A választott csempék és árnyalatok típusai

A kerámia csempe agyagból és kvarchomokból készült. Jelenleg a termelési technológiától függően sokféle csempe bevonat van. Ebben a cikkben megnézzük a népszerű csempefajtákat és a választott árnyalatokat.

Különleges jellemzők

A padlóburkolatoknak a burkolólapok mellett számos pozitív és negatív tulajdonsága van. Az anyag megszerzéséről szóló döntés meghozatala előtt felül kell vizsgálni azokat.

Az előnyök közé tartozik a kémiai ellenállás. Kémiai reagensek, például sók, savak és háztartási anyagok hatására a csempe megjelenése nem változik. A fürdőszoba vagy konyha falai felé nézve emlékeztetni kell a bevonat ezen jellemzőjére. A csempe is védett a vegyi anyagoknak a medencékre gyakorolt ​​hatására, így az építőknek ajánlatos, hogy fedjük le az edényt ezzel az anyaggal.

A tartósság és a mechanikai terhelések ellenállóképessége csempe bevonattal rendelkezik. A zománcmentes felület ellenáll a kopásnak, és a zománc hosszú ideig megőrzi megjelenését. Fontos figyelembe venni a szakítószilárdságot, a nyomást és különösen a hajlítást. A mechanikai jellemzők függnek az anyag által a víz felszívódásának mértékétől. A burkolat vastagságát a helyiség funkcionális területe alapján kell kiválasztani.

A csempe tulajdonságainak köszönhetően a víz és a telített levegő korrozív hatásának ellenére ezt az anyagot széles körben használják a burkolómedencékben és a fürdőszobákban. A kerámia praktikus, mert nem igényel különös gondosságot. Megfelelő telepítés esetén a bevonat nem veszíti el működési tulajdonságait a nedves tisztítás során.

A színes paletták széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen tervet hozzon létre. A kerámia gondozásának egyszerűsége miatt a falakat és a padlót nemcsak a fürdőszobában helyezheti el. A csempe széles mérettartományú, ami segít emlékezetes belső kialakításban.

Az előnyök mellett a kerámiáknak is vannak hátrányai. A fő hátránya a telepítés összetettsége. Az európai minőségi javítási szabványoknak megfelelően az összekötő varratoknak síknak, szigorúan vízszintesnek és függőlegesnek kell lenniük. Minden egyes varrást speciális habarccsal kell kezelni.

Működés közben a habarcs sötétebb lehet, gyakori a gombák vagy a penész. A probléma megoldása alapos gondoskodás és rendszeres kezelés speciális antiszeptikumokkal. A csempe méretének növelése jelentősen csökkenti az ízületek számát.

típusok

A padlóburkolatok esetében fontos figyelembe venni az anyag mechanikai terhelés ellenállóképességét. Fontos, hogy ne felejtsük el a csempe ellenállását. A falak kerámiacsempe általában különböző árnyalatok mozaikburkolata. Többféle bevonat van:

 • Nyomva. Ennek az anyagnak a gyártási technológiája meglehetősen bonyolult. Különleges por tömörítve a sajtó alatt. A kezdeti keverék színe befolyásolja a végső anyag színét. Ez a lapka nagyon ellenáll a sokknak. A kopásállósága megerősítéssel növelhető. A préselt mozaik alkalmasabb az országos helyszínen található gyalogutak díszítésére, mivel az ereje nem alacsonyabb az aszfaltburkolat megbízhatóságánál.
 • Mázas cserép. A töredékeket színes üveg réteg borítja, ami növeli az anyag keménységét és nedvességállóságát. A kitöltés különleges ragyogást és szokatlan mintázatot hoz létre, így ez a néző kerámiák széles körű népszerűségre tettek szert az építőanyagok piacán.A máz összetételétől és az égési időtől függően a fényes fényes vagy áttetsző, színes pigment lehet. A terméket úszómedencék telepítéséhez használják.
 • Kerámia gránit vagy csempe. Kiderül, hogy a nyers keverék nedves préselése magas nyomású és hőmérsékletű, a fehér agyagból 1200 és 1300 fok között van. A speciális gyártási technológia lehetővé teszi, hogy egy olyan vízbevonatú bevonatot hozzon létre, amely jól illeszkedik mind a belső béléshez, mind az épület homlokzatainak befejezéséhez. A tervezők a természetes kőből készült textúrák széles választékát ünneplik: megkönnyebbüléssel vagy csiszolt felületű lapokkal vásárolhat. Fontos tudni, hogy a porcelánt csak egy speciális ragasztószerkezeten lehet elhelyezni.
 • Chamotte csempe. Ezt az anyagot használják kályhák és kandallók építésében, mert az anyag ellenáll az erős hőmérsékleti szélsőségeknek. A lefedettség meglehetősen költségesnek tekinthető, mert kézzel készített. A kőliszt hozzáadásával refraktivitás érhető el, és a tartós statikus terhelések ellenállnak. Az ilyen lapokkal bélelt kemencék nem igényelnek további szigetelést.
 • Parafa csempe Suberin rétegekből, többféle gyantából és befejező felületből készül. Gyermekszoba, parafa bevonattal - kiváló megoldás, mert az anyag fő előnye - természetes eredetű és hipoallergén. A magas hőszigetelés miatt az ilyen parketta alkalmas az északi régiók lakóházának nappalijára, ami lehetővé teszi a fűtési költségek csökkentését.
 • Hab panelek a legolcsóbb és megfizethetőbb. Az anyagot a lakberendezés durva javításakor használják a szoba díszítésére. A falhab csempe sokkal ritkábban kerül felhasználásra. A bevonat jellemzője - a telepítés egyszerűsége és a textúrák széles választéka. A mozaik bármilyen színben festhető, de ajánlott a festék tesztelése egy próbadarabon.

méretek

A csempe nagyméretű és különböző formájú. A tipikus formák négyszögek, de egyes tervezési megoldásokban összetett geometriájú számok találhatók több arccal. A megfelelő méret és modell kiválasztása a lapka céljától függ.

A belső bélés mázas szerkezetű csempékből készül. A töredékek vastagsága eléri a három millimétert. Kisebb, kisebb vastagságú alkatrészek használata engedélyezett. A csempe mérete a szoba méretétől függ. A széles falak lehetővé teszik, hogy bármilyen méretű és konfigurált mozaikot helyezzen el: előnyös lesz egy nagy kép, kis részletekkel bélelt.

A kis helyiségek befejezésének kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a közepes méretű paneleket. A rész hossza nem haladhatja meg a húsz centimétert. A szélesség 20 és 40 cm között változhat. A töredékek vízszintes elhelyezkedése vizuálisan meghosszabbítja a falakat, és a függőleges tájolás a „mennyezetet nyújtja”.

A külső homlokzatok üvegezett csempékből készülnek, amelyek hornyolt hátsó felülettel rendelkeznek. Az elemek vastagsága 4-9 mm. A széles tányérok könnyen felszerelhetők és csökkentik a csuklós ízületek számát. A homlokzatbevonatot rendszeresen agresszív környezeti hatásoknak teszik ki, így kis számú összekötő varrás csökkenti a védőszerrel való kezelésükre fordított időt.

A padlóburkolatok vastagságának 13 millimétert kell elérnie. A bevonat tömörítése szükséges annak hővezető képességének növeléséhez. Nehéz lehet a miniatűr szoba kívánt fragmentumméretének kiválasztása: a túl kicsi részletek jelentősen csökkenthetik a helyet, ugyanaz a hatás érhető el a túl nagy panelek kiválasztásakor.

szín

A tervezők számos lehetőséget kínálnak a csempe fektetéséhez. A leggyakoribb lehetőség a sötét alsó sáv és a felső fény megkötése. A tér vizuális bővítéséhez a hangokat szegély választja el. A monokróm töredékek a domináns elemekké válnak, de a tervezők többféleképpen azonosítják azokat, akik el akarnak menni a szokásos megoldásoktól.

Chess falazat Jól néz ki mind a hagyományos fekete-fehér palettán, mind a tarka variációkban. Érdekes váltakozás a fényes csempe fényében. Fontos megjegyezni, hogy a színeknek könnyen össze kell keveredniük és meg kell nézniük. A vörös mozaik harmonikusan néz ki, halvány rózsaszín vagy halványsárga színnel kombinálva. Kerámiák cseréje esetén a varratok görbületét el kell kerülni: ez a tér torzulásához vezet.

gradiens - a modern design egyik legérdekesebb és nem szabványosabb megoldása. Az átmeneti effektust nagy panelek és kis lapok használatával lehet elérni. Minél több közbenső árnyalatot használnak, annál lágyabb a színátmenet. Az ilyen fektetés már a megfelelő hangszín kiválasztása szakaszában kemény munkát igényel. Kék festék, amely sötétkékbe áramlik, előnyös lesz a fürdőszobában.

A nagy terem padlóburkolata úgy alakítható ki, mint a "Carpet". A rendszer egyszerű - a központ különböző színű lapokat bocsát ki, megismételve a szoba kontúrját. Az ilyen technikák megismétlésével diverzifikálhatja a rajzot. A fény és a sötét anyag váltakozása kompetensen. Ez az elrendezés azonban nem ajánlott a falakon vagy a mennyezeten ismételni: a többszínű mozaik fáradtságot okozhat.

A látványos kép elérése érdekében a tervezők a technológia felé fordulnak. fércmű. A különböző mintákból álló, de ugyanolyan méretű darabok kombinációja etnikai stílusú megoldás. A padló és a falrész teljes lefedésére készült dekoráció. Az ilyen fényes akcentust nem szabad összekeverni ragyogó színekkel vagy további díszekkel. A narancssárga vagy zöld fal „vitatkozni fog” a mozaikgal, a fehér fal pedig ezzel szemben kiemeli a mintát.

kaleidoszkóp - színes változat, amely a színes foltok kaotikus elrendezését sugallja. A foltok egy darabból vagy több lemezből állhatnak. Ily módon a leginkább megvilágított falat készítheti el, és a többit monoton hagyhatja. Érdekes megoldás lenne a ragyogó anyagok használata. A belső tér aranycsempe jövedelmezőbbnek tűnik, ha a megfelelő árnyék kis elemei támogatják.

Egy másik gyakori, de elég érdekes megoldás - mozaik panel a kész képpel. A kerámia paneleket szabad falra kell helyezni. A kép kerületét a kontrasztos lapka szegélye választja el, amely a keretet utánozza. Érdekes hatás érhető el, ha egy nagy tükört helyez el az ellenkező falra. Megfelelően kiválasztott kép segítségével vizuálisan megváltoztathatja a helyiség méretét: egy út, amely egy erdei sűrűségbe vagy a tengerparton napnyugtába megy, vizuálisan növeli a helyet.

A csempe dekoratív vakolattal kombinálható. A kerámia falazat a fal alsó részét borította, vagy megismételte a vízvezeték-eszközök kontúrját. A fennmaradó felület festett. A legfontosabb szabály az, hogy a lapka kissé a mosdó szintje felett legyen. Ez a megközelítés megvédi a felületet a túlzott nedvességtől.

Műszaki adatok

Annak érdekében, hogy olyan megbízható bevonatot találjunk, amely ellenáll az összes működési körülménynek, figyelembe kell venni az anyag kémiai összetételét. A fizikai és mechanikai jellemzők az összetevők arányától függenek. A kerámialapok gyártásakor a vegyi anyagok speciális keverékét használták. Chip tömeg - nyers por a burkolat kialakításához. Tartalmazza a következő fő csoportok összetevőit:

 • Kaolin. Különböző típusú vagy homogén anyagok agyag keveréke.Jelenléte biztosítja a kompozíció plaszticitását a csempe öntés során. A kaolinit ásványi anyag, amelyből a kaolin áll, fehér színű, így a pigment nélküli végtermék világos árnyalatot kap.
 • Kvarc homok. Néha zúzott gránit helyettesíti. Ez az anyag szerkezeti, mert a termék vázát alkotja. A keret megszárad a szárítás során, és ellenáll a forma és a méretváltozás megszűnésének a szárítási folyamat során.
 • A szükséges viszkozitást hozzáadjuk földpát és karbonátok. Ezek az összetevők nagy sűrűségű termékeket biztosítanak. Az anyag kiválasztásakor el kell kerülni a szükséges alkotórészek cseréjét mesterséges analógokkal: ez jelentősen befolyásolhatja a teljesítményt.
 • Üvegek és festékek add hozzá a kívánt szín és textúra eléréséhez.

A különböző gyártók változhatnak az alkatrészek és a számuk arányától. A gyártási technikák azonban változatlanok maradnak. Az anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni a mechanikai jellemzőket. A vezető erejű tulajdonságok közé tartoznak a következők:

 • Végső statikus hajlító erő. Az anyagot egy adott terhelésre előzetesen tesztelték, amit a csempe ellenáll a meghibásodásnak. Minél nagyobb a termék vastagsága, annál nagyobb a hajlítási ellenállás. A lineáris méretek fordítottan arányosak a fragmens méreteivel.
 • Nyomáserősség. A maximális statikus terhelés jelzője, amelyet a termék ellenáll az első kár bekövetkezéséig. Ez a mechanikai tulajdonság lineárisan növekszik a növekvő sűrűséggel. Ezeket az értékeket csak a laboratóriumban határozzuk meg.
 • Viseljen ellenállást. Ez a mutató fontos a padlóburkolat kiválasztásakor. A felületnek a sokkok és a karcolás ellenállóképességének osztályait az 1-től 10-ig terjedő Mohs-skála határozza meg. Az első és a második osztályt a fürdőszobában és a fürdőszobában, a harmadik pedig a konyhában és más helyiségekben telepítik.

A csempe sűrűsége a mechanikai jellemzőkhöz kapcsolódik. Háromféle sűrűség van: igaz, relatív és átlag. A bevonat minőségének értékeléséhez átlagos sűrűséget alkalmaznak, amely megegyezik a kg tömeg és m3 térfogat arányával. A hővezetőképesség, az anyag vízzel és porozitással szembeni képessége fordítottan kapcsolódik a sűrűséghez. A termék nagy tartóssága és súlya a nagy sűrűség miatt.

Úgy tűnik, többféle felület van:

 • Matt. Egy ilyen bevonat előállításához a késztermék nem jegesedik. A csempe kezeletlen, ami nagyszerű az épület homlokzatainak burkolásához. A bevonat kopásállóbb, mint a fényes társaik, és képes bármilyen tisztítást átvinni.
 • Csiszolt felület egy vágott matt felület feldolgozásával nyerhető. Az anyag fő hátránya a karcolásra való hajlam. A burkolólapok gondos karbantartást és gondoskodást igényelnek. A mozaik csúszóssá válik a vízzel való kölcsönhatásban, ami nem biztonságos.
 • Félig csiszolt. A matt felület részleges eltávolítása leszedéssel történik. A polírozott és feldolgozatlan részek puha fokozata avantgárdnak tűnik. Ez a fajta részleges kezelés javítja a termék mechanikai tulajdonságait. Az ilyen bevonattal bevont padlók kevésbé veszélyesek, mint a lakktársak.
 • Viaszos mozaik. Pörkölés előtt a felületet ásványi részecskék borítják, amelyek a bevonatnak gyöngyhatást biztosítanak. A kristályok csökkentik a csúszónyomatékot, vagy teljesen megszüntetik. A permetezés növeli a lemezek kopásállóságát.
 • Letöltött lapok. A gyártási technológia hasonló a csiszolt felület kialakításához. A töredékek széleit szigorúan derékszögben vágják úgy, hogy a varratok rögzítésekor nem észrevehetőek. Egy ilyen mozaik egyetlen felületnek tűnik ízületek nélkül.

Stílus és design

A tervezők azt tanácsolják, hogy dobja ki a sztereotípiákat a csempe bevonatok használatáról kizárólag a fürdőszobában vagy a fürdőszobában lévő felületekre. A mozaik luxusnak tűnik a nappaliban és a hálószobában. Csak fontos, hogy helyesen válasszuk ki az anyag textúráját.

Széles körben használt cserép, amely a természetes kő vagy az antik felület felszínét imitálja. Az ilyen kerámia felszíne megkönnyebbülés, amely lehetővé teszi, hogy a lakásokban padló dekorációként használják. A márvány márvány kerámiája fényűzőnek, de nem fantasztikusnak tűnik. Az, hogy a fektetés nem tűnt mesterségesnek, tanácsos a cserépet nyitott térrel kombinálni. Megfelelő döntés - a kertben egy porcelánút elhelyezése.

Annak érdekében, hogy a kő utánzata megfelelő legyen a hálószobában vagy a nappaliban, a tervezők azt javasolják, hogy a belső teret fém vagy öntöttvas elemekkel rendelkező díszítéssel egészítsék ki. A lakonikus, szigorú színek és az éles szélű bútorok készítik a képet. A túlzott páratartalmú helyiségekben a kerámiák a megnövekedett sűrűség és a jó nedvességállóság miatt valódi üdvösség lesz.

A padló- és falburkolatok létrehozása a kavicsok alatt valódi áldássá vált a tengeri téma szerelmeseinek. Az eredeti kerámia burkolólapok nem térnek el a természetes kollekciótól, hanem számos különleges tulajdonsággal rendelkeznek. Egyes minták üvegből és természetes kőből készült lapokat tartalmaznak agyagbázison. Más mesterek egy kavicsos mozaik egy darabból állnak.

A burkolat tökéletesen alkalmas erkéllyel vagy terasszal. A tervezés bonyolultsága ellenére az anyag jól ellenáll a korróziónak, és képes ellenállni a kritikus hőmérsékleti különbségeknek, valamint a szilárd kerámia granit bevonatnak. A burkolólapok különböző formákban és textúrákban készülnek, ami lehetővé teszi, hogy egyedi designot hozzon létre. A pozitív tulajdonságok között meg kell jegyezni a "kavicsok" masszázs tulajdonságait.

A fa széles körben használható a belsőépítészetben. Azonban a helyiség mikroklímája vagy a durva bevonat nem teszi lehetővé a fa parketta elhelyezését. A közelmúltban kerámia rétegelt lemezek jelentek meg a piacon. Az anyag teljesen utánozza a fa szerkezetét, de nem igényel különleges telepítési feltételeket. A fa rajzát egyszerű kerámiára és porcelánlapkára alkalmazzák.

A fa alatti csempe sokféleképpen lefektethető. A legnépszerűbbek a következők:

 • Falazat típusa "futás" használjon, ha a padlónak a hajó fedélzetére kell hasonlítania. A szomszédos panelek sorát 1/5 vagy 1/6-os eltolással helyezzük el. Nem ajánlott növelni a fektetés lépését. Az ilyen falazat harmonikusan és a lemezek átlós elrendezésével néz ki.
 • Halszálkás tojásrakás Sokan ismertek, és közvetlenül és átlósan bélelhetők. A ferde felület elkerülése érdekében a merülési felületet előzetesen meg kell jelölni. A "fenyőfa" kompetensen egy szín kombinációját vizsgálja, vagy éles ellentétben áll egymással. Alkalmas lakó- és irodaterületre. A rajzolás bonyolult lehet egy további színes vagy más számlával.
 • Chess falazat eltolással vizuálisan meghosszabbítja a helyet, de az első módszer esetében nem ajánlott a lépést megváltoztatni. Az ilyen falazat variánsai változatosak: a sejteket több, azonos színű vagy ismétlődő mintával ellátott panel tölti ki. Különböző típusú lapokat kombinálhat vagy mintás töredékeket keverhet össze monokróm lapkákkal.

A csempe felülete polírozható vagy megkönnyebbülhet. A csempe ismételt kontúrjai a legfrissebbek. A kiálló minta nemcsak luxust ad a belső térnek, hanem vizuálisan is korrigálhat néhány szabálytalanságot a telepítés során. A szoba falán húzódó hullám lehetővé teszi a varratok bizonyos eltérését. A kezdő mesterek számára a háromdimenziós díszes mintázattal rendelkező csempe valódi találatot jelent.

 • Relief falazat segíti a tapintható tájékozódást a rossz látással rendelkező emberek számára. Különleges azonosító mintázattal rendelkező modelleket rendelhet. Ezt a lapkát már néhány európai országban használják közintézményekben. Egyes mesterek tudatában vannak a csempe kézzel, ami nagyon népszerű az egyediség és a korlátozott forgalom miatt. Egy ilyen bevonat gyakran alkalmazott geometriai alakzatok összetett alakja vagy virágok.

Hogyan válasszunk egy lapkát?

A megfelelő bélés megfelelő kiválasztása attól függ, hogy a durva felület minden jellemzőjét figyelembe vesszük. A szoba mérete és alakja, mikroklímája nagy hatással van. A szerkezeti elemek, mint például az íves vagy gerendaszerkezetek, jelentősen bonyolíthatják a telepítést.

Ahhoz, hogy jó mennyezeti vagy falburkolatot kapjunk, néhány pontot figyelembe kell venni:

 • A fagyosodásnak ki kell terjednie az egész töredékre, beleértve a hátsó oldalra történő látogatást is. A bevonat nélküli felületek a háttérben állnak. Az agyag természetes színe gyakorlatilag nem fedi át a habarcsot, ami jelentősen befolyásolja a végső munka felfogását.
 • Csempe gyártott tételek. Mindegyikük méreteloszlása ​​kissé eltérhet. De még egy ilyen kis eltérés is befolyásolja az anyag színét. Az építők azt javasolják, hogy válasszanak ki egy darabból álló paneleket, hogy elkerüljék az ilyen félreértéseket.
 • A kerámia jobb, ha az anyag összmennyiségének körülbelül 5 vagy 7 százalékát teszi ki. Ez a biztonsági készlet vágásra kerül. A fényes felületű cserép kiválasztásakor növelhető a fogyasztás. Tükörbevonatok karcolódhatnak a csempe telepítésekor vagy szállításakor.
 • A teljes belső harmónia megszerzéséhez egy kollekcióból kell megvásárolnod a bélést. Sok gyártó készít készleteket a padlóhoz és a falakhoz egy színben vagy stílusban. Ez a megközelítés segít csökkenteni a kívánt árnyalat vagy textúra anyagának kiválasztásának idejét. Ugyanezt a technikát alkalmazzák a csempék vásárlásakor a patchwork technikájában. A mintavételi készletek egyre népszerűbbek.
 • A csempe minőségét szín alapján, az anyaggal való csomagolás határozza meg. Az első fokozat piros. Minél alacsonyabb a szám, annál jobb a minőség. Kék jelöli a második osztályt, és zöld - a harmadik. Az egyes fajták mechanikai jellemzőit előzetesen el kell olvasni. Ha a huzathelyiséget magas páratartalom vagy kritikus hőmérséklet-csökkenés jellemzi, akkor a piros jelöléssel ellátott bevonat lesz a legjobb megoldás.
 • A csempe nem szívhatja fel a nedvességet. A folyadék a minőségi anyag cseppek felszínén gyűlik össze. Ha a bevonat vízzel érintkezik, akkor ellenőrizni kell a nedvességállósági elemeket.

A tojásrakás helyének hatása

A különböző funkcionális területeken elhelyezett csempe jelentősen változhat az igényeknek megfelelően. Szükséges figyelembe venni a szoba jellemzőit.

A tornáccal szembeni borításnak ellenállónak kell lennie az alacsony hőmérsékletnek. Az agresszív környezetre és a külső fizikai hatásokra való immunitás fontos. Tilos a mázas lapokat a lépcsőn elhelyezni. A sima anyag traumatikus, mert nem biztosítja a cipők kívánt tapadását a felülethez. Ezt különösen a gyermekes családok esetében kell figyelembe venni.

A legjobb megoldás a tornácra vagy a pályákra nézve egy matt kő, amely durva textúra. Minél összetettebb és mélyebb a rajz, annál nagyobb a markolat. Fontos megjegyezni az eső és a hó formájában fellépő esetleges kicsapódásokat, csökkentve a bevonat biztonságát.

A homlokzatot hasonló okokból nem ajánljuk a folyosón. A felületnek lágyabbnak kell lennie, de meg kell őriznie a szilárdsági jellemzőit. A világos tónusok anyagát nem szabad megvásárolni: a mozgás nagy intenzitása és az utcával való állandó érintkezés miatt a könnyű bevonat gyorsan elhasználódik.

A konyhai padlót védeni kell a vegyi mosószerek hatásaitól.A burkolatnak egyszerűnek kell lennie a tisztításban, és magas kopásállósággal kell rendelkeznie, ha az apartman tulajdonosai szeretnek főzni. A felület jobb választani egy enyhén durva, hogy biztosítsa a biztonságot. Az ideális megoldás a nem kívánt foltokat elfedő mintával rendelkező csempe.

A fürdőszoba csempe magas védelmet kell biztosítani a nedvesség és a korrózió ellen. A felület nem csúszik. Ha a szoba kicsi, akkor előnyben kell részesíteni a világos árnyalat bevonását.

Tippek és trükkök

A durva felületet meg kell mosni és nedvességálló anyaggal kell bevonni. Ez lehet vízálló rétegelt réteg vagy speciális kémiai összetételű spray. Az alapot jól ki kell egyenlíteni: ezt úgy lehet elvégezni, hogy egy vékony réteg gyorsan száradó önszintező vegyületet alkalmazunk. Annak érdekében, hogy jó ötlet legyen a különböző színek vagy összetett minták csempe további telepítéséről, a mozaik az előkészített felületre elosztható, és jelölést készíthet.

Annak érdekében, hogy a töredékek között ugyanolyan távolságot tartsanak, a varratokba műanyag-kereszteket helyezünk. Miután a ragasztó vagy a cement megszáradt, amelyen a csempe rögzítve van, a rések speciális védőanyaggal vannak feltöltve. A falazat egyenletességét ellenőrizni kell, mint a bevonat felszerelését. Míg az alap nem fagyott, a beállítások elvégzése nem nehéz.

A mozaikréteg hosszú távú megőrzése érdekében gondos és időben történő gondoskodást igényel. A mechanikai tisztítást a bevonat jellemzőinek figyelembevételével kell elvégezni. Elég, ha a polírozott felületeket speciális megoldással megnedvesített ruhával dolgozzák fel. Tilos a felületet fémfúvókkal dörzsölni. A tisztításhoz üvegtisztítót is használhat.

A lapokat ajánlott antiszeptikumokkal kezelni, amelyek megakadályozzák a penész kialakulását. Az ilyen alapokat gondosan meg kell dörzsölni a varratokba, és a felesleget ruhával kell eltávolítani. Gumikesztyűben kell dolgozni. A burkolólapok szükség szerint korrigálhatók. Az üregeket nem szabad megengedni - ez gomba megjelenéséhez vezethet.

Gyártók és vélemények

A vásárlók, akik a vásárolt termékről beszélnek, jelzik a fehérorosz csempe minőségét. Fehéroroszországi kerámia megfelel a fogyasztók minden követelményének: a Kvadro csempe nagy szilárdsággal, tartóssággal és nedvességállósággal rendelkezik. Egy év elteltével a mozaik felületén mechanikai sérülést nem észleltek. A fényes felület a fogyasztók aggályai ellenére is tiszta marad. A festéktől való félelem miatt nincs szükség matt felület megvásárlására.

csempe Cerrol Porto magas hajó kiadványsorozatokat nyomtatott fényképekkel. Ez a stílus tökéletes egy tágas fürdőszoba belső terének befejezéséhez. Az ügyfelek feljegyzik a kiváló minőségű képet és a nyomtatási tisztaságot. A képek mérete azonban nem mindig megfelelő a kis helyiségekben való megjelenéshez.

társaság Rex A nagy szilárdságú porcelán csempe széles választékát kínálja, számos antik bevonat, természetes kő és fa. Minden kollekció többféle, jól kombinált bevonatot tartalmaz.

CIR Serenissima - olasz borító. A fogyasztók az anyagok széles választékát jelzik a verandára és a kertre nézve. Ez a burkolólapok nagyszerű utánzata. Az anyag megbízható és könnyen használható.

Az ügyfelek szintén javasolják a cserépet Vallelunga pietre dei consoli. A bevonat rendszeresen megtartja működési tulajdonságait sok éven át, kényelmes tisztítani és kényelmes használni. A vásárlók szép árnyalatokkal és matt kivitelezéssel rendelkeznek.

Egy másik olasz márka Naxos, továbbá a vásárlók számára is kiváló minőségű porcelán bevonattal rendelkezik. A cég szőnyeg mintázattal ellátott lapokat gyárt, amellyel a hálószobába vagy a nappaliba kényelmet biztosíthat.A sorozat négyszögletes csempe. Sokkal egyszerűbb az ilyen töredékeket, mint a négyzetes analógokat.

csempe Ceracasa a spanyol gyártók környezetbarát anyagból készülnek. A vásárlók ünneplik az elbűvölő árnyalatait és a csillogó csillogását, amely vonzza a figyelmet. A bevonat azonban túl csúszós, ezért nem alkalmas a padlóra való elhelyezésre.

Spanyol cég Gayafores kiváló minőségű lapokat gyárt, de elég költséget. A vevők tudomásul veszik, hogy működés közben a bevonat a legmenőbb szobában is megtartja a hőt. Az anyag megvásárlásának költsége teljesen indokolt és kifizetett. Emellett a csempe érdekes mintázattal rendelkezik.

Kerámia csempe Fanal a gyűjtemények széles skáláját készíti el a kis mozaikok képével. Ez az opció alkalmas arra, hogy valaki, aki nem akar túl sok időt tölteni a munkára, de kicsi, szép képet szeretne kapni. A kiváló minőségű bevonat könnyen tisztítható és nem igényel különleges felületkezelést.

Spanyol gránit a cégtől Roca tökéletes hálószoba vagy óvoda dekor. A cég romantikus stílusban virágmotívummal ellátott fedéllel rendelkezik. A vevők feljegyzik a bevonat finom árnyalatait és nemes fényét.

A portugál gyártók termékei tökéletesen védik a házat a nedvességtől és a penésztől. Az ügyfelek világos mintákat és bonyolult képeket látnak a kerámia kőből. Nem véletlen, hogy ebben az országban van egy csempe múzeum: ez az anyag Portugáliában hosszú története van.

Gyönyörű példák és stílusos lehetőségek.

A belső térben kevés mód van a csempézett töredékek elrendezésére, így a tervezők a hangsúlyt a megfelelő színkombináció kiválasztására teszik. Az alábbiakban bemutatjuk a csempézett falazat lehetőségeit a modern szobák belsejében.

A szoba elemeit egymással szemben tükrözik. A burkolólapok varratai merőlegesek. Irányuk a szoba geometriáját követi - ez a legmegfelelőbb módja a stílus szabályozásának. Ezt a módszert "varrásnak nevezik". Az exkluzív fürdőszobában a mintázat megismétlődik a falazat sötét csíkján. Ha nem lehet színátmenetet létrehozni, egy ilyen technikát használnak a határok lágyítására és a sötét folt világos háttérrel való összekapcsolására.

Barna kerámia burkolólapok kombinálódnak a fából készült bútorokkal, hogy teljesen megjelenjenek. A fényes felület és a matt csempe kombinációja érdekes fényátmeneteket hoz létre.

A rózsaszín mozaik és mintás elemek világos kombinációja a divatos fürdőszoba kialakításának kulcsa. A belső tér „lélegzése” érdekében a falak fehérek. A díszítő lapokkal ellátott betétek klasszikus patchwork technika. Ezzel a tengelykapcsolóval az akcentus csíkok jönnek létre. Az univerzális fürdőszobán kívül a tálat semleges őszibarack színű lapokkal díszítik.

A helyiség klasszikus stílusának megtartása a járdán ábrázolt virágmotívumokat. A rózsaszín tökéletes harmóniában van a többi színnel, megszakítás nélkül. A nagy ablakok fényekkel töltik a szobákat. A fehér vakolat tökéletesen tükrözi a lakkbevonatok tükröződését, vizuálisan növelve a szobát. Stílusos kiegészítők és bonyolult váza aláhúzza a belső térség kizárólagosságát.

A bordázó bevonat lehetővé teszi, hogy egy egyszerű kis helyiségben komplex kialakítást hozzon létre. Az ilyen döntések kizárólag élénk színekben készülnek: fehér, szürke, pasztell színek minden árnyalata. Ellenkező esetben a minta süllyed, és a szoba vizuálisan csökken.

Ahhoz, hogy a terem ne nézzen ki kórházi osztályként, a tervezők sötét színű ékezeteket helyeznek el - bútorok és háztartási cikkek. Egy komplex hullámmintázat folyamatosan terjed a terem egész területén. Ez szükséges a szoba vizuális kiterjesztéséhez és a kompozíció betartásához.

A szoba levegővé és fényessé válik, és a domború dísz nem mérlegeli az érzékelést.Egyes helyeken eltérések lehetnek a varratokban, de ez nem lesz észrevehető a minta teljes tömegének köszönhetően. A fekete padló csempe élesen ellentétes a hullám színével, így egy fekete csíkot helyeznek az ellenkező falra. Ez a hatás elősegíti a belső harmóniát és az űrlap tisztaságát. A csempe tökéletesen körvonalazza a falakat, megismételve a szoba vázlatát.

A tengeri témák nemcsak a fürdőszoba vagy egy vidéki ház befejezésekor használhatók. A természetes motívumok nagyszerűek a város belsejében. A mérlegre emlékeztető, lekerekített csempe frissességet hoz fel. A szokatlan színváltozás a sötétből a fal alján a kékre a mennyezet alá kerül. Néhány sejt üresen marad, nem véletlenül: a lumennek köszönhetően egy nagy halom nem tűnik terjedelmesnek.

Annak érdekében, hogy a csempe a belső tér domináns részévé váljon, egyszerű semleges tónusú bútorok kerülnek kiválasztásra. A többszínű dísz kedvezően kiegészíti a minimalizmus egyszerű stílusát. A párnákon a színek kiemelik a falak színezését, és kiegészítik a képet. A padlók fa szerkezetű panelekből készülnek. A padló elhelyezése különbözik a falak mintájától, ami a síkok kontrasztját képezi.

Hogyan válasszunk egy lapot, lásd alább a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba