Lépcsőzetes fürdőszoba PVC panelekkel és design ötletekkel

 Lépésről lépésre a lakberendezési panelek PVC és design ötletek

Műanyag panelek - kitűnő anyag a költségvetés befejezéséhez fürdőszoba és fürdőszoba számára. Ezeknek a termékeknek a széles választéka sokféle díszítéssel és stílusos formatervezési lehetőségekkel nyerte el az építési piacot. A PVC burkolatok mind országos, mind városi lakásban megfelelőek, ha az egészségügyi helyiségek egyszerű és higiénikus javítását igénylik. A modern technológiák lehetővé teszik a kiváló minőségű és tartós panelek előállítását, amelyek több éve gazdaságos, könnyen kezelhető és szép belső teret biztosítanak.

A panelek tulajdonságai: előnyök és hátrányok

A PVC panelek környezetbarát befejező anyag. A GOST 19111-2001 lehetővé teszi a lakó- és lakóépületek belső dekorációinak használatát. A PVC-t bútorok, ablak- és ajtókeretek, valamint fal- és mennyezeti dekoratív bevonatok gyártására ajánljuk az alacsony gyúlékonyság, a nem toxicitás és az emberi egészségre káros kibocsátások hiánya miatt. A PVC-paneleket a városi és vidéki épületekben használják, a közmű- és egészségügyi létesítmények javítása a magas higiéniai tulajdonságok miatt. Könnyen mosható bármilyen szappankészítéssel. A magas nedvességállóság, a fakulás és a hőmérsékletváltozás lehetővé tette, hogy a műanyag vezető szerepet töltsön be a fürdőszobák díszítésében, a fűtött és fűtetlen épületek fürdőszobáiban.

A PVC panelek formázott befejező anyagvinil-klorid polimerek extrudálásával állítjuk elő. A panelek profilszelvényt tartalmaznak belső merevítőkkel. Ezek biztosítják az anyag szilárdságát és az ellenállást a hajlítás és deformáció ellen.

A belső elemek elhelyezkedésének gyakorisága befolyásolja az anyag teljesítményét és költségét. A panel rugalmassága a belső keret nagy sűrűségű termékeiben csökken.

Az SNiP szabályozza a PVC megengedett műszaki méreteit. A külső fólia homlokzatának vastagsága 0,025 és 0,1 cm között változik, ez az érték befolyásolja az árképzést és egy olyan mutatót, mint a mechanikai stressz stabilitását. A vékony külső film károsíthatja a gondatlan kézmozgást. Minél vastagabb a film, annál erősebb. Az SNiP szerint a vékonyabb paneleket a mennyezetek befejezésére használják, a falaknál jobb, ha a fejlett PVC paneleket éles tárgyakkal is megnehezítik.

Ennek a kivitelnek a pozitív minősége további zajszigetelés és hőszigetelés. A hőszigetelő tulajdonságok különösen fontosak a fürdőszobákban, hogy fenntartsák az optimális hőmérsékletet a fűtött helyiségekben. Az anyag nem reped, és nem deformálódik, amikor -50 fokról +50 fokra esik. A PVC jól ellenáll az ultraibolya sugárzásnak, nem fakul ki, és nem válik törékeny. Még a környezet kedvezőtlen mutatóival is megőrzi a dekoratív tulajdonságokat.

PVC-panelek - az egyik legkönnyebben telepíthető anyag. A kis szoba teljes díszítése csak néhány órát vehet igénybe. Ugyanakkor szinte nincs hulladék, nincs szükség speciális szerszámokra és berendezésekre. Még a kezdő is képes kezelni a könnyű műanyag panelek telepítését. A keret rögzítése a kerethez lehetővé teszi, hogy elrejtse a falak és a mennyezet hibáit.A vízvezetékek és az elektromos vezetékek a keretben vannak elrejtve, és az egész szobát díszítik.

A hátránya az alacsony mechanikai terhelés és alacsony teherbírás. Például lehetetlen lesz a szekrényt a fürdőszobában felakasztani a keret további szerkezeti részei nélkül. A fehér pigment sárgulása napsugárzásnak van kitéve, de a fürdőszobában és a fürdőszobában a közvetlen napsugárzás ritkán régóta befolyásolja a falburkolatot. A műanyag tartóssága és teljesítménye szignifikánsan alacsonyabb, mint a porcelán vagy természetes kőlapoké.

A lakberendezés külső felületeinek széles választéka sok lehetőséget kínál a belsőépítészethez olcsó és stílusos. A panelek fekete-fehér színnel rendelkezhetnek, és természetes kőből, téglából, fából állhatnak. A külső felületet gyakran fotónyomtatással díszítik, mint egy panel vagy dísz minta. A panelek homlokzatának díszítése laminálással történik, ami további szilárdsági tényezőt ad az anyagnak. A modern fotónyomtatási technológia lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű képet készítsen, amely hosszú ideig megőrzi a dekoratív elemeket.

Kiválasztási kritériumok

A PVC belső kialakítása a fürdőszoba belső díszítésére, meg kell ismerkednie az építőanyag típusával. A panelek két típusa - fal és mennyezet. Ezek különböznek a specifikációkban és méretekben. A falpanelek fokozott ütésállósággal, nagyobb hajlítási ellenállással és szilárdsággal rendelkeznek. Ezeket a jellemzőket nagyszámú merevítőszer jelenléte és vastagsága biztosítja - a belső keret cellái 1 mm vastagok. A mennyezeti panelek könnyű kerettel és a külső réteg kisebb vastagságával rendelkezhetnek. A falpanelek vastagsága 8-10 mm, a mennyezet 4,5-8 mm.

A termékek formájában jönnek bélés, panelek és lapok formájában. A bélés egy keskeny csík, szélessége 10 cm, hossza legfeljebb 6 méter. A zár mindkét oldalán lezárja a csík szélét, és a sínrel borított felület analógja. A PVC-lemez szélessége 80-200 cm, hossza 105–405 cm, lapok gyártásánál a habosított PVC-technológiát alkalmazzák, ami fokozott szilárdságot és megkönnyebbülést biztosít. A lapok a ragasztóhoz vannak rögzítve, nem pedig a kerethez, amely a fal vagy a mennyezet felületének további kiegyenlítését igényli.

A legnépszerűbb kivitelezés a panelek. Ez egy könnyű, könnyen telepíthető anyag, amelynek mérete 30-50 cm széles és 260-300 centiméter hosszú. A panelek hőszigetelő réteggel, poliuretánhabbal szerelhetők fel a hőszigetelés növelése érdekében. A panelek állványra szerelhetők körmökkel vagy csavarokkal. A második út - a panelek közvetlenül a falra vagy a lapra vannak ragasztva a ragasztóhoz.

Új, magas műszaki jellemzőkkel rendelkező anyag a PVC szendvicspanel. Ez az anyag kissé eltérő szerkezetű. A méhsejt keret helyett egy réteg nátronpapír van a film két rétege között. A külső bevonat egy dekoratív rétegből és egy fedőrétegből, egy védőrétegből áll. A ragasztás formaldehid gyantákkal való préseléssel történik. Az adott mintával ellátott fém mátrixok megkönnyítik a textúrát.

A panelek vagy a PVC bélés varratok vagy zökkenőmentes csatlakozás formájában van. A zárócsatlakozás lefedi a csuklók széleit, a fa lécéhez hasonló felületet kap. Bélés vagy panelek alkalmazása zökkenőmentes csatlakozással a mennyezethez. Nem lehet teljes hasonlóságot elérni a feszített mennyezettel, de az elemek ízületei a lehető legjobban simítódnak és láthatatlanok. A falakon vagy a mennyezeten sima dekoratív bevonatot kaphat.

A fürdőszobák befejezéséhez speciálisan dekoratív varratokkal ellátott panelek helyezkednek el a csempe utánzására.A zökkenőmentes várkapcsolat és a jellegzetes "varratok" esztétikus bélést alkotnak a kerámia burkolólapokhoz. Az ilyen csempézett panelek díszítése utánozza a fürdőszoba kerámiagyűjteményeit, és a színek fényereje nem különbözik ebből a lapkából. Egy szoba befejezéséhez jobb, ha az egész készletet egy tételből vásároljuk, mivel a festék pigmentje kissé eltérhet.

A PVC panelek kiválasztásánál az első műanyag vastagságát kell mérni. Minőségi termékben 2,5 mm-t ér el. Ez a vastagság jó mechanikai ellenállást biztosít.

Figyelembe kell venni a bordák sűrűségét. A belső keret minősége súly alapján határozható meg, ha két azonos méretű panelt hasonlítunk össze. A magasabb minőség súlya nagyobb lesz. A panel külső vizsgálata a horpadás és a károsodás miatt elkerülhető az alacsony minőségű anyagok beszerzése.

A gyártók az arcréteg különböző típusai közül választhatnak: sima vagy textúra. A textúra a préselési szakaszban van rögzítve. A felület lehet matt, fényes vagy félfényes, mintázattal vagy mintázattal. A rajzot kétféleképpen alkalmazzák: hőátadás vagy ofszetnyomás, és a matt vagy fényes lakk tetejére van rögzítve. A második módszer - laminálás, egy speciális fólia alkalmazását teszi lehetővé bármilyen természetes befejező anyag mintázatával: fa, kő, tégla, fém.

edzés

A PVC panelek dekoratív burkolatának esztétikus megjelenése akkor jön létre, ha a felület megfelelően burkolt. Ehhez nem csak a befejező anyagot, hanem az alkatrészprofilokat is meg kell vásárolnia. Profilok szükségesek a burkolat és a padló, a mennyezet, a sarokcsukló kialakításához. A díszlécek a következő típusokból állnak: a belső és külső sarkok profilja, a különböző elemek összekötő profilja, egy univerzális profil, egy lábazat, egy mennyezeti karná, valamint a dugaszolóaljzatok és a szellőztetés. Vedd fel a profilokat a panelek méretétől vagy a bélés és a külső kialakítás alapján.

A következő költségelem a kötőelemek vásárlása. A magas páratartalmú helyiségekben kívánatos, hogy a paneleket vagy a bélést rögzítsék a fémprofil keretén. Ez megköveteli a nyomóalátétekkel ellátott sorkapcsok és csavarok jelenlétét, megvédve a műanyag felületet a törésektől.

Ha a fából készült láda van kiválasztva, kényelmesebb a paneleket tűzővel vagy körmökkel rögzíteni. Ne feledje, hogy a fa rosszul ellenáll a nedvességnek és a rothadásnak, a fürdőszobában megváltoztathatja a kötetet és deformálhatja a burkolat felületét.

A ragasztási módszer a legegyszerűbb és nem igényel további tervezést. A főbb nehézségek a burkolat ezen verziójával - a fal és a mennyezet felületének összehangolása. A teljes munkakomplexumot elvégzik: tisztítsuk meg a felületet a betonlapra, feldolgozzuk egy alapozóval, vakolattal rétegezzük. Ezek a tevékenységek további anyagok beszerzéséhez szükségesek - gitt, cement keverék és alapozó.

Mielőtt befejezné a munkát, hozzon létre kommunikációt. A ragasztó módszerrel ellátott vízvezetékeket és elektromos vezetékeket a falakba és a mennyezetbe kell fulladni. Perforátor kapuk a mérnöki rendszerek behelyezéséhez.

Ha azt tervezi, hogy befejezi a padlólapokat, illessze be a lapkát a műanyag felületre. Minden előkészített felületet antiszeptikus oldattal kezelünk a penész és a gomba kialakulása ellen.

Eszközök és mennyiségszámítás

A gazdaságos javítás elősegíti a szükséges mennyiségű anyag megfelelő kiszámítását. Kiszámítja a fal vagy a mennyezet területét. Jobb, ha ezt minden falra külön végezzük el. Számítsuk ki az egyetlen PVC termék területét. Ezt az értéket osztja a befejezendő felülettel és a szükséges számú panel vagy léc kialakításával. A számításnak figyelembe kell vennie a befejezés magasságát, és össze kell kötnie a panelek vagy a falburkolatok hosszával.Miután kiszámoltuk a panelek számát, 10-15 százalékot kell hozzáadni az anyag lefedéséhez és vágásához.

Ezután becsülik meg az öntvények és a profil szükséges formázását a szögek számának és a helyiség méretének megfelelően. A mennyezet lábazatának és ereszének hossza megegyezik a kerülettel, figyelembe véve a lehetséges előrejelzéseket vagy füleket. A csiszoláshoz használt profilt vagy fát az 50-60 cm-es keret sínekének rögzítési pontjától számítják ki. A szükséges csavarok száma a burkolólap méretétől és a panelek szélességétől is függ. A munka megfelelő szervezése magában foglalja a szükséges eszközök elkészítését.

Készítsen egy kirakós játékot, fúrót vagy lyukasztót, egy fűrészet, szintet, mérőszalagot, építési tűzőgépet, egy derékszögű háromszöget, szigetelőszalagot.

Szerelés: utak

Ha úgy dönt, hogy a fürdőszobát és a WC-t saját kezűleg fűrészeli, tisztában kell lennie a telepítési folyamat bonyolultságával. Kétféleképpen történik: keret nélküli és keret.

Keret nélküli módszer

Keret nélküli módszer - a panelek rögzítése a falra vagy a mennyezetre ragasztóval. Ezt a módszert sima felületek jelenlétében használják a befejezéshez. A falak a gipszhez vannak igazítva, hogy elérjék a minimális 3 mm-es különbséget. Különös figyelmet fordítanak a sarkok feldolgozására, nem lehetnek dombok és betongerendák a panelek szoros illeszkedésének biztosítása érdekében. Talán a falakat gipszkarton fedi, majd a falak kiegyenlítésének problémája eltűnik, a paneleket közvetlenül a gipszkartonra ragasztják.

A telepítéshez csak ragasztó szükséges. Jobb a "folyékony körmök" használata, speciális ragasztó PVC vagy poliuretán tömítőanyaghoz. A felületet antiszeptikus és egy alapozóval kezelik ragasztáshoz. A „folyékony körmöket” a panel teljes síkja mentén pontozva helyezik el a hátsó oldalról egy pisztollyal. A panelt a falra préselik, és azonnal levágják, a mechanikai ütésből származó ragasztó kémiai reakcióba lép. Öt perccel később a panel végül ragasztva van. A folyamat felgyorsítása érdekében a szakértők többféle panel elkészítését javasolják.

A panelre vagy a falra speciális PVC-ragasztó kerül alkalmazásra. A terméket a vezérlőjelektől távolabb a falhoz préselik pár centiméterrel, majd a felületre nyomva, a megfelelő helyre mozgatják. A tömítőanyagot szintén alkalmazzák, és azonnal rögzítik az elemet. Erősen nyomja a panelt a felület felületéhez, majd 2-3 percenként ismételje meg a nyomást, amíg a tömítőanyag meg nem keményedik.

Minden típusú ragasztószerkezet esetében egy szabály vonatkozik - a ragasztót pont-ütésekkel kell felhordani, kissé távolodva a panel szélétől, úgyhogy rögzítéskor nem szorul ki, és nem takarja el az elülső oldalt.

A sarkok különleges profilokkal vannak díszítve PVC panelek számára, de a szokásos műanyag sarkokat is használhatja. A csuklóra rögzítik és a tömítőanyagot rögzítik. Miután a ragasztó teljesen megszáradt, az összes illesztést hideg hegesztéssel zárják le, hogy megakadályozzák a víz belépését a panelekbe és a penész kialakulását. Használat előtt minden műanyag alkatrészt nedves ruhával törölünk le, és várjuk meg a száradást, csak azt követően, hogy ragasztót alkalmaznak. A ragasztáshoz más típusú ragasztó is használható, de merev rögzítésük és rugalmasságuk hiánya csökkenti a PVC panelek élettartamát.

A simításhoz szükséges sima felületek jelenlétében ez a legkönnyebben telepíthető és gazdaságos módszer. Nincs szükség speciális építési készségekre, nincs szükség további anyagok beszerzésére, kivéve a ragasztót. A telepítési folyamat egy kis időt vesz igénybe. A panelek rögzítése a ragasztóra nem csökkenti a fürdőszobában és a fürdőszobában a már kis szoba méretét. A falhoz való illeszkedés védi a paneleket a deformációtól és a mechanikai feszültségtől.

Keret módszer

A beépítési mód bizonyos szakmai készségeket és speciális szerszámot igényel fúróként, lyukasztóként vagy csavarhúzóként.A fal vagy a mennyezet szintje, megszabadulva a látszólagos megkönnyebbülés nyúlványaitól, mélyedéseitől és repedéseitől. Vigyen fel folyékony vízszigetelő ecsettel vagy hengerrel. A magas páratartalmú helyiségekben - fürdőszobákban és konyhákban - vízszigetelésre van szükség, más helyiségekben nem szükséges. A végső kezelést antiszeptikummal végezzük.

A fürdőszobában található keret jobb fémprofilt vásárolniez nem rothad. A keret kontúrja az UD profilból és a profil CD-jéből. A fő nehézség a ládák telepítésében rejlik. Itt van szükség egy lyukasztóra a profil rögzítéséhez a csavarokhoz és egy csavarhúzóval, amely összeköti a léc részeit. A szint rendszeresen ellenőrizze a keret sínek megfelelő helyét.

A vezetősín alatti eltérések esetén a dübel rögzítésének helyén egy vékony rétegelt réteg vagy a rúd vágása kerül elhelyezésre, hogy a szintet állítsa.

Az első csík a falon a bejárattal ellentétes sarokba van szerelve, hogy ne vágja le, és a nézet esztétikus. Szintű ellenőrzést végzünk, és az alján és a tetején csavarokkal rögzítjük, hogy a szalag biztonságosan rögzítve legyen. Szükséges egy olyan helyre rögzíteni, amely bezárja az alaplapot vagy az ereszeket. A panelek a kerethez csatolókkal vannak rögzítve, amelyek a panel csatlakozásaiban rácsokkal vannak felszerelve. Klyaymery - ez egy kényelmes szerelvény, amely megkönnyíti a panel cseréjét sérülés esetén.

Keret nélküli módszer a falak számára kényelmes. A falon elhelyezett keretelemek a csatornák és a vízvezetékek elrejtése érdekében épülnek fel. A mennyezet jobb, ha a keretben helyezzük el a vezetékeket és a lábazati világítást. A technológia szerint először felújítják a falakat, és csak a mennyezetet.

falak

A PVC panelek saját telepítéséről döntenek a telepítés módjáról. A sima falak tulajdonosai elég ahhoz, hogy ragasztót vásároljanak és folytassák a telepítést. Ám még ebben az esetben is meg kell oldani a csöveket lefedő csatorna keretének felépítésének problémáját. A legtöbb esetben a fürdőszobában lévő falak nem felelnek meg a beillesztés követelményeinek. Szükséges választani, hogy mi lesz könnyebb ebben az esetben: vakolatra vagy a csatolásra.

Lépésről lépésre.

  • A falon rajzoljon egy vonalat a befejezés felső határának. A befejezés a mennyezeten végződhet, vagy a fal egy részét foglalja el, fele vagy egyharmada. A felső határ a mennyezet alatt a függesztett mennyezet szintjén ér véget. Általában 10 cm-re visszahúzódik a födémből, ez elég a lámpák elhelyezéséhez.
  • Kezdje el a profilt a csatolóra telepíteni. Az első profilt a kívánt hosszra vágjuk, és a lehető legközelebb erősítjük a padlóhoz, hogy kényelmesebb legyen a lábazat felszerelése. Ezután varrjuk a felső sávot. Kényelmesebb a rögzítőelemek dübelekkel történő gyártása, a keret sínek szintjének ellenőrzése. A felső és alsó sínek a fal sarkaiban vannak összekötve, zárt hurkot kapunk.
  • Válassza ki a panelek helyét: vízszintes vagy függőleges. A panelek általában függőlegesen vannak felszerelve, a panel kétféleképpen helyezhető el. Kezdje el a keretvezető profilok kontúrjának betöltését, attól függően, hogy ez a tényező - 45-60 cm-es lépésekben - lépjen át, vagy az egészben, a léc minden elemét ellenőrizzük a horizonttól való eltéréssel. A láda teljes.
  • A csiszolás kontúrjánál állítsa be a kívánt méretű műanyag alaplapot. A sarokcsuklókban helyezzük el a szögprofilt. A kapott keretben kezdje el a panel behelyezését. Az első részben egy összekötő tüskét vágunk a teljes hosszon, és a sarokprofilba toljuk, amíg meg nem áll.

A befejezést a bejárattal szemben lévő sarokról függőleges béléssel kezdjük, és vízszintes helyzetben az első rész a mennyezetről van szerelve.

A csődoboz a padlón és a mennyezeten található jelölésekből indul, majd az alsó és felső keret kontúrok a ceruza vonal mentén vannak felszerelve. A doboz alakja lehet téglalap, félkör alakú vagy háromszög alakú.A doboz ládáinak keretének felső része a mennyezetre van szerelve. A vágási profil szükséges lépcsősínével. A doboz keretét panelek borítják. Hasonlóképpen végezze el a dobozot a fürdőszoba táljához.

Az egyes falak utolsó panelje nehézséget okozhat. Általában meg kell csípni. Podkrey óvatosan termel, és nem próbálja meg tolni a műanyagot. Nehéz ezt a részt behelyezni a sarokba vagy a szélsőséges profilba, így az utolsó részhez rögzíthető. Olyan helyeken, ahol az elektromos aljzatok és a kapcsolók az alsó perem körüli falon jönnek ki, egy ládát készítenek úgy, hogy az elektromos készülékek használata közben a panelt ne nyomja.

mennyezet

A mennyezet burkolata előnyben részesíti az utat. Fémprofilt és szuszpenziókat használnak a ládában. Az első lépés az, hogy a profilt a mennyezet kontúrja mentén a megfelelő szintre állítsa. Az egyszerű elektromos vezetékek csatlakoztatásához a láda közvetlenül a padlólaphoz csatlakoztatható. Ha a mennyezetet 5-10 vagy több centiméterre szeretné csökkenteni, a fémprofilhoz speciális felfüggesztéseket használjon. A léc kontúr felszerelése után a vezetőket 50-60 cm-es lépésekben kell rögzíteni.

A következő lépés az indítóforma rögzítése a keret kontúrja mentén. Kényelmesebb a mennyezeti fröccsöntés azonnal alkalmazni, karnice profilja. A profil lábazat jobban telepíthető ragasztóra, így a csavarok csavarozása miatt nem alakul ki deformáció. Kezdje a műanyag panelek beszerelését a bejárattal ellentétes falról. Az utolsó panelt a helyére vágja és behelyezi a csatlakozóba.

A végső szakaszban vágja le az elektromos készülékek lyukakat. A jelölés a telepítés során történik. A lyukak cserélhető pengékkel ellátott építési késsel rendelkeznek. Szükséges figyelemmel kísérni a művelet pontosságát, hogy a fedél ezt követően teljesen lefedje a nyílást, különben a mennyezet csúnya lesz. Szigetelt elektromos vezetékek kerülnek be a lyukakba a fények telepítése után. A LED-szalag világításnál a nyílás csak a vezetékek kimenetére készül, mivel maguk a lámpák a mennyezeti felületre vannak helyezve.

Érdemes figyelni a hagyományos izzólámpákkal ellátott világítóberendezések szigetelésére. A mennyezeti lámpákat egy bizonyos távolságra kell csökkenteni a műanyag mennyezetről, és ha a világítótest a mennyezet síkjában van, a fűtéstől szigetelést kell biztosítani.

Ellenkező esetben a forró sugárzás deformálhatja a műanyagot, sárga folt jelenik meg a fűtés helyén. A halogén és a LED lámpák nem jelentenek ilyen veszélyt, bárhol elhelyezhetők.

A keret telepítési módja lehetővé teszi, hogy kétszintes mennyezetet tudjon felszerelni. Alacsony fürdőszobákban a fő mennyezeti terület ragasztóval vagy fogasok nélküli burkolattal van lezárva. A második szint csontváza egy csődobozhoz hasonlóan van szerelve, csak a mennyezeten van elhelyezve és a kívánt formájú. A kétszintes mennyezet biztonságos magasságot biztosít az elektromos vezetékek számára, és további dekoratív tulajdonságokat ad a mennyezethez. Az alsó szint peremének kiemelése vizuálisan megnöveli a mennyezetet.

szellőzés

A fürdőszoba szellőztetése nagy jelentőséggel bír a ház lakói jólétének és a kényelmes beltéri mikroklíma fenntartásának szempontjából. A gyenge levegőáramlással rendelkező műanyag panelek, a páratartalom és a magas hőmérséklet miatt, hamarosan szerszámmal borítják, és veszélyt jelentenek a háztartás egészségére. A beszerelés után a PVC paneleket minden egyes ízületben gondosan lezárni kell egy átlátszó tömítőanyaggal, és biztosítani kell a levegő akadálytalan hozzáférését a szellőztető tengelyből. Ehhez egy lyukat vágunk a fali panelen a szellőztető ablak méretére, és egy speciális műanyag ráccsal díszítik.

A levegő tömegének keringésének fokozása érdekében a szellőzőnyílás elektromos ventilátorába kell helyezni. A ventilátorok különböző típusúak: kipufogógáz, többféle működési mód. Miután felvette a megfelelőt, gondolja át az áramellátást. A legjobb megoldás az lenne, hogy az elektromos vezetéket a fürdőszobai kapcsolóhoz hozza. Ezeket a tevékenységeket a falak felé nézve végezzük.

A mennyezeti szerkezetek jó szellőzést igényelnek, így a ventilátor nem csak a szellőztető tengelyen, hanem a mennyezeten is elhelyezhető. Jó levegőcsere esetén a diffúzorok a mennyezet ellentétes sarkaiba kerülnek.

Szükséges annak biztosítása, hogy a szellőzőrács ne essen a lécre. Téglalap alakú lyukak vannak jelölve és kivágva, a szellőzőrács a ragasztóhoz vagy tömítőanyaghoz van ragasztva

Gondozási funkciók

A PVC panelek előnye nagyon egyszerű karbantartás. A por tisztításához csak nedves ruhával törölje le őket. Jobb szennyeződés - foltok, feliratok toll, piszkos foltok, tisztítószerekkel tisztítva. A panelek merev kefével tisztíthatók tisztítószerrel, hogy megszabaduljon a különösen ellenálló foltoktól. A tollal ellátott feliratokat speciális eszközökkel távolítják el a foltok eltávolítására a műanyagon.

A tisztítás során ne használjon fémkeféket a műanyagápoláshoz, mivel a fém a karcolásoktól fakad. El kell hagynunk a savakat, acetont és fehérítőt tartalmazó erős vegyi tisztítószereket. Ezek az anyagok elpusztítják a védőfóliát, és tönkreteszik a panel megjelenését.

Érdekes tervezési ötletek

A sokféle dekor PVC-panel, ellenállása a kedvezőtlen környezeteknek, könnyű telepítés, praktikus, elfogadható ár lehetővé teszi számukra, hogy frissítsék a fürdőszobát a "Hruscsovban", és egy faházban, és stílusos, modern lakásokban a fiatalok számára. Csak megfelelő dekoratív paneleket kell kiválasztani, és tervezési lehetőséggel kell rendelkeznie ahhoz, hogy esztétikus és hatékony szobatervet hozzon létre saját kezével. A panelek vagy a bélés hatással van a térszervezésre. A vízszintes panelek vizuálisan meghosszabbítják a falat vagy a mennyezetet, a fürdőszoba annyira hosszabb. A függőleges falpanelek növelik a szobát.

Nagyon fontos a színpaletta befejezése. A természetes megvilágítás hiányában könnyű árnyalatokat választani. Fehér szín, sárga, kék vizuális növeli a szobát. Telített zöld, kék, fekete szilárdságot ad, de a helyet összenyomja és sötét megjegyzéseket ad. Ezt elkerülheti úgy, hogy fehér színt ad hozzá a befejezéshez. Például sötét falak és fehér mennyezet és padló, vagy fordítva.

A színek ötvözésével a színkerék spektrumának kompatibilitását kell vezérelni. A közeli színek árnyalt kombinációt adnak. Szemben - kontraszt. Az egyenlőszárú háromszög tetején lévő színek a spektrumon belül harmonizálnak egymással. A művészeti oktatás hiányában jobban be kell tartani ezeket a szabályokat, és meg kell próbálnia, hogy ne használjon több mint három különböző színt egy szobában.

Bármely szín hűvös hangja szigorúbbá és könnyebbé teszi a helyiséget. Meleg - puha és kényelmes. A dekoráció kiválasztásával figyelni kell a kép méretére, arányosnak kell lennie a szoba hangerejével. Nagyon jól terjeszti ki a szobapanelek határait a perspektívával, a távolságra. Egy kis fürdőszobában egy ilyen fal a falon hozza létre a szükséges mélységet és térfogatot.

A panel nem csak a falra, hanem a mennyezetre is elhelyezhető. Ez lehet egy romantikus telek vagy virágüzlet. Olyan jeleneteket kell kiválasztani, ahol ég vagy fényes légi felvételek vannak. A mennyezeten virágzó gyep disszonancia lesz, és nem fogja növelni a tágasság érzetét. A világítással ellátott kétszintes mennyezetben látványosnak tűnik egy festett üvegablak vagy vízelem formájában kialakított virág díszítésű panel.

A kicsi és szűk régi fürdőszobákban a fényes mennyezet teret és magasságot ad.A fényvisszaverődésnek köszönhetően fémezett és tükrözött PVC mennyezeti panelek végtelen perspektívát alkotnak. Egy luxus környezet létrehozása segít a tükör felületének arany fényében. A háttérvilágítás sokszor növeli a visszavert fényt. A nemes sárga fém kellemes meleg árnyalatot teremt a fürdőszobában.

A népszerű Provence-i rajongók számára jobb diszkrét virágmintákat választani. A panelnek lehet egy szegélye. Egy másik módszer magában foglalja a fal közepére történő burkolást, vagy valamivel alacsonyabb. A falak fennmaradó felülete akrilfestéssel festett. A víz-diszperziós akril festékek új generációja lélegző szerkezetű, magas nedvességállóságú, szagtalan és gyorsan szárad.

Az országstílus hasonló minden vidéki stílushoz. A faburkolatokhoz hasonlóan a panelek formája közelebb hozza a természetes egyszerűséget. Itt kiválaszthatja a természetes fát vágott mintázattal ellátott paneleket, a fa szálak gyönyörű szerkezete pedig puha. A gyártók kiváló minőségű imitációt vágnak bármely fajtából. A díszítés nemes világos tónusú tölgy vagy fehér juhar és hamu, cseresznye, sárga mész vagy cédrus vöröses árnyalataiból áll. A fa természetes alkotóelemeivel ötvözve egy kreatív kombináció segít a fürdőszobát vidéki stílusban rendezni.

A fa alatt lévő műanyag nagy lehetőséget teremt a személyes kreativitásra. A fa panelek falak vagy mennyezetek varrására használhatók. A festői csomós fenyő vagy az afrikai wenge fa gazdag csokoládé színe gyönyörűen kombinálva van a mennyezet vagy a falrészek díszítésében fehér, tejszerű árnyalatokkal. A paneleket nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen vagy betétek formájában kombinálhatja. A Tech hi-tech a szabad helyet részesíti előnyben. Itt egy falat lehet bevonni egy divatos betonfelületet imitáló panelekkel, a szomszédos falak fából készültek.

A kis lapok népszerű mozaikja PVC lemezekre nyomtatva jelenik meg. Az ilyen mozaikok arany zárványokkal rendelkeznek a szerkezeti elemekkel. A falak nagy tömbjei PVC-burkolattal vannak ellátva, a fa vágására szolgáló díszítéssel. A csiszolt fémberendezések és a kommunikáció kiemeli a fürdőszobát. A megvilágítás teszi a fém vakító játékot, a belső tér egy drága art deco stílusú luxusjellemzőket szerez.

A praktikus és kényelmes minimalizmus sikeresen ötvözi a fehér színű és a tűlevelűek érdekes textúráját. Egyszerű fehér vízvezeték, olcsó bútorok, téglalap alakú formák - tökéletes megoldás kis fürdőszobákhoz. Egy ilyen tervezést akár kezdőnek is ki lehet adni. A fő feltétel - minél kisebb a dekoráció és a kiegészítők, annál pontosabb a belső tér a minimalizmus stílusában.

Klasszikus stílusban kialakított belső tér létrehozásához válassza ki a fényes felületű lapkákat. A panelek különböző típusú márványokat fognak fel a zöldes, rózsaszínű, acél színekben. Nem rossz választani a római stílusú díszítést határokkal. Az előnyben részesített színek nemesek: fehér, bézs, arany. A vízvezetékkel ellátott dobozt kontrasztos díszítéssel kell varrni. A klasszikusok képét fehér fényes vízvezeték és római motívumok egészítik ki a járdaszegélyben.

Divatos és stílusos belső teret kap a fényes dekoráció használatával. A kis tégla alján fehér, fényes műanyag panelek vannak varrva. A mennyezet bronz színben van. Varrhat ilyen paneleket, egyszerűen festheti a lapot. A falak közepe világosabb színnel van festve. A színnek világosnak kell lennie, a fürdőszobában a loft vagy a high-tech stílusa lesz.

Állati képek jóak az afrikai stílusok számára. A fürdőszobában nagyon óvatosnak kell lennie a minta kiválasztásakor. Egy kis területet nem lehet eltömődni nagy állatokkal. A falfelületen kis rajzok fognak elveszni.A kép egy adott szobában van kiválasztva, arányosnak kell lennie. Az állati képnek meg kell egyeznie az egész díszítéssel, és hangosan illeszkednie kell a többi béléshez. Ezek a grunge stílus jellegzetességei.

Nagyon szép gyűjtemények a fürdőszoba befejezéséhez a hazai és külföldi gyártók számára. A panelek szervesan illeszkednek a fal vagy a mennyezet kialakításába. A professzionális tervezők kiválasztják a szükséges árnyalatokat és kombinációkat, és díszítenek úgy, hogy bármilyen méretű fürdőszobába helyezhessék. Ezt elég nagy monofonikus mezővel érjük el.

A panelek modern, stílusos kialakítása lehetővé teszi, hogy lenyűgöző belső tereket rajzoljon. A gyártók kiválasztják a társaik sorát, amelyeket saját belátása szerint kombinálhatnak. Nem számít, mennyire rendezett az anyag, a színek gondos kiválasztása minden változatban előnyös lesz. Ez nagyszerű kiindulópont a művészeti világtól távol eső emberek számára, hogy társas paneleket vásároljanak kész színekkel és textúrákkal.

A dekoratív műanyag panelek kiválasztásakor a fehér szín nagyon fontos. A fekete-fehér fehér kórházi belső teret hoz létre, ezért hígítani kell. A fehér és a bézs, a fehér és a szürke árnyalat kombinációja unalmas megjelenést eredményez. Aktív és energikus emberek számára a fehér fényes és élénk színekkel ellentétes váltakozása megfelelő: világos zöld, rózsaszín, kék.

Az exkluzív belsőépítészeti díszítéssel és az exkluzív belső terekkel rendelkező fürdőszoba nagyon izgalmas élmény. A dekoratív befejező anyagok széles skálája lehetőséget teremt bármilyen ötlet megvalósítására.

A fürdőszoba műanyag felületének titkairól lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba