PVC fali panelek a fürdőszoba belsejében

A fürdőszoba az egyik legnehezebb hely a javításra. A nehezen elérhető helyek nagy száma, a kommunikáció elérhetősége és a vízvezetékszerelés kemény munkát eredményez a falak, a mennyezetek és a padlók díszítésére. A fürdőszoba csempe egy időigényes folyamat, amely türelmet, erőfeszítést és bizonyos készségeket igényel a munka befejezésében.

A közelmúltban lehetővé vált a helyiségek javítása műanyag PVC panelekkel. A telepítés során kevésbé szeszélyesek, könnyen tisztíthatóak: sima felületük van, amelyet könnyebb tisztítani, mint a kerámialapokat. A PVC panelekkel ellátott fürdőszoba befejezéséhez nincs szükség speciális készségekre. Még egy nem szakember is képes megbirkózni az ilyen munkával néhány nap múlva. És ami a legfontosabb, az anyag ára mindenki számára elérhető.

A választási nehézségek

A vásárlás során számos fontos részletet érdemes kiemelni.

 • Belső keresztirányú bordák. Minél többet, annál megbízhatóbb a panel működés közben. Az üreges termékeket könnyű megtörni.
 • Egységes minta. A különböző szállítási vonalakból származó termékek enyhén eltérhetnek az árnyékban.
 • Nincsenek hibák, horogok, karcolások, chipek. Az egyes paneleket gondosan felül kell vizsgálni, ellenkező esetben az ugyanazon mintával és az alkatrészszámmal rendelkező áruk későbbi cseréje egy másik tételből származhat, és színenként eltérő lehet.
 • A tárolóban történő vásárlás előtt ellenőrzik a két felület sima beállítását az egész felületen. Ha a dokkoló egyik vége szoros, a másik pedig 3-4 mm-es rés, akkor jobb, ha ezt a terméket elhagyjuk.

Van mód a műanyag termék minőségének ellenőrzésére. Nem alkalmazható a boltban, de hasznos a mindennapi életben. A panel egy kis darabja a teljes hosszúságban levágásra kerül. Az elülső rész érintetlen marad. A panelt a szöghelyzetnél egyenes szögben hajlítják. Ha a termék nem hajlik el hajlítás közben, akkor ez azt jelenti, hogy kiváló minőségű.

Standard méretek

A PVC fali panelek vastagsága a fürdőszoba befejezéséhez változik. Túl vékony lehet a telepítés vagy szállítás során. Túl vastag terméket nehéz elhelyezni szűk helyeken. A legjobb megoldás az 5-10 mm vastagság. A gyártótól függően a panelek hossza 260 cm, 270 cm, vagy 300 cm, ami lehetővé teszi a megfelelő anyagmennyiség kiszámítását és a különböző színbetétek kombinálásának lehetőségét. A szabványos termék szélessége 25 cm, néhány gyártó szélessége 30, 35, 37,5 cm, széles változatai 1 m és 1,2 m.

  A panel méretétől függően négy típus van felosztva:

  • fogaskerék;
  • fali szabvány;
  • csempe;
  • lapot.

  A szélességű, a legszűkebb és a fürdőszoba díszítésére szolgáló rács nem alkalmas. A lemezlapok túl szélesek és gyakrabban használhatók homlokzatok építésére.

  A kis méretű fürdőszobákban a széles termékek rosszul illeszkedhetnek. A vásárlás előtt jobb előre kiszámítani a panelek számát a szélességtől és a hosszúságtól függően.

  Erősségek és gyengeségek

   Befejező anyagként a PVC panelek előnyei és hátrányai.

   Az előnyök közé tartozik néhány pont.

   • Tartósság és tartósság. Ez az anyag nehezebben sérülhet a telepítés után, mint a gipszkarton.
   • Egyenletes felületeken is könnyen felszerelhető. Minimális erőfeszítéssel és erőfeszítéssel frissül a fürdőszoba belseje.
   • A csövek és más, a doboz mögötti kommunikáció elrejtésének képessége a számlálókhoz és a szelepekhez. Lehetőség van a panelekből, még a kis nyitóajtókból is, komplex szerkezetek készítésére.
   • Gyakorlati és könnyű kezelhetőség. Az anyag nem szívja fel a szennyezést. A sima felület könnyen tisztítható. A PVC tolerálja a modern mosószerek használatát.
   • Gazdag színpaletta. A modern gyártók a PVC panelek színeinek, mintáinak és textúráinak hatalmas választékát kínálják, például a 3D változat vagy a vinil modellek. A szoba burkolata bármilyen választás lehet.
   • Nedvességállóság, penész vagy penész hiánya a termék felületén. Összehasonlítva a többi előlapi anyaggal: MDF panelek, gipszkarton, PVC panelek nem érintik a nedvességet.
   • A hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenállás. A vizsgálatok kimutatták, hogy a polivinil-klorid -50 ° C és + 50 ° C közötti hőmérsékletű cseppeket képes ellenállni. Az anyag az országban használható gazebók vagy verandák elé.
   • Alacsony ár. Az anyag költségköltsége, és a kerámiacserép vásárlása kevésbé jövedelmező a családi költségvetés számára.

   Néhány mínusz az anyagból ered:

   • gyengeség a telepítés során, némi gondosságot igényel;
   • a fűtőelemeket nem szabad a műanyaghoz közel helyezni, kívánatos, hogy a rést körülbelül 3-5 cm-re hagyjuk;
   • a fal és a panel között a telepítés során maradt tér áthaladhat olyan gombás változásokon, amelyek nehezen láthatóak.

   DIY szerelés

   A PVC paneleket kétféleképpen alkalmazzák.

   1. A ládák felépítésének vagy használatának első módja. A fal kiigazításával és közvetlenül a felülethez rögzítésével ragasztó vagy folyékony körmök segítségével.
   2. Anélkül, hogy a falat egy előregyártott fém- vagy favázas rögzítéssel, ragasztóval vagy folyékony körmökkel kiegyenlítené.

   Keret módszer

   Az első módszer kevésbé munkaigényes és drága, nem igényel speciális készségeket az építésben, és kevesebb időt vesz igénybe. A fémfelületet az egész felületre dübelekkel vagy fa lécekkel alkalmazzák. A falnak a padlóhoz és a mennyezethez való csatlakozását csíkokkal kell jelölni. Közöttük vízszintesen és függőlegesen olyan nagyságú, mint a sín vagy a fémprofil csavarjaival. Annak megakadályozása érdekében, hogy a panelek lehajoljanak, a vízszintes sávok közötti távolságot legalább 40 cm-re kell hagyni.

   Ha a polcokat, szekrényeket, tükröket tervezzük lógni, akkor egy további sáv kerül a megfelelő szintre. A függőleges állványokat mindkét fal sarkaiban kell elhelyezni, és közöttük több további függőleges elemet is hozzá kell rendelni.

   Szükséges, hogy a bejárattól a felső saroktól kezdve nézzenek műanyaggal. Ezenkívül az anyag vízszintes és függőleges beépítése is lehetséges. Különös figyelmet kell fordítani csak az első panel telepítésekor. Az első panelt pontosan csatlakoztatva a többi automatikusan csatlakozik. A paneleket rögzítőelemekre, ragasztókra vagy folyékony körmökre szerelik fel. A csiszolás során a befejező anyagot fel lehet szerelni egy építési tűzőgéppel és tűzőkapcsokkal. A PVC panelek egymás között az oldalsó hornyok között vannak összekötve, egymáshoz szorosan illeszkedve, látható varrás nélkül. Kívánatos az ízületek feldolgozása tömítőanyaggal. A sarkokba műanyag formázás történik, amely stabil szerkezetet és esztétikai megjelenést tesz lehetővé.

   A regisztrációnál az öntést, az arcot és a műanyag lábazatot is használják. A számot a kiálló részek, a szögek és a tervezési jellemzők függvényében egyénileg határozzák meg.

    A keret módszer előnyei:

    • az előkészítő munkák egyszerűsége;
    • a sérült rész cseréje anélkül, hogy szükség lenne a teljes sor szétszerelésére;
    • a szerkezet gyorsan szétszerelhető.

     A keret módszer jelentős hátrányai vannak:

     • a fal és a panelek közötti résekben a nedvesség felhalmozódhat, ami a penész kialakulásához vezet;
     • a fémprofil vagy a fa lécek vastagsága miatt a fürdőszoba már kis területe csökken;
     • A belső clearance a szerkezet törékenységét adja.

     Javasoljuk, hogy a falakat előzetesen kezelje egy speciális formájú antiszeptikummal.

     Keret nélküli módszer

     A második telepítési lehetőség magában foglalja a panelek közvetlenül a falakra vagy a mennyezetre történő szerelését. Ehhez először el kell távolítania a festéket és más régi anyagokat a falról, kiegyenlítve a felületet.

      Jelentős előnyök ebben a verzióban:

      • az egyes elemek törékenysége csökken;
      • nincsenek hézagok a fal és a burkolat között, amelyben a nedvesség felhalmozódhat és gomba keletkezhet;
      • a helyiség méretei szinte változatlanok maradnak;
      • kevesebb a méréssel és a keret készítésével kapcsolatos munka.

      Mínuszként figyelembe kell venni a sérült rész cseréjének és a bontás bonyolultságának lehetetlenségét.

      A műanyag falakkal ellátott fürdőszobában a falak díszítését lásd az alábbi videóban.

      Rajz és szín

      A színes bevonat alkalmazásának módszere szerint a paneleket lamináljuk, nyomtatjuk és teljesen színezzük. A fólia laminálásakor a panelre egy mintát alkalmazunk, majd a felületet egy speciális vegyülettel kezelik, amely lehetővé teszi, hogy hosszú ideig tartsa a színt. A második módszer egy kép nyomtatását közvetlenül egy műanyag felületre tartalmazza. Az így készült rajz rövid élettartamú, gyorsan leég, és nedves tisztítás közben leesik.

      A monokróm panelek eredetileg meghatározott színben készülnek. A színező készítményt hozzáadjuk a polivinil-klorid bázishoz, és a panel színét a kívánt színre öntöttük. Gyakran előállított tiszta fehér változat. A monokróm paneleket a fürdőszoba háztartási díszítésére is használják.

      Az üzletekben bemutatott PVC panelek sokféle mintával és gazdag színekkel csodálkoznak. A fürdőszoba kialakítása bármilyen színben és stílusban adható ki. Ha világos színeket választ, vizuálisan bővíti a szobát, és nem tűnik olyan kicsinek.

      Érdekes és szokatlan lesz a különböző színű termékek kombinációja. A kerület körül a világos és sötét árnyalatok váltakozása a költséges és elegáns kivitelezés benyomását kelti. Az anyag fa szerkezete közelebb hozza a fürdőszobát a vidéki stílushoz, és hasonlít egy szaunára vagy egy országfürdőre. Most már divat trendnek számít.

      A falak és a természetes márvány mennyezetének színe úgy néz ki, mint a szoba klasszikus kialakításának közelítése. PVC panelek voltak fotónyomtatással, különböző mintákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy egyedülálló kialakítást hozzon létre a fürdőszobában. Ez az anyag könnyen kombinálható más befejező anyagok használatával.

      Hazai gyártók

      • LLC "Ural-Plast" a legújabb technológiát alkalmazó paneleket gyárt. A termékek sikeresen teljesítik a minőségellenőrzést. A színséma gazdag és változatos. Az ár szegmens átlag.
      • Anv-Plast LLC nyomtatott vagy monofonikus termékekre specializálódott. Árköltség.
      • Zöld vonal környezetbarát nyersanyagokból készült műanyag befejező anyagok gyártásával foglalkozik. A választék kiterjedt: a színek, minták, textúrák szinte minden lehetséges típusot és árnyalatot képviselnek. A költség átlagos.
      • LLC "Planet Plastic" az európai gyártók tapasztalatai alapján gyártja termékeit. Használt nyomtatott módszer a minta PVC-n való alkalmazására. Az árkategória átlag.

      A PVC panelek elrejthetik a falak hibáit, könnyen telepíthetők és könnyen tisztíthatók. Elviselik a nedvesség és a hőmérséklet ingadozásait. Gazdag színspektrumuk rengeteg helyet biztosít a képzeletnek, és az alacsony ár megmenti a családi költségvetést. Megállítja a választást, hogy befejezze a falakat a fürdőszobában ezen az anyagon, ezért nem kell aggódnia a műanyag panelek tartósságáról és tartósságáról.

      Comments
       szerző
      Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

      Bejárat

      Nappali

      hálószoba