A mozaik PVC panelek jellemzői

 A mozaik PVC panelek jellemzői

A szoba dekoráció nagyon fontos folyamat. Szükséges olyan anyagokat felvenni, amelyek nemcsak a belső térbe illeszkednek, hanem modernek, kiváló minőségűek is. Például polivinil-kloridból készült mozaikpanelek. Ez méltó helyettesítő a kerámialapok számára, amelyeket nem mindenki engedhet meg magának.

Mozaikpanelekkel rendelkezik

A panelek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek kedvezően különböztetik meg őket a többi befejezéstől. Például kopásállóság, nedvességállóság. A vízgőz nem érinti őket, és szinte lehetetlen megkarcolni őket. Ezek a funkciók lehetővé teszik az anyag használatát fürdőszobákban, konyhákban és raktárakban.

A panelek gondozása nagyon egyszerű, elég nedves törlés. Alumínium keretre vagy fa ládára vannak felszerelve. Ha a felület sima, csepp nélkül, akkor szerelési szegek is használhatók.

A modern mozaik polimer panelek praktikus kivitelben vannak a belső terek számára. A bevonatú polivinil-klorid összetételében. Top - műanyag, amely megvédi a külső réteget az agresszív mosószerek, savak és lúgos oldatok ellen. Az összetételű műanyag keménységet és szilárdságot biztosít.

Az anyag teljesen védett a nedvességre és az ingadozó hőmérsékleti viszonyokra. Ezért segít a fürdőszobában, a szaunában. A mozaik jól kombinálható más befejező anyagokkal.

A mozaik panelek különböző színekben és textúrákban találhatók. Ennek oka a gyártás jellemzői. Bármilyen eredeti tervezési megoldás megvalósítható a segítségükkel.

Könnyen és kényelmesen dolgozhat velük, mert nem kell speciális módon előkészíteni az alapot. Ezenkívül mozaiklemezek használatával elrejtheti a felszíni hibákat.

Néhány évvel ezelőtt a PVC panelek használata összetett folyamat volt. Az anyag nehéz volt, a gyártás költsége magas volt. Most, az új technikáknak köszönhetően, a gyártási folyamat olcsóbbá és egyszerűbbé vált.

előnyök

Tekintsük az alapvető tulajdonságokat.

 • Tűzállóság A hőmérséklet, amelyen a panel meggyullad, több mint 500 ° C. De a fő különbség a többi paneltől az, hogy nem ég a levegőben.
 • Nedvességállóság. A mozaik nem hagyja át a vizet még a csomópontnál sem. Ezért széles körű alkalmazást talált a szaunák, fürdők, fürdőszobák és fürdőszobák díszítésében.
 • Továbbfejlesztett hangvédelem. A panel szerkezete eloszlatja a hangot, és csendesebbé teszi. Ez a celláknak köszönhetően lehetséges.
 • Rugalmasság. A mozaikpaneleket rugalmasságuk rovására számos tervezési megoldásban használják.
 • Nem fél a mechanikai sérülésektől, nem kell aggódnia a bevonat biztonságossága miatt.
 • Könnyű és gyors telepítés.
 • Nagy működési idő. Az anyag összetétele olyan elemeket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba szaporodását. A panelek nem rothadnak.
 • Jó hőszigetelés.
 • Antibakteriális tulajdonságok.
 • Könnyű feldolgozás. A mozaiklemezek hajlíthatók, vághatók, fűrészelhetők, vághatók geometriai alakzatok, a lyukak könnyen elkészíthetők.
 • Környezetbarát. Nem tartalmaz nehézfémeket és mérgező anyagokat.
 • Kémiai ellenállás. A bevonatok nem félnek a rendszeres törléstől a háztartási vegyszerekkel.

A mozaiklemezeket a polivinil-klorid szabad habzásának technológiájával állítják elő. Ez a módszer nemcsak az összes fenti tulajdonságot adja az anyagnak, hanem azt is lehetővé teszi, hogy különböző vastagságú legyen.A nyílt pórusokkal ellátott habosított PVC-t beltérben biztonságosan lehet használni, mivel gőzáteresztő képességgel rendelkezik.

A bevonó készítmény olyan adalékanyagokkal rendelkezik, amelyek növelik az UV-fény ellenállóképességét.

Falburkolat szerelése

A mozaik PVC bevonat jól néz ki a falakon. Ezen kívül elrejti a felszíni hibákat, hibákat.

A telepítéshez két módszert használhat.

 • Töltsön ki egy fából készült ládát, vagy helyezzen be fémkeretet. A mozaik vászonokat az előkészített felületre építőelemek vagy önmetsző csavarok segítségével lehet rögzíteni. A láda és a falterület között marad. Elrejtheti a kommunikációt vagy javíthatja a szigetelést.
 • A szintetikus pályák vagy folyékony körmök alapján ragasztót helyezni. A mozaik az előkészített alapra ragasztva, száraz, zsírtalanított, tisztított. A ragasztókészítményt a panel teljes területére alkalmazzuk, szorosan a falhoz nyomjuk, majd 5 napig hagyjuk teljesen megszáradni.

A rögzített felületen rések láthatók. Ez elkerülhetetlen, mivel nem készülnek mozaikprofilok. A problémát szilikon tömítőanyaggal (fehér, szín) vagy patch dokkoló lemez megvásárlásával oldhatja meg.

A plaszticitásuk és rugalmasságuk miatt a PVC panelek összetett geometriai alakzatok díszítésére szolgálnak. Rendszeres késsel vághatók. Ha valahol apró repedések vannak, akkor egyszerűen díszíthetők, konvex csík formájában.

A mozaik panelek típusai

A főbb típusok a következők:

 • takarító panelek;
 • négyzet vagy téglalap alakú lapok domború mintázattal;
 • csempe, mérete 30-100 cm (szélesség).

A mozaikpanelek kiválasztásakor az alábbi jellemzőket kell figyelembe venni:

 • a minta legyen tiszta, jól festett, sötét foltok nélkül;
 • egy nagy számú merevítővel rendelkező panel befolyásolja a bevonat szilárdságát;
 • a csempe felülete sima legyen, szabálytalanságok és hibák nélkül.

A panelek mérete 95 cm x 48 cm, felülete matt és fényes lehet.

gyártók

A mozaik vászonok az átlagos árkategóriába tartoznak. Az orosz piacon az építő- és befejezőanyagokat a hazai gyártók képviselik. Külföldi vállalatok is részt vesznek az ilyen bevonatok gyártásában, de költségük meglehetősen magas.

A gyártók között két hazai vállalat van.

 • társaság "Plastdekor" PVC mozaik bevonatok gyártásával foglalkozik. 2003-ban alakult, és jelenleg az iparág legnagyobb vállalata. A vállalat értékesítési csatornákat hozott létre és kapcsolatot létesített az építési üzletekkel. Ezért minden városban széles körben képviselteti magát. A vállalat nem áll meg, hanem folyamatosan fejlődik. A menedzsment a tőke jelentős részét befekteti a berendezések korszerűsítésébe és fejlesztésébe. A folyamatmérnökök munkatársai felelősek a termékek gyártására szolgáló új módszerek és technológiák fejlesztéséért, amelyek jelentősen befolyásolják a minőséget.
 • A márka "Dekoplast" 1999-ben alakult. Saját termelési helye van. A vállalat az új trendeket is figyelemmel kíséri, időben bevezeti az új elveket. És ennek megfelelően a termék minősége nő. Az üzem kétszintű vezérlést vezetett be a gyártott panelek számára. Az első szakaszban megszűnik az, ami teljesen nem felel meg az üzem szabványainak. A "Dekoplast" mozaiklemezek hazai és nemzetközi minőségi szabványokat jelöltek.

Használja a belső teret

A mozaik mindig kedvezően különbözött a többi befejezéstől. Az elmúlt évszázadokban a mozaikok díszítették a belső teret. Amikor mozaikokat használ, használt üveg, kerámia, kövek. A mozaik gyönyörűen egész művészet. Ez a fajta dekoráció a modern dizájnban megtalálható.

Egy mozaik elrendezése a szabályok szerint elég időigényes és költséges pénzügyi feladat. De a modern gyártók megtalálják a kiutat. A mozaikrétegek polivinil-kloridból készültek. Ez sokkal olcsóbbá tette az anyagot, könnyebbé vált a munka. Ennek megfelelően nőtt a mozaik iránti kereslet. Ezen kívül az anyag nedvességálló, jelentősen bővítette a PVC panelek alkalmazási körét.

7 fénykép

A mozaiklemezek helyesen vettek helyet a többi befejező anyag között. Ezek tartósak, gőzáteresztőek, nem félnek a nedvességtől. A bevonat nem ég ki a napon. Használhatók magas páratartalmú helyiségekben. A paneleket a kávézók és klubok falainak díszítésére használják. A használatukra nincsenek korlátozások. Környezetbarátak, megfelelnek az egészségügyi szabványoknak, és nem tartalmaznak szennyeződéseket, amelyek veszélyesek az emberi életre.

Ma a gyöngy dekoratív panel nagyon népszerű, valamint kék és türkiz. A mozaik panelek könnyedén illeszkednek bármely belső térbe, vagy saját egyedi stílusukkal. Az intelligens számlát minimális költséggel kapja meg. A mozaik színének használata befolyásolhatja a tér vizuális érzékelését. A mesterek még olyan színes illúziókat is létrehozhatnak, amelyek a szoba kialakítását egyedülállóvá és emlékezetessé teszik.

Ha meg szeretné tanulni, hogyan díszítheti a mozaik PVC panelekkel ellátott fürdőszobát, tekintse meg az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba