PVC panelek utánzat csempe a belső térben

A csempe évek óta a belsőépítészeti anyagok vezető pozíciói közé tartozott, ugyanakkor a magas páratartalmú helyiségekkel szemben nem volt egyenértékű analógja. Annak ellenére, hogy az ilyen anyagokkal végzett műveletek sokáig tartanak, technikailag képzett előadót igényelnek és meglehetősen drágaak, viszonylag nemrégiben találtak alternatívát.

A nehezen használható kerámiacsempék helyett olcsó PVC-panelek hasznos tulajdonságainak tömegével jártak. A polivinil-kloridot már régóta ismerték és aktívan használták az iparban, de nemcsak régen népszerűvé vált a felszíni burkolat területén, a termelés korszerűsítése és a vinil panelek minőségének javítása, beleértve a környezetbiztonságot is. A termék teljesen versenyképes és könnyedén elfoglalta a költségvetési javítások rést.

Az anyag használata nem igényel jelentős költségeket, a munka rövid idő alatt zajlik, és lehetővé teszi a belső tér jelentős változtatását indokolatlan erőfeszítés nélkül.

PVC burkolattal rendelkezik a csempe alatt

A több mint egy évszázaddal ezelőtt kitalált polivinil-klorid esetében hosszú ideig nem találtak gyakorlati alkalmazást, és csak a második világháború után elterjedt a termelés. Ma az anyagot aktívan használják az iparban, különösen a kábelek szigetelésére, a filmek, padlószőnyegek és természetesen ablakok, ajtók és burkolólapok gyártására.

Polivinil-klorid
Polivinil-klorid-termelési rendszer

Egy bizonyos pontig a mindennapi életben való használat nem volt különösebben népszerű, úgy vélték, hogy az anyag káros az egészségre. Ma a helyzet drámaian megváltozott, a termelés teljes korszerűsítésen ment keresztül, és bizalommal kijelenthető, hogy a műanyag panelek teljesen ártalmatlanok. Az egyetlen olyan helyzet, amikor a PVC veszélyes lehet az emberekre, az a káros anyagok kibocsátása az égési folyamatban.

A panelek több rétegből állnak.a belső rész perforált hordozó, és a külső egy sima laminált bevonat. A mechanikai sérülésekkel szemben ellenálló különleges film védi a termék felületét és garantálja a megfelelő működéssel akár 10 év kitűnő megjelenést. A kép rajzolásának innovatív megközelítése lehetővé teszi bármilyen összetettségű és textúrájú képek létrehozását.

Az egyedi bevonatnak számos előnye van:

 • fokozott vízállóság;
 • tartósság;
 • hőállóság;
 • könnyen telepíthető;
 • a felület sima, nem tartalmaz port és szennyeződést;
 • ökológiai tisztaságú;
 • a színek és textúrák széles skálája;
 • lehetőség a személyes ötletek megvalósítására a tervezésben;
 • eltakarja a falak alatt lévő falak tökéletlenségét;
 • nem igényel technológiailag komplex ellátást;
 • tökéletesen tisztítható;
 • ellenáll a penésznek és a penésznek;
 • megfizethető áron.

  hátrányai:

  • az égés során káros anyagokat bocsátanak ki, amelyek potenciálisan veszélyesek a személyre;
  • éles hőmérsékletcsökkenéssel, deformációval szemben;
  • A telepítést követő első napokban különleges műanyag illat keletkezik, ha a gyártás során rossz minőségű alapanyagokat használnak - a szag tartósan fennállhat.

  A panelek típusai

  A csempe alatti PVC utánzat különböző formájú, három fő típusa van: lap, négyzetelemek és műanyag panelek.

  A műanyag paneleket nagy szerelési sebesség jellemzi. Hosszúság: 260 - 300 cm, szélesség 15-50 cm.

  A négyzet alakú panelek jellegzetessége a színes elrendezések személyes választásának lehetősége, egyedülálló mintázatot vagy díszet hoz létre. Az egyik oldal mérete 30–98 cm.

  A falra vagy a ládára való rögzítésen kívül (az építés típusától függően) az elemek egymásba vannak rögzítve „tüskés” zárral.

  Négyzet alakú PVC
  Négyzet alakú PVC a virágban

  Lap - úgy néz ki, mint a rétegelt lemezEzeket PVC lemezeknek nevezik. A hossza 80 - 203 cm, szélessége 150 és hihetetlen 405 cm, ragasztóval vagy körmökkel rögzítve, az ízületeket színtelen tömítőanyaggal töltik, vagy speciális burkolattal borítják.

  A termékek általános paramétereit a gyártó szabványosítja, tartományuk nagyon széles. Például az egyik oldal mérete tíz centiméterenként változhat.

  Az egyedülálló tulajdonságok és a megfizethető ár miatt az anyag ideális ahhoz, hogy jelentősen és gyorsan megváltoztassa a szoba megjelenését kis pénzért.

  A tervezési jellemzőknek köszönhetően a panelek csodálatos hő- és hangszigetelést biztosítanak.

  PVC lemez
  PVC panel

  PVC panel kiválasztási opciók

  Vannak külső jelek, amelyekkel határozza meg a fürdőszoba és a konyha bevonatának minőségét, ügyeljen rá, hogy figyeljen rájuk.

  • Mindig ugyanabból a tételből vásároljon termékeket, különben különféle színű paneleket kaphat, amelyek nagyon nyilvánvalóak lesznek. Ez egy nagyon fontos pont, ügyeljen arra, hogy a megbékélést kövesse.
  • Óvatosan ellenőrizze a paneleket a külső károsodások és a deformáció helyes szögben.
  • A panelzárnak szilárdsággal és egyidejűleg elegendő rugalmassággal kell rendelkeznie. A hajlítás nem vezethet deformációhoz.
  • Kerülje a túl olcsó bevonatokat, ezek az újrahasznosított műanyagból készült termékek, és nagyon rövid ideig tart.
  • A panel anyagának halványsárga színe azt jelzi, hogy megsértették a tárolási feltételeket (a nyílt nap alatt) vagy az alacsony minőségű festékeket.
  • A szilárdságot befolyásoló fontos tényező a merevítők (válaszfalak) közötti távolság, az optimális 5-10 mm.
  • A burkolóanyag-állománynak több m2-nél nagyobbnak kell lennie, mint a tényleges méret, ezért figyelembe kell venni a sarokban lévő szegmens elkerülhetetlen költségeit.
  • A gyártó által megadott összes méretet ellenőrizni kell, hogy megfeleljen-e a tényleges méretnek, különösen, ha a termék kínai.

  Hogyan vannak a panelek csempék alatt?

  Mielőtt elkezdené a falra szerelni a burkolatot, vegye figyelembe a rendelkezésre álló módszerek minden előnyét és hátrányát. A ragasztóval vagy folyékony szegekkel való rögzítés hátránya, szükség esetén a panel szétszerelése nagyon problémás lesz.

  Könnyen rögzíthető a csempe utánzó csempe a falakon, két fő módja van.

  Ragasztó rögzítés

  Ezt a módszert ritkán kapjuk meg, a használat egyik előfeltétele a lehető legkisebb falak, ami ritka. A beillesztéshez jó minőségű ragasztóra van szükség, tökéletes "pillanat".

  A ragasztandó felületnek tisztának és szükségszerűen száraznak kell lennie. A fal előkészítése, a régi bevonat és a szennyeződés tisztítása. A munkafelület kiegyenlítésre kerül, a hibákat oldattal töltik meg, a felesleget egy lyukasztó leüti. A falat egymás után kétszer egy alapozóval fedjük be, és csak a felület teljesen megszáradása után kezdődik a telepítési folyamat.

  A munka előtt olvassa el a ragasztó használatára vonatkozó utasításokat, és kövesse következetesen.

  A panelek telepítése a láda alatt

  A keretre (láda) szerelt burkolat van jelentős előnyökkel jár a fenti rögzítési módszerrel:

  • nincs szükség tökéletes fali előkészítésre;
  • a design maszk-kommunikációval rendelkezik, és szükség esetén könnyű hozzáférést biztosít a javításhoz;
  • A láda könnyen összeszerelhető.

  A rostáláshoz használt anyag kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a fémprofilt.A fa építése nem alkalmas hosszú távú működésre magas páratartalmú helyiségekben, a fa idővel deformálódik, és az összeszerelt bevonat elveszíti eredeti megjelenését.

  Összeszereléskor bizonyos szabályok betartása szükséges:

  • legalább 50 cm-re rögzítse a szerkezetet;
  • a profil mindig merőleges arra a irányra, amelyben a befejeződés folyik;
  • jobb, ha a paneleket függőlegesen helyezzük el, ez segít elkerülni a víz behatolását a felületen;
  • burkolat rögzítéséhez csavarokat vagy körmöket használjunk, ha fából készült léceket használtunk;
  • mindig használjon kiegészítő kiegészítőket a díszítéshez - bagett, basebards és hasonlók.

   Ennek a befejező anyagnak egy másik érdekes jellemzője a paraméterek megváltoztatása a hőmérsékleti viszonyoktól függően. A -10 és 40 fok közötti hőmérsékletkülönbségű három méteres panel méretei 1 cm-rel változnak, ezt a tulajdonságot figyelembe kell venni a telepítés során, a panelt előzetesen be kell vinni a helyiségbe, és a normál alatti hőmérsékleten kell összeállítani. Ez lehetőséget ad arra, hogy a legtöbb monolit felületet kapja.

   A tapasztalt építők ideiglenesen PVC-paneleket javasolnak az új épületek házaiban lévő fürdőszobák burkolásához, mivel az épület természetesen zsugorodik, és csak 3–5 év után kerámialapokat választ.

   Jellemzők a PVC panelek gondozására

   A vinil nem kívánatos fenntartani, de rendszeres tisztítást igényel, és bizonyos vegyi anyagok használatát korlátozza.

   Mit lehet mosni:

   • víz és puha, szöszmentes kendő, ez elegendő a por és a kisebb szennyeződések elleni hatékony küzdelemhez;
   • súlyosabb szennyezés esetén speciális tisztítószereket használnak;
   • a színek eredeti fényereje és gazdagsága segít a 10% -os ammóniaoldat visszaadásában.

    Mit nem lehet alkalmazni:

    • koptató tisztítószerek, károsítják a felületet;
    • oldószerek és zsírtalanító szerek, elpusztítja az eredeti megjelenést;
    • lúg.

    Rendelje meg, hogy egy kis, félreeső webhelyen teszteljen minden olyan eszközt, amelyet alkalmazni fog.

    Használata

    A modern szintetikus polimer pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elegendőek ahhoz, hogy az építőiparban elismert vezető szerepet töltsék be a befejező anyagok - kerámia burkolólapok.

    A PVC panelek jellegzetességei lehetővé tették, hogy új javítási filozófiát alakítsanak ki, amely alapvetően különbözik az évtizedek óta tradicionális jellegűektől.

    A demokratikus ár és a professzionális mester kötelező bevonásának szükségességének hiánya a PVC-t használó javítási munkálatokat teljesen új szintre emeli. A javítás megszűnt a magas költségvetésű projekt, amely hatalmas beruházásokat igényel a bérelt munkavállalók anyagába és bérébe. Most ez egy olyan folyamat, amelyben az elfogadható eszközökkel bárki demonstrálhatja a tervező képességeit és megvalósíthatja fantáziáit.

    A bevonat univerzális és falakhoz és mennyezetekhez használható, beleértve a magas páratartalmú helyiségeket is. A kis súly, a könnyű összeszerelés, a minimális mennyiségű szemetet és a zaj szinte teljes hiánya miatt a műanyaggal való munka mindenki számára elérhető izgalmas leckékké válik. A panelek alakjának, színének és különböző textúráinak megválasztásának képessége kielégíti a legigényesebb ügyfeleket. Ma a lila színű vékony panelek nagyon népszerűek.

    A professzionális javítócsapatok örömmel látják el a PVC falburkolatokat az érdekesebb árakon, mint a kerámialapoknál.

    Hogyan telepítsük a PVC paneleket utánzat csempékkel a fürdőszobában, lásd az alábbi videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba