3D PVC panelek: előnyök és hátrányok

A helyiségek nyilvántartásba vételekor minden apartman tulajdonosának problémája van az anyagválasztással. Fali burkolatokhoz sok gyártó 3D PVC-paneleket fejlesztett ki. A modern műanyag panelek pénzt takarítanak meg, átalakítják a szobát. A könnyű telepítésnek és a hosszú élettartamnak köszönhetően a lakások különböző típusú díszítéssel szolgálhatnak. A műanyag panelek fő előnye, hogy stílusos és szép belső teret hozzon létre.

Különleges jellemzők

A műanyag 3D panelek sokféle eredeti tervezési opcióval rendelkeznek, amelyek bármilyen helyiségben használhatók. Könnyen kezelhetőek, mivel a fali panelek könnyen tisztíthatók és ellenállnak a háztartási tisztítószereknek. A 3D panelek nagyon ellenállnak a nedvességnek és környezetbarát anyagok. A dekoratív PVC panelek használata hozzájárul a legdrágább ötletek megvalósításához minden szoba kialakításában, és egyedülálló belső teret ad.

A fal 3D-s modellek hozzájárulnak a hőszigetelés és a hangszigetelés javításáhozsegítsen elrejteni a falak és a mennyezet különböző hibáit, elrejteni a szemektől az elektromos vezetékeket és a csöveket. A műanyag 3D panelek különböznek a felületek szokásos háromdimenziós mintázatától, amelyet a perforáció technológiájának köszönhetünk. A szoba belsejébe épített, jól megválasztott szín és grafikai tervezés különleges és eredeti megjelenést biztosít.

Kívánt esetben a fali panelek színe és szerkezete stílusosan és szokatlanul kombinálható.

típusok

A 3D PVC szerkezetek téglalap alakú lapok formájában készülnek. Ezeket a falszerkezet módjára vagy ragasztási módszerre alkalmazzák. Költség esetén ezek a nagyságrendek kisebbek, mint a kerámialapok, de praktikusabbak a szobák díszítésekor. Segítségükkel tökéletesen átalakíthatja a szoba geometriáját.

A műanyag panelek két típusa van.

  • Texturált 3D-s minták egy hullámos vagy absztrakt díszítéssel ellátott megkönnyebbülés. Kiváló falburkolat, hogy vizuálisan növeljék a helyiséget. Ez a típus nem csak műanyagból, hanem gipszből vagy alumíniumból is készülhet. Nagyszerűek, hogy vizuálisan növeljék a falak magasságát, és négyzet alakú megjelenést adjanak a szobának.
  • Sima panelek sima felületet mutatott, és ellentétes megkönnyebbülés hiánya jellemzi. Az ilyen formatervezési minták elsősorban kiváló minőségű PVC-ből készülnek, kiválóan alkalmasak a fürdőszoba díszítésére. Ezeket egy színben és különböző minták és rajzok készítésével lehet elkészíteni. A színek nagy választéka lehetővé teszi, hogy nagyszerű megjelenést nyújtson a fürdőszobai kialakításban nagy pénzügyi költségek nélkül.

előnyök

A nagy lapméret miatt a helyiségek kialakítása nem sok időt vesz igénybe. A 3D PVC paneleket egyszerűen el lehet ragasztani egy előkezelt falra, vagy rögzíteni lehet egy lécszerkezetre. Az ilyen formatervezési minták könnyen feldolgozhatók, a kívánt méret elérése, késsel vágva vagy fűrészeléssel. A telepítés területén még egy tapasztalatlan személy is képes a javítás területén.

Az ízlésesen kiválasztott, színes és mintás PVC panelek segítenek a helyiség terjeszkedésében. Alkalmazás, amikor a keretezés technológiája elrejti az összes mérnöki konstrukciót. A 3D-s formatervezési minták nagy előnye a viszonylag alacsony ár a többi anyaghoz képest.A lakások mennyezetének és falainak 3D panelekkel történő elhelyezése többször is kevesebb lehet.

ellenérvek

Számos pozitív tulajdonságával a 3D PVC panelek hátrányai vannak.

  • Komplexek a vizuális érzékelésben. A kialakítás során tanácsos egy falat vagy annak néhány részét panelekkel díszíteni, különben a belső tér túlterhelhetővé válik.
  • Rendszeres karbantartást igényel. A por naponta felhalmozódik a grafikában, ezért rendszeresen meg kell tisztítani. Az ilyen épületek helyiségeinek megteremtése során biztosnak kell lennie abban, hogy megfelelő gondossággal tudja őket biztosítani. Ellenkező esetben az ábrán felhalmozott por nem adja meg az alkalmazott grafikus kép teljes hatását.
  • Belső stílus. A Relief 3D panelek határozzák meg a helyiség egyetlen stílusának megfelelőségét. Amikor a belsőépítészeti adatlapok sok esetben túl kiemeltek vagy nem megfelelőek.
  • Az ilyen modelleket nehéz helyettesíteni. A panelen károsodás esetén nagyon nehéz megtalálni hasonló helyettesítőt. Ezért ajánlott őket raktárkészletben vásárolni.

Szerelési módszerek

A 3D PVC panelek telepítése egyszerű, így nem csak egy szakember, hanem egy közönséges személy is képes kezelni. Ez nem mondható el kerámia lemezekről. Ha a telepítés helye elég egyenletes, akkor az anyagot biztonságosan telepítheti felesleges feldolgozás nélkül. Ily módon a műanyag mintadarabok kis súlyúak. A javításhoz egyszerűen használhatunk folyékony szegeket vagy ragasztót a telepítéshez.

A szakértők a csontváz módszer használatát javasoljákha a falak kissé ferde vagy egyenetlenek, vagy a panel túl nehéz. A keret maga fából, műanyagból vagy fémből készül, majd csavarokkal ragasztja az anyagot a kész keretre.

Ha nem akarod a javítást magad elvégezni, akkor a szakemberek munkája olcsó lesz. A legtöbb panel a teljes anyag 15-20% -át teszi ki. Fontos tudni, hogy egy négyzetméteres texturált műanyag ára három ezer rubeltől kezdődik.

3D PVC panelek - stílusos megoldás minden olyan szoba díszítésére, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű és megbízható bélést.

Hogyan válasszunk ki egy 3D-s PVC-panelet?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba