PVC fali panelek a fürdőszobában

 PVC fali panelek a fürdőszobában

Ha a fürdőszobában a befejező anyagok megválasztása a PVC panelek számára előnyben részesül, akkor kérdései vannak a telepítésükkel kapcsolatban. Ez a folyamat mindenki számára érthető, mivel a panelt külső szakértők bevonása nélkül telepítheti.

Szükséges azonban bizonyos árnyalatok ismerete.

Különleges jellemzők

A PVC panelek - egy műanyag, téglalap vagy négyzet alakú dekoratív anyag, egyfajta alternatívája a kerámia cserépnek. Ezzel ellentétben nem kell magukat dokkolniuk, az azonos elemek közötti távolságot keresve.

A panelek többsége speciális csatlakozási technológiával rendelkezik. Hagyományosan a varrás és a varrat nélküli. Külsőleg a varratok mindegyik kivitelben láthatóak. A különbség az, hogy a zökkenőmentes paneleknél a hálószobák és a vékonyabbak. Más fajoknak nincs hasonló kötődése.

Használatuk az alap előkészítésével kapcsolatos - a régi bélésből meg kell tisztítani: festékek, lapok, vakolat. A telepítési technológia lehet keret vagy keret nélküli - ez függ a falak síkosságától, a kommunikációtól, egy adott helyiség négyzetméterétől. A telepítési módszer nagymértékben függ a falak magasságkülönbségétől: ha a magasságuk és a geometriájuk messze nem ideális, akkor el kell maszkolni a hibákat a keret rovására.

Egy esetben a panelnek az alaphoz kell ragasztania. A keret technológia magában foglalja a ládák gyártását (profilok kialakítása). Az alap és a panelek között üreg képződik. Nincs szükség ragasztóra: a rendszer fémprofilokból és speciális rögzítőkből készül. A panelek típusától függően a panelek függőlegesen és vízszintesen is felszerelhetők.

Ez az anyag a béléshez szükséges anyagok sorába tartozik. Elasztikus, de nem puha szerkezete nem változtatja meg, de nem jelent jelentős mechanikai sérüléseket. Ha megüt, akkor a horpadás a felületen maradhat. A karcolások nem tudják elrejteni vagy festeni - az anyag nem biztosítja ezt.

Nem halmoz fel statikus elektromosságot, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül a panelek könnyen tisztíthatók - a felület tisztításához csak tiszta, nedves ruhával törölje le. Minőségi anyag nem fél a háztartási vegyi anyagoktól.

Előnyök és hátrányok

A műanyag paneleknek számos előnye van:

 • Esztétikusan vonzóak. Segítségével bármilyen stílusos döntéssel megtervezheti a fürdőszoba belsejét.
 • A felhasznált nyersanyagok csúcstechnológia. A modern berendezésekre épül, a biztonsági előírásoknak megfelelően.
 • A burkolat és a színpaletta tartománya változatos.

A vevőnek lehetősége van bármilyen színű panelek kiválasztására.

 • A panelek szerkezete eltérő. Az imitációs képessége lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a fürdőszoba esztétikai felfogását. A textúra könnyen átadja a fa, márvány, kő, tégla anyagát.
 • Az anyag ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek. Nem változtatja meg a szerkezetét a nedvesség és a gőz hatására, ellenáll a fénynek.
 • A panelek különböző padlókhoz rögzíthetők. Szépek a falakon és a mennyezeten.
 • A PVC-bevonat önálló hátterekké válhat a fürdőszobában vagy elegáns stílusában. Ő képes zónába helyezni a helyiséget.
 • A panelek jól elrejtik a kommunikációs rendszereket. A fürdő képernyőjét és a mosogató alatti helyet díszítik.
 • Az ilyen rendszer telepítéséhez a keret összeállítása egyszerű.Hogy ő a tartósság garantálója.
 • Ezek a panelek jól néznek ki, a fürdőszobában más kivitelűek: kerámia vagy mozaik csempével kombinálhatók.

Érdemes megjegyezni néhány ilyen hátrányt.

 • Az alap elkészítésekor antisztatikus vegyülettel kell kezelni. Néha, amikor az anyag és az öntőforma közötti üregben működik.
 • A panelek költsége nem nevezhető költségvetésnek, a megtakarítások elfogadható árának köszönhetőek.
 • A ragasztási módszer nem nevezhető jónak, ha a falak görbülete és konvexitása magas.
 • A keretrendszer "ellopja" a fürdőszoba használatos alapterületét. Nem félelmetes egy tágas fürdőszoba vagy WC, de nem mindig sikeres egy kis szobában.

A panelek típusai

Hagyományosan az összes létező típusú műanyag panel két típusra osztható:

 • Fali;
 • mennyezet.
fal
mennyezet

A kettő közötti különbség a vastagság - a mennyezetváltozatok vékonyabbak. Ez a tömegterhelés csökkenésével jár, ami különösen fontos a panelház laza padlóira vagy egy fa- és habtömbökből álló magánszerkezetre. Az anyag szélességét és hosszát eltéríti, egyes fajták jobban hasonlítanak a lapanyagra.

A paraméterek kicsi - 100x50 cm. Más dekoratív panelek hasonlóak a lécekhez - többnyire vékonyak, de a tartósság szempontjából fontos szempont a tartósság: minél nagyobb, annál tartósabb a burkolat.

  A fajta szerint a fajtákat fényvisszaverő képességük jellemzi: A lamellák matt vagy fényesek lehetnek. A mennyezetre való fényezés lehetővé teszi, hogy vizuálisan nyújtsa a fürdőszoba falainak hosszát, hogy a helyet jobban meg lehessen tenni. A matt opciók különösen harmonikusak, ha más anyagok utánzása szükséges.

  A műanyag jól illeszkedik a tükörbetétekkel - az ilyen paneleket mennyezeti díszítésre használják.

  Érdekes textúra megkönnyebbüléssel. Segítségével speciális fürdőszobát adhat a belső térhez. Jellemzően ezek a fajták a falburkolatok befejezésére készülnek. Néha inkább lapanyagok. Lehetnek vékonyak vagy mérsékelten sűrűek, de az erősség lehetővé teszi, hogy a falakat a nagyobb felhasználási helyek közelében vágja le.

  edzés

  Nem nehéz a paneleket a fürdőszobába szerelni, de előkészítenie kell a bázist, fel kell töltenie az anyagot, kerettel ellátott alkatrészeket, valamint a készletet.

  A keret módja hasznos lehet:

  • vezetősínek (batten profilok);
  • műanyag befejező profilok;
  • műanyag sarkok;
  • csavarhúzó;
  • fémfűrész;
  • önmetsző csavarok;
  • dugók;
  • vonalzó, ceruza;
  • épületszint;
  • bilincsek;
  • Phillips csavarhúzó;
  • építési tűzőgép;
  • lyukasztó.

  A panelek típusától függően mennyezeti vagy padlóburkolatot kell vásárolni. Néha a segédanyag lehet hab, tömítőanyag és szigetelőanyag. Ha a ragasztási módszer ragasztó folyékony körmöket vásárol. A fröccsöntés lehet csatlakozó, mennyezet, vég, belső, univerzális, külső és indító. A kívánt típus kiválasztása a falak vagy a mennyezet perspektívájának alapján történik - ez függ a vetülékektől, a fülkéktől, a fal ferdeségétől.

  Az alap előkészítése általában nem sok időt vesz igénybe. Szükséges erősíteni az alapot, ami különösen fontos porózus, laza padlók esetén. Ezek általában zuhanyzók, mivel az építési technológiát sértik. Készítsen egy kiváló minőségű ládát, vagy egy klasszikus ragasztóalap ne legyen lehetséges.

  Kezdje a felület kiegyenlítését. Ha dudorok vannak, azokat eltávolítják. Ebben a szakaszban a felületet nagy áthatolási képességgel rendelkező alapozóval alapozzák meg - a padlózat szerkezete egyenletes, a port és a repedéseket köti össze. A talajt egyenletes rétegben alkalmazzák.Szárításkor kristályrácsot képez, amely javítja a tapadást.

  A látható hibákat - repedéseket, forgácsokat, üregeket - cementalapú gipszel és gittzel díszítik. A gipsz alapú rotbandokon alapuló keverékek nem használhatók a fürdőszobában, mivel nedvesek és leválnak az alapról. Ha a sarkokat egyenesre kell állítani, akkor ezt a folyamatot perforátor segítségével végezzük. Ezután jön a primer fordulata.

  Az ismétlődő réteg összekapcsolja az összes előzőt.

  települések

  Amikor az alap elkészül, folytassa a ládák építésével. Termelése azonban az elvégzett számításoktól függ. Ezek közé tartozik a rögzítők, profilok és útmutatók számának elszámolása. A számítás lehetővé teszi a szükséges anyagmennyiség meghatározását.

  Annak megállapításához, hogy mennyi profilra van szükség, számos tényezőt kell figyelembe venni:

  • a léc alkatrészeinek helyzete szigorúan merőleges a panelekre;
  • a panelek közötti optimális résnek 3-5 cm-nek kell lennie;
  • az ajtóhoz további léceket használunk;
  • a telepítést a kerületen vagy részben hajtják végre;
  • a ládákon kívül útmutatókra is szükségünk van;
  • A számítási adatok felfelé vannak kerekítve.

   A rögzítőelemek száma a telepítendő panel hosszától függ: általában minden 50 cm-enként 1 zárat használnak. A kapcsokkal végzett munka során 20 darab marad. 1 négyzeten. A burkolólapok száma a vágott sík térfogatától függ.

   Abban az esetben, ha a teljes falat panelekkel kell lezárni, a magasságból indulnak. Ezután a teljes hosszot az 1 lamella szélességével osztjuk. Az ajtó közelében lévő panelek számítása külön történik. A kerület körül a galteleket (lábazat) tekintjük, a mérést mérőszalaggal mérve. Ha a munkában lapanyagot használnak, a PVC-lemezek számítását a területi képlet határozza meg.

   telepítés

   A fürdőszobai padlófelület PVC-paneljeit saját kezükkel csiszolja, követheti az egyszerű utasításokat. Lépésről lépésre meg kell jegyezni, hogy a vázszerkezet fémes ládára szerelésének főbb árnyalatai vannak. Nem kívánatos a fából készült változatok használata - nem ad tökéletes illesztést.

   Határozza meg a felületkezelésre tervezett területet. Távolítsa el belőle az ajtó és az ablaknyílás területét, ha van.

   Használhatja a Stob = L * H - (S1 + S2) képletet, ahol:

   • L a hossz;
   • H - szélesség;
   • S1 - az ablaknyílás területe;
   • Az S2 az ajtónyitó terület.

    Ezzel egyidejűleg készítsen egy kis margót a vágáskor. A rögzítéshez kapcsokat és építési tűzőgépet használhat. Könnyű a panelek falhoz való rögzítése. A ragasztási módszer gyors telepítési módszer, de ha a lamellát ki kell cserélni, nehéz lesz ezt megtenni.

    A ládák létrehozása előtt ismét ellenőrizze a felület síkságát a szabály segítségével.

    • A kereten. A keretrendszerhez a vízszintes vezetők elején kerülnek a kerület mentén. Ahhoz, hogy ezt helyesen végezze el, kezdje a jelölést a fémprofilok rögzítéséhez. Ha készen áll, fúrjon lyukakat a megjelölt helyeken.

    Ezután rögzítse a vezetőket csavarokkal.

    A kívánt erőtől függően telepítse a vízszintes léceket. Például, ha a mennyezetre néz, ajánlott 30-40 cm távolságra szerelni, ha fali keret, akkor a távolság 40-50 cm lehet, a profilok végszakaszai ideális esetben a helyiség sarkaiba kerülnek. Miután elkészült a keretrács, folytathatja a panelek rögzítését.

    Kezdje a fürdőszobával vagy a WC-vel szemben az ajtó sarkából - ez a technika lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a hibáktól a bélés során. A készenléti tömítésnél a varratok tömítésére.

    Ahhoz, hogy a sarkok szépek legyenek és professzionálisak legyenek, sajátos sarkot használnak (külső vagy belső profil L betű alakú). A lábazatot a padlóhoz rögzítve használják. A sarokprofil telepítésekor behelyezik a PVC lamellát. Ezután rögzítve van a keretvázra.

    A további munka az, hogy minden további panelt beillessenek az előző résbe. Ezt óvatosan kell elvégezni, szorosan nyomva, kevés erőfeszítéssel, hogy ne sértse meg a műanyagot. Ha a bélés alatt lyukat kell készítenie az aljzathoz, akkor azt a falhoz való csatlakoztatás előtt végezzük. Annak érdekében, hogy a befejezést teljesen meg lehessen nézni, és elrejtse a hibákat, ragaszthatja a mennyezetet és a padlólapot felülről és alulról.

    • A ragasztó. Ez a módszer egyszerűbb és minden ember számára hozzáférhetőbb az utcán, mivel nincs szükség fém rögzítők és profilok használatára. A működési elv nem különbözik a keretszerkezettől: a telepítés a sarokról indul. A paneleket a kívánt méretre vágjuk, majd vegyünk egy ilyen panelt, és a hátoldalon folyékony szegeket alkalmazunk. Szükséges ragasztót használni az építési pisztoly alatt. A kompozíciót pontozottan - kockás mintázatban alkalmazzuk.

    Egy patron általában nem elég - az átlagos fogyasztás 1 db. 5 négyzetméteren. m. A ragasztót el kell távolítani a szélétől. Az elülső felület feleslegét nem lehet eltávolítani - rontja a panelt és a díszítés típusát. A készítmény alkalmazása után gyorsan összetapad. Meg kell venni a panelt, és csatolni kell a helyére, nyomva a tenyerét.

    A szögek azonban ritkán tökéletesek. Az első lamella helyes ragasztásához az építési szintet kell használni. Gyakran a mester a panel csúszásának megakadályozása érdekében az alján és a tetején önmetsző csavarokkal van rögzítve. Ha ily módon javítja, akkor nem fog menni. A rögzítőelemek nem lesznek - fedőlapokkal vannak borítva.

    Indítószalagokat és sarokcsatlakozókat használnak, ha szükséges.

    Néha (például egy WC-ben) elegendő padlólap található.

    Hasznos tippek

    A PVC panelek kiválasztása és telepítése egyszerűbbé teszi a professzionális kézművesek tanácsát.

    • Ha egy anyagot vásárol, az ujjaival a panelre kell nyomni. Ha puha, akkor lesz egy fogás. Az ilyen anyag lehetetlen.
    • Ha a bélésnek van egy képe, akkor meg kell vizsgálni annak egybeesését az egyes panelekkel. A minta sorainak egyik panelről a másikra kell mennie.
    • A nyomtatás erőssége fontos. A rossz minőségű anyagokon a súrlódás törli az alakot - az ilyen nyersanyagok nem alkalmasak a befejezésre.
    • A kiváló minőségű burkolatok dokkoláskor nincsenek rések. Szükséges a panelek csatlakoztatása és a repedések ellenőrzésére. Jelenlétük házasságot és alacsony minőségű termékeket jelez.
    • Az összes elem vastagságának azonosnak kell lennie, mivel egyébként a síkcsökkenés a beépített háttérvilágítás hátterében lesz észrevehető.
    • A PVC panelek plaszticitását érinti. Alacsony minőségű termék repedések a legkisebb hajlítással - ez nyilvánvaló házasság, a PVC újrahasznosítása alacsony költséggel és gyenge tulajdonságokkal.
    • Annak érdekében, hogy ne legyen tévedés a kötőelemek számításaiban, a szakértők azt javasolják, hogy a használt panelek szélessége alapján vásároljanak klyammery-t és csavarokat.
    • A függőleges panelek telepítése növeli a mennyezet magasságát és hozzájárul a nedvesség jobb eltávolításához. Amikor a vízszintes fektetővíz a lamellákon marad.

    A panelek fel és le vágása éles szélű rögzítő késsel végezhető. Néha erre a célra használja a bolgár vagy egy fűrészlapot fémre. Az utóbbi módszer azonban a munkaigényes munka miatt nem igényelhető. A fájlt minimális fogakkal használják.

    • A csíkok a helyiséget összetörhetik. Ennek elkerülése érdekében célszerű könnyű árnyalatú paneleket telepíteni egy kis fürdőszobába.
    • A hatékony kialakításhoz különböző textúrák és méretű panelek kombinálhatók - ez nem lesz unalmas.
    • Jobb, ha a színezés színét a stilistika általános fogalmára választjuk. A hang nem egybeesik a padló vagy a bútorok hátterével. A prioritás a lágy és elnémított festék.
    • A jelölés a kommunikációs rendszerek elhelyezkedése alapján történik. Nem mindig lehetséges álcázni őket. Ha lehetséges, használja a panelt.
    • A falakkal ellátott lábazat lehetővé teszi a panelek alsó rögzítését.
    • Jobb panelek látszanak, amelyeknek a vastagsága kisebb.

    A fürdőszobában további zúzódás nem kívánatos - az esztétika mellett - a tisztítás összetettségéhez kapcsolódik.

    Gyönyörű példák

    Megfigyelhetjük a fürdőszobák falainak és mennyezetének felszínre való nézésének lehetőségeit, felhívva a figyelmet a fotógalériák példáira. Ez lehetővé teszi, hogy megnézhesse a díszítés különböző módjait, valamint a kombinációs technikákat.

    • Ebben a példában a fürdőzónában kiemeléssel ellátott falburkolatokat használják padlóburkolatokkal kombinálva. Sikeres beágyazási szerelvények.
    • A fa panelek háttereként használhatók. Készült vázszerkezet a fürdő képernyő befejezéséhez.
    • A varrási technológia eredeti technikája. Itt vannak a szűk falak a fürdőszoba egyik falához.
    • A zuhanyzó és a falakat védő dekoratív panelek kiemelése különösen veszélyes nedves helyeken. A lábazat befejezi a díszítést.
    • A háromdimenziós hatású panelek különleges hangulatot hoznak létre a fürdőszoba belsejében. A falakra és a partíciókra helyezi a hangsúlyt a tér világos szervezéséhez.
    • Elegáns választás a fürdőszobai mennyezetre. A Lamellae lenyűgözően néz ki a téglafal díszítésének és a márványozott padlóanyagnak.
    • Brutális megoldás a tetőtér stílusában. Kombinált panelek tégla díszítéssel. A léc fehér színe lágyítja a tégla durva textúráját.
     • A mosogatók és tükrök falszerkezetének kiemelése. Fehérített fa textúrák használatosak.

     A fali panelek áttekintése a következő videóban várja Önt.

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba