PVC panelek: típusok és alkalmazások

 PVC panelek: típusok és alkalmazások

A PVC panelek nagyon gazdaságosak és praktikusak a fürdők és egyéb helyiségek, mint például a csarnok, a WC vagy a folyosó javítására, ha nem akar sok pénzt és erőfeszítést költeni rajta. Különböző színekben kerülnek bemutatásra, amelyekből a legjobb választás található. A PVC panelek értékesítésük után azonnal megnyerték a piacot a népszerűségükért, mivel sokoldalúak és gazdaságosak.

Tulajdonságok és specifikációk

A PVC panelek közé tartozik a könnyű és kiváló minőségű polivinil-klorid. Emiatt gyakran a szobákban, az irodákban és a szupermarketekben található mennyezetek csak ezeken a paneleken vannak kárpitozva. A PVC paneleken is érdekes minta látható a laminálással, a termikus nyomtatással és más modern technológiákkal. Ezt követően az anyagot matt vagy fényes lakkra alkalmazzák, amely az anyag védelmét szolgálja.

Ennek a kezelésnek köszönhetően a panel nem kapcsolódik a gyors kopáshoz, és nagyon ellenáll az UV sugárzásnak.valamint a sérülések például a karcolásoktól védve vannak. Az emberi egészség és családja biztonsága érdekében az ilyen PVC panelek nem használnak káros kémiai összetevőket. A felületek festésénél csak víz alapú festékeket használnak, ami szintén teljesen biztonságos.

Van különbség a falakon és a mennyezeten használt műanyag paneleknél. Az a tény, hogy a fali opciók kissé erősebbek, és nem rugalmasak, így ezek a panelek képesek ellenállni a nagy mechanikai terhelésnek. A falakra vonatkozó opciók vastagabbak, mint a mennyezetnél. Minél több polivinil-klorid, annál vastagabb a panel. A polivinil-klorid fali panelek belsejében lévő merevítők vastagsága 1 mm, így a késsel történő vágás nem olyan egyszerű.

Ennek az anyagnak a hossza 3 méter, szélessége csak 10 cm, és néha akár 12,5 cm-ig is eléri a műanyag falburkolatokat külső és belső feldolgozásra. Összességében kétféle anyag vált népszerűvé a piacon. Ez egy "lengyel" és "európai". A "polka" kis várkapcsolattal rendelkezik, míg az "európai" sokkal szélesebb.

A külső PVC panelek varrattal rendelkeznek. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az anyagnak nagy lineáris tágulási együtthatója van. Ezért a beltéri falra szerelhető falburkolatokat a hőmérséklet-szabályozás megváltoztatásával kell megváltoztatni. A homlokzati bélés egy másik jellemzője is. Az a tény, hogy a különböző színekkel rendelkező nyersanyagok festése még a gyártás során is előfordul, és nem alkalmazzák felülről, mint más típusokon. Emiatt a bélés hosszabb ideig megtartja kezdeti színét.

A műanyaglemezek szélessége nagyobb, mint a műanyag bélés. Hosszúsága 105-405 cm, ezek a panelek a leghíresebbek és fogyaszthatók. Néha a lapok felületét speciális feldolgozásra küldik, de nem minden, de csak néhány jó gyártó teszi ezt. Ennek köszönhetően a panelek tartósabbak és stabilabbak.

A ragasztó és a körmök lehetnek lemezlapok. A rést a megfelelő szín vagy egy keskeny sín tömítőanyagával lehet lezárni. A rendszeres panelek hossza 260 és 270 cm, néha akár 300 cm, szélessége körülbelül 25 cm.A belsőépítészethez azonban 50 cm szélességű paneleket is használhat. A külső felület festékkel festett, lakkozással ellátott oldala is varratot képez, ami nem nagyon észrevehető, ha összeszerelt megjelenéssé válik.

Van még egy szendvics PVC GOST panel, amely modern és magas kihasználtsággal rendelkezik. Ezeknek a paneleknek a sajátossága két műanyag lap jelenléte. Poliuretánhabot vagy polisztirol habot használnak különféle hozzáadott anyagokként, amelyek az anyag szigetelő tulajdonságait adják. A termékek gyúlékonyságának mértékét a csomagoláson feltüntetik. A legnagyobb együttható a műanyag bélés.

Erősségek és gyengeségek

Ez az anyag annyira népszerűvé vált, hogy számos előnye van.

 • Sokoldalúságát. Általában PVC paneleket használnak fal- és mennyezeti burkolatokként. Ez az anyag az ajtók és ablakok széleinek a zuhanyzóban és a fürdőszobában, valamint az érdekes formák létrehozásához szükséges lépésekben való bélésére használható. Nyári lakosok ezt az építőanyagot kerti ágyak kialakítására használják.
 • A telepítés gyors és egyszerű. A hétköznapi lakástulajdonosok most egy falat vagy más felületet díszíthetnek. A munka gyorsan és egyszerűen történik sima falakkal vagy mennyezetekkel. Ilyen helyzetekben „folyékony körmökkel” vannak rögzítve. Ahhoz, hogy az íves felületek még egyenletesebbek legyenek, érdemes fém- vagy fa keretet használni.
 • Könnyen kezelhető. A PVC panelek rendszeres szappanbőrrel törölhetők, de érdemes félni a panelek ízületeitől, mert ezek a helyek gyengék.
 • Az ilyen panelek teljesen környezetbarátak. Ez az anyag nem mérgező, nem bocsát ki káros anyagokat a környezetbe.
 • Erő. Ez a jelző a megfelelő választástól függ. A mennyezet esetében az ilyen anyag enyhén világosabb.
 • Hang- és hőszigetelés van. Ezek a panelek jó hangszigetelést hoznak létre, és nem engedik a hideget a szobában.
 • Sok szín és árnyalat. A PVC szabványos színe fehér, de a gyártók számos színt hoztak létre a fogyasztó minden ízléséhez. Jelenleg népszerűek a rajzok vagy a kő vagy fa textúra utánzata.
 • Nedvességállóság. A sík felület miatt nem tartják meg a nedvességet. Mivel nincsenek pórusok az anyagon, a szennyeződés, a penész és más káros mikroorganizmusok nem maradnak a felületén. Ezért gyakran használják azokat a helyiségeket, ahol magas a páratartalom.
 • Ellenáll a hirtelen hőmérséklet-változásoknak. A műanyag panelek ellenállhatnak -50 és +50 ° C közötti hőmérsékletnek.

Mint más építőanyagok, a PVC panelek hátrányai vannak.

 • Az ultraibolya sugarakra való instabilitás. Egy bizonyos idő elteltével a fehér műanyag panelek sárgára válhatnak, és elveszíthetik eredeti megjelenését.
 • A sokkok instabilitása. Az ilyen panelek ellenállnak néhány terhelésnek, de nem védik a horpadás vagy a karcolások megjelenését az anyag felületén.
 • Az anyag krétát tartalmaz, amely a termék szilárdságának meghatározó összetevője. A panelek krétájának mennyiségét kizárólag a gyártó határozza meg.
 • Jellemző szag. A panelek vásárlása és használata néhány napig különleges szag van, de teljesen eltűnik.
 • Ez a műanyag nem nevezhető teljesen biztonságosnak, sok gyártó szerint. Nem szabad gyermekszobák tervezésére használni.

Fajták és alkalmazás

Jelenleg háromféle PVC-panel vált népszerűvé az építőanyagok piacán.

 • Fogaskerék. Ahhoz, hogy ezt a típusú paneleket közvetlenül a falfelülethez csatolja, egy fém konzolt kell használni. Ez a panel hossza 1-12,5 méter, szélessége 15 és 30 centiméter, vastagsága - legfeljebb 1 centiméter. Ha ezt a nézetet használja a szoba befejezéséhez, a panelek pozíciójától függően vizuálisan magasabb vagy alacsonyabb lesz.
 • A csempe alatt. Az ilyen méret 30 cm és 1 méter között lehet. A szoba befejezésének módja megegyezik a rack panelekkel, de az eredményben különbözik. Az ilyen PVC-panelek érdekes mintázattal a fürdőszobában vagy a konyhában helyezhetők el.
 • Lap. Ezek a panelek a fenti típusok közül a legjobbak. Az anyag falra vagy mennyezetre szereléséhez ragasztót és körmöket kell használni. A lemezlapok vastagsága 3-6 mm.

A PVC panelek díszítéssel is megoszthatók.

 • Zökkenőmentes. Az ilyen panelek nagyon népszerűek és drágák. Nagyszerű zökkenőmentes panelek, matt felületűek. Mind a padlóra, mind a bútorokra szolgálnak.
 • Relief. Pontosan ugyanazok, mint a fa, de az ára sokkal alacsonyabb. Ugyanakkor akkor is használhatók, ha a falak bizonyos görbülettel rendelkeznek. A domborított laminált panelek nagyon pontos imitációs textúrákat kínálnak.

A designtól függően többféle panel is található.

 • Egy szín. Ezek ideálisak a helyiségek díszítésére, ahol a praktikusság és a minimalizmus értékelik. Az egyszínű megoldás eredetiségének és szépségének megteremtése érdekében színes polcokat készíthet önállóan vagy képeket használhat.
 • Képpel. Az ilyen panelek gyakran utánozzák a kő vagy szövet megjelenését, de vannak olyanok is, amelyek látványos nyomtatással, például felhőkkel vonzzák a figyelmet. De lehet, hogy nehéz telepíteni őket, mivel helyüket pontosan kell kiszámítani, majd a rajz szilárd lesz.

A fürdőszobában PVC-t használnak, zuhanyzókban, a konyhában, gyakran használják irodák, éttermek, szupermarketek, iskolák, tornateremek, kórházak és egyéb helyiségek díszítésére is.

Ezek a termékek univerzálisak, így szokatlan helyeken is használhatók, például a nyári lakosok ezt az anyagot növényi kertekben használják. Segítségével egy eredeti belső teret is létrehozhat. Környezetbarátak.

Méretek és dekoráció

A PVC panelek három standard típusra oszthatók:

 • lambéria;
 • levélmodellek;
 • téglalap alakú vagy négyzet alakú csempe.

A falburkolatok kb. 3 m hosszúak, 10-12,5 cm szélesek, az „európai” változat, amely nagy zárral rendelkezik, az építőipari piacon nagyobb igény van, mint a keskeny zárral rendelkező „polka”. Ha 260, 270 vagy 300 cm hosszú, 15 és 50 cm szélességű PVC paneleket használ, akkor a telepítés során nem lesz varrás. Négyszögletes vagy téglalap alakú lapok váltak népszerűbbé. Ezeket elsősorban a konyha befejezésére használják. Ezek nagyon kényelmesek a telepítéshez, és könnyűek is. Hosszúságuk 30 cm, szélessége, és néha ezek a méretek 100 cm hosszúak és szélesek. A lapok, amelyekben a felső réteg eléggé ellenáll az ütéseknek, és sima is, hossza 150–405 cm, szélessége 80–203 cm, vastagsága 0,1–3 cm, ezek a méretek szabványosak a laplapok számára.

Szintén fontosak a szendvicspanelek. Ezek a leghasznosabb anyagok a helyiségekben vagy az ablak burkolatában lévő válaszfalak számára. Nem csak a népszerűségüket nyerték. Mindez kiváló minőségű és kiváló minőségű. Az ilyen termékek is nagyon elegánsak. Ez a nézet is standard és méretei: 3000x1500 mm, 3000x1150 mm és 3000x900 mm, vastagsága - 10, 24, 32 mm.

A PVC panelek dekorja változatos. Vannak olyan modellek, amelyek tégla színekkel rendelkeznek, mivel meglehetősen stílusosak és nagyszerűek. Ez a fajta anyag alapterületet takarít meg, könnyen telepíthető és sokoldalú. Bármilyen helyiségben használható: a folyosóról a loggiaig. Még ezeknek a termékeknek is nagyon sok színe és mérete van, így minden ízlésre választhat. Ezen kívül ez a nézet sokkal olcsóbb, mint a dekoratív tégla.

Vannak olyan modellek is, amelyek a természetes kő vagy természetes fa felületét utánozzák.A természetes fa sötét színű változatai nagy keresletet igényelnek. Nagyon reálisnak tűnnek és gyakrabban használják a folyosókat, a nappalit és a konyhákat. Az állvány, a csempe és a lap paneleket gyakran színezik a természetes anyag alatt.

A „szakadt mészkő” kialakítás főként kandallók és ívek bélésére szolgál. Ez az anyag külső díszítésre is használható. A fürdőszobák jó mintázatúak "Jurassic stone". Napjainkban a tükör és az átlátszó PVC panelek népszerűvé váltak, valamint a panda.

A legnépszerűbb színek a következők:

 • wenge;
 • piros;
 • fekete-fehér.

Gyakran használnak olyan paneleket, amelyek utánozzák az olyan anyagok felületét, mint a bambusz, fenyő, kék márvány, pala és mások. A kő kivágása lenyűgöz a szépségével.

gyártók

Nagyon fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon egy jó gyártót. Annak érdekében, hogy az építőanyagok minősége ne legyen csalódva, meg kell ismerkedni a főbb gyártókkal, amelyek kiváló minőségű terméket gyártanak, és általában csak pozitív visszajelzést kapnak.

A következő gyártók nagy keresletet igényelnek:

 • "Fémprofil";
 • "Century";
 • Isotex;
 • Artpole;
 • AGT;
 • Shanghai Zhuan;
 • Racoon Plastik;
 • Polimerpanel;
 • Pareti;
 • BellerPlast;
 • "Plastec";
 • "Plast Decor";
 • "KronaPlast";
 • "Akvaton".

Kiválasztási kritériumok

A PVC panelek vásárlásakor figyelni kell az áruk költségére. Minél magasabb az ár, annál jobb a termék.

Annak érdekében, hogy ne tévesszen el választást, és ne tévesszen meg, meg kell ismernie néhány vásárlási pontot.

 • Kötelező panelvastagság. Univerzális vinil vastagság a falaknál nem haladhatja meg a 10 mm-t, és ha ki kell választania a mennyezet építőanyagát, akkor figyeljen a vékonyabbra.
 • Az első felület erőssége. Ez fontos és szükséges ahhoz, hogy az építőanyagok ellenálljanak a károknak és sokkoknak, ugyanakkor nincsenek horpadások vagy karcolások. Ha kívülről látja a merevítőket, akkor ezek a panelek a legjobbak, ha nem használják a falra. Jobb, ha ezeket a mennyezetre használják, de az ilyen munka nem lesz nagyon jó és jó minőségű.
 • A bordák száma, helyzete és merevsége. Az építőanyag merevsége nagyban függ az élek számától. A legnagyobb távolságuk nem haladhatja meg a 10 mm-t.

Ha a szállítás során a bordák kicsit ráncosodtak, elvesztették az alakjukat, akkor ezeken a helyeken jól látszanak a horog.

 • Az anyag felületi bevonatának a festékkel való egységessége azt jelzi, hogy a festéket a panelre helyeztük. A legtöbb gyártó a felületet elölről fedi le, ahelyett, hogy hozzáadna egy elemet, amely színt ad a polimer kompozíciónak. Ez rossz, mert az anyaggal végzett munka közben a festék könnyen leválaszthatja a felületet. Emellett a PVC bevonat miatt a panel kiéghet, és a festék egyenetlen helyzetben lesz, ami a gyártó további hátránya.
 • Ha építőanyagot vásárol a boltban, kérdeznie kell annak súlyáról. Ez segít meghatározni a bordák merevségét és az anyag falainak vastagságát. A PVC panelek optimális súlya 1,1–1,5 kg / m2. m.
 • A panelek szilárdan csatlakoznak? Jobb a PVC panelek szilárdságának ellenőrzése az áruk vizsgálata során.
 • Milyen százalékban tartalmaz krétát az anyag. Sok szakember azt állítja, hogy a termékben a kréta százalékos aránya nem haladhatja meg a 20% -ot. Ha ez a százalék magasabb, akkor nagy a valószínűsége, hogy ez az anyag elég törékeny. A kréta nagyon megfizethető és nem drága, így egyes gyártók, hogy csökkentsék a termékeik költségét, add hozzá azt, mint amennyit a szabályok előírnak. A termék egyik sarkát hajlítva ellenőrizheti a benne lévő kréta mennyiségét. Ha nincs fehér vonal a műanyagon, a panel tartalmazza a szükséges mennyiségű krétát.
 • Méreganyagokat tartalmazó panelek.Semmi rossz, ha egy zárt panelnek jellegzetes, de nem túl erős szaga van. De ha a konkrét illat a minták formájában megjelenő panelekből származik, azonnal kiderül, hogy ez az anyag mérgező anyagokat tartalmaz, és jobb, ha nem szerezzük be.
 • Brand. Ha a termék jól ismert eladó, akkor nagy esély van arra, hogy az anyag jó minőségű legyen. Végül is, a hírnév megszerzése érdekében a gyártó már régóta dolgozott az áruk minőségében, és értékeli hírnevét, és ezért csak kiváló minőségű termékeket kínál a falra és a padlóra.
 • Termék dekoráció. A burkolólapokat hőre kell fordítani. A gazdasági osztályba tartoznak. A termikus nyomtatásnak köszönhetően választhat más dekorációt. A rajz nem fél az ultraibolya sugárzásnak való kitettségtől, és az idővel nem törlődik. A frízes változatok igényelhetők, mert különböző nyomatokkal vannak díszítve. Az ilyen termékek jellemzően a márvány, a csempe vagy a természetes fa felületét imitálják.

Az MDF modelljei sokan hasonlítanak a PVC panelekhez, így azok kiválasztásakor a fenti kiválasztási kritériumokat is használhatja.

Telepítési és munkavégzési tippek

Először fel kell készülnie a munkára. A telepítés előtt nincs szükség a falak speciális előkészítésére. De nagyon tisztán kell mérni a tisztítandó felületet, és pontosan kiszámítani a panelek számát. Még mindig el kell döntenie a telepítés módját.

Ha a mennyezetek és a falak simaak és hibásak, a panelek ragaszthatók. De ha szükséges a helyiség paramétereinek megadása, akkor jobb, ha összeállítjuk a keretet. Ily módon a szobák esztétikai megjelenésűek lesznek, és a felszínen lévő minden szabálytalanság rejtett és láthatatlan lesz.

A munkához olyan eszközökre van szükség, mint:

 • lépcsős létra;
 • drill;
 • fémfűrész;
 • mérőszalag;
 • egy kést;
 • önmetsző csavarok;
 • kalapács.

A munka megkezdése előtt ezeket az elemeket meg kell vásárolni. Amint az összes eszköz megtalálható, megkezdheti a munkát. A mennyezet beszereléséhez általában 100 mm szélességű paneleket használnak. Jobb, ha a vonalakat 0,4 m-en keresztül mérjük. Kezdetben érdemes megjegyezni, hogy a mennyezeten a legalacsonyabb pont van, és onnan, hogy a táblák szélességével egyenlő jeleket tegyen. Ezután fel kell jegyeznie azokat a pontokat, ahol a horgony vagy a dübel lesz telepítve, ami fontos a keret rögzítéséhez.

A keretet a szerelőpanelekre merőlegesen kell elhelyezni. A jelölés megkönnyítése érdekében a szakemberek a címkék helyett tanácsot adnak egy vékony kábelnek. A használatához meg kell dörzsölni a vezetéket színes krétával és csatolni a megjelölt falhoz. Az eljárás után egy jól megjelölt jel marad a felületen.

Ahhoz, hogy a felület kiváló minőségű legyen, szükség van a keret megfelelő összeállítására, amely hasonló a profilok kombinációjához.

A profilok különböző típusok lehetnek: fából vagy fémből készült, és műanyag láda is képviseli. Minden anyag alkalmas bizonyos használati feltételekre. Például a fából készült keret jobban telepíthető olyan helyiségekben, ahol alacsony a páratartalom. Ezt az anyagot magas minőségű impregnálással kell feldolgozni, amely megvédi a nedvességtől és a különböző mikroorganizmusok szaporodását. Ha még mindig fából készült keretet használ, akkor a kötőelemeket 0,6 m-enként kell elvégezni. A bélést akkor használhatja, ha megfelelő szintre van szüksége. A fa anyaga kissé rosszabb, mint a műanyag vagy fém.

A műanyag profiloknak van néhány előnye: alacsony ár, könnyű súly, csak csatolt, ellenáll a nedvességnek, a hőmérsékletnek és más tényezőknek. Ez a telepítés minden 0,3 m-enként történik. A rögzítőeszközök 1 m-es rögzítés után vannak rögzítve. Ez szabályozza az ízületek egyenletességét. Mivel a PVC panelek könnyűek, nem szükséges erős keret kialakítása.

A PVC profilok telepítéséhez a következő szabályokat kell betartani:

 • jobb, ha a telepítést akkor kezdjük el, amikor a panelek szobahőmérsékletre kerülnek, különösen, ha az építőanyag hosszú ideig olyan helyiségben volt, ahol a hőmérséklet +10 fok alatt volt;
 • a lamellákat a keretre merőlegesen kell felszerelni;
 • szükség van a szellőztetés vágására abban az esetben, ha a helyiség magas páratartalmú;
 • mivel az anyag hőmérséklete megváltoztathatja alakját, 5 mm-t kell hagyni a rések számára;
 • ha a panelek nem rendelkeznek mintázattal vagy mintázattal, akkor a telepítés önkényesen elvégezhető, de ha van egy minta a panelen, akkor jobb, ha a bal sarokról indul és folytatódik a jobbra;
 • A PVC panelek nem használhatók olyan helyiségekbe való beépítésre, ahol a hőmérséklet +40 fok és magasabb, például fürdőkádakban vagy gőzkabinokban.

PVC panelek szerelése a mennyezetre

A keret telepítése után elkezdheti a panelek telepítését. Szükséges, hogy egy szélső szalaggal kezdjék el a munkát, amely egy sarokba van rögzítve, hogy az anyagot önbefúvó csavarokkal keresztezze. A következő panel tehát a múlt hornyába kerül. Ezt az eljárást addig kell folytatni, amíg az ellenkező fal teljesen feldolgozódik.

Szükség esetén az utolsó panel vágható., de csak akkor, ha nem felel meg a méretnek. Mivel az anyag törékeny, hajlamos a karcolásokra, repedésekre vagy horpadásra. Ezért, ha panelekkel dolgozik, ne nyomja le keményen. Javasoljuk, hogy írógépet vegyen, valamint arra is használható, hogy a paneleket a megfelelő irányba mozgassa.

Az utolsó panel csatlakoztatása után fel lehet venni a lábazat telepítését. „Folyékony körmök” segítségével rögzítik, amelyeket a belsőre illesztenek, és a mennyezethez rögzítik. Miután 10 másodpercig kell tartaniuk, és a felesleges ragasztót óvatosan eltávolítani kell. "Folyékony szegek" szárad elég gyorsan, így távolítsa el a felesleges anyagot a felszínről gyorsan kell tenni.

Fali feldolgozás

A házak vagy apartmanok tulajdonosai gyorsan és kényelmesen kialakíthatják a fürdőszobák vagy WC-k belsejét, mindezt a PVC fali panelek köszönhetően. Nagyon kényelmes mosni őket, sok éven át szolgálnak. A falak telepítése nagyon hasonló a mennyezet telepítéséhez.

Az antimikrobiális szerekkel már kezelt falra egy keret is van. Ez lehet műanyag vagy fém. Ez a felhasználó döntése szerint van. Az első panel a profilban lévő területsel együtt kerül beillesztésre, majd más termékekkel. Fémvezetőkre vannak rögzítve. Ehhez használja a claymore-t. Az utolsó panel az U-alakú sarokhoz van ragasztva. Az eljárás után elkezdheti a sarkok telepítését és lejtőket készíthet. A szétszerelés ugyanabban a sorrendben történik.

A nehézségek olyan falat tudnak biztosítani, ahol bármilyen aljzat vagy kapcsoló található. Ebben az esetben, amint a rögzítőlemezeket csatlakoztatják, szükség van a doboz behelyezésére és az elektromos kábel elhelyezésére.

A panelek telepítésekor meg kell vágni egy lyukat, ahol a kapcsolók és aljzatok helyét korábban megjelölték. Az ilyen helyeket nehéz mosni és festeni. A panel panelen lehet kialakítani, és különféle kézműves tárgyakkal lóghat.

Példák a belső térben

A konyha bélése kvalitatívan egy PVC falburkolattal van ellátva, félfalú mintával. Egy ilyen szobabelső nagyon lenyűgöző és esztétikus. Provence fotónyomtatással is kiegészíthető.

Ez a nappali vinil díszítéssel díszített. A szoba nagyon szelídnek tűnik az anyag élénk színei miatt.

A dekoratív PVC panelek mintázata szépen néz ki. Minden nagyon jó minőségűnek és költségesnek tűnik, de egyszerű kialakítással.

A PVC falakról a fürdőszoba falainak és a műanyag kiválasztásának titkaiért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba