekében különböző műanyag profilok találhatók. A kiindulási szint egyetlen síkban van a kerülete körül, ugyanakkor a mennyezeti lábazatot is használják.

Az összekötő profilt két különböző típusú vagy különböző típusú panel megkülönböztetésére használják. egy síkban vagy felépítve őket. Ahhoz, hogy megfeleljen a két síknak, belső és külső szögek formájában tervezett csíkok. A panelek síkjának befejezéséhez és a technikai tér elrejtéséhez és a fal alapja között egy F-alakú rúd használható.

A profilokat a keret sarkaiban és a kerület mentén klasszikus módon rögzítik. Ezután 3-4 mm-rel kevesebbet vágjon le a mért távolságtól. Ezt meg kell tenni, különben a műanyag hardver „megduzzad”. Ezután a panel a profilok hornyaiba kerül. Biztosítsa azt a többi vezetőhöz. A panelen lévő távolságot egy sarokjel jelöli, és egy fűrészlappal vágja a fűrészlapot fém vagy egy fűrészlappal ugyanazzal a pengével. A műanyagot is könnyen és gyorsan vágja a daráló, de meg kell jegyezni, hogy ebben a folyamatban sok építési por keletkezik.

öntvény

A műanyag szerelvények használatát megtagadhatja, és a varratokat a formázáshoz alkalmazhatja. Különböző anyagokból (fa, hab) készült öntvény használata PVC paneleken irracionális, mert további feldolgozást igényel (festés, lakkozás). A legjobb, ha a göndör hevedereket, vagyis ugyanazon PVC-anyag öntését ragadja meg.

Rögzítse az elemet egy speciális ragasztó, melyet akkor kapunk, amikor megvásárol egy öntést a boltban, valamint a folyékony körmökön vagy a „Moment” típusú szuper ragasztón. Vannak különböző méretű PVC sarkok, amelyek szintén egyszerűen ragasztva vannak a panelhez. Kevésbé zavaró az ilyen típusú díszítés, és a folyamat kevesebb időt vesz igénybe, de lehetetlen a paneleket szétszerelni, anélkül, hogy károsítaná őket.

Fémprofil

Nagyon egyenetlen felületekhez, többszintű sík vagy más dőlésszögű sík kialakításához különböző típusú beépített lámpák használatához, valamint kipufogócsatorna létrehozásához fémprofilokat használnak, amelyeket főleg gipszkarton telepítésére használnak. Ez a keret több súlyt igényel, és a telepítéshez speciális alkatrészeket igényel. A megbízhatóság azonban megkülönböztethető, nem igényel különös gondot, tökéletes mind belső, mind külső munkákhoz.

A keret ugyanolyan egyszerű lesz, mint a Legocsak összeszereléskor több különböző manipulációra van szükség (aluljárások, mérések, puffok, kanyarok). A nehézségek azonban nem merülnek fel itt. Az a személy, aki legalább egyszer gyűjtött egy ilyen keretet, nagyon gyorsan megbirkózik ezzel a feladattal.

A láda ez a változata lehetővé teszi a szigetelés használatát, amely hangszigetelőként is működik. Lehetséges az interroom-partíció opciója. Ugyanakkor a Sh-alakú alumínium sín (más néven mennyezet) egy 40/50 mm-es fából készült rúddal van megerősítve. Ilyen megerősítésre van szükség egy ajtó létrehozásához. Kívánt esetben az egész keret erősíthető, de ez nem szükséges.

Az ilyen állványok a mennyezetre és a padlóra erősített vagy egyszerű fém sarkok segítségével vannak rögzítve, amelyek önmetsző csavarokkal vannak meghúzva. A kereszttagok ugyanúgy csatolva vannak, és megerősíthetők. Számuk függ a függőleges vagy vízszintes PVC-panel felszerelésétől.

A falon vagy a mennyezeten a lécet szokásos módon rögzítik. Az U-alakú vezető a perem mentén, az alaptól tervezett távolságra van szerelve. Ha az átfedésben lévő felület területe kicsi (kb. 1 méter széles), akkor a W-alakú profilt behelyezzük és egy önmetsző csavarral meghúzzuk (kilenc csiga vagy anélkül).

Ha a szélesség nagyobb, akkor a felfüggesztéseket a síkra szerelik. a sík anyagától függően 6/40, 6/60 vagy csavarhúzó segítségével. A szuszpenziók (krokodilok) ugyanazon a síkban rögzítik a vezetőprofilt ugyanazzal a kilencével. A kilenc helyett a szokásos rövid csavarokat nyomóalátéttel vagy anélkül használhatja. A nyomómosó opció drágább lesz, de jobb a síkban, és nem zavarja a panelek telepítését.

Hogyan kell kiszámítani az anyag mennyiségét

Először határozza meg, hogy a panel milyen irányba kerüljön. A mennyezeti zökkenőmentes paneleknél jobb, ha merőleges a fényforrás behatolására a szobába. Az anyag minősége más, és senki sem mentes a telepítési hibáktól, és ez a módszer csökkenti a hiányosságok külső megjelenését.

Az anyag megtakarítása érdekében mindkét lehetőséget megvizsgálhatja a szerelőpaneleknél (mentén és egészen), és határozza meg, hogy melyik módszer kevesebb Miután megtudta, hogy a csapágyak vezetői iránya irányban van, osztja el a sík távolságát a vezetők lépésével. Szóval megkapod a számukat és még egy darabot. Ez a minimális pogonazh anyag, amelyen a panelek telepítését végezheti el.

A nagyobb mennyiségű munka elvégzéséhez hozzá kell adnia minden sík, műszaki, ablak- és ajtónyílás kerületeit. A számítások során figyelembe kell venni a vásárolt termékek sorát Ha lehetséges, komponens rekeszeket rendelhet a rendeléshez.

A PVC panelek ládáinak típusait lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba