Melyek a PVC panelek méretei?

Az előrehaladás nem áll fenn, az építőanyagok területén alkalmazott technológiák javulnak. Ennek eredményeként a közelmúltban, 10–12 évvel ezelőtt, a polivinil-klorid panelek megjelentek Oroszországban a befejezéshez, a falak díszítéséhez, a nappaliban és a fürdőszobában a mennyezethez, az erkélyen és a loggiáknál. A PVC-panelek az ügyfelek egyszerűségét, könnyű telepítését és előnyeit élvezték.

Tulajdonságok: előnyök és hátrányok

A polivinil-klorid paneljeinek számos előnye van.

 • Gyönyörű megjelenés sokáig fennáll. Ha a tisztítást rendszeresen végzi, tisztító vagy szappanos oldatokat használva, a minőség és az újdonság hosszú időn át.
 • Megfizethető ár. A lakás mérsékelt költségvetésével felújítható.
 • Különböző típusok, konfigurációk, kategóriák.
 • A színpaletta sokoldalúsága segít a tervezők mindenféle ötletének bemutatásában.
 • Támogatja a megnövekedett terhelést, a hőmérséklet csökken. Ezen kívül tartós és biztonságos. Az égési hőmérséklet nagyon magas - 399 ° C felett.
 • A nedvesség ellenállása, számos gombafaj, penész.
 • Könnyű mosás és tisztítás egyszerű mosószerekkel.
 • A javítás gyorsan és egyszerűen történik PVC panelekkel. A végeredmény praktikus és rendezett. A speciális ismeretek telepítése nem szükséges.
 • Nem sérülhet, ha károsodás következik be.
 • A design könnyű és könnyen telepíthető.
 • Jó zvuko- és hőszigetelésben különbözik.
 • Környezetbarát anyag. A polivinil-klorid termoplasztikus műanyag, amelyet földgázból vagy olajból és sóból elektrolízissel állítanak elő. Ez az inert, tartós vegyi anyag teljesen ártalmatlan: gyermekjátékok gyártására, tejtermékek csomagolására, víz és élelmiszer tárolására szolgáló tartályokra használják.

De a PVC panelek hátrányai vannak:

 • törékenység (a panelek belsejében üregek, a konfigurációt merevítők támogatják);
 • mérgező gázok kibocsátása tűz esetén.

A PVC lemezek a csatlakozás céljától és módjától eltérőek.

A panelek szerkezete két műanyag lapból áll, amelyek merev, egymással kis hosszanti hidakkal vannak összekötve. A megfelelő mintát az elülső oldalon alkalmazzuk, és az oldalsó élek kiemelkedésekkel és hornyokkal készülnek.

faj

A találkozón két kategória van: fal és mennyezet.

Az első jellemzők a hosszú élettartam, a tartósság és a nedvességállóság (még az ízületeknél sem jutnak vízhez). Súlyuk jelentősen eltér a mennyezetétől.

Erõsségük szerint különböznek, és több részfajra oszlanak.

3D hatású vagy ofszetnyomtató panelek

Tökéletes 3D-s rajzolás, márkás, teljes színű nyomtatás, lakk rétegek, természetes kő, fa, kerámia vagy kiváló minőségű megvalósított grafika. A panelekre felvitt ultraibolya festékek azonnal megszáradnak, a következő lakk réteg nem teszi lehetővé a levegővel való kémiai kölcsönhatást.

A képek, festmények, dísztárgyak rajzolása, a panelek kompozíciói segítenek abban, hogy a belső tér egyedi, eredeti, egyedi legyen.

3D-s panelek - egy csodálatos megoldás a problémára, amikor új, kényelmes belső teret hoz létre egy lakásban, irodában, üzletben.

Termikus nyomtatás vagy hőátadó panelek

A PVC-lemezek dekorálásának technikáját termikus nyomtatásnak nevezzük, és mindenféle rajzot, színt adunk át. A polimer fóliára rajzot rajzolunk, majd magas hőmérsékleten, speciális berendezésre, a panel felületére húzzuk.A panel elülső oldala nem kezelt lakkal: a festékkel bevont festék ellenáll a kopásnak, nedvességnek és ultraibolya sugárzásnak.

Könnyű telepítés, nedvesség ellenállás, szélsőséges hőmérséklettel szembeni ellenállás - mindez a testület elismert vezetője az egyes stúdiók, közintézmények, nappali kialakításában.

Laminált panelek

A laminált PVC panelek gyártásának egyik módja, hogy egy fóliát egy mintával és dombornyomott textúrával (gyártással) ragasztunk egy lemezre. A fólia egy speciális ragasztószerkezet segítségével kerül felhordásra az elülső felületre, és a hátlap köré van csomagolva. A film nem hámozódik a szélek mentén, és az anyag további műszaki tulajdonságokkal rendelkezik: a tartósság, a praktikusság és a kényszerhatásokkal szembeni tartósság (a tervezés idővel nem romlik, nehéz elrontani és még karcolni is).

PVC-laminált paneleket használnak a konyhában, a WC-ben vagy a fürdőszobában, irodahelyiségben. Ráadásul ez egy nagyszerű lehetőség az erkélyen, loggiában: a hőmérséklet-szabályozás nem befolyásolja az ilyen típusú paneleket. A panelek speciális antisztatikus szerrel vannak bevonva, ezért a porszemcsék nem ülnek fel a felületre. A panelek minőségét általában megfelelő tanúsítvány igazolja.

A PVC mennyezeti paneleknél valamivel vékonyabbak, mint a falak. Ezek a következő méretek lehetnek: szélesség - 25 cm, 37 cm, 50 cm, hosszúság - 2 m, 7 m, 3 m, 6 m; vastagsága - 4-10 mm. Tervezés szerint két- és háromrészes, színes és textúrájú - matt és fényes, fehér és természetes anyagok utánzata, világos és pasztell színek.

A polivinil-klorid mennyezeti panelek a következő pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • ha használják, nem tartoznak mechanikai hatásuk alá;
 • a termékek különböző célokra telepíthetők: lakó- és lakossági, irodai és kiskereskedelmi;
 • nem hajlamos a gombák képződésére, ezért a magas nedvességtartalmú helyiségekben penészgombák használhatók;
 • a lakások esztétikai megjelenése, a lemezek láthatatlanná teszik a szemet: elektromos, mérnöki;
 • a karbantartás egyszerű: elég egyszerű szappanoldatok a felület szennyeződésektől való tisztításához.

Eszközbeállítások

Fali panelek, PVC kiválasztásakor érdemes megfontolni, hogy ezek hogyan kerülnek elhelyezésre: függőlegesen vagy vízszintesen.

A panelek mérete a tervezési döntések választásától függ:

 • 3D hatású vagy ofszetnyomtatás esetén: szélesség - 25, 37, 50 cm, hossza - 2,7 vagy 3 m, vastagság - 8-10 mm;
 • hőre lágyuló vagy termikus transzlációval rendelkező panelekhez: szélesség - 25 cm, hosszúság - 2,7, 3, 6 m, vastagság - 8-10 mm;
 • laminált modellekhez: szélesség - 25 cm, hosszúság - 2,7, 3 méter, vastagság - 8-12 mm.

A lemezek csatlakoztatását kétféleképpen hajtjuk végre: a falhoz ragasztva vagy az előkészített rekeszen rögzítve.

Az első eljárásban a falaknak ideális sík és sima felülettel kell rendelkezniük. Ehhez előzetesen fel kell készülniük: óvatosan távolítsuk el a régi bélést, távolítsuk el a zsírt, a szennyeződést, töltsük fel a réseket, alkalmazzuk a primer összetételét és szintjét. A méretkülönbség 5 mm-en belül megengedett. Ha több, akkor egy idő múlva a panel deformálódik és leáll.

A lemezek ragasztásával történő javításával kapcsolatos javítási munkák összehasonlíthatatlanul egyszerűbbek és olcsóbbak: végül elveszik a burkolószerkezet felépítésének szükségessége.

A panelek telepítéséhez nem kell sok időt és erőfeszítést költeni - ezzel a feladattal bármely kezdő kezdődik. Ez az opció azonban jelentős hátránya van: törés vagy sérülés esetén nehéz a sérült panelt eltávolítani a falról, és cserélni.

A PVC-panelek rögzítésének módja számos pozitív tulajdonsággal bír: jobb hang- és hőszigetelés, nincs szükség a falak szintjének beállítására, a régi festéket nem lehet eltávolítani, tapéta.

A ládák kialakítása háromféle típusú, attól függően, hogy milyen anyagból készül.

 • Wood. Ebben az esetben a kialakítás fából készült lécekből és rudakból áll, amelyek egymáshoz képest egyenlő távolságra vannak a síkhoz csavarozva. A falak közötti lécek távolsága - legfeljebb 30-40 cm, a mennyezetre - legalább 30 cm - ez a fő szabvány. A rekeszek a panelekhez viszonyítva merőlegesen a falfelülethez vannak rögzítve. Az önmetsző csavarokkal készült rögzítőelemek, amelyek nagyon megbízhatóak és kényelmesek.
 • Metal. A fém burkolat kialakításához válasszon fémprofilt. Az önmetsző csavarok speciális konzolokkal cserélhetők, amelyek gyors és biztonságos rögzítést tesznek lehetővé a falra. Kleimer - tartószerkezet, amely perforált fémlemezből készül. A műanyag panelek rögzítésekor a klipeket az öblítéshez használják, amelyekben az összekötő elemek láthatatlanok az épületfelületen.

A keretek kialakítása ládák formájában segít megbirkózni az erkély és a loggia szigetelésével. A ládában lévő üregek szigeteléssel vannak ellátva, majd PVC panelekkel burkolva.

 • Műanyag. U-alakú profilú műanyag keret gyártásához. Ennek a megoldásnak az előnyei: könnyű kivitel, abszolút nedvességállóság és különböző hőmérsékleti feltételek, a feldolgozás plaszticitása. A profil rögzítve van az aljzathoz csavarokkal vagy csapokkal, 30 cm-es intervallummal.

A ládák építésének ezen módszereinek mínuszja, ami az idő, a pénz és az élettér csökkenésének további kiadása.

Panelbeállítások

A paraméterek a csatlakozás típusától és a PVC panelek méretétől függenek.

A panelek egymáshoz való csatlakoztatásának módszerei három csoportra oszthatók.

 • A ragasztás vagy a rácsos lamellák másolják a burkolatot, amely az ilyen kapcsolatra jellemző. A varrás jól látható, a design része. A paneleket nagy merevség jellemzi, ellenáll az önkénytelen megsértéseknek. Úgy néz ki, mint a szokásos befejező táblák. Standard méret: szélesség - 12-30 cm, hossz - 0,9-3 m, 6 m, vastagság - 4-10 mm.
 • Zökkenőmentes csatlakozás látható csatlakozás nélkül, megfelelő telepítéssel, sima felületet mutat, alig látható csatlakozásokkal. Az anyag minősége a telepítés eredményétől függ. Standard méret: szélesség - 15-50 cm, hosszúság - 2,7 m, 3 m, vastagság - 4 -10 mm.
 • Rozsdás változat. Ennek a csoportnak a csatlakoztatásához a profilban egy dekoratív mélyedés van kialakítva - olyan horony, amely egy kiemelkedés alakú, amelynek következtében sík felület jön létre.

A PVC panel méretétől függően többféle típus létezik.

csempe

A csempézett anyag hasonló a kerámialapokhoz. A szokatlan belső kialakítása érdekében monokróm változatokat lehet kombinálni a halmozással, a természetes kő utánzatával, mintázattal, vagy mozaikokkal díszített.

Standard méret: 30x30 cm, 98x98 cm, 100x100 cm, vastagsága 1-5 mm.

fal

A falak díszítésére szolgál. A különböző árnyalatok, textúrák, textúrák azt sugallják, hogy a ház belseje stílusos és világos legyen.

Standard méret: szélessége - 15-50 cm, hossza - 2,6 / 2,7 / 3 m; vastagsága - 6-10 mm.

lap

A nagy méretben különbözik. Az ilyen típusú panelekkel való munka nagy területet ölel fel - szokatlan és érdekes lesz a tervezés.

Standard méret: szélesség - 50 -122 cm, hossza - 0,9-2,44 m, vastagság - 1-6 mm.

Öntött

Sima, fényes felületű, különböző színekben kapható. A csatlakozás a tüskehornyú zárórendszeren történik, amely lehetővé teszi a telepítés nehézségeit. A függőleges födémlemezek vizuálisan megnövelik a mennyezetet, és vízszintesek - a falat kibővítik.

Standard méret: szélessége - 10-30 cm, hossza - 0,9-3 m, vastagság - 4-8 mm.

Dekoratív jellemzők

A dekoratív PVC falpanelek talán a legkedveltebbek a belső befejező anyagok között. A PVC-panelekkel ellátott burkolat könnyű és pormentes kivitelezés.A PVC panelek szerelése hasonlóan történik, mint a gyermek tervezőjének összeszerelése, így még egy nem szakember is képes megbirkózni vele.

A dekoratív panelek minősége és esztétikai jellemzői lehetővé teszik az eredeti tervezési ötletek megvalósítását a költségvetés és a minőségi garancia javításai tekintetében. A 120 szín és textúrák, a különböző formák és textúrák jelenléte segít ezek végrehajtásában.

Műanyag panelek megvásárlásakor vegye figyelembe, hogy sima, nincs hullám, horpadás vagy csepp. Kívánatos, hogy ugyanabból a tételből származnak, és nem különböztek színben, árnyékban. A telepítés minősége csak sík lemezek használata esetén lesz: torzítások, eltolódások és láthatatlan ízületek nélkül.

Ügyeljen arra, hogy rendelkezésre álljanak egészségügyi és higiéniai biztonsági tanúsítványok, a termékek megfelelése a specifikációknak és a GOST.

PVC panelek telepítése az alábbiakban látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba