Hogyan ragasszuk a PVC paneleket a fürdőszobában?

A fürdőszobában végzett javítások során mindenki szükségtelen pénzügyi költségek nélkül akar javítani, minőségi és - amint azt mondják - „évszázadok óta”. Különösen azért, mert ez egy különleges hely a lakásban, és érdemes gondosan megközelíteni a helyiség javítását. Ennek oka a páratartalom és a nedvesség, amely tisztességtelen javítás esetén ideális formává válik a penész és a penész fejlődéséhez. Az ilyen problémák elkerülése érdekében válasszon olyan tartós anyagot, amely nem fél a nedvességtől, és nem hagyja ki. Optimális bélés az ár és a minőség szempontjából - PVC panelek: minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek a fürdőszobában. Ez az anyag megfizethető, tartós és könnyen telepíthető.

Minden olyan személy, akinek nincs speciális tudása, önállóan PVC-panelek segítségével javíthat a fürdőszobában.

edzés

A panel telepítése gyors és egyszerű. A nehéz és gondos szakasz a felületek előkészítése a helyiségben, ahol a telepítést elvégzik. Mielőtt elkezdené felkészülni az építőanyagok telepítésére, gondoskodnia kell arról, hogy a fürdőszoba falai alkalmasak legyenek a telepítésre.

A telepítés megkezdése előtt több fontos pont is van.

 • Távolítson el minden régi vakolatot, dudorokat, kidudorodásokat, hibákat. Az előkészítő szakasz, amelyen mindent eltávolítanak a falakról, hogy megkapják az eredeti felületet. Ha van vakolat, akkor azt a földre kell eltávolítani. Ha van bármilyen növekedés vagy dudor - dugja le őket. Győződjön meg róla, hogy a fal vizuálisan lapos, és semmi sem zavarja a telepítést.
 • Tisztítsa meg a lehetséges penész vagy penész felületét. Néha előfordul, hogy egyes ízületekben gomba vagy penész képződik. Fontos, hogy távolítsa el azt a panelek telepítése előtt, különben tovább fog nőni, és a munka hiábavaló lesz. Vannak, akik úgy vélik, hogy a penész elrejtése semmi sem szörnyű. De ez nem így van: a forma veszélyes az egészségre, és végül tovább fog nőni, elterjedve az egész területen.
 • Igazítsa a falakat. Minél simább a fal, annál könnyebben telepítheti a paneleket, és annál jobbak. A hajlítás és az anyag esetleges repedésének elkerülése érdekében a felületeknek simaaknak kell lenniük, 5 mm pontossággal. A szintezéshez jobb, ha speciális szintező keveréket használnak a fürdőszobákban, amelyek bármilyen hardverboltban problémamentesen megvásárolhatók.
 • A felületeket zsírtalanítsa és szennyezze le, fertőtlenítse. Ez javítja a tapadást, és az antiszeptikumok megakadályozzák a jövőben a panelek alatt kialakuló penésznövekedést. Ez különösen igaz a fürdőszobára, meleg levegő és magas páratartalom mellett - ideális körülmények a penész és a gombák növekedéséhez.

Jobb, ha a felületet egy speciális gitt vagy egy alapozóval kell a fürdőszobákhoz igazítani. Találd meg ezt a hardverboltban.

Milyen ragasztót használjon?

Fontos szakasz, amelyre különös figyelmet kell fordítani. Mert a ragasztótól függ, ha a fürdőszobában levő panelek hirtelen két évvel később nem jönnek le. A ragasztáshoz, mivel a fürdőszobában használják, különleges követelmények vannak. Magas tapadóképességet kell biztosítania, gyorsan és megbízhatóan beállítva, nedvességgel szemben ellenálló, hőmérsékletváltozás, biztonságos, erős szag nélkül.

A piacon népszerűek és jól ajánlottak a következő vegyületek:

Kleiberit

Ez különböző típusú. Szintetikus gyanta alapú. Nem fél a nedvességtől, egységes összetételű, gyorsan szárad és biztonságos.Ezzel gyorsan és egyszerűen ragadhatja meg a lapokat.

A titán vad ragasztó

Univerzális ragasztó, amely bármilyen áruházban megtalálható. Kiváló ragasztóanyagok beton, tégla, vakolat. Ez bizonyítottan ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek.

Folyékony körmök Titan Wild

Talán a leggyakoribb lehetőség. Népszerűségének köszönhetően mindenhol eladható, és jó hírnévvel és hatókörrel rendelkezik. A nedvesség ellenálló, nem fél a magas és alacsony hőmérsékletektől, és segíti a ragasztást minden szobában. A felszíni panelek beillesztése extra erőfeszítés nélkül kerül megtartásra.

Minőségi köröm folyékony

  Professzionális ragasztószerkezet, amelyet díszítésben és építésben használnak. Mivel a fehér színt nem mindig használják a PVC panelek telepítésekor. A ragasztás elég gyors.

  Ragasztó panelek

  Amikor az előkészítési szakasz befejeződött, folytathatja a fő - az anyag falra szerelését. Ismét győződjön meg róla, hogy a felület lapos, tisztított és zsírtalanított. Most folytathatja.

  Tipp: ha az építőanyag hideg, tegyük néhány órán át hőre, hogy a felületek, panelek és ragasztók hőmérséklete azonos legyen - ez javítja a tapadást.

  A telepítés során nincs nehézség. Csak a PVC-t kell előzetesen vágni a fürdőszobájának méretére, valamint egy minta kombinációjával. Készíts egy tervet, hogy milyen irányba megy, milyen irányba előkészíti a paneleket.

  A ragasztót egyenletes pöttyökben alkalmazzák, az anyag széleitől indulva, 25-30 cm-enként, majd a panelt ráhelyezik a falra, és egy ideig tartják úgy, hogy a ragasztó alapja a falhoz és az alaphoz ragad. Ezután a rendszerét követve a többi panel ragasztásra kerül.

  Ha úgy dönt, hogy telepíti a paneleket a mennyezetre, akkor előzetesen át kell gondolni a műveleteit.

  • fontolja meg a lámpák és a motorháztetők helyét;
  • vezetékek vezetése a javasolt helyszínekhez;
  • szereljen fel egy egyszerű fémkeret keretet a kerületen a mennyezeten;
  • szerelje fel a paneleket úgy, hogy a belső varrattal a vezetőre csavarja őket;
  • Megjegyzés a lámpák és a szellőztetés helyének telepítésekor;
  • vágjon lyukakat a szerelvényekhez.

  Néhányan hagyományos fémrudakat használnak a fémvezetők helyett. Az antiszeptikumokkal jobban kezelje őket. A vezetők a PVC-re vannak szerelve, és maguk a panelek csavarokkal vagy építési tűzőgéppel rögzíthetők a belső széle mögött. Szereléskor ügyeljen arra, hogy ne sértse meg a panelt túlzott erőkifejtéssel - erősen megcsavarodik.

  A lámpatestek lyukai ceruzával vagy vékony jelölővel vannak ellátva, majd egy szabályos késsel kivágva. A legfontosabb dolog az, hogy ezt óvatosan tegye meg, hogy az anyag ne sérüljön meg erősen. A falak és a mennyezet ízületei egy dekoratív lábazat mögött rejtve vannak.

  Mint látható, a PVC telepítése semmi bonyolult.

  Főbb hibák

  A PVC panelek egyszerű telepítésének ellenére sokan a legsúlyosabb hibákat teszik, ami nem kielégítő eredményhez vezet.

  Tekintsük az alapszintű megoldásokat, amelyek segítenek elkerülni a problémákat és javítani a javítási minőséget.

  • Ne hajlítsa meg a paneleket. A hajlítás, csavarás vagy bármilyen más alakváltozás esetén a műanyag alap felrepedhet vagy lebeghet, ami a jövőben nemcsak a megjelenést, hanem a működési tulajdonságokat is hátrányosan érinti.
  • Minden elemnek azonos hőmérsékletnek kell lennie. Egy másik fontos pont, amelyet fent említettünk. Gyakran előzetesen megvásárolják az építőanyagot, és az erkélyre helyezik, hogy ne foglaljon helyet. Ezután a hideg panelek elkezdenek ragasztani a falra. Ennek eredményeként két év után néhány helyen indulnak. Ennek megakadályozása érdekében tartsa a paneleket és a ragasztót hosszú ideig, hogy a hőmérsékletük kiegyenlítődjön.
  • Megtakarítás a por eltávolítására és antiszeptikára. Ennek a szabálynak az elhanyagolása azt eredményezi, hogy az idő múlásával a panel elkezd mozogni a fal aljáról, nedvesség lép be, és a penész megkezdődik.Ennek eredményeként két vagy három év elteltével az embereket újra meg kell változtatni.
  • A védőfólia eltávolítása a telepítés előtt. Egy másik gyakori hiba. A telepítés során véletlenül karcolódhat, ragaszthat, vagy más módon károsíthatja a panelt. Távolítsa el a fóliát csak az összes panel teljes telepítése után.
  • A rossz ragasztó megvásárlása. A pénzt takarékosságuk érdekében néha abszurdnak tűnik: az emberek ragasztják a PVA-t vagy a maradék ragasztót a korábbi javításokból. Ezzel egyáltalán nem éri meg, hiszen néhány száz rubel megtakarítása idővel hatással lesz.

  Most már tudja, hogyan kell elvégezni a munka előkészítési szakaszát, megfelelően ragasztani a paneleket és megakadályozni a leggyakoribb hibákat. A cikk egyszerű tippjeit követve speciális tudás és készségek nélkül teheted meg a saját fürdőszobában végzett javításokat, ami hosszú ideig kellemes lesz a szem számára.

  Hogyan készítsük a falakat a fürdőszobában PVC panelek 1 napig, az alábbi videóból tanulhatsz.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba